Drumul către libertatea financiară. Primul tău milion în şapte ani. Ediția a II-a

(2) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN: 978-606-913-704-8

Carte Tiparita
49,00 Lei
Anunță-mă când revine în stoc
Adaugă la favorite

Descriere

Drumul către libertatea financiară / The Road to Financial Freedom de Bodo Schäfer este în primul rând o carte de educație financiară și în al doilea rând un ghid pentru a deveni milionar, sau, cel puțin mai bogat decât ești în momentul de față. Asta pentru că ideea de bază pe care o susține autorul în această carte este faptul că, oricine poate deveni bogat, cu condiția de a avea și de a pune în aplicare câteva noțiuni elementare de educație financiară. Așadar, te invit să urmezi sfaturile autorului, transformându-ți viața într-o capodoperă și făcând bani, căci, potrivit lui Schäfer „banii te fac fericit”!

 

Asta pentru că:

 

Când ai bani îi faci și pe alții fericiți donând;

 

Dacă ai bani ai sentimentul că ești protejat și în siguranță;

 

Banii fac posibil ca tu să trăiești în libertate. Poți face ceea ce îți place să faci, ceea ce îți reflectă talentele și este folositor pentru alții;

 

Cu bani poți încuraja abilitățile tale și pe cele ale altor oameni;

 

Te poți concentra la cele mai importante lucruri din viață;

 

Banii vor scoate la iveală ce e bun din tine și îți vor întări ideile;

 

Banii îți fac viața mai interesantă și mai bogată în varietate. Trăiești unde îți place și îi cunoști pe oamenii pe care îți dorești să îi cunoști; Banii înseamnă putere și cu ei ai mai multe posibilități să ai o influență bună  și să îi încurajezi pe alții;

 

Când ai bani, poți să te înconjori mai ușor de oameni care nu se mulțumesc cu mai puțin decât ar putea avea.”

 

Bodo Schäfer este un autor și coach de origine germană care a dorit să își împărtășească experiența proprie cu toți cei care întâmpină dificultăți în a-și construi prosperitatea financiară. La 26 de ani, autorul cărții de față, un bestseller vândut în șapte milioane de exemplare în toată lumea, era falit, iar datoriile lui se ridicau la 75.000 de mărci. După doar doi ani și jumătate, el câștiga 100.000 de mărci pe lună, pentru ca în scurt timp, să facă deja primul său milion. În momentul de față, Schäfer călătorește prin toată lumea susținând workshopuri despre știința de a face bani.

 

Cartea de față începe cu un test, pe care autorul îți recomandă să îl faci înainte de a merge mai departe. Testul este o analiză la rece a situației tale financiare. Mai mult ca sigur că te vei simți și tu dezamăgit de situația ta financiară actuală și vei dori să faci mai mult pentru a avea mai mult.

 

„Oamenii care lucrează toată ziua nu vor avea timp niciodată să facă bani.”

 

Bodo Schäfer este de părere că școlile din zilele noastre ar trebui să ne învețe lucruri mai practice în loc de poveștile învechite despre William Cuceritorul care l-a învins pe Harold în bătălia de la Hastings, în 1066. Din păcate, nici în școală și nici acasă nu ne învață nimeni cum să devenim bogați, în ciuda faptului că, în foarte mulți dintre noi există această dorință.

 

„Această scenă din spital m-a inspirat să devin bogat și atunci am decis că voi fi milionar până la vârsta de 30 de ani.”

 

Schäfer își spune în carte propria poveste despre bogăție, care începe în jurul vârstei de șase ani. Atunci, ascultând persoanele defavorizate care veneau să-l viziteze pe tatăl său (fost avocat) în spital și înțelegând astfel destul de bine ce înseamnă să fii sărac, a hotărât să devină bogat. Să devină bogat fără să facă prea mult efort pentru asta. Însă mai târziu s-a dovedit că lucrurile nu erau chiar atât de simple… 

 

„Banii au doar importanța pe care le-o atribuim. Iar când ai probleme financiare, devin mult prea importanți.”

 

Înainte de a porni la drum, Schäfer te atenționează că „instrumentele” de care vei avea nevoie pentru a reuși sunt optimismul și încrederea în sine, pentru că:

 

„O persoană fără încredere în sine nu face nimic, nu are nimic și nu este nimic.”

 

Mama lui Schäfer a devenit religioasă după moartea tatălui său, fiind de părere că „e mai ușor pentru o cămilă să intre prin urechea acului decât pentru un om bogat să intre în împărăția lui Dumnezeu.” Influențat de această mentalitate, autorul își dorea să fie bun, dar în concepția lui bun însemna totodată și sărac. Pe de altă parte, voia să fie bogat, pentru că disprețuia sărăcia. În final… a ales să devină bogat. 

 

În cartea de față Bodo Schäfer îți răspunde la câteva întrebări cheie pentru a reuși și tu pe acest drum: 

 

 

Cum devii bogat?

 

Care este fundația pentru averea ta?

 

Cum îmi lărgesc sfera de control?

 

 

După ce îți răspunde la aceste întrebări Schäfer te încurajează să faci o schimbare în viața ta financiară, oferindu-ți instrumentele de care ai nevoie pentru a o iniția la toate cele 5 niveluri:

 

Fapte;

 

Tehnici;

 

Dezvoltare personală;

 

Viziunea asupra lumii;

 

Percepția de sine.

 

 

Autorul îți exemplifică de asemenea ce înseamnă norocul în materie de finanțe printr-o replică a lui Frank Sinatra care a devenit celebru în toată America după ce a apărut într-o seară la televizor. Întrebat de un reporter în legătură cu norocul incredibil pe care l-a avut de a deveni celebru atât de „ușor”, Sinatra a răspuns:

 

„În primul rând nu am dormit toată noaptea; în al doilea rând, m-am pregătit zece ani pentru această noapte”. 

 

Așadar, Schäfer crede că norocul atunci când vine vorba de bani înseamnă:

 

Să economisești capital;

 

Să recunoști oportunitățile;

 

Să te hotărăști repede și să profiți de oportunități.

 

 

„Viața este ca o companie cu comandă prin poștă. Primești exact ceea ce comanzi.”

 

Tocmai de aceea este necesar să îți definești bogăția printr-o cifră concretă la care să țintești. Apoi trebuie să îți notezi această sumă și să o transpui în imagini, pentru că subconștientul reacționează cel mai bine la imagini, nu la cuvinte și cifre. Schäfer consideră că este foarte important să vizualizezi înainte prin cifre concrete și imagini ceea ce vrei să obții, pentru a ajunge să îți atingi scopul.

 

Autorul mai consideră la fel de important pentru a-ți realiza scopul îmbogățirii:

 

Să ai un coach bun care își va folosi experiența pentru a-ți încuraja talentele; autorul îți va oferi 17 sfaturi practice pe parcursul cărții pentru a-ți găsi un mentor și a lucra cu el.

 

Să ai scopuri înalte, pe care le consideră mai realiste decât pe cele modeste;

 

Să fii dispus să plătești prețul necesar în timp;

 

Să uiți de propriile slăbiciuni;

 

Să îți asumi 100% responsabilitatea atât pentru greșelile tale cât și pentru realizări.

 

Plecând de la premisa că există o diferență între ceea ce vrei și ceea ce crezi, autorul te invită să completezi un chestionar pentru a te ajuta să conștientizezi ce simți cu adevărat în legătură cu banii, cum funcționează subconștientul tău, cum s-a dezvoltat atitudinea ta față de bani, dacă convingerile tale individuale pot susține realizarea scopurilor tale financiare, iar dacă nu, te va învăța să le modifici în acest scop…

 

„Situațiile în care ne aflăm reprezintă convingerile noastre; Dacă îți schimbi convingerile îți vei schimba viața.”

 

Exercițiile menite să îți schimbe atitudinea vizavi de bani sunt considerate de autor a fi cea mai importantă parte a acestei cărți, deoarece:

 

„Să vrei să devii bogat fără să-ți cunoști sau să-ți schimbi valorile și convingerile este ca și cum te-ai lupta cu morile de vânt.”

 

Așadar, după ce vei afla ce simți cu adevărat în legătură cu banii și după ce îți vei modifica convingerile astfel încât acestea să te ajute în atingerea scopului tău, autorul îți oferă o serie de îndrumări practice pentru realizarea primului milion. 

 

Sfaturile autorului se referă la:

 

Datorii: cum să le gestionezi, cum să le reduci, ce atitudine să ai față de datorii, care este cea mai mare înțelepciune vizavi de datorii.

 

Cum să-ți mărești venitul: 

 

Economii; 

 

Dobânda capitalizată: timpul, rata dobânzii și suma investită.

 

Întocmirea unui plan de protecție financiară pentru tine și afacerea ta pentru perioadele de criză. 

 

Bodo Schäfer îți furnizează în continuare câteva principii cheie pentru a obține profituri spectaculoase și pentru a-ți dezvolta inteligența financiară, învățându-te să faci diferența între :

 

Investiție și speculație;

 

Obligații și investiții;

 

Cele trei tipuri de investiții;

 

Un investitor mediu și un capitalist de succes.

 

Până la sfârșitul cărții vei afla cum să te pregătești pentru perioadele de criză, dar și cum să îți calculezi prețul visurilor tale și să alcătuiești o strategie de investiții. Autorul te va încuraja totodată să îți iei un angajament, acela de a face din libertatea financiară un scop în sine, pentru că, este de părere Schäfer:

 

Scopurile te fac mai conștient de oportunități;

 

Scopurile te ajută să vezi soluții;

 

Scopurile îți permit să joci pentru a câștiga;

 

Totul este important dacă ai un scop.

 

 

Vei învăța de asemenea că frica este un sfetnic prost, că greșelile sunt bune și că numai cel care nu face nimic nu face greșeli, vei învăța să devii tot mai conștient de oportunități, vei învăța la ce este bun un coach și cum să ți-l alegi, și vei afla de asemenea că poți „semăna” bani. Dar mai presus de toate, cartea lui Bodo Schäfer îți va schimba modul în care vei percepe banii și bogăția și te va convinge că făcând bani nu numai că vei deveni tu însuți mai fericit și mai împlinit, dar în acest mod vei reuși să influențezi viețile multor oameni total lipsiți de posibilități. În încheierea cărții, autorul îți lansează îndemnul de a nu te rezuma doar la lecturarea cărții, încurajându-te să treci la acțiune, în vederea realizării bunăstării:

 

 

„O lume mai bună nu va exista niciodată atâta timp cât fiecare doar visează la asta. Numai dacă începi să acționezi, atât cât îți permit posibilitățile, visurile tale vor deveni realitate. Nu e vorba doar să încerci sau să speri că ceva se va întâmpla. E vorba de a-ți asuma responsabilitățile pentru talentele și oportunitățile tale de a-ți face visele să se împlinească.

 

Sarcina noastră nu este să visăm o lume fără mocirle, ci să ne asigurăm că acea lume devine o realitate. Avem nevoie de oameni cu integritate, indivizi care fac ceea ce spun și oameni care își fac visurile să se îndeplinească.”

 

 

TESTIMONIALE:

 

„Dacă ar fi să mă gândesc la persoana pe care o respect cel mai mult pentru realizările sale și pentru ceea ce face, această persoană ar fi Bodo Schäfer. Oferă oamenilor oportunitatea de a-și clădi propria bunăstare și, de aceea, este considerat antrenorul financiar numărul unu al Europei.” - Edgar K. Geoffroy, consultant de business, autor

 

„Cu ajutorul cunoștințelor obținute de la Bodo Schäfer am crescut vânzările de zece ori transformându-mă într-un expert al lumii online. Datorez libertatea mea financiară unui singur om: antrenorului și prietenului meu, Bodo Schafer.” - Prof. Dr. Oliver Pott, Internet-marketer

 

„Atunci când vine vorba de bani și finanțe, pe Bodo Schäfer nu îl numesc mentorul și antrenorul meu. Ceea ce m-a învățat el a devenit acum regula mea de aur... dacă ignori principiile lui Bodo Schäfer, doar vei visa la libertatea financiară.” - Marc Galal, antrenor în vânzări

 

„Bodo Schäfer a creat un sistem funcțional care mă inspiră. Trebuie să spun că îi sunt recunoscător pentru asta. Dacă aș fi avut acest sistem la începutul carierei mele profesionale, probabil că aș fi fost mult mai bun în tot ceea ce fac. M-am întâlnit de câteva ori cu Bodo Schäfer și de fiecare dată am simțit că omul acesta e campionul chestiunilor financiare.” - Prof. Dr. Jörg Knoblauch, consultant business, autor

 

„Atunci când ne aflam într-o criză majoră, l-am contactat pe Bodo Schäfer pentru a fi antrenorul nostru personal. Datorită cunoștințelor lui, strategiilor și recomandărilor, eu și familia mea am reușit să scăpăm de datorii în mai puțin de trei ani, iar în următorii trei am atins statutul de milionari.” - Jürgen Höller, antrenor motivațional

 

„După ce am suferit un accident m-am trezit într-un scaun rulant și asistat social. Astăzi îmi trăiesc libertatea financiară. Fără Bodo Schäfer nu m-aș afla unde sunt acum.” - Boris Grundl, expert de top leadership

 

Mai mult
Etichete:  #educatiefinanciara
Detalii produs
ISBN: 9786069137048
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.2 kg
Detalii despre autor

Bodo Schäfer este un autor și coach de origine germană care a dorit să își împărtășească experiența proprie cu toți cei care întâmpină dificultăți în a-și construi prosperitatea financiară. La 26 de ani, autorul cărții de față, un bestseller vândut în șapte milioane de exemplare în toată lumea, era falit, iar datoriile lui se ridicau la 75.000 de mărci. După doar doi ani și jumătate, el câștiga 100.000 de mărci pe lună, pentru ca în scurt timp, să facă deja primul său milion. În momentul de față, Schäfer călătorește prin toată lumea susținând workshopuri despre știința de a face bani.

 

Carte Tiparita
Produse fizice : Carte Tiparita