„Ghidul măreției” - 101 lecții de viață de la un coach de talie mondială

ACT si Politon
23-04-2020
0 comentarii

Niciodată timpul nu va rezolva nimic dacă nu ești dispus să faci o schimbare. Te vei învârti în același cerc de prieteni, aceleași situații, același val de ghinioane, aceleași nopți pline de griji, aceleași….mereu aceleași lucruri.


La umbra oricărei probleme există un izvor vindecător care așteaptă să iasă la iveală. În adâncuri este locul unde te poți hidrata cu speranță. În adâncuri este locul unde gândurile negre nu ar trebui să se așeze, ci să se transforme în bucurie și motivație.

 

Măreția unui om constă în schimbările în bine pe care reușește să le facă. Conștientizarea situației că negativitatea are un rol principal în viața ta, te va determina să ai curajul necesar să iei decizii care să te scoată din cercul vicios al problemelor și să te motiveze să ajungi pe drumul potrivit.

 

Așadar, când se întâmplă să ai momente grele, nu uita că trebuie să faci un pas curajos către o schimbare,

 

Cine nu ar vrea să aibă o viață măreață? Crezi că există cineva care preferă mediocritatea? 

 

Nu, dar e foarte important să reușești să înveți ceva din clipele de negativism și mediocritate.

 

„Ghidul Măreției” de Robin Sharma este o carte de dezvoltare personală foarte valoroasă. De ce? Pentru simplul fapt că te ajută să conștientizezi de ce schimbări ai nevoie în viața ta și să treci la acțiune imediat ce o termini de citit. 

 

 

 

Robin Sharma este un autor canadian care a devenit cunoscut pentru scrierea bestsellerului „Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul”. Este un autor prolific ale cărui scrieri au fost vândute în peste 39 de milioane de exemplare în toată lumea, ajungând să fie în top 5 cei mai buni experți în leadership la nivel mondial. 

 

A absolvit Universitatea Yale, este consultant pentru NASA, FedEx, Microsoft, IBM, Unilever și este un avocat de mare succes la bază, care a renunțat la cariera sa pentru a deveni scriitor.

 

 

Pare un lucru nesemnificativ, dar studiile arată că doar 10% dintre cititorii cărților de dezvoltare personală încearcă să pună apoi în aplicare ce au învățat. Așadar, un procent foarte mic. Ei bine, cartea asta e puternică, te convinge să treci la treabă și cred că asta vrei cu adevărat. Să evoluezi pe toate planurile.

 

Nu am să te mint. Va fi un drum lung și anevoios, dar „Ghidul Măreției” îți va fi mereu alături.

 

Să începem.

 

Robin Sharma a realizat o carte ușor de citit. El a făcut o listă cu cele mai bune 101 lucruri pe care le-a învățat în crearea unei vieți grozave de-a lungul anilor, în calitate de consultant în leadership pentru multe personalități și companii de talie mondială și le-a inclus în această carte. 

 

Toate subiectele abordate sunt concise și aduc cu ele noutăți despre viață, dragoste, prietenie, emoții, finanțe, bucurie, sănătate etc. 

 

În carte vei regăsi citate remarcabile aparținându-le lui: Stephen Covey, Tony Robbins, Dale Carnegie, Eckhart Tolle, Dalai Lama, Angelina Jolie, Jennifer Aniston, Jay-Z ș.a.m.d.

 

Robin Sharma consideră că lucrurile mărunte care-ți aduc plăcere, atunci când sunt trăite zilnic, creează o viață măreață. 

 

Iată câteva idei briliante din carte:

 

  • Fă-ți timp pentru a te gândi la tine în fiecare zi: rezervă-ți timp în fiecare zi pentru a-i oferi șansa minții tale de a alerga liber

 

  • Ascultă de două ori mai mult decât să vorbești: înțelegerea adevărată provine din ascultare

 

  • Clienții tăi cumpără cu inimile lor: creează conexiuni emoționale cu ei

 

  • Învață să spui NU: încearcă să faci doar activitățile care sunt prioritare și nu urgențele tuturor. 

 

  • Experimentează, nu te teme de eșec. Împlinirea vine din experiențele pe care le ai zilnic. 

 

  • Zilele tale sunt viața ta în miniatură. Pe măsură ce îți trăiești orele, așa îți creezi anii. Pe măsură ce îți trăiești zilele, îți construiești și viața. Ceea ce faci astăzi este de fapt crearea viitorului tău. 

 

  • Cuvintele pe care le rostești, gândurile pe care le gândești, mâncarea pe care o mănânci și acțiunile pe care le întreprinzi îți definesc destinul. 

 

  • Micile alegeri duc la consecințe uriașe - în timp. Nu există o zi lipsită de importanță.

 

  • Concentrează-te pe o abilitate care îți place, cu un devotament neobosit pentru îmbunătățirea zilnică și o pasiune pentru excelență și, în termen de trei-cinci ani, vei opera la un nivel de competență (și perspectivă), astfel încât oamenii să te numească un geniu. 

 

  • Focus plus îmbunătățirea zilnică plus timpul este egal cu geniul. Înțelege profund această formulă și viața ta nu va fi niciodată aceeași.

 

În „Ghidul Măreției", Robin Sharma predă instrumente, sfaturi și trucuri puternice (exact cele enumerate mai sus) despre cum fiecare persoană poate atinge măreția în domeniul său și poate duce o viață extraordinară. 

 

Autorul și-a împărtășit experiența personală și prin această experiență explică ceea ce a învățat și a înțeles, în principal că fiecare dintre noi se confruntă cu multe lupte interioare. 

 

Robin Sharma consideră că toți avem visuri pe care dorim să le îndeplinim, și de asemenea avem și o teamă care ne împiedică să facem asta.

 

Această lume va deveni un loc mai mic dacă noi oamenii nu ne ridicăm standardele și nu devenim oamenii pe care îi cunoaștem în inimile noastre că suntem meniți să devenim.

 

Robin spune că majoritatea oamenilor trăiesc ca și cum ar avea tot timpul în lume, dar nu își dau seama că timpul zboară, nu își trăiesc viața așa cum își doresc, iar când își dau seama de importanța acestui lucru, parcă devine peste puterile lor să remedieze problema. 

 

Majoritatea oamenilor când sunt pe patul de moarte au aceleași regrete, că nu și-au asumat suficiente riscuri, că nu și-au dat seama de propriul potențial și nu au arătat mai multă dragoste față de ceilalți.

 

Oamenii spun că vor fi mai pasionați și mai plini de iubire atunci când lucrurile încetinesc. De asemenea, spun că vor urma o dietă adecvată și vor avea o viață mai sănătoasă atunci când au mai mult timp, dar așa cum știm cu toții adânc în inima noastră, e că nu va exista niciodată un (mai bine în viața noastră) decât ACUM. 

 

Dacă noi oamenii nu ne trăim viața pe care ne-o dorim acum atunci când o vom trăi?

 

Descoperă cartea lui Robin Sharma și vei învăța să trăiești o viață măreață. 

 

https://www.actsipoliton.ro/robin-sharma-ghidul-maretiei.html

Comentarii (0)

Scrie un comentariu