-70%
ASCULTAȚI GRATUIT UN FRAGMENT

Soluţia de tapotare pentru pierdere în greutate şi încredere în propriul corp

(0) Scrie o recenzie

Format: MP3, 160-320 kbps - stereo

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN: 978-606-913-211-1

*Disclaimer: Rezultatele difera de la persoana la persoana, iar rezultatele nu sunt garantate.

Oferta expiră în:

Audiobook
20,40 Lei PRP:68,00 Lei Salveaza 70%
eBook
28,91 Lei
Audiobook
20,40 Lei 68,00 Lei
MP3 download
46,80 Lei
Adaugă la favorite

Soluția de tapotare pentru pierdere în greutate și încredere în propriul corp / The Tapping Solution for Weight Loss & Body Confidence a autoarei Jessica Ortner vine cu cu un alt tip de răspuns la întrebarea: Cum am ajuns astfel, cum am ajuns să cântăresc atât de mult? O întrebare destul de frecventă, din moment ce mai mult de o treime din populația lumii este supraponderală sau obeză… 


Așadar, într-o eră în care pierderea în greutate a devenit o industrie de miliarde de dolari, soluția propusă de autoarea Jessica Ortner la kilogramele în plus poate fi exprimată în doar două cuvinte: controlul emoțiilor. Potrivit autoarei, care s-a confruntat ea însăși încă din adolescență cu kilogramele suplimentare, emoții precum furia, frica, resentimentele și vina îți deturnează cele mai bune intenții, afectându-te la un nivel biologic profund. De aceea, tehnica reducerii stresului prin tapotare sau EFT (Emotional Freedom Technique) poate fi soluția pentru scăderea ta în greutate.


Jessica Ortner a studiat jurnalismul digital la New York Academy, fiind momentan clasată în topul celor mai bine vânduți autori New York Times. Ea este totodată co-producătoarea filmului documentar The Tapping Solution, autoarea programului online Weight Loss and Body Confidence și gazda evenimentului anual care adună peste 500.000 de oameni din toată lumea, The Tapping World Summit. Ceea ce e cu adevărat uimitor însă, este faptul că în spatele acestor performanțe se ascunde o simplă femeie care s-a luptat mult timp cu kilogramele în plus.


Ceea ce o distinge pe ea de celelalte femei care se luptă cu aceeași problemă, este faptul că ea a găsit o soluție la această problemă cu ajutorul tapotării, o tehnică de reducere a stresului care implică tapotarea în puncte de acupresură. Autoarea a fost uimită inițial, cum, 10 minute de tapotare au vindecat-o de o răceală ce o ținuse două zile la pat. Ulterior, a încercat să se folosească de tapotare pentru a pierde în greutate. Pe parcursul acestor încercări a realizat un lucru care o ținuse pe loc mai mult de 10 ani: „A pierde în greutate nu îți dă mai multă încredere, încrederea în sine duce la pierderea în greutate și la un corp mai puternic, mai sănătos”.


Autoarea a înțeles astfel că: „Eu am irosit foarte mult timp plângându-mă că am încercat totul și că nimic nu funcționează pentru mine. Singurul lucru pe care nu-l încercasem era să mă iubesc și să mă accept pe mine însămi. Tapotarea a făcut posibil acest lucru și de aici au urmat rezultate incredibile în corpul și în viața mea”.


Ce este tapotarea și cum te ajută ea să slăbești?


Acum te întrebi probabil: Cum te ajută tapotarea să pierzi kilograme? Pentru a înțelege acest lucru, trebuie să înțelegi mai întâi cum îți afectează stresul corpul. Ei bine, în momentul în care ești stresat, organismul tău secretă cortizol în exces, fenomen asociat cu: apetitul crescut, pofta de zahăr și grăsimea abdominală suplimentară. Totodată, în situații stresante, organismul tău intră într-o reacție de tipul luptă sau fugi. Corpul secretă multă adrenalină, mușchii se încordează, iar presiunea sângelui, ritmul cardiac și glicemia cresc toate simultan. Astfel, toată energia ta este direcționată spre auto-apărare, în timp ce funcții considerate mai puțin importante, precum digestia, sunt încetinite sau blocate de-a dreptul. Cu cât ești mai mult timp stresat, cu atât digestia, metabolismul și hormonii tăi au mai mult de suferit. Cu alte cuvinte, degeaba mănânci puțin și faci exerciții fizice, dacă funcții esențiale ale corpului tău sunt blocate.


Aici intervine rolul tapotării al cărei scop este „de a perturba reacția luptă sau fugi, permițându-i astfel corpului să se întoarcă rapid la o stare mai relaxată, în care poate să digere mâncarea în mod corespunzător și să susțină o digestie mai sănătoasă și un metabolism mai rapid”. 


Dorința de a mânca este și ea un stres pentru persoanele care vor să se abțină de la mâncare pentru că țin dietă sau din alte motive. Așadar, prin tapotare, îți vei educa creierul să răspundă în mod diferit la aceeași stimuli față de modul în care a răspuns în trecut. Dacă în trecut erai obișnuită să devorezi o farfurie de fursecuri în momentul în care simțeai nevoia să mănânci ceva dulce, tapotarea te va ajuta să treci peste această  poftă fără să mănânci în exces. Iar partea cea mai practică a acestei metode de scădere în greutate este faptul că se potrivește cu programul tău încărcat, întrucât o poți practica oricând îți găsești câteva minute libere.


Reducerea nivelului de cortizol din organism prin intermediul tapotării s-a bazat pe un studiu mai vechi realizat la Facultatea de Medicină Harvard, care a arătat că: „stimularea anumitor puncte meridiane de acupunctură reduce activitatea din corpul amigdalian, precum și din alte părți ale creierului asociate cu emoțiile negative”. 


În timp ce studiul de la Harvard s-a concentrat pe stimularea punctelor meridiane cu ace (acupunctură), un alt studiu a confirmat aceleași rezultate și atunci când punctele au fost stimulate fără ace, iar exact acest lucru se întâmplă în timpul tapotării.


Dincolo de faptul că tapotarea te poate ajuta să redevii din nou suplă, ea poate fi de asemenea remediul pentru calmarea durerilor de cap, de spate (și a aproape oricărui alt tip de durere), pentru insomnie și emoții negative ca frica, furia sau te poate ajuta să te relaxezi după o zi încărcată etc…


Vreau să încep! Ce trebuie să fac?


Autoarea îți explică pe parcursul cărții pas cu pas care sunt etapele tapotării și ce trebuie să faci în fiecare dintre etape, după cum urmează:


1. Stabilirea țintei – „Sunt foarte stresată în legătură cu greutatea mea”, (vezi p.43)

2. Evaluează intensitatea țintei tale de la 0 la 10 pe Scara Unităților Subiective de Stres (SUSS), (p. 46 – 47);

3. Creează o afirmație de pregătire (p.48)

4. Tapotează pe punctul de pe muchea palmei, cu care se execută lovitura de karate (vezi p. 49), în timp ce repeți afirmația de pregătire de trei ori;

5. Tapotează ușor prin cele opt puncte din secvența de tapotare în timp ce spui sintagma de aducere aminte cu glas tare. Tapotează de la cinci până la șapte ori fiecare punct (p. 49). Repetă procedeul până începi să simți o ușurare.

6. Odată ce te simți mai bine, respiră adânc și evaluează din nou intensitatea problemei tale folosind SUSS-ul de la 0 la 10.


Tapotarea continuă până când ținta de tapotare găsește suficientă alinare încât tu să te simți vizibil mai bine. 


Ca ajutor suplimentar, și pentru a înțelege exact ce trebuie să faci, folosește resursele on-line furnizate de autoare, mai precis: www.TheTappingSolution.com/chapter2.


Autoarea îți va oferi pe parcursul cărții tot felul de idei de tapotare care îți vor fi utile atât pentru a te face să te simți mai bine psihic cu tine însăți, dar și pentru a te ajuta să pierzi efectiv în greutate. Așadar, nu vei fi singură pe acest drum, Jessica Ortner ghidându-ți pașii în fiecare exercițiu de tapotare pe care îl vei face. Ea va formula chiar și țintele de tapotare și sintagmele de aducere aminte, în cazul în care ție îți va fi mai greu la început. 


Vei reuși astfel:


Să depășești mâncatul pe fond emoțional;

Să înțelegi cum îți afectează evenimentele greutatea și încrederea în propriul corp;

Să înțelegi cât de mare este impactul gândurilor în pierderea în greutate;

Să procesezi durerea din spatele greutății;

Să ajungi la cea mai bună variantă a ta și la cele mai mari visuri ale tale;

Să accepți că e normal să-ți fie frică, să fii copleșită și chiar mai mult decât atât;

Să fii încrezătoare în corpul tău feminin (să știi să primești un compliment și să răspunzi la fluierături);

Să faci diferența între mit și adevăr atunci când vine vorba de mâncare, și să îți alegi cu mai multă grijă mâncarea pe care o consumi;

Să înveți să îți prepari tu însăți mâncarea în loc să dai fuga după ea la supermarket;

Să nu uiți că mâncarea nu ar trebui să fie doar combustibil sau medicament, ea ar trebui să însemne și plăcere;

Să percepi fericirea ca un medicament de pierdere în greutate.

Și mai presus de toate, trebuie să ți se întipărească în minte cuvintele autoarei:


„Scopul acestei călătorii nu este să arătăm ca o fotografie retușată a unui fotomodel sau să renunțăm la noi însene și să cedăm în fața tuturor dificultăților de sănătate care sunt asociate cu greutatea în exces. Scopul este să aflăm cum să avem grijă de noi. Noi suntem mai puternice atunci când suntem mai sănătoase. Pentru a fi mai sănătoase trebuie să ne dăm voie să simțim adevărata libertate emoțională.”


TESTIMONIALE


„În calitate de doctor complet conștient de numeroasele beneficii de sănătate ale menținerii unei greutăți sănătoase, sunt de mult timp în căutarea unei cărți pe care să o recomand pacientelor care sunt gata să părăsească rutina dietei și să depună într-adevăr efortul interior necesar pentru a obține o greutate sănătoasă optimă în mod permanent. Nu mai căutați. Aceasta este cartea.” - Dr. Lissa Rankin, autoarea cărții bestseller New York Times Mind Over Medicine (Mintea mai presus de medicină)


„Schimbă-ți masa, schimbă-ți soarta este de mulți ani unul dintre moto-urile mele preferate. Din nefericire însă, este dificil să ne hrănim corpul atunci când stima noastră de sine e la pământ. Soluția de tapotare pentru pierdere în greutate și încredere în propriul corp este un sistem remarcabil, care eliberează emoțiile și convingerile ce ne împiedică să ne iubim corpul. Eu folosesc tapotarea în mod regulat și am beneficiat personal de pe urma acestei metode remarcabile. Este una dintre cele mai importante practici din arsenalul meu de vindecare. Vino alături de Jessica Ortner în această călătorie uimitoare și încearcă și tu!” - Kriss Carr, autoarea cărții bestseller New York Times Crazy Sexy Kitchen (Bucătăria nebună și sexy)


„Sunt atât de entuziasmată de această carte! Tapotarea este un instrument remarcabil care le permite oamenilor să facă schimbări pozitive într-un timp record și sunt încântată că Jessica Ortner le-a oferit această tehnică transformatoare femeilor care tânjesc să se simtă bine în corpul lor. Confruntându-te cu sursa problemei – durerea ce stă la baza greutății tale, convingerile care te mențin blocată sau limitele care trebuie stabilite – nu va trebui să aștepți să pierzi în greutate pentru a te simți încrezătoare. Te poți simți bine chiar acum făcând pur și simplu exercițiile din această carte. Soluția de tapotare pentru pierdere în greutate și încredere în propriul corp ar putea rămâne în istorie drept o carte revoluționară atunci când vine vorba de a le arăta femeilor cum să iasă din iadul pierderii în greutate.” - Cheryl Richardson, autoarea cărții bestseller New York Times The Art of Extreme Self-Care (Arta îngrijirii de sine extreme)


„Această carte este minunată! Am fost captivată de la prima pagină. Jessica îți dă putere arătându-ți cum să îndepărtezi energetic obstacolele. Îmi place la nebunie; este o lectură foarte plăcută, foarte personală și o recomand cu insistență tuturor celor care s-au luptat cu greutatea lor. Îți mulțumesc, Jessica Ortner, că ai scris o carte frumoasă care-i va ajuta pe oameni să reușească... ușor.” - Donna Eden, autoarea cărților Energy Medicine (Medicina energetică*) și Energy Medicine for Women (Medicina energetică pentru femei)


„Jessica Ortner nu doar că ne învață cu blândețe despre instrumente ce ne pot schimba viața acum, ci ne inspiră totodată să ne acceptăm unicitatea și să ne iubim pe noi însene în totalitate. Ce bine ar fi dacă fiecare adolescentă din America ar putea învăța despre acest tip de dragoste de sine și încredere în propriul corp...” - Donna Gates, autoarea The Body Ecology Diet (Dieta de ecologie a corpului)

Mai mult
Etichete:  #Diete-si-sanatate #
Detalii produs
ISBN: ortner-978-606-913-211-1
Editura ACT si Politon
Format: Audiobook
Greutate: 0.08 kg
Detalii despre autor

Jessica Ortner a studiat jurnalismul digital la New York Academy, fiind momentan clasată în topul celor mai bine vânduți autori New York Times. Ea este totodată co-producătoarea filmului documentar The Tapping Solution, autoarea programului online Weight Loss and Body Confidence și gazda evenimentului anual care adună peste 500.000 de oameni din toată lumea, The Tapping World Summit. Ceea ce e cu adevărat uimitor însă, este faptul că în spatele acestor performanțe se ascunde o simplă femeie care s-a luptat mult timp cu kilogramele în plus.

Ceea ce o distinge pe ea de celelalte femei care se luptă cu aceeași problemă, este faptul că ea a găsit o soluție la această problemă cu ajutorul tapotării, o tehnică de reducere a stresului care implică tapotarea în puncte de acupresură. Autoarea a fost uimită inițial, cum, 10 minute de tapotare au vindecat-o de o răceală ce o ținuse două zile la pat. Ulterior, a încercat să se folosească de tapotare pentru a pierde în greutate. Pe parcursul acestor încercări a realizat un lucru care o ținuse pe loc mai mult de 10 ani: „A pierde în greutate nu îți dă mai multă încredere, încrederea în sine duce la pierderea în greutate și la un corp mai puternic, mai sănătos”.

Autoarea a înțeles astfel că: „Eu am irosit foarte mult timp plângându-mă că am încercat totul și că nimic nu funcționează pentru mine. Singurul lucru pe care nu-l încercasem era să mă iubesc și să mă accept pe mine însămi. Tapotarea a făcut posibil acest lucru și de aici au urmat rezultate incredibile în corpul și în viața mea”.

 

Audiobooks
Produse fizice (MP3): Audiobook