Corigent la limba romană
Corigent la limba romană
ASCULTAȚI GRATUIT UN FRAGMENT

Corigent la limba romană

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

Format: MP3, 160-320 kbps - stereo

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN: 978-606-913-091-9

Audiobook
45,00 Lei
Audiobook
45,00 Lei
MP3 download
30,71 Lei
Adaugă la favorite
Durata: 6 ore și 51 de minute

Lectura: Răzvan Hîncu

Romanul Corigent la limba română se află la prima publicare în format audiobook.

 

Ion Minulescu s-a născut pe 7 ianuarie 1881 la București. Își petrece copilăria la Slatina. După ce urmează cursurile școlii primare și liceului la Pitești, pleacă în 1900 la Paris pentru a urma Dreptul. Acolo cunoaște mai mulți poeți simboliști și curând renunță la studii. Se întoarce în țară, iar în 1906 publică în revista „Viața literară și artistică” poezii reunite ulterior în Romanțe pentru mai târziu. În 1912 scoate revista „Insula”, în jurul căreia se vor strânge George Bacovia, Claudia Millian, Eugeniu Ștefănescu-Est, Adrian Maniu, Mihail Cruceanu. În 1927 apare volumul de versuri Spovedanii, publicat în colecția „Manuscriptum”. În 1928, Ion Minulescu publică romanul autobiografic Corigent la limba română, unde prezintă perioada anilor de liceu, prima dragoste și corigența la limba română. În 1931 apare romanul satiric Bărbierul regelui Midas sau Voluptatea adevărului, iar în 1936 apare Nu sunt ce par a fi, volum care adună poeziile din ultimii ani. Până la finalul vieții, Ion Minulescu mai publică în 1943 culegerea de nuvele Cine-i autorul acestui roman senzațional?.

Citiți mai multe informații despre actorul Răzvan Hîncu

Răzvan Hîncu

Răzvan Hîncu s-a născut pe 28 martie 1979. A absolvit în anul 2005 Facultatea de Arte a Universității „Hyperion”, la clasa profesorilor Eusebiu Ștefănescu și Rodica Mandache. Activitatea sa teatrală include roluri în piese puse în scenă pentru Teatrul Național București („Eduard al III-lea”, „Ivan Turbincă”, „Ziua perfectă”, etc.), Compania Civic Art („Doi într-o barcă”, „Simion și alți eroi”, „Aniversarea și Necunoscutul”), Teatrul 7 („Lovitura”, „Viața de Cimitir”).

Printre aparițiile în seriale de televiziune se numără producții precum „La Urgență”(TVR1), „Trăsniți în NATO”(Prima TV) sau „La Bloc”(Pro TV).

De asemenea, a fost distribuit în diverse filme de scurt și lung metraj, printre care: „Edgar’s Curse”, „Domnișoara Christina”, „Restul e tăcere”, „Mafalda de Savoia”, „Arca lui Noe”, „Duminica pierzi sau câștigi”.

Este un actor prezent și în producțiile de spoturi publicitare pentru radio și TV.

ACT și Politon vă oferă următoarele cărți audio narate de Răzvan Hîncu:

  • „Cele cinci secrete pe care trebuie să le descoperi înainte să mori”, de dr. John Izzo;
  • „Principiile succesului”, de Jack Canfield;
  • „Lansarea”, de Jeff Walker;
  • „Fii coios”, de Larry Winget;
  • „Un mesaj pentru Garcia”, de Elbert Hubbard;
  • „SEO Pas cu pas", de Caimin Jones;
  • „Manifest pentru motivație", de Brendon Burchard;
  • „Cum să creezi afluență", de Deepak Chopra;
  • „Cele șapte legi spirituale", de Deepak Chopra;
  • „Corigent la limba română", de Ion Minulescu;
  • „Go-giver”, de Bob Burg, John David Mann;
  • „Rețelele de socializare explicate”, de Mark W. Schaefer.
Mai mult
Etichete:  #literatura
Detalii produs
ISBN: minulescu-978-606-913-091-9
Editura ACT si Politon
Format: Audiobook
Greutate: 0.08 kg
Detalii despre autor
Ion Minulescu (n. 6 ianuarie 1881, București – d. 11 aprilie 1944, București) a fost un poet și prozator român, reprezentant important al simbolismului românesc. În 1922 a fost numit Director general al artelor în Ministerul de culte și arte. A condus publicațiile simboliste Revista celorlați și Insula. A debutat cu versuri în revista Povestirea vorbii. S-a format sub influența succesivă a lui Duiliu Zamfirescu, Alexandru Macedonski, Ștefan Petică și a simboliștilor francezi și belgieni. A mai scris proză, piese de teatru și cronici dramatice. Ion Minulescu și soția sa, Claudia Millian-Minulescu, au fost inițiați în francmasonerie în anul 1940. Claudia Millian-Minulescu a fost, de asemenea, o poetă și scriitoare română, implicată activ în viața culturală a vremii și cunoscută pentru contribuțiile sale la literatura simbolistă românească.
 
Dintre scrierile sale amintim volumele de versuri: „Romanțe pentru mai târziu”, „De vorbă cu mine însumi”, „Spovedanii”, „Strofe pentru toată lumea”, „Nu sunt ce par a fi”, „Versuri”;  și de proză: „Casa cu geamurile portocalii” (nuvele și schițe),  „Măști de bronz și lampioane de porțelan” (nuvele și schițe), Manechinul sentimental (teatru), Corigent la limba română (roman), Bărbierul regelui Midas (roman), Cine-i autorul acestui roman senzațional? (schițe și nuvele).
Audiobooks
Produse fizice (MP3): Audiobook