Manifest pentru motivaţie. 9 declaraţii pentru a-ţi revendica puterea personală, Ediția a II-a

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN: 978-606-913-504-4

Oferta expiră în:

Carte Tiparita
14,70 Lei PRP:49,00 Lei Salveaza 70%
Adaugă la favorite

Manifest pentru motivație / Motivation Manifesto este cartea unuia dintre cei mai bine vânduți autori New York Times, Brendon Burchard.

 

În inima umanității sălășluiește instinctul natural pentru libertate și independență, o predispoziție psihologică pentru auto-direcționare, un imperativ biologic către o dezvoltare și o bucurie de a alege și de a înainta în propria existență.

 

Dacă graba a devenit stăpână, atunci totul trebuie încetinit. Brendon Burchard spune că generație după generație eșuează în menținerea standardului idealurilor și al virtuților umanității. Talentele și concentrarea colectivă nu sunt pe deplin investite în măiestria personală și în contribuțiile sociale, ci sunt irosite pe voyeurism și pe un senzațional mediocru.

 

Brendon Burchard este unul dintre cei mai urmăriți traineri de dezvoltare personală contemporani. Autor de bestselleruri, el a ocupat primul loc în topul „New York Times” cu titluri precum „Life’s Golden Ticket” (Biletul de aur al vieții), „The Millionaire Messenger” (Mesagerul milionar) și „The Charge: Activating the 10 Human Drives that Make You Feel Alive” (Energizarea: Cum să activezi cele 10 impulsuri umane care te fac să simți că trăiești). După ce a supraviețuit unui accident de mașină la vârsta de 19 ani, Brendon a primit ceea ce el numește „biletul de aur al vieții”: o a doua șansă. De atunci și-a dedicat viața ajutării altora în a-și găsi energia și a împărtăși propria lor experiență cu lumea. Eforturile lui Burchard au inspirat sute de milioane de oameni de pe întregul glob. Este în „Top 100 al celor mai urmărite figuri publice de pe Facebook”. Recunoscut ca lider de opinie în domeniul motivației umane și al marketingului afacerilor, Brendon Burchard a fost distins cu „Premiul Maharishi” și face parte din Consiliul pentru Inovație al Fundației XPRIZE.

Iată pe scurt principalele teme dezbătute în această carte:

 

Libertatea

 

Oamenii încă nu înțeleg că o viață vibrantă, autentică și cu scop, este dreptul tuturor. Chemarea oamenilor este aceea de a avea o viziune măreață asupra vieții și de a revendica vastitatea acestei viziuni.

„Principala motivație a umanității este căutarea și trăirea Libertății Personale.”

 

„Libertatea Personală înseamnă libertatea față de restricțiile oprimării sociale și față de tragica auto-oprimare care este frica.”

 

Libertatea Personală presupune:

 

Să trăiți liberi, construindu-vă viața conform propriilor termeni;

 

Să fiți liberi de opresiuni în acest moment, liberi de rănile trecute și de neliniștile prezente;

 

Să aveți inima ușoară și să fiți spontani, în calitate de spirite libere;

 

Să vă exprimați cu curaj gândurile, sentimentele și ambițiile față de cei din jurul vostru, fără să vă preocupe acceptarea lor;

 

Să vă bucurați de voința voastră liberă de a urmări fericirea abundentă, bogăția, sănătatea, realizările și contribuțiile;

 

Să iubiți liber pe cine alegeți, abandonându-vă pasional;

 

Să fiți liberi, pe propriile picioare, proclamându-vă și protejându-vă ideile și integritatea;

 

Să serviți unei misiuni pe care voi ați ales-o;

 

Să luptați pentru a le oferi copiilor voștri o bază pentru o astfel de libertate, clădind în inimile lor voința de a trăi așa cum aleg ei, astfel încât să poată să întâmpine opresiunea cu curaj și oportunitatea cu o intenție virtuoasă de a-și aduce contribuția.

 

Totuși, până și în culturile abundente și „libere” din punct de vedere politic există o tiranie: tirania conformismului, însoțită de frământările interioare. O anumită formă de presiune socială va exista întotdeauna și mereu veți avea nevoie să vă eliberați de vanitățile lumii moderne.

 

Oprimarea socială se manifestă atunci când metodele altora diminuează ceea ce sunteți sau vă opresc din urmărirea propriilor obiective. Totuși, sentimentul de siguranță pe care oamenii îl obțin prin conformism nu poate fi trecut cu vederea; acesta este unul dintre cei mai mari inamici ai Libertății Personale.

 

Oare câți oameni nu au renunțat la visurile lor pentru a urma o cale mai sigură, mai profitabilă și mai acceptată social?

 

Libertatea necesită responsabilitatea de a alege cine sunteți, peste și dincolo de impulsurile, nevoile și presiunile sociale imediate, astfel încât să puteți să vă exprimați autentic ca tipul de persoană care vreți să fiți, să trăiți viața pe care vreți să o trăiți cu adevărat, să lăsați ce moștenire vă doriți.

 

Teama

 

Teama este distrugătoarea măreției. Frica vă deposedează de libertate. Stăpânirea temerilor reprezintă primul salt către libertate. Vitalitatea, creșterea și destinul cer, toate, să scăpați de frică.

 

Frica ne-a fost dată ca mobil pentru evitarea vătămării fizice și morții. Asta-i tot. Noi suntem cei care eu pervertit-o într-o unealtă pentru protecția ego-ului.

 

Oamenii evită să vorbească despre frică, deoarece acest lucru expune, inevitabil, adevărul dureros că ei fug mai des de ei înșiși decât de pericolul efectiv. Aproape toată frica trăită astăzi împreună cu gândirea și comportamentul generate de teamă, sunt o dramă socială imaginară, creată de impulsurile și condiționările mentale necontrolate.

 

Frica guvernează doar dacă o lăsați. Lipsa libertății, lipsa exprimării în mod autentic a întregii personalități, reprezintă alegerea omului de a acționa mai degrabă prin aversiuni decât prin ascensiune.

 

Motivația

 

Dacă aveți libertatea ca punct de reper principal, v-ați putea aștepta ca cei mai mulți dintre dumneavoastră să înțeleagă cum funcționează motivația în propria viață. Succesul și împlinirea se bazează pe capacitatea susținută de a vă ridica, de a fi voi înșivă, de a vă urmări visurile cu pasiune în fiecare zi, de a vă păstra voința de a trece la următorul nivel de prezență, performanță și potențial.

 

„Alegerea este mama motivației.”

 

Mintea alege un motiv pentru acțiune și se dedică sau nu alegerii, omul trăind astfel un nivel înalt sau unul scăzut al motivației. Vă puteți alege scopul și motivele pentru acel scop, iar o concentrare continuă asupra scopului va trezi o dorință de acțiune pe care voi o simțiți ca energie.

 

Oamenii motivați nu sunt norocoși, sunt conștienți. Aleg să-și folosească mințile, deoarece ei știu că rațiunea este secretul pentru dezvoltarea unei identități motivate și independente. Aleg să-și folosească mințile într-un mod deliberat, pentru a se umple de energie și pentru a evolua.

 

Cineva nu „se simte motivat” brusc, tot la fel cum cineva nu se simte fericit brusc și fără nicio cauză. Fericirea este rezultatul gândirii, nu al impulsului. În același mod funcționează și motivația. Vă simțiți motivați pentru că alegeți să vă simțiți astfel, nu pentru că se întâmplă să strălucească soarele pe strada dumneavoastră.

 

Brendon Burchard prezintă factorii care stau la baza declanșării motivației și atitudinea responsabilă de amplificare a motivației.

 

Nouă declarații pentru revendicarea Puterii Personale:

 

  • Vom întâmpina viața cu prezență deplină și cu putere;

 

  • Ne vom recupera agenda;

 

  • Ne vom învinge demonii;

 

  • Vom progresa abandonându-ne

 

  • Vom practica bucuria și recunoștința;

 

  • Nu vom încălca integritatea;

 

  • Vom amplifica iubirea;

 

  • Vom inspira măreția;

 

  • Vom încetini timpul.

 

Dacă doriți din toată inima să fiți liberi și plini de viață, trebuie să vă decideți să aduceți toată puterea minții voastre conștiente în experiențele din prezent. Trebuie să alegeți să simțiți această viață.

 

„În anumite momente poate fi imaginat un viitor mai bun, dar numai în timpul prezent poate fi construit un viitor mai bun.”

 

Oamenii liberi și motivați nu neglijează realitatea. Ei întâmpină dificultățile cu atenție, văzându-le ca pe niște oportunități pentru a-și testa credința, puterea și iubirea.

 

Nicio persoană importantă nu a făcut vreodată istorie fără să fie împroșcată cu vină sau să sufere represalii din partea celor cărora nu le plăcea sau nu apreciau independența, disciplina sau determinarea lor. Toți eroii, conducătorii și inovatorii care au luminat drumul omenirii dinspre întuneric și ignoranță au făurit în interiorul lor curajul de a-și depăși conflictele interioare atunci când conta cel mai mult. În multe feluri, ei au fost la fel ca majoritatea: se îngrijorau, tărăgănau, uneori aveau păreri proaste despre semenii lor. Dar ceea ce a făcut să fie comemorați, ceea ce a împins societatea înainte, ceea ce a dat naștere legendei lor a fost voința lor clară de a depăși astfel de impulsuri și de a lupta cu credință, activi și iubitori pentru o viață mai bună pentru ei înșiși și pentru ceilalți.

 

Micile minciuni pe care le spuneți pentru a-i proteja pe cei pe care îi iubiți, cu care lucrați sau de care vă pasă, devin minciuni mari. Atunci când mințiți pentru alții, se dezvoltă o mentalitate de tipul „noi împotriva lor”, în care vă separați de restul lumii, nereușind să recunoașteți că minciunile dumneavoastră afectează alți oameni.

 

În această eră zgomotoasă, amorțită, narcisistă, există o automulțumire confuză – toți oamenii știu că există mai multe lucruri pentru ei, dar este pur și simplu un deranj prea mare să se organizeze pentru a le urmări.

 

„Ochiul curios și fără grabă readuce culoare vieții.”

 

„Scopul vieții este să fie trăită, iar să trăiești înseamnă să fii conștient; să fii conștient cu bucurie, cu beție, cu serenitate, cu divinitate.” (Henry Miller)

Mai mult
Etichete:  #motivational
Detalii produs
ISBN: 978-606-913-504-4
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.2 kg
Detalii despre autor

Brendon Burchard s-a născut pe 18 septembrie 1977, în Montana, Statele Unite ale Americii. Este unul dintre cei mai urmăriți traineri de dezvoltare personală din vremurile noastre. După ce a supraviețuit unui accident de mașină la vârsta de 19 ani, Brendon a primit ceea ce el numește „biletul de aur al vieții”: o a doua șansă. De atunci și-a dedicat viața ajutării altora să-și gă­sească energia și să-și împărtășească propria lor experiență cu lumea. Este autorul bestsellerelor New York Times: Life’s Golden Ticket (Biletul de aur al vieții), The Millionaire Messenger (Mesagerul milionar) și The Charge: Activating the 10 Human Drives that Make You Feel Alive (Energizarea: Cum să activezi cele 10 impulsuri umane care te fac să simți că trăiești).

Eforturile lui Brendon Burchard au inspirat sute de mili­oane de oameni de pe întregul glob. Este în Top 100 al celor mai urmărite figuri publice de pe Facebook; show-ul său săptămânal de pe YouTube este cea mai vizionată serie de dezvoltare personală în direct din istoria site-ului; podcast-ul său motivațional The Charged Life (Viața energizată) a debutat pe locul întâi pe iTunes, la toate categoriile, în Statele Unite ale Americii și în multe alte țări; iar postările sale pe blog se clasează printre cele mai plăcute și mai distribuite din istoria modernă a genului motivațional.

În calitate de cu­noscut conferențiar, a împărțit scena cu Dalai Lama, Sir Richard Branson, Katie Couric, Steve Forbes, Arianna Huffington, Wayne Dyer, Tony Robinson și sute de mari gânditori și inovatori ai lumii. De asemenea, este fondatorul High Performance Academy (Academiei de Înaltă Performanță), legendarul program de dezvoltare personală pentru oamenii de succes, și al Experts Academy (Academiei Experților), cel mai cuprinză­tor training de marketing din lume pentru autori, oratori, coachi de viață și lideri de opinie online. Pentru această muncă, Larry King l-a numit „unul dintre cei mai buni traineri motivaționali și de mar­keting din lume”. Recunoscut ca lider de opinie în domeniul motivației umane și al marketingului afacerilor, Brendon Burchard a fost distins cu Premiul Maharishi și face parte din Consiliul pentru Inovație al Fundației XPRIZE.

Carte Tiparita
Produse fizice : Carte Tiparita