Ce bine ar fi dacă fiecare dintre noi și-ar începe fiecare zi cu o întrebare atât de banală precum: Cât de importantă este ziua de astăzi?
Și urmând firul logic, ar trebui să conștientizăm că, ziua de ieri a trecut, deci nu mai putem face nimic în privința ei pentru a schimba ceva, iar ziua de mâine este doar o promisiune, așadar, am concluziona firesc că ziua de azi e cea mai importantă. Este ziua în care putem face tot ce ne stă în putință pentru ca mâine să ne fie mai bine, să avem succes, să ne împlinim visele și să putem spune cu sufletul explodând de emoție: Am reușit!!!
Dar, câți dintre noi conștientizăm cu adevărat cât de importantă este această zi?
Teoretic, fiecare dintre noi are la dispoziție cam 28.000 de zile pentru a construi ceva în această lume sau, altfel spus, pentru a lăsa o urmă valoroasă a faptului că am trecut și noi pe aici. Așadar, dacă facem greșeala să tratăm această zi ca pe un număr nesemnificativ dintr-un șir generos de zile în care putem face acele lucruri pe care ni le dorim, riscul de a eșua lamentabil în cele din urmă este enorm.
Extrapolând, ora aceasta la care tu citești aceste rânduri, este poate cea mai importantă din viața ta, și nu cea care vine, în care vei avea (sau cel puțin așa gândești acum) mai mult chef, mai multă energie, mai multă motivație, mai mult orice altceva...
Ora aceasta e importantă pentru că poți lua o decizie care să-ți schimbe viața, așadar, nu e doar un timp nesemnificativ raportat la cele aproximativ 448.000 de ore în care ai putea face din această viață o... capodoperă. Ora aceasta e importantă, iar tu o valorifici citind, învățând, descoperind ceva important pentru tine.
Dar... pe de altă parte, gândește-te o clipă! Din cele 24 de ore de azi, sau din cele 1440 de minute, câte vei pierde în mod irecuperabil stând pe Facebook, navigând spre nicăieri pe internet sau stând pur și simplu și nefăcând nimic pentru visul tău?
Iar dacă balanța înclină în defavoarea ta, tot ai câștigat ceva. Ai conștientizat că ai putea face mai mult cu ziua de azi și că ai șansa de a schimba ceva.
Nu știi de unde să începi? Nici asta nu e așa grav. Primul pas este până la urmă cel mai greu, după care ne trezim alergând pur și simplu, fără a ne mai gândi cum de suntem capabili să ne coordonăm pașii, să ne menținem echilibrul și să atingem acea viteză amețitoare. Odată ce am intrat în ritm efortul depus inițial este dat pentru totdeauna uitării.
Așadar, dacă vrei să faci un prim pas spre visul tău, începe prin a te alimenta cu motivația necesară în acest sens. Iar o mare doză de motivație pentru toți cei care au tot amânat până acum, pierduți în rutina zilnică atât de confortabilă, o conține această carte pe care ți-o recomand: Ziua de astăzi contează: 12 practici zilnice care îți garantează succesul de John Calvin Maxwell.
O carte excelentă de dezvoltare personală, care te va convinge că prăpastia aceea mare care există în momentul de față între viziunea ta și realitatea prezentă poate fi anulată doar prin angajamentul tău de a-ți spori la maximum potențialul. Iar angajamentul acesta trebuie luat neapărat astăzi, pentru că, așa cum observa Benjamin Franklin, o zi de astăzi face cât două de mâine.
Consideră așadar acest angajament primul pas spre a deveni ceea ce îți dorești, conștient fiind de faptul că restul depinde de aici încolo doar de tine și de gradul tău de determinare. Descoperă o carte densă în idei valoroase care ți se vor „lipi” cu ușurință de subconștient și care au puterea de a te transforma.
O carte care te va convinge sper, că singura pregătire înțeleaptă pentru ziua de mâine este folosirea cu înțelepciune a celei de azi, dar și de faptul că oamenii care au cel mai mare succes în viață sunt cei care stabilesc din timp care sunt lucrurile importante și le respectă zilnic. Iar cele 12 lucruri importante pentru succes, consideră John Maxwell în această carte sunt: atitudinea, prioritățile, sănătatea, familia, gândirea, dăruirea, banii, credința, relațiile, generozitatea, valorile și progresul. Integrând corect aceste valori în viața ta vei avea parte de mai multă concentrare, stabilitate, perseverență, împăcare, însemnătate, potențial, mai pe scurt, de mai mult succes.
Și cum e de la sine înțeles că nu putem deveni mâine ceea ce nu facem azi, rezultă cât se poate de firesc, așa cum spune Maxwell în cartea de față că:
„Poate că sună răsuflat, dar ziua de astăzi este singurul moment pe care îl ai. Este prea târziu pentru ieri. Și nu poți depinde de mâine. Acesta este motivul pentru care ziua de astăzi contează.”
Însă cartea lui John Maxwell conține ceva încă și mai atrăgător decât argumente puternice pentru a te convinge că singura zi potrivită pentru a acționa în direcția visurilor tale este astăzi, și anume... POVEȘTI.
Te invit așadar, să descoperi o carte care te va învăța ce să faci și cum să acționezi pentru a avea mai mult succes, dar și o serie de povești motivaționale copleșitoare care îți vor arăta cum știința de a acționa în direcția visului tău în fiecare zi te poate ajuta să ajungi pe culmi nesperate, dar și cum, succesul se poate transforma în dezastru atunci când acțiunile tale de zi cu zi te trag în jos spre distrugere.
Cu siguranță că te va impresiona povestea lui Suze Orman autoarea de bestselleruri care a vândut 10 mii de cărți în 12 minute pe canalul QVC, dar și poveștile de succes ale lui: Lance Armstrong, Antwone Fisher, Liz Murray, Rick Husband și alte câteva, și vei păstra în minte mereu, cuvintele compozitorului laureat al premiului Pulitzer, Gian Carlo Menotti, care spunea că:
„Iadul începe în acea zi în care Dumnezeu ne oferă o viziune clară a tot ceea ce am fi putut realiza, a tuturor darurilor pe care le-am irosit, a tot ceea ce am fi putut face, dar nu am făcut”.
Iar dacă vei alege totuși să nu cumperi această carte, îți voi face cadou rezumatul unei povești din ea, pentru că e prea frumoasă ca să nu o împărtășesc cu tine:
Este povestea unui individ căruia i-a pus Dumnezeu în bagajele cu care l-a trimis pe lumea asta inteligență cu carul și o groază de talent. Copil și tânăr fiind, pământeanul și-a valorificat darurile la maximum devenind un elev premiat și talentat al celor mai bune școli din Marea Britanie. Excela la anumite materii și primea burse pentru meritele sale deosebite. Universitatea Oxford l-a onorat cu titlul „primul în studii clasice”. Mai târziu lucrurile în viața lui au decurs din ce în ce mai bine. A scris piese de teatru care se bucurau de un succes enorm, iar el devenise vedeta Londrei. Avea o situație materială foarte bună și criticii îl apreciau. Însă la ce i-au folosit aprecierile criticilor sau banii câștigați din scris dacă poetul, dramaturgul, romancierul și criticul Oscar Wilde a sfârșit falit și nefericit din cauza depravării la doar 46 de ani? A făcut cunoștință cu închisoarea, și-a pierdut familia, averea, respectul de sine și dorința de a trăi, doar pentru că la un moment dat nu a mai realizat cât
de importantă era ziua prezentă și oportunitățile pe care le rata încetând să își mai valorifice talentul și alegând depravarea. Concluzia la care a ajuns Oscar Wilde la sfârșitul vieții poate fi o lecție pentru fiecare dintre noi:
„Trebuie să-mi spun mereu că mi-am făcut tot răul cu mâna mea și că nimeni, fie el mare ori mărunt, nu poate fi distrus decât de propria-i mână.”
Fă-ți un bine și deschide o carte care îți poate schimba, sau salva, viața:
https://www.actsipoliton.ro/john-maxwell-ziua-de-azi-conteaza-carte
Mulțumesc!