ASCULAȚI GRATUIT UN FRAGMENT

Cele 10 secrete ale succesului şi păcii lăuntrice

(0) Scrie o recenzie

ISBN: 978-606-8739-70-0

Format: MP3, 128 kbps - mono

Poate fi descarcat pe orice dispozitiv, de cate ori doriți.

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

MP3 download
23,21 Lei
Adaugă la favorite
Durata: 2 ore și 39 de minute

Lectura: Nae Alexandru

Cele 10 secrete ale succesului și păcii lăuntrice

Cartea audio Cele 10 secrete ale succesului și păcii lăuntrice (10 Secrets For Succes And Inner Peace), de Wayne W. Dyer, vă este oferită și în varianta download (MP3 arhivat). ACT și Politon vă aduce acest audiobook cu durata de 2 ore și 39 de minute, în limba română, în lectura actorului Nae Alexandru.

Dr. Dyer spune că nu este zi în care să nu se gândească la Dumnezeu. „Am ajuns să cunosc pacea Spiritului în viața mea și, datorită faptului că o cunosc, toate preocupările, problemele, realizările și agoniselile mele pierd în importanță. În acest scurt audiobook, voi elabora zece principii ale succesului și păcii lăuntrice care, dacă sunt stăpânite și practicate zilnic, te vor ghida de asemenea către același sentiment de liniște.”

„La Dumnezeu toate sunt cu putință” (Matei 19,26)

Cele zece secrete din această carte audio sunt valoroase pentru oricine a decis să fie conștient pe calea vieții sale. Fiecare om face această alegere în funcție de propriul său ceas. În acest audiobook, autorul nu oferă sfaturi cu privire la faptul că trebuie să vă stabiliți scopuri, să munciți pe brânci, să vă plănuiți viitorul financiar, să vă respectați cultura etc. Wayne W. Dyer a conceput acest material cu speranța că îi va ajuta pe oameni să simtă pacea lui Dumnezeu – singura care definește cu adevărat succesul.

Citiți mai multe informații despre cartea audio "Cele 10 secrete ale succesului și păcii lăuntrice"

Mintea deschisă către orice

Cum poate fi cineva pesimist într-o lume în care cunoaștem atât de puțin? A avea o minte deschisă către orice și atașată de nimic, pare simplu. Asta până să vă gândiți la cât de multe condiționări au avut loc în viața voastră și cât de multe dintre gândurile voastre actuale au fost influențate de poziția geografică, de credințele religioase ale strămoșilor voștri, de culoarea pielii voastre, de forma ochilor, de orientările politice ale părinților, de măsurile voastre, de sexul vostru, de școlile voastre etc.

Wayne W. Dyer vorbește și despre mentalitatea miracolului. O minte deschisă către orice înseamnă să fiți împăcați, să emanați iubire, să practicați iertarea, să fiți generoși, să respectați orice formă de viață și, cel mai important, să vă vizualizați ca fiind capabili să faceți tot ce puteți concepe în mintea și inima voastră.

A fi deschis către orice, necesită mai întâi renunțarea la atașamentele voastre față de ceea ce ați fost instruiți să credeți. Deschideți-vă mintea către toate posibilitățile. Atașamentele sunt sursa tuturor problemelor voastre. Nevoia de a avea dreptate, de a poseda pe cineva sau ceva, de a câștiga cu orice preț, de a fi considerat superior de către ceilalți – toate acestea sunt atașamente. Mintea deschisă rezistă acestor atașamente și, în consecință, experimentează pacea lăuntrică și succesul.

„Un muzician trebuie să facă muzică, un artist trebuie să picteze, un poet trebuie să scrie, dacă e să fie împăcat cu el însuși. Un om trebuie să fie ceea ce poate să fie.” (Abraham Maslow)

Singurul lucru care vă poate împiedica să cântați muzica pe care o auziți și să avansați în ritmul unic pe care îl experimentați înăuntru vostru este frica. Mitul eșecului este o iluzie. Nimeni nu eșuează vreodată la ceva. Tot ceea ce faceți produce un rezultat.

Muzica aceea pe care o auziți înăuntrul vostru, îndemnându-vă să vă asumați riscuri și să vă urmați visurile, este legătura voastră intuitivă cu scopul pe care-l purtați în inima voastră încă de la naștere.

Puteți dărui doar ceea ce aveți

Gândurile voastre vă creează realitatea, pentru că gândurile determină cum răspundeți la situațiile din viața voastră de zi cu zi. Acele răspunsuri sunt energia de dăruit, pe care o aveți înăuntrul vostru. Dr. Dyer spune că primiți înapoi același tip de energie pe care o eliberați în lume.

Dacă doriți să dăruiți vecinului vostru o duzină de portocale, trebuie să fiți în posesia celor 12 portocale. Dacă intenționați să cumpărați un automobil pentru părinții voștri, ca expresie a recunoștinței față de ei pentru că v-au susținut ca să puteți face facultatea, trebuie să dispuneți de fondurile necesare pentru achiziționarea automobilului. La fel, nu puteți dărui iubire altora dacă nu aveți deloc pentru voi.

Probabil vă întrebați cum anume vă puteți găsi scopul. Dr. Dyer spune că singura modalitate cu adevărat benefică pentru a vă descoperi scopul pe care îl aveți, este să veniți întotdeauna în ajutorul celorlalți. Aceasta este cale prin care veți începe să simțiți că aveți un scop.

În esență, Wayne W. Dyer, vă îndeamnă să încetați în a vă lua viața atât de personal, deoarece cu cât alergați mai mult pentru propriile „scopuri” și căutați să vă satisfaceți interesul personal, cu atât mai mult aceste obiective vă vor scăpa printre degete.

Nu contează ceea ce faceți, atât timp cât sunteți capabili să dăruiți. Pentru a dărui întru totul și a fi întru totul de ajutor și a simți în cele din urmă că aveți un scop, trebuie să puteți spune „Da” atunci când vă întrebați: „Chiar posed ceea ce vreau să dăruiesc?”.

Tăcerea

Pacea la care râvniți în viața de zi cu zi, nu poate fi dobândită dacă nu reușiți să aveți nici un spațiu între gândurile voastre. În Psalmul 45 din Vechiul testament se spune „Opriți-vă și cunoașteți că Eu sunt Dumnezeu.” „Opriți-vă” înseamnă de fapt „Tăcere”. Maica Tereza a descris tăcerea și relația dintre aceasta și Dumnezeu spunând: „Dumnezeu este prietenul tăcerii. Vezi cum natura – copacii, iarba – cresc în tăcere; vezi stelele, luna și soarele cum se mișcă în tăcere…Avem nevoie de tăcere pentru a fi capabili să atingem suflete.” Și aici, spune Dyer, este inclus și sufletul vostru.

Pentru a accesa tăcerea există multe oportunități. Însă cea mai bună metodă este meditația. Autorul spune că meditația nu îl calmează doar pe cel care o practică, ci are un efect liniștitor și asupra celorlalți din jur.

Intrați în contact conștient cu Dumnezeu. Nul puteți ajunge să Îl cunoașteți pe Dumnezeu prin experiențele sau mărturiile altora. Acest lucru trebuie făcut de voi. Acceptarea tăcerii este inclusă printre cele mai importante zece secrete ale păcii lăuntrice și succesului, în principal pentru că este singurul vehicul de care Wayne W. Dyer spune că îl cunoaște pentru a intra în contact conștient cu Dumnezeu.

Istoria personală

Siajul unei bărci este cărarea lăsată în urmă. Barca este pusă în mișcare datorită energiei momentului prezent, generate de motor. Este posibil ca siajul să pună barca în mișcare? Categoric nu. Este doar cărarea lăsată în urmă, și nu ceea ce duce barca mai departe.

Un om care se leagă de trecut, nu numai că se asigură că va fi imobilizat azi, dar își va împiedica și vindecarea. A vă referi la chinurile trecute și a le folosi drept motive pentru a nu vă continua viața astăzi, este același lucru cu a atribui siajului capacitatea de a conduce barca.

Rătăcirea spre alte timpuri și alte locuri este o cale de a epuiza momentele prezente.

Mintea

În lumea Spiritului sau a lui Dumnezeu, problemele nu există. Când conexiunea voastră spirituală este slabă, vă îndepărtați de lumea Spiritului, și problemele vin din credința voastră în separare. Mintea creează iluzia separării, iar corpul vostru, influențat de gândurile voastre marcate de ego, capătă boli. Societățile sunt creația gândurilor colective ale oamenilor. Ele capătă aceeași boală a separării, și apoi apar ceea ce se numesc „probleme sociale”.

Iată, pe scurt cele trei niveluri ale conștiinței:

 • Conștiința egoului. În conștiința egoului, accentuați cu precădere personalitatea și corpul vostru.
 • Conștiința de grup. Este similară cu conștiința egoului, cu excepția faptului că treceți dincolo de voi înșivă ca punct central al vieții voastre, și acum îi includeți și pe alții care sunt membrii ai tribului sau clanului vostru. Vă suprimați egoul individual și vă alăturați unei organizații mai mari, egoul de grup.
 • Conștiința mistică. Acest nivel al conștiinței lipsite de probleme se distinge prin sentimentul de conexiune, în locul celui de separare. La nivelul conștiinței mistice vă simțiți conectați cu fiecare individ, cu fiecare creatură, cu întreaga planetă și cu Dumnezeu.

Resentimentele

Nu există resentimente justificate. Când trăiți la nivelurile obișnuite de conștientizare sau sub acestea, consumați o mulțime de timp și energie găsind oportunități să vă simțiți ofensați. E important să deveniți persoane care refuză să se simtă ofensați de oricine, de orice sau de indiferent ce set de circumstanțe.

A nu fi ofensat este un fel de a spune: „Dețin controlul asupra felului în care mă voi simți și aleg să mă simt pașnic indiferent de ce observ că se întâmplă.”

Prețuirea divinității

„Ești o creație divină a lui Dumnezeu. Nu poți fi niciodată separat de ceea ce te-a creat. Dacă te poți gândi la Dumnezeu ca la ocean și la tine ca la un recipient, ai putea să găsești folositor, în momentele de îndoială sau când te simți pierdut sau singur, să îți amintești că ești un recipient al lui Dumnezeu. Când îți cufunzi paharul în ocean, ce ai apoi este o parte din Dumnezeu. Nu este ceva la fel de mare sau de puternic, dar este totuși Dumnezeu. Cât timp refuzi să crezi altceva, nu te vei simți separat de Dumnezeu.” (Wayne W. Dyer)

Egoul vostru nu este nimic mai mult decât o idee pe care o purtați cu voi oriunde mergeți. Această idee vă spune că sunteți suma totală a ceea ce aveți, a ceea ce faceți și aceea ce sunteți. Egoul insistă că sunteți o ființă separată de tot ceea ce lipsește din viața voastră și că, așadar, trebuie să consumați mult timp și energie alergând după ceea ce lipsește. Egoul vă menține într-o stare constantă de frică, anxietate și stres. Vă imploră să fiți mai buni decât toți din jurul vostru. Vă conjură să depuneți mai mult efort și să îl aduceți pe Dumnezeu de partea voastră. Pe scurt, menține starea voastră de separare față de Dumnezeu și vă permite să fiți îngroziți de propria divinitate.

„Crede că viața merită trăită, și credința ta te va ajuta să creezi acel fapt.” (William James)

Există gânduri care vă slăbesc și gânduri care vă întăresc. Gândul care îi slăbește cel mai mult pe oameni este rușinea. După rușine, gândurile de vinovăție și apatie vă slăbesc cel mai mult. Celelalte gânduri care concurează pentru a vă face slabi sunt frica și furia. De cealaltă parte, gândurile pe care le puteți avea și care vă conferă cea mai multă putere sunt cele de pace, iubire, acceptare, bunăvoință, bucurie. Gândurile puternice, bucuroase și afectuoase izvorăsc din bunăvoința voastră de a permite lumii să fie cum este.

Dr. Wayne W. Dyer (1940, Michigan‒2015, Hawaii) a fost unul dintre cei mai celebri autori, psihologi și conferențiari pe teme de dezvoltare personale și spiritualitate, renumit în întreaga lume. Supranumit „părintele motivaţiei” și considerat totodată iniţiatorul mişcării de „self-development” sau „self-empowerment”, Dyer a publicat 40 de cărți, peste jumătate dintre acestea ajungând în topul prestigioasei reviste New York Times. Cartea sa de debut, „Your Erroneous Zones” (Zonele tale eronate), publicată în SUA în 1976, s-a aflat pe lista bestsellerurilor New York Times pentru aproape un an de zile și s-a vândut, până în prezent, în circa 35 de milioane de exemplare. Printre cele mai cunoscute lucrări ale sale se mai numără și „Wishes Fulfilled” (Dorințe împlinite), „101 Ways to Transform Your Life” (101 căi de a-ți transforma viața) – ambele apărute în format audiobook tot la Editura ACT și Politon ‒ , „Everyday Wisdom” (Înțelepciunea de zi cu zi), „The Power of Intent” (Puterea intenției). Materialele audio și video de meditație concepute de Dyer pentru publicul său sunt și ele extrem de apreciate. <>Articolele sale au apărut în publicații de renume, printre care „Time”, „Reader′s Digest” și „Harper′s Bazaar”. A avut mii de apariții în programe populare de radio și televiziune, printre care „The Today Show”, „The Tonight Show” și „Oprah”. În 1987 i s-a decernat „Premiul Golden Gavel” pentru cel mai bun orator motivațional. În ultima perioadă a vieții, atunci când nu călătorea pentru a-și susține mesajul motivațional, în cadrul conferințelor sale, Dyer își petrecea timpul scriind, la reședința sa din Maui, Hawaii.

Citiți mai multe informații despre actorul Nae Alexandru

Nae Alexandru

Nae Alexandru s-a născut pe 23 ianuarie 1977. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1999 la clasa profesorului Mircea Albulescu. De asemenea a absolvit și la Universitatea Media, specializarea – regie film, la clasa prof. Șerban Marinescu.

Din anul 2000 a fost angajat la Teatrul Evreiesc de Stat din București, iar din 2007 este actorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

A fost distribuit în numeroase piese de teatru, din care amintim câteva: „Unchiul Vanea” (de A.P. Cehov); „Micii burghezi” (Maxim Gorki); „Livada de vișini” (A.P. Cehov); „Doctor fără voie” (Moliere).

Nae Alexandru spune că niciodată nu s-a gândit să facă altă meserie decât aceea de actor: „Eram înnebunit după Louis de Funes, imitam perfect orice actor de la Bibanu’ la Jean Constantin, le știam filele pe dinafară…Am terminat facultatea la 22 de ani…să fii actor la 22 de ani e o chestie senzaţională. Mi-am zis că văd eu ce-o să fac. Am plecat, mi-am făcut vacanţa cu iubita deatunci şi m-am întors în toamnă în Bucureşti, acasă. Şi am început să bat la uşile teatrelor. Nu mi-a deschis nimeni nicio uşă. Nu mă ştiţi din facultate? Da, da, vino mâine. Poimâine – vino răspoimâine... de unde? Şi-am ajuns la Horia Popescu, care mi-a zis: dragă, ce săţi dau eu ţie să joci? Eu montez la Naţional, te halesc ăştia pe-aici. La cine-ai terminat? La Albulescu. Aoleo, eu l-am făcut actor pe Albulescu, eu i-am dat să joace. Şi m-a băgat Horia Popescu într-un spectacol, “Moartea unui comis voiajor”, în figuraţie. Ieşeam de sub scenă şi ziceam: sunt colegul fiului dvs. Şi el zicea: bravo, bravo, vă dau voie să vă jucaţi fotbal în spatele casei. Ne duceam în spatele decorului şi băteam mingea. Asta a fost primul meu rol „mare” la Naţional. Şi după aceea am mai colaborat la “În numele trandafirului”, tot în figuraţie. M-am dus apoi la un concurs la Braşov, la Teatrul dramatic, unde era director Mircea Cornişteanu. După concurs m-a chemat în birou şi mi-a zis: bravo, ai luat concursul, dar noi suntem la sfârşitul lui februarie şi te-angajez în septembrie. Şi i-am zis: şi ce fac până-n septembrie? Păi n-am ce să fac cu tine acum, că eu fac doar Gaiţele, distribuţia e făcută, nu am în ce să te bag! Asta e, ne vedem în toamnă. Şi am venit la Bucureşti, mai panicat...” (Nae Alexandru într-un interviu evz.ro)

În colaborarea cu ACT și Politon, Nae Alexandru este naratorul următoarelor cărți audio:

 • Dorințe împlinite;
 • Școala vieții;
 • Cele 7 obișnuințe ale oamenilor extraordinar de eficace;
 • EU SUNT Dorințe împlinite;
 • O poveste magică;
 • Regatul piticilor;
 • Am iubit pătimirea;
 • Vedenia;
 • Urâtul;
 • Cele 10 secrete ale succesului și păcii lăuntrice.
Mai mult
Etichete:  #spiritualitate
Detalii produs
ISBN: dyer-978-606-8739-70-0
Editura ACT si Politon
Format: MP3 download
Detalii despre autor

Wayne W. Dyer (1940 – 2015) a fost doctor în psihologia de consiliere, scriitor și conferențiar pe teme de psihologie și spiritualitate, dar și un foarte apreciat speaker motivațional, distins în anul 1987 cu premiul Golden Gavel. Cartea lui de debut – Zonele tale eronate – s-a bucurat de un succes răsunător, devenind una dintre cele mai bine vândute cărți din toate timpurile. Wayne Dyer este autorul a peste 40 de cărți (pentru copii, adolescenți și adulți), multe dintre acestea devenind bestsellere la nivel internațional. „Există o soluție spirituală pentru orice problemă/ There Is a Spiritual Solution To Every Problem”, „Înțelepciunea evurilor/ Wisdom of the Ages”, „Cele 10 secrete ale succesului și păcii lăuntrice / 10 Secrets for Succes and Inner Peace”, „Fii stăpân pe viața ta! / Pulling Your Own Strings” sunt doar câteva dintre cărțile de succes ale lui Wayne Dyer apărute la Editura ap!

 

Mp3 Downloads
Download (MP3): MP3 download