Arta relațiilor: 11 abilități sociale de bază care te vor ajuta să obții tot ce-ți dorești

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

Format: MP3, 160-320 kbps - stereo

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

DURATA: 7 ORE ȘI 47 MINUTE

Lectura: Tudor Morgovan

ISBN: 978-606-913-801-4

Audiobook
59,00 Lei
Adaugă la favorite

Arta relațiilor: 11 abilități sociale de bază care te vor ajuta să obții tot ce-ți dorești / The Art of People: The 11 Simple People Skills That Will Get You Everything You Want de Dave Kerpen este audiobookul care îți dezvăluie modelul succesului absolut. Iar acesta se referă în primul rând la relații, pentru că autorul este de părere că, oamenii cu cele mai bune abilități sociale au cele mai mari șanse de succes în viață, fie că este vorba despre viața profesională sau cea privată. Prin urmare, „Arta relațiilor” te va familiariza cu cele 11 abilități sociale care îți pot schimba atât viața personală, cât și viața profesională. Poveștile unora dintre cei mai influenți și mai de succes oameni din lume vor susține punctele de vedere ale autorului și te vor face să asculți acest audiobook cu și mai mult interes.


Ceea ce are în plus acest audiobook față de altele pe același subiect este partea practică, care te va ajuta să aplici cu ușurință în viața de zi cu zi lecțiile predate de autor referitoare la cum să comunici mai bine cu ceilalți pentru a obține ceea ce-ți dorești la locul de muncă și acasă. 


Dave Kerpen este cofondatorul și președintele Likeable Media - o companie premiată de social media și marketing – și fondatorul și CEO-ul Likeable Local – o platformă de software pentru afacerile de mici dimensiuni. Eforturile depuse de el și de soția lui, Carrie, cu scopul de a transforma rețelele de socializare în unele mai transparente, mai receptive, mai implicate și mai simpatice au fost remarcate de-a lungul timpului și apreciate pe măsură. Astfel, Likeable Media a figurat atât în 2011, cât și în 2012, în topul 500 întocmit de revista Inc. al companiilor private cu cea mai rapidă creștere din Statele Unite, cât și în topurile întocmite de revista Crain's în anii 2012 și 2013 al celor mai bune locuri în care să muncești în New York.


În paralel cu activitatea de antreprenor, Dave Kerpen activează ca speaker motivațional, fiind frecvent invitat la evenimente din întreaga lume și colaborează cu publicații prestigioase precum: Mashable, Inc, Fast Company, The Huffington Post, Forbes și The Washington Post. În calitate de autor a publicat mai multe titluri de succes, printre care se numără și volumele: Likeable Social Media (Cheia succesului în rețelele de socializare), Likeable Business (Cheia succesului în afaceri) și Likeable Leadership (Leadership de succes).


Audiobookul este împărțit  în 11 părți, după cum urmează:1. Cum să te înțelegi pe tine însuți și cum să-i înțelegi pe oameni


„Secretul pentru a-i face pe oameni să te adore este să taci și să asculți.”


Pentru că arta relațiilor presupune mai întâi să te cunoști pe tine însuți, autorul îți propune aici să îți faci testul Myers-Briggs, cel mai cunoscut indicator de personalitate.


Tot aici ești invitat să îți faci și testul Eneagramei – autorul recomandându-ți chiar să nu mergi mai departe cu lectura acestei cărți fără a-l efectua. El te va ajuta să te cunoști mai bine, arătându-ți ce te motivează cel mai mult, care sunt posibilii detractori la care trebuie să fii atent și care este cea mai bună manieră în care pot oamenii comunica cu tine. Cu alte cuvinte, el te va ajuta să îți cunoști punctele forte și punctele slabe în comunicare.


În continuare ești invitat să mai răspunzi la un chestionar, cel numit PeopleStrengths.


După ce vei reuși să te cunoști mai bine pe tine însuți, autorul te va ajuta să înțelegi orice om, chiar și pe cei despre care ai fi spus în trecut că nu îi înțelegi, să intri în vorbă ușor cu necunoscuți dar și să cunoști rapid un necunoscut chiar mai bine decât îți cunoști propriii prieteni.2. Cum să întâlnești oamenii potriviți


„Fiecare minut petrecut cu o persoană care nu te va ajuta să obții ceea ce-ți dorești este un minut petrecut departe de o persoană care te-ar putea ajuta să obții ceea ce-ți dorești.”


În această parte a cărții vei vedea cum propriul stil te poate ajuta să îți faci noi cunoștințe; cum poți obține o întâlnire cu aproape oricine folosindu-te de rețelele de socializare; dar și cum îți poți schimba viața apelând exact la acele persoane care te-ar putea ajuta în acest sens.


Tot aici vei fi îndrumat cum să aduci în viața ta acele persoane de care ai nevoie, respectiv să le înlături pe cele toxice, dar și cum să devii mai productiv, scurtând întâlnirile atât cu oamenii potriviți, cât și cu cei nepotriviți. Cu alte cuvinte, dacă ești curios să afli câteva metode eficiente de a expedia oamenii, în această parte a cărții le vei găsi. 3. Cum să citești oamenii


„Când îi asculți, oamenii se simt prețuiți, respectați, fericiți și productivi. Sunt mai motivați, mai inspirați și mai nerăbdători să-și rezolve problemele și să obțină rezultate bune.”


Nu vei ajunge niciodată să cunoști oamenii cu adevărat dacă nu vei învăța să îi asculți mai întâi cu adevărat. Prin urmare, în această secțiune a cărții vei primi câteva sfaturi utile pentru a deveni un ascultător mai bun, și pentru a interpreta mai ușor limbajul semnelor. Te vei lămuri totodată cum e cu paharul de apă (cafeaua) care ți se oferă la o întâlnire: îl accepți sau nu îl accepți? Și vei învăța să stăpânești tehnica oglindirii, care îi ajută pe oameni să capete încredere în tine și să te îndrăgească.4. Cum să formezi legături cu oamenii


„Nu există metodă mai bună de a-i arăta unui om că-ți pasă de el decât să-l întrebi cu sinceritate, cu onestitate, ce poți face ca să-l ajuți.”


Unul dintre secretele legăturilor dintre oameni este să fii atent la sentimentele celui de lângă tine și să nu-i înșeli așteptările în această privință. De aceea, autorul îți va arăta pe parcursul acestei secțiuni cum să fii mai atent la sentimentele oamenilor; cum să te oferi să îi ajuți; și, mai ales, cum să eviți să ajungi să gestionezi personalități multiple și o viață dublă, ceea ce este obositor, inutil și ineficient.


Cele câteva sfaturi și exerciții practice referitoare la modul în care te prezinți pe rețelele de socializare, îți vor prinde cu siguranță bine.


În plus, crede autorul, faptul că te vei arăta vulnerabil în prezența anumitor oameni în care ai încredere nu va fi interpretat ca fiind o slăbiciune întotdeauna de cei din jurul tău, ci, poate reprezenta în unele cazuri un motiv pentru a forma o legătură puternică cu ceilalți. În plus, poate că odată cu lectura acestei cărți vei înțelege o dată pentru totdeauna faptul că ce ție îți place, poate altuia nu-i place, dar și să pui întrebări, atunci când ai îndoieli cu privire la punctul de vedere al unei persoane.5. Cum să influențezi oamenii


Chiar poți influența într-atât pe cineva încât, să îi inoculezi subtil propriile idei? Autorul spune că da, și îți dă și câteva sfaturi în acest sens. Tot aici vei afla ceva în plus față de ceea ce știai deja despre perseverență, dar și despre puterea poveștilor de a vinde absolut orice. 


Dacă aveai îndoieli în această privință, autorul te va convinge încă o dată în această secțiune că a asculta este mult mai important decât a vorbi. Vei învăța totodată să socializezi cu ușurință în orice împrejurare, indiferent cât de intimidantă ar fi pentru tine: intrând în orice încăpere de parcă acolo ar fi locul tău; privind oamenii în ochi; dând din cap și salutând cu entuziasm. Tot aici vei învăța să ai curaj să ceri orice, pentru că atât timp cât nu vei face acest prim pas nu vei avea nicio șansă să obții ceea ce-ți dorești. 6. Cum să-i faci pe oameni să se răzgândească


Din această secțiune a cărții vei afla că poți fi fericit și fără să ai dreptate; vei descoperi care este cea mai bună metodă de a convinge pe cineva și vei găsi un răspuns în legătură cu cea mai simplă metodă pentru a depăși așteptările șefilor tăi. În plus, vei afla cum să te promovezi autentic, și câteva lucruri interesante despre lauda de sine sau falsa modestie. Dacă simți că niciodată nu îți ajunge timpul, îți vor fi de folos cele câteva sfaturi utile pentru a deveni mai organizat în această privință. 7. Cum să-i înveți pe oameni


Pentru a-i învăța pe ceilalți este important în primul rând să fii tu însuți un model și să-ți cunoști calitățile, astfel încât să îți vină ușor mai apoi să îi ajuți pe ceilalți să își identifice propriile calități. Asta pentru că, crede autorul toți oamenii pot învăța și pot reuși să facă un anumit lucru dacă profită de calitățile lor. Mai multe sfaturi referitoare la cum îi poți face pe cei din jurul tău să învețe mai ușor anumite lucruri vei găsi în cest capitol foarte interesant.


Tot aici vei putea citi despre ce poți face pentru a-ți duce obiectivele la îndeplinire mai ușor, dar și despre obiectivele SMART și măsurarea progreselor.8. Cum să-i conduci pe oameni


Dacă ești interesat de leadership și cum poți face ca misiunea de a-i conduce pe oameni să devină mult mai ușoară, acest capitol îți va oferi câteva răspunsuri. Tot aici vei afla care ar trebui să fie principalele însușiri ale unui bun lider, dar și ce susține teoria neuronilor oglindă și de ce dispoziția ta va fi întotdeauna foarte importantă pentru publicul tău și persoanele cu care intri în contact în general. De asemenea, vei afla ce cuvinte atrag oamenii și îi fac să își dorească să se afle în preajma ta; cât de important este ca tu, ca lider, să comunici veștile proaste, dar și ce stare de mulțumire și fericire îți poate crea simplul fapt de a fi recunoscător. Dat fiind faptul că Dave Kerpen este autorul unuia dintre cele mai populare articole de pe LinkedIn pe tema leadershipului: „11 idei simple care te vor ajuta să devii un lider mai bun”, sfaturile autorului din acest capitol s-ar putea să-ți pară cu atât mai interesante.9. Cum să soluționezi conflictele


Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le vei reține din această secțiune a cărții este faptul că unul dintre cele mai eficiente instrumente care te ajută să câștigi respect și influență este să-i faci pe oameni să se simtă înțeleși. De aceea este foarte important să știi ce atitudine trebuie să adopți atunci când te afli în mijlocul unui conflict care te implică sau nu și pe tine. Autorul îți va furniza aici câțiva pași de acțiune în acest sens care te vor ajuta să abordezi pe viitor conflictele într-un mod diferit. Tot aici te vei convinge că, uneori, trebuie să înveți să renunți ca să obții ceea ce-ți dorești.10. Cum să-i inspiri pe oameni


Poți să-i inspiri pe cei din jurul tău în foarte multe feluri, dar te-ai gândit vreodată că a-i inspira pe alții nu e despre tine, ci despre ei? Astfel, părerea autorului este că oamenii iubesc poveștile de succes, mai ales dacă acele povești vorbesc despre propriul lor succes. Așadar, dacă vrei să-i inspiri pe alții, trebuie să-i faci să se gândească la ei înșiși și la cum se vor prezenta pe viitor. Autorul te sfătuiește tot aici să folosești citate din autori celebri, care se potrivesc în orice context, plac oamenilor și te ajută totodată să îți argumentezi mai bine ideile. De aceea, la sfârșitul cărții vei găsi o serie de citate pe care le vei putea folosi în discursurile tale.


Tot în această secțiune a cărții vei afla care este cea mai bună metodă de a te binedispune într-o zi în care lucrurile nu vor merge chiar ca pe roate în viața ta, dar și de ce critica nu este o metodă constructivă în niciuna dintre relațiile tale, fie că este vorba despre cele de muncă sau de relațiile de familie. Iar atunci când o critică chiar e necesară, învață să folosești „sandvișul cu laude” pentru a o adresa.11. Cum să-i faci pe oameni fericiți


Oamenii fericiți muncesc mai mult, mai bine și sunt mai motivați. De aceea merită din plin efortul de a face fericit pe cineva. Câteva astfel de modalități vei găsi aici, dar și câteva informații interesante despre cum îți poți construi un brand personal pe rețelele de socializare, prin postarea de conținut valoros.


La final, te invit să asculți acest audiobook, care are toate datele pentru a te convinge că secretul pentru a obține tot ce-ți dorești la muncă și în viață este să te porți frumos cu oamenii, nu să încerci să obții ceea ce-ți dorești. Cunoaște oamenii potriviți, ascultă-i cu atenție, formează o legătură cu ei și inspiră-i, iar ei îți vor oferi tot ce-ți dorești!

Mai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: 9786069138014
Editura ACT si Politon
Format: Audiobook
Greutate: 0.24 kg
Detalii despre autor

Dave Kerpen este cofondatorul și președintele Likeable Media - o companie premiată de social media și marketing – și fondatorul și CEO-ul Likeable Local – o platformă de software pentru afacerile de mici dimensiuni. Eforturile depuse de el și de soția lui, Carrie, cu scopul de a transforma rețelele de socializare în unele mai transparente, mai receptive, mai implicate și mai simpatice au fost remarcate de-a lungul timpului și apreciate pe măsură. Astfel, Likeable Media a figurat atât în 2011, cât și în 2012, în topul 500 întocmit de revista Inc. al companiilor private cu cea mai rapidă creștere din Statele Unite, cât și în topurile întocmite de revista Crain's în anii 2012 și 2013 al celor mai bune locuri în care să muncești în New York.

În paralel cu activitatea de antreprenor, Dave Kerpen activează ca speaker motivațional, fiind frecvent invitat la evenimente din întreaga lume și colaborează cu publicații prestigioase precum: Mashable, Inc, Fast Company, The Huffington Post, Forbes și The Washington Post. În calitate de autor a publicat mai multe titluri de succes, printre care se numără și volumele: Likeable Social Media (Cheia succesului în rețelele de socializare), Likeable Business (Cheia succesului în afaceri) și Likeable Leadership (Leadership de succes).