Uşa secretă către succes. Ediția a II-a

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN: 978-606-913-781-9

Carte Tiparita
22,00 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

Uşa secretă către succes / The Secret Door to Succes, de Florence Scovel Shinn reprezintă o culegere de cuvântări şi discursuri ale autoarei, în care aceasta încearcă să vă convingă să fiți stăpânii propriilor gânduri şi să vă bucurați de abundenţă şi prosperitate printr-o cunoaştere efectivă a Legii Spirituale. „Atunci au trâmbiţat preoţii din trâmbiţe. Şi cum a auzit poporul glasul de trâmbiţă, a strigat tot poporul împreună cu glas tare şi puternic şi s-au prăbuşit toate zidurile împrejurul cetăţii până în temelie şi a intrat tot poporul în cetate, fiecare din partea unde era, şi au luat cetatea.” Iosua, 6, 20

 

Florence Scovel Shinn vorbeşte în acest volum, aflat la prima apariţie în limba română, despre faptul că toată lumea are potenţialul de a avea succes, dar că, de multe ori, acest succes pare foarte greu de atins. Autoarea susţine că oamenii au nevoie de un sistem în care credinţa, perseverenţa şi intuiţia să reprezinte cheile potrivite.

 

ATITUDINEA SPIRITUALĂ

 

Oamenii vor manifesta interes față de munca voastră, dacă puneți suflet în ceea ce faceți și dacă activitățile pe care le întreprindeți devin interesante și pentru ceilalți.

 

Autoarea povestește astfel despre un om pe care l-a întâlnit și care avea parte de nereușite, cu toate că era inteligent și capabil. De fiecare dată când ajungea acasă, discuta cu mama și mătușa lui despre tot ceea ce se întâmplase la serviciu. Florence Scovel Shinn i-a spus: „Îți risipești forțele vorbind despre treburile tale. Nu mai discuta despre asta cu familia ta. Tăcerea e de Aur!” Acesta i-a urmat sfatul și în câțiva ani a ajuns să lucreze pe un post mult mai bine plătit. Succesul nu este un secret, este un Sistem. „Drumul către succes este o cale dreaptă și îngustă; este un drum care necesită iubire și atenție totală.”

 

Când vă gândiți la lipsuri, atrageți lipsurile; dacă vă gândiți mult la nedreptăți atrageți și mai mult nedreptățile, iar atunci când știți că tot ceea ce faceți se poate întoarce împotriva voastră, începe să vă fie teamă de acest efect de bumerang.

 

O atitudine spirituală înseamnă să ai încredere în Dumnezeu, pentru că este nevoie să conștientizezi că bunurile sunt o manifestare Divină: „Ceea ce Domnul oferă, nu poate scădea.” Dacă se închide o ușă, imediat alta se va deschide. În această carte  autoarea vorbește despre Jocul Vieții, și cum acesta își schimbă regulile pe măsură ce voi vă schimbați. Este un joc cu un singur jucător.

 

Parabola Fecioarelor înțelepte și a fecioarelor nesăbuite îți vorbește despre ce înseamnă adevărata rugăciune. „Cinci însă dintre ele erau fără minte, iar cinci înțelepte. Căci cele fără minte, luând candelele, n-au luat cu sine untdelemn. Iar cele înțelepte au luat untdelemn în vase, odată cu candelele lor.” (Sfânta Evanghelie după Matei, 25:3,4)

 

Conform lui Florence Scovel Shinn, credința fără acțiune este moartă. Un băiat, unul dintre studenţii autoarei, îşi dorea foarte mult să plece în străinătate. A făcut următoarea afirmaţie: „Aduc mulţumiri pentru călătoria mea divin proiectată, divin finanţată, sub protecţie divină şi perfect pusă la punct.” Nu prea avea bani, dar cunoscând legea pregătirii, şi-a cumpărat un cufăr. Era un cufăr foarte vesel, cu o dungă roşie, mare, de jur-împrejur. De câte ori îl privea, se concentra asupra călătoriei. Într-o zi, acestuia i s-a părut că a simţit camera mişcându-se. Avea impresia că era pe un vapor. Când s-a îndreptat spre fereastră pentru a respira aer curat, a simţit aroma docurilor. Cu urechea internă a auzit ţipătul unui pescăruş şi scârţâitul de pasarelă. Cufărul începuse să-şi facă treaba, reglându-l pe acesta pe vibraţia călătoriei. Nu mult după asta, el a obţinut o sumă mare de bani şi a plecat în călătorie. Când s-a întors, a povestit că aceasta fusese perfectă, până la cel mai mic detaliu.

 

În arena Vieţii, trebuie să vă păstrați conectaţi pe frecvenţa armoniei. Acţionați din teamă sau din credinţă? Fiţi foarte atenţi la motivele din care acţionaţi, pentru că de la ele pleacă problemele vieţii voastre.

 

Aflați că în cazul în care problema este una financiară, trebuie să știți cum să vă găsiți avântul financiar și cum să îl păstrați cu ajutorul credinței active. O atitudine materialistă în privința banilor este aceea de a avea încredere în salariul pe care îl primiți, în venituri și în investițiile pe care le-ați făcut, cu toate că acestea se diminuează, uneori, peste noapte.

 

LEGEA PREGĂTIRII

 

„De regulă, omul care atinge succesul are fixată în minte ideea succesului. Dacă există la bază stânca solidă a Adevărului și a dreptății, atunci succesul va dăinui. Dacă nu, înseamnă că este construit pe nisip și este măturat de ape, întorcându-se în nimicul din care a venit.”

 

„Ușa secretă către succes” vorbește despre Legea pregătirii. Legea pregătirii lucrează în ambele direcții. Dacă vă pregătiți pentru ce vă temeți sau pentru ce nu vă doriți, veți începe să atrageți acele lucruri. David zice: „Lucrul de care mă temeam a venit asupra mea şi lucrul de care îmi era groază a venit peste mine.” Auziți oamenii spunând: „Trebuie să pun bani deoparte în caz că mă voi îmbolnăvi.” Aceştia se pregătesc conştient pentru boală. Sau „Pun bani deoparte pentru zile grele.” Zilele grele vin cu siguranţă, în cel mai nepotrivit moment.

 

Dumnezeu a proiectat bunăstarea pentru fiecare om. Hambarele tale vor fi pline şi cupa ta va da pe dinafară. (Deut. 28, 2-6) Trebuie să învăţăm cum să cerem într-un mod corect.

 

Schimbarea așteptărilor pe care le aveți duce la schimbarea condițiilor de viață. Dacă vă comportați ca și cum v-ați aștepta la succes, bucurie și bunăstare, veți avea parte chiar de aceste lucruri, pentru că nimeni nu poate dobândi succesul, dacă se așteaptă la pierderi, lipsuri și eșecuri. Dacă veți continua să observați lucrurile frumoase, veți stabili o conexiune cu acestea, și astfel, mai devreme sau mai târziu, le veți atrage în viața voastră.

 

Pentru a fi stăpâni pe orice situație, trebuie să conștientizați faptul că fiecare binecuvântare este Dumnezeu în acțiune.

 

LUMEA MINUNILOR

 

În această carte este abordată și ideea unei a patra dimensiuni, care poartă numele de Lumea Minunilor. Matematicianul Piotr Demianovici Uspenski este cel care a vorbit prima dată despre această lume. El a realizat, matematic, că acolo unde toate condițiile sunt perfecte, există un tărâm. Tărâmul pe care Iisus Hristos îl numea Împărăția.

 

„Dezvoltarea spirituală presupune abilitatea de a sta liniștit, sau de a vă da la o parte și a lăsa Inteligența Infinită să vă ridice poverile și să vă poarte luptele. Când povara resentimentului este ridicată, simțiși o stare de ușurare. Împărtășiți sentimente de prietenie pentru toată lumea, iar organele trupului vostru încep să funcționeze cum se cuvin.”

 

Păzitorul gândurilor voastre este supraconștiința. Puteți controla gândurile printr-o hotărâre blândă, și nu prin forță. Succesul și fericirea depind de păzitorul propriilor voastre gânduri, care mai devreme sau mai târziu se vor materializa. Marea șansă și marele succes, se pot strecura în viața voastră, atunci când vă așteptați mai puțin. Însă trebuie să fiți relaxați și să lăsați marea lege a atracției să funcționeze.

 

Autoarea este de părere că la majoritatea oamenilor, intuiția este o facultate latentă. Astfel, ea spune : „Trezește-te tu cel care dormi! Trezește-te înspre ceea ce te mână. Trezește-te înspre divinitatea ta interioară!”

 

O femeie a venit la Florence Scovel Shinn cu o problemă de afaceri. Shinn i-a spus: „Lasă-l pe Dumnezeu să jongleze cu situația.” Acest lucru i-a oferit femeii declicul, făcând următoarea afirmație: „Îl las acum pe Dumnezeu să jongleze cu situația.” Apoi a dat spre închiriere o casă care era pe piață de mai mult timp.

 

Mulţi oameni decupează imagini terifiante. Văd lucruri care nu sunt de provenienţă divină. Cu „ochiul unic”, omul vede doar Adevărul. Vede dincolo de rău, ştiind că din el o să iasă binele. Transformă nedreptatea în dreptate şi îşi dezarmează aşa-zişii duşmani cu ajutorul bunăvoinţei. În mitologie, se vorbește despre ciclopi, o rasă de giganţi, care ar fi locuit pe teritoriul Siciliei. Aceşti giganţi aveau un singur ochi în mijlocul frunţii. Centrul imaginaţiei este situat în frunte (între ochi). Deci uriaşii aceia mitici au pornit de la această idee. Într-adevăr, când ai un singur ochi, eşti un uriaş. Atunci, orice gând va fi un gând constructiv, iar orice cuvânt, un cuvânt al Puterii. Lăsați cel de-al treilea ochi să fie păzitorul porţii. Dacă ochiul vostru este sănătos, tot trupul vostru va fi plin de lumină.

 

Există două cărări: Cea a lipsurilor şi cea a bunăstării. Omul cu o conştiinţă bogată nu merge pe aceeaşi cale mentală cu cel care are o conştiinţă săracă. Cel bogat se conectează imediat la proviziile divine generoase, deoarece gândurile bogate duc întotdeauna la situaţii îmbelşugate. În Supraconştiinţă (Hristosul lăuntric) există destule provizii care să acopere orice cerere, iar sinele vostru este perfect şi permanent. Mulţi oameni îndură condiţii grele pentru că sunt prea leneşi (mental) să vadă dincolo de ele. Trebuie să vă doriţi foarte mult libertatea financiară, trebuie să vă simţiţi bogaţi, să vă vedeţi bogaţi, să fiţi mereu pregătiţi pentru bogăţie. Astfel vă veţi programa subconştientul să aibă aşteptări mari.

 

Inspiraţia venită de la Cel Atotputernic va fi apărarea mea şi voi avea parte de argint din belşug.

 

Dacă veţi avea convingerea că nu veţi duce lipsă de nimic, că Inteligenţa Infinită satisface orice nevoie, atunci orice trebuinţă vă va fi satisfăcută.

 

În momentul în care aţi cerut ca Planul Divin să se manifeste, vi s-a oferit protecţia împotriva lucrurilor care nu se află în Planul Divin. Poate credeţi că fericirea voastră depinde de obţinerea unui anumit lucru, doar că mai târziu veţi ajunge să îi mulţumiţi lui Dumnezeu că nu l-aţi obţinut. Câteodată, sunteţi tentaţi să ascultaţi de raţiune, în detrimentul pornirilor intuitive. Atunci intervine Mâna Destinului care vă împinge pe drumul cel bun şi vă regăsiţi, prin voie divină, din nou pe cărarea magică. Sunteţi, acum, perfect conştienţi în ceea ce priveşte binele vostru, pentru că aveţi urechi de auzit (chemările intuiţiei) şi ochi de văzut drumul deschis al împlinirii. Geniul meu interior este trezit. Acum, îmi împlinesc destinul.

 

Mai mult
Etichete:  #spiritualitate
Detalii produs
ISBN: 9786069137819
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Dimensiuni (L x l x Î): 120 x 20 x 190 cm
Greutate: 0.08 kg
Detalii despre autor
Florence Scovel Shinn a fost o scriitoare care a trăit și creat în prima jumătate a secolului al XX-lea. Prin învățăturile ei și prin numeroasele ei cărți, a avut o influență profundă asupra lui Louise Hay și a altor pionieri ai literaturii de transformare personală. 
Carte Tiparita
Produse fizice : Carte Tiparita
Descărcați gratuit