-50%
ASCULTAȚI GRATUIT UN FRAGMENT

Secrete de la Capra Chicotitoare - Descoperă povestea unei vieți de succes dar și un valoros ghid de sănătate!

(0) Scrie o recenzie

Format: MP3, 160-320 kbps - stereo

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN: 978-606-913-232-6

*Disclaimer: Rezultatele difera de la persoana la persoana, iar rezultatele nu sunt garantate.

Oferta expiră în:

Audiobook
29,00 Lei PRP:58,00 Lei Salveaza 50%
Adaugă la favorite

Secrete de la Capra Chicotitoare / Secrets from chuckling goat de Shann Nix Jones este un audiobook cu parfum de lapte de capră, inspirat din fapte cât se poate de reale. Este o poveste care te inspiră, te motivează și te delectează, în aceeași măsură, cu descrieri magice ale unui ținut mai puțin cunoscut pentru mulți dintre noi: Țara Galilor. Este istoria personală a lui Shann, o jurnalistă americană care renunță la viața ei sofisticată din San Francisco pentru a-și urma chemarea inimii. O alegere greșită, care va avea în cele din urmă consecințe benefice asupra destinului ei… Dar ce legătură au toate astea cu capra chicotitoare?


Shann Nix Jones a devenit scriitoare odată cu Secrete de la Capra Chicotitoare. Până la vârsta de 41 de ani a fost jurnalistă de știri la San Francisco Chronicle și gazda unui talk show radiofonic de succes în America. După ce emisiunea ei la radio a fost anulată, s-a îndrăgostit de un britanic aflat in vacanță în California, s-a mutat în Țara Galilor de dragul lui, împreună cu fetița ei, iar după 5 ani, s-a trezit din nou singură, într-o țară străină, fără casă, fără slujbă, fără prieteni și cu doi copii de crescut. 


„Sunt acasă, insistam eu. Și cumva, deși eram singură și îmi era greu, părea adevărat. Țara Galilor mă reținea – poseda o putere asupra mea pe care nu o puteam defini. În acele dealuri încețoșate era ceva pentru mine; ceva ce nu puteam încă descifra sau vedea, dar care mă atrăgea și mă reținea chiar și așa.”


Mutarea în Țara Galilor pare să fie în cele din urmă pentru Shann un restart la viața extravagantă, dar, paradoxal, destul de limitată, din San Francisco. Noua ei viață, deși aparent mai primitivă, „funcționează” mult mai bine și vine cu satisfacții reale, consistente. Se căsătorește cu Rich, cultivă hrană vie și totul este viu în jurul ei. Munca ei are sens. Totul pare să aibă, în sfârșit, sens. Și totul se întâmplă pe aceste meleaguri pitorești ce par a fi desprinse din paginile unui basm:


„Țara Galilor este atât de pătrunsă de magie, încât fiecare loc are propriul său basm, iar oamenii acceptă ridicând din umeri lucruri evidente, cum sunt sirenele și dragonii. Se spune că ultimul dragon din Țara Galilor a fost ucis în Newcastle Emlyn, puțin mai la vale de noi, iar povestea precizează chiar că râul a fost murdar două săptămâni după aceea.”


Pe actualul ei soț, Rich, un galez get-beget, alături de care a cunoscut pentru prima dată dragostea adevărată, îl întâlnește pe un site de dating. După ce se mută la ferma lui, începe să crească capre dintr-un motiv neașteptat. După o perioadă, creșterea caprelor se transformă dintr-o simplă necesitate, într-un business în toată regula. Perseverența cu care Shann evoluează treptat de la o fostă jurnalistă, la o femeie de afaceri în toată regula, este de natură să inspire și să motiveze pe oricine crede că nu poate face mai mult, că nu poate face orice... Iar dacă ai ridicat ușor nedumerit din sprânceană când ai citit „capra chicotitoare”, ei bine, Chuckling Goat (.com) nu este altceva decât site-ul pe care sunt comercializate astăzi produsele din lapte de capră confecționate manual de ea și soțul ei: băuturi probiotice, săpunuri și creme de corp. Însă nu putem omite totodată faptul că din această carte vei afla foarte, foarte multe lucruri despre… capre.


Pe lângă povestea personală a lui Shann și a noii ei familii, audiobookul ne oferă și un adevărat ghid de sănătate și ne face să ne gândim de două ori atunci când ne alegem alimentele de pe rafturile supermarketurilor. În legătură cu invazia de produse procesate din comerț, Shann face următorul comentariu: „Când hrănești generații de copii cu mâncare procesată, vei avea o epidemie de autism, ADHD, eczeme și astm.” Informațiile despre beneficiile cu adevărat uimitoare pe care le au produsele din lapte de capră asupra sănătății noastre sunt valoroase, pentru că provin din surse bine documentate, și pot fi chiar salvatoare pentru suferinzii de diferite afecțiuni. 


Povestea caprelor…


În Țara Galilor, alături de soțul și familia ei, crescând capre, gătind diferite rețete tradiționale (pe care ni le împărtășește și nouă), muncind ca trainer pentru a avea bani de investit în afacerea cu capre, participând la tot felul de cursuri (de demarare a propriei afaceri, de contabilitate, despre impozite, etc) Shann simte că și-a găsit în sfârșit locul, adevărata ei menire. 


„Mă simțeam împăcată, mulțumită, senină. Vie. Sentimente pe care nu-mi aminteam să le fi avut în toată agitația artificială a fostei mele vieți.”


Iar toate astea s-au întâmplat în urma unui eveniment cât se poate de banal… Când fiul ei Benji face bronșiolită, și e nevoită să îl interneze peste noapte în spital, soțul ei vine cu o soluție neașteptată la problemele medicale ale acestuia: o capră… Soluția propusă nu este deloc întâmplătoare, întrucât Rich cunoștea reputația laptelui de capră pentru tratarea alergiilor, a astmului și a infecțiilor la plămâni. Autoarea explică detaliat toată știința care se ascunde în spatele acestor proprietăți ale laptelui de capră. 


Shann și Rich văd efectele vindecătoare ale laptelui de capră pe propriul lor fiu. După 5 ani de consum de lapte de capră, Benji nu mai face infecții la plămâni și nu mai are nevoie de inhalatoarele pentru astm. Dar nu numai laptele este atât de benefic. Săpunul din lapte de capră, împreună cu loțiunea de corp făcută în casă din același lapte îl vindecă pe Benji de eczemă, iar asta face ca, în curând, Shann să aibă comenzi pentru ele și de la alte mămici. Mai mult decât atât, Rich scapă de o infecție ce îi putea fi fatală cu ajutorul remediilor naturale fabricate la fermă. Iar asta o va ajuta pe Shann să debuteze cu afacerea ei în domeniul medicinei naturiste. 


Nasul iscoditor de jurnalist al lui Shann, descoperă că produsele naturale din lapte de capră pot ajuta chiar mai mulți oameni decât a crezut ea inițial. Revelația o are citind cartea doctorului Campbell-McBride – Sindromul GAPS. Sistemul digestiv și problemele psihologice: Tratament natural pentru autism, ADHD / ADD, dislexie, dispraxie, depresie și schizofrenie. Descoperirea că chefirul din lapte de capră este foarte bun pentru copiii cu autism și alte afecțiuni, reprezintă un argument în plus pentru Shann de a nu crește capre doar pentru necesitățile familiei ei.


Ferma - un tărâm magic, înțesat cu povești...


Ferma devine, grație capacității extraordinare de exprimare a lui Shann, un soi de univers magic în care se petrec lucruri aidoma, deși totul este cât se poate de real. Astfel, simpla desfacere a unui borcan cu gem, seamănă cu un soi de ritual tainic:


„Când desfaci un borcan de gem, te simți de parcă ai deschide o perioadă de timp care a fost îmbuteliată – toate suișurile și coborâșurile, râsetele și mulsul caprelor, animalele care au murit și care s-au născut, pâinea coaptă și grămezile de brânză care nu au ieșit bune… zilele de naștere și sărbătorile și celelalte zile dintre ele, toate prinse în chihlimbar, la fel ca gemul.”


Aprinderea focului în casă devine pentru Shann un nou prilej pentru a meșteșugi figuri de stil seducătoare:


„Acum două seri am făcut primul foc în sobă pe anul acesta, iar căldura uscată și radiantă s-a întins în cameră precum untul pe pâine”.


În noua ei lume, o activitate atât de simplă precum frământarea pâinii cu maia devine prilej de meditație dar și de cercetare. Spiritul jurnalistic a lui Shann o determină pe aceasta să se documenteze în legătură cu toate produsele pe care a învățat să le facă. Aflăm legende interesante despre maia, aflăm istoria chefirului, aflăm secretele brânzei de capră, dar și numeroasele beneficii pentru sănătate ale chefirului: tratează sindromul colonului iritabil, eczemele, alergiile, acneea și bolile autoimune, iar unii cercetători l-au testat chiar și împotriva tumorilor. 


În acest univers magic, copiii lui Shann cresc responsabili și fericiți, iar asta nu poate decât să o bucure și mai mult pe fosta jurnalistă.


Afacerea…


Surplusul de lapte de capră, dar și eczema lui Benji o determină pe Shann să facă o călătorie de două zile la Londra pentru a participa la un curs de săpun la Școala de Săpun. În urma unui curs urmat la Yorkshire, învață să fabrice creme de corp. După ce observă cât de rapid a dispărut eczema lui Benji în urma folosirii preparatelor ei, Shann prinde curaj și transformă bucătăria fermei într-un adevărat laborator cosmetic. Ea începe să creeze produse cosmetice pentru fiecare dintre membrii familiei sale, în funcție de nevoile specifice ale fiecăruia dintre ei și apoi încearcă să le vândă la magazinele din zonă. Va constata fericită că acestea chiar se vând! Vestea despre ei și caprele lor circulă repede, și în scurt timp ferma lor de capre apare și la televizor. Săpunul lor e premiat, iar ziarele ajung să scrie despre el.


Descoperirea uleiului CG (capra chicotitoare), un amestec de uleiuri esențiale capabil să trateze MRSA (o formă de stafilococ auriu rezistent la antibiotice), E.Coli, salmonella și campylobacter, va face produsele cosmetice ale lui Shann și mai cunoscute, și mai ales, îi va salva viața lui Rich.


Meritul lui Shann Nix Jones este de a ne fi oferit o carte bine scrisă, presărată cu umor fin. Pasajele referitoare la împerecherea caprelor sunt amuzante și savuroase. Vorbind despre integrarea primului lor țap în „gașca” de capre, autoarea notează în jurnalul ei:


„S-a instalat bine în noul său țarc, înfulecându-și fericit fânul și privind în jur cu o plăcere visătoare la toate caprele, pe care se așteaptă cu încredere să le farmece în curând.”


Interesul pentru capre, transformat între timp într-o adevărată obsesie, este redat de autoare cu la fel de mult umor: „Când Rich m-a întrebat ce-mi doream de Crăciun, singurul lucru la care m-am putut gândi a fost că îmi doream încă două capre.” Și concluzionează… „mâncăm, respirăm, dormim și visăm capre…”.


Dar nici pasajele de reflecție profundă asupra vieții nu lipsesc:


„Problema pe care o avem este iluzia permanenței. Mi-e foarte frică de schimbare în acest moment – mi-e teamă că această stabilitate fragilă pe care o avem ne va fi luată, iar ceea ce o va înlocui va fi îngrozitor. Dar nu are niciun sens să încercăm să ne agățăm de ceva. Totul se schimbă. Acesta este singurul lucru pe care îl știm cu siguranță…”


Lucrurile nu sunt și nu pot fi numai roz atunci când ai o familie de îngrijit, o fermă de condus și un soț, bolnav, care nu scapă în cele din urmă de o serie de operații dificile. Însăși supraviețuirea lui este pusă la un moment dat sub semnul întrebării.  Shann reușește însă să facă față tuturor obstacolelor care îi apar în drum pentru că este mânată de cel mai puternic motor din lume: pasiunea…


„Am învățat atât de multe. Desigur, nu au fost lecții pe care le-aș fi ales de bunăvoie. Dar în urma lor mi s-au deschis uși magice, pe care nu le-aș fi considerat vreodată posibile. Într-adevăr cred că sunt cea mai norocoasă femeie din lume…”


TESTIMONIALE


„De la Brynhoffnant la Fortnum & Mason – o impresionantă poveste despre risc și hotărâre, dar, mai presus de orice, despre împlinirea omului. Această poveste profund personală, având în centrul ei o fermă din Ceredigion și pe locuitorii ei, va atinge o coardă sensibilă în rândul multor familii din regiunile rurale aleMarii Britanii. Cât despre produsele Caprei Chicotitoare – sunt o adeptă înfocată a acestora!” – MARK WILLIAMS, membru al Parlamentului pentru Ceredigion


„Shann Jones descrie o călătorie aproape magică, de la a fi o jurnalistă de succes la a deveni fermieră la o fermă de capre și antreprenoare în domeniul produselor naturale. Cartea este o temeinică ilustrare a puterilor vindecătoare ale produselor naturale, gândirii pozitive și muncii asidue!” – TOM HUMPHREY, profesor de bacteriologie și siguranță alimentară la Universitatea din Swansea


„Cartea aceasta mi-a făcut mare plăcere! E scrisă cu mult umor și cu multă căldură. E o poveste a revelației, transformării și descoperirii esenței vieții. O recomand din tot sufletul!” – DR. NATASHA CAMPBELL-MCBRIDE, MMEDSCI (Neurologie), MMEDSCI (Nutriție) și autoare a cărții Gut and Psychology Syndrome (Sindromul digestiv și psihologic)


„Această carte ne amintește negreșit că secretul Universului este întotdeauna chiar în fața noastră. Cartea lui Shann se citește ca o plimbare cu sania printr-un ținut rural, și fiecare pagină dezvăluie un nou peisaj care ne încântă simțurile. O călătorie epică a credinței unei femei în abilitatea sa de a redescoperi înțelepciunea naturii și bunătatea vieții, în cele mai teribile împrejurări”. – PETER MEYERS, președinte al grupului de consultanță Stand & Deliver, Global Communication and Leadership Consulting


„Secrete de la Capra Chicotitoare este o relatare fascinantă a remarcabilei călătorii întreprinse de o femeie. Shann spune povestea captivantă, uneori pătrunzătoare, a vieții alături de soțul ei și familia lor mixtă, în timp ce au parte de bucurii și supărări, trăind din roadele pământului și dezvoltând o mică afacere cu produse pe bază de lapte de capră. Shann se hazardează să descopere proprietățile produselor din lapte de capră care, pe lângă faptul că îi salvează viața lui Rich, îi și lansează afacerea în universul medicinii naturiste. Povestea înduioșătoare a descoperirii iubirii în fața adversităților și totodată povestea proprietăților tămăduitoare ale laptelui de capră reprezintă o bună măsură a bunătății omenești – v-o recomand.” – WILLIAM POWELL, membru al Adunării Liberal-Democrate pentru regiunile centrale și central-vestice ale Țării Galilor, ministru al opoziției pentru alimentație și agricultură, Adunarea Națională a Țării Galilor


Citiți mai multe informații despre actrița Gabriela Bobeș

Gabriela Bobeș este, așa cum o definește parcursul său profesional, o artistă completă. În decursul celor 26 de ani de carieră a excelat în aparițiile din teatru, film, radio și televiziune, dedicându-și prețiosul timp și tinerilor dornici de a deprinde arta actoriei, ca profesor de Arta Actorului, la Liceul Al. I. Cuza din București și la Școala Europeană București (în perioada 2004-2008).

Gabriela Bobeș și-a început cariera în anul 1990 când a apărut în filmul „Where”, regizat de Gabor Szabo, în rolul Evei. De atunci și până în prezent a mai apărut în filme precum „Crucea de piatră”, „Binecuvântătă fii închisoare”, „Filantropica”, „Ce lume veselă”, „Femeia visurilor”, „Second-Hand”, „Gala: The mouvie”, „My World” dar și în serialele „Gașca” și „Gala”. 

Tot în cadrul producției de film, putem să o auzim pe Gabriela Bobeș dublând în limba română personaje precum: Millicent, interpretat de Nicole Kidman în filmul „Peddington”, Madge din filmul „Minions”, Mette din filmul „Coconut” sau d-na Witcket din filmul „Mr. Bean”.

În televiune, Gabriela Bobeș a apărut ca realizator și prezentator, în emisiuni de divertisment pentru copii, la posturile TVR 1 și B1 TV în „Magazin Duminical” respectiv „Aventuri cu viteza luminii”, între anii 1990 – 2007. Ulterior, între 2012 și 2013, a fost vocea care ne ghida în emisiunea „Reportaje de călătorie”, difuzată la TVR 2.

În calitate de actor dramatic, Gabriela Bobeș a debutat în piesa de teatru „Romeo și Julieta” regizată de Beatrice Bleonț (actuala Beatrice Ramcea) la Teatrul Național București. A mai jucat în piese precum „Tărâmul celălalt” (2003), în regia lui Horea Popescu; „Sangre Ardiente” (2002), regizată de Beatrice Ramcea; „Moartea unui comis voiajor” (2000), în regia lui Horea Popescu; „Macbeth” (1996) regizată de Beatrice Ramcea și multe altele.

În lumea radio, Gabriela Bobeș și-a făcut simțită prezența ca realizator de emisiuni precum „Radioul de sâmbătă seara”, împreună cu Pompiliu Onofrei, „Matinal de wekkend”, alături de Gabriel Băsărescu și „Aventuri cu viteza luminii”, la Radio România Actualități.

Pasiunea pentru arta dramatică s-a materializat și în pisele de teatru radiofonic, în roluri precum Marta din piesa „Niet Cafe” (2007) și Fata cea mică a împăratului din piesa „Călin Nebunul”.

Printre altele, cariera Gabrielei Bobeș este încununată de activități de coordonare desfășurate în cadrul cursului de Actorie la Școala Ferdinand din București, dar și în cursurile de Educație prin Actorie, pentru diferite grupe de vârstă, din cadrul Art Center și Pink Art. Este trainer al cursurilor PAS de dezvoltare personală și team building pentru manageri din diverse domenii de activitate, iar din 2012 este vicepreședinte al Companiei de Teatru „Okaua”.

Mai mult
Etichete:  #vindecare #
Detalii produs
ISBN: jones-978-606-913-232-6
Editura ACT si Politon
Format: Audiobook
Greutate: 0.08 kg
Detalii despre autor

Shann Nix Jones a devenit scriitoare odată cu Secrete de la Capra Chicotitoare. Până la vârsta de 41 de ani a fost jurnalistă la San Francisco Chronicle și gazda unui talk show radiofonic de succes în America. După ce emisiunea ei la radio a fost anulată, s-a îndrăgostit de un britanic aflat in vacanță în California, s-a mutat în Țara Galilor de dragul lui, împreună cu fetița ei, iar după 5 ani, s-a trezit din nou singură, într-o țară străină, fără casă, fără slujbă, fără prieteni și cu doi copii de crescut...

Dar după cum se spune, atunci când un plan nu ne merge, înseamnă că Dumnezeu are alte planuri pentru noi...

Secrete de la Capra Chicotitoare este cartea din care vei afla care au fost planurile lui Dumnezeu pentru ea...

 

Audiobooks
Produse fizice (MP3): Audiobook