Pachet Zonele Albastre și Soluția Zonelor Albastre

(0) Scrie o recenzie
pachet promo zonele
84,84 Lei PRP:106,05 Lei Salveaza 20%
pachet promo zonele
106,05 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

Sardinia (Italia), Okinawa (Japonia), Loma Linda și împrejurimile ei din California de Sud, Costa Rica și Icaria (Grecia) sunt zonele albastre prin care Ban Buettner te poartă într-o frumoasă călătorie, benefică deopotrivă pentru sănătatea ta, dar și pentru spiritul tău însetat de valori și principii de viață sănătoase, așa cum sunt cele ale oamenilor pe care îi vei cunoaște în aceste două cărți. Pentru că știm că a avea un stil de viață sănătos este un lucru important pentru tine, am creat acest pachet promoțional special care include două dintre bestsellerurile lui Dan Buettner: Zonele Albastre și Soluția Zonelor Albastre. 


Două volume care se potrivesc la fel de bine în biroul, dar și în bucătăria ta, și care, îți dezvăluie secretele celor mai longevivi oameni de pe planetă, vorbindu-ți nu numai despre cum ai putea trăi mai mult și mai sănătos, dar și despre cum ai putea trăi mai frumos. 


Dacă în Zonele Albastre, autorul te poartă într-o frumoasă călătorie prin lumea celor care au învățat să trăiască simplu, sănătos și frumos, și ne dezvăluie secretele lor pentru longevitate, dar și câteva reguli importante pentru a avea un stil de viață sănătos, în cea de-a doua carte, Soluția zonelor albastre autorul oferă un instrument cum nu se poate mai util pentru lumea contemporană, aflată „în toiul unei crize de sănătate”. Dan Buettner îți pune la dispoziție aici liste cu alimente sănătoase, dar și rețete la fel de sănătoase, culese din zonele albastre, realizând astfel un volum care este deopotrivă un valoros ghid de nutriție, dar și o carte de bucate cu rețete delicioase și totodată dietetice. 


Zonele Albastre 
Cartea promite că îți va oferi informații nu numai despre cum să mănânci și să trăiești sănătos, pentru a te menține viguros până la cele mai înaintate vârste, dar îți va dezvălui și o parte din filosofia de viață a celor mai longevivi oameni. Autorul mărturisește astfel că:


„Am adunat în această carte perspective de la centenari despre cum să ai o viață împlinită. Poveștile lor cuprind totul, de la cum să-ți educi copiii până la învăța cum să te faci plăcut, de la cum să te îmbogățești până la cum să găsești – și să păstrezi - dragostea în viața ta. Cu toții putem învăța de la ei cum să ne creăm propria noastră zonă albastră și cum să începem să trăim vieți mai îndelungate, mai bune”.


Dar până a ne face cunoștință cu cei mai longevivi oameni din lume și cu secretele lor valoroase, autorul ne oferă o serie de informații științifice care îți pot schimba total perspectiva asupra ceea ce înseamnă un stil de viață sănătos și a importanței acestuia. 


Studiile au arătat că doar 25% din durata vieții este stabilită genetic. Celelalte 75 de procente sunt hotărâte de noi prin stilul de viață și alegerile pe care le facem. Așadar, dacă fiecare dintre noi și-ar optimiza stilul de viață, cu toții am putea trăi cu până la 10 ani mai mult.


Dan Buettner îți răspunde la o serie de întrebări pe care ți le-ai pus cu siguranță măcar o dată în viață:


Ce este îmbătrânirea?


Există o pastilă care poate prelungi viața?


Care sunt șansele să trăim până la 100 de ani?


Suplimentele cu vitamine sunt utile?


Care este dieta inteligentă care asigură longevitatea?


Cum putem fi mai sănătoși pentru mai mult timp?


Mersul la sală e util?


Cum să obținem mai mulți ani în care să trăim bine?


Documentarea pentru carte a inclus consultarea a numeroase studii realizate de universități de prestigiu din lume, dar și a numeroși experți în sănătate, demografie, biologie, geriatrie, antropologie, etc.


Pregătește-te să „decolezi” așadar spre zonele albastre! Vei avea parte de o călătorie de vis, în care vei descoperi lumea frumoasă și valoroasă în care merităm cu toții să trăim. Vei vizita (în această ordine):


Sardinia


Okinawa


Loma Linda


Costa Rica


Icaria


Călătorie plăcută!


Soluția Zonelor Albastre
În această carte vei avea parte de un nou periplu prin cele 5 Zone albastre ale lumii, doar că, de această dată, în centrul atenției nu vor mai fi locuitorii celor mai longevive zone ale lumii, ci obiceiurile care îi diferențiază pe aceștia de restul lumii. Autorul ne oferă în plus de această dată soluții practice pentru a introduce aceste obiceiuri în viețile noastre, fie la nivel individual, fie la nivel de comunitate, precizând totodată că a urma metoda zonelor albastre, înseamnă a face schimbări atât în stilul de viață, cât și în mediu, nu doar în meniul zilnic. La finalul cărții te așteaptă 77 de rețete delicioase și sănătoase pe care să le gătești pentru tine și familia ta astfel încât să-ți transformi propria viață într-o… zonă albastră.


După cum susține dr. Dean Ornish în cuvântul-înainte al cărții, schimbarea stilului de viață are consecințe imediate asupra stării de sănătate:


„Schimbarea stilului de viață schimbă și modul în care funcționează genele – le activează pe cele care te mențin sănătos și le dezactivează pe cele care contribuie la apariția bolilor cardiace, a cancerului de prostată, de sân și a diabetului.”


Autorul celor două cărți, Dan Buettner este o autoritate în domeniul sănătății și longevității mai ales, fiind descoperitorul Zonelor Albastre, pe care le-a transformat în nucleul activității lui.


Buettner colaborează cu guverne locale, mari angajatori și companii de asigurări pentru a implementa Proiectul zonelor albastre în comunități, schimbând astfel viețile a milioane de americani. Buettner își propune să transforme America într-o zonă albastră plecând de la modelul regiunii Carelia din Finlanda care era în trecut căminul celei mai nesănătoase populații din lume, dar unde astăzi se trăiește mult mai sănătos, grație unor strategii implementate de un grup de oameni hotărâți să schimbe această stare de fapte.


Dan Buettner  a colaborat timp de mai bine de un deceniu cu National Geographic Society pentru a identifica alături de demograful Michel Poulain zonele din lume în care trăiesc cei mai longevivi oameni. Dar longevitatea nu era singurul lor criteriu de cercetare. Ei căutau totodată zone în care oamenii să fi îmbătrânit fără să fie afectați de probleme cardiace, obezitate, cancer sau diabet. În cele din urmă au stabilit factorii care determină longevitatea indivizilor din aceste locuri cu ajutorul unei echipe de cercetători medicali, antropologi, dieteticieni, demografi și epidemiologi de top, dar și studiind publicațiile academice și intervievând un eșantion reprezentativ de oameni de 90 și de 100  ani în fiecare zonă albastră.


Mai mult
Etichete:  #Nutritie #
Detalii produs
ISBN: pachet-promo-zonele-albastre
Editura ACT si Politon
Format: pachet promo zonele
Greutate: 1 kg
Detalii despre autor