Cine a zis sa fii normal

(0) Scrie o recenzie

Format: MP3, 128 kbps - mono

Poate fi descarcat pe orice dispozitiv, de cate ori doriți.

ISBN: 978-606-873-953-3

*Disclaimer: Rezultatele difera de la persoana la persoana, iar rezultatele nu sunt garantate.

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

MP3 download
42,32 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

Cine a zis să fii normal

Cine a zis să fii normal: Află cum ceea ce te face diferit te poate face excepțional (Better Than Normal: How What Makes You Different Can Make You Exceptional), de Dr. Dale Archer, este o carte audio pe care ACT și Politon o propune și în varianta download (MP3 arhivat).

Dr. Dale Archer: „Ce anume înțelegem prin «normal» și, în fond, ce este așa de grozav la a fi normal? Suntem învățați de mici că avem cu toții anumite talente și abilități care ne fac speciali. Dacă a fi normal înseamnă să fii exact la fel ca toată lumea, care mai e farmecul? Nu ar trebui să preferăm să fim unici și să acceptăm cine și ceea ce suntem?”

Autorul, doctor psihiatru și membru al Asociației Americane de Psihiatrie, spune că există o serie de trăsături de personalitate care pot face parte dintr-un caracter normal, dar atunci când sunt prezentate sub formă extremă pot să fie anormale, să le cauzeze probleme oamenilor și chiar să atragă după sine un diagnostic psihiatric. Dr. Archer prezintă primele opt cel mai des întâlnite și mai importante dintre aceste trăsături:

  • Aventuros (ADHD);
  • Perfecționist (OCD);
  • Timid (Tulburare de anxietate socială);
  • Hiperalert (Tulburare de anxietate generalizată);
  • Dramatic (Histrionism);
  • Egocentric (Narcisism);
  • Hiperenergic (Tulburare bipolară);
  • Magic (Schizofrenie).

Analiza acestor trăsături vă poate ajuta să înțelegeți și mai mult cine sunteți și cum să vă fructificați pe deplin propriul profil al personalității. Dacă încercați să vă conformați la ceea ce este considerat a fi „normal” (negându-vă trăsăturile sau încercând să le eliminați prin intermediul medicamentelor) veți pierde o sursă de putere și individualitate, care exprimă fundamentul propriei valori.

Dale Archer nu se opune medicamentelor. Totuși, spune el, „medicamentele ar trebui să fie doar o piesă din puzzle-ul sistemului de sănătate și, pe cât de des posibil, ultima pe care o punem la locul ei. Nu sunt singurul care crede asta. Există un consens tot mai puternic în rândul medicilor care vor să schimbe direcția, dinspre medicamentele pentru tratarea anumitor afecțiuni fizice spre schimbările fundamentale în stilul de viață.”

Scopul audiobookului este să vă facă să intrați în contact cu propriile trăsături comportamentale. Cartea audio cuprinde câte un capitol pentru fiecare dintre cele opt trăsături. Capitolele sunt pline de informații despre punctele forte predominante ale fiecărei trăsături, povești adevărate despre oameni pe care Dale Archer îi cunoaște și care și-au construit viețile în jurul trăsăturilor lor.

Cele opt trăsături-cheie contribuie în moduri puternice și importante la profilul dumneavoastră psihologic. Ele reprezintă ceea ce vă distinge și vă face diferiți de toți ceilalți oameni din lume. Afectează modul în care gândiți și vă comportați, precum și ceea ce simțiți.

Dr. Dale Archer: „În opinia mea, psihiatrii, industria asigurărilor de sănătate și companiile farmaceutice trebuie să își asume cu toții o anumită responsabilitate pentru situația actuală. Rezultatul regretabil al goanei colective după putere și câștiguri financiare este o societate în care oricine cu o problemă emoțională intră într-o linie de producție medicală, unde este etichetat cu un diagnostic, îi este prescris un medicament sau două și este trimis la plimbare. Întregul proces poate dura 45 de minute pentru un vizitator care vine pentru prima dată și 15 minute pentru clientul – pardon, pacientul – care revine. Drept consecință, avem de-a face cu o societate supradiagnosticată, supramedicată și insuficient tratată. Medicamentele funcționează bine atunci când sunt prescrise cu atenție persoanelor ale căror simptome severe le împiedică să funcționeze în viața de zi cu zi, ale căror probleme nu pot fi rezolvate doar prin schimbări ale stilului de viață.”

În 1988, Dr. Dale Archer a fondat Institutul de Neuropsihiatrie din Lake Charles, Louisiana. Clinică ce acum are în componență șase psihiatri și un număr mare de psihologi și terapeuți, care tratează o gamă variată de probleme mentale. Este directorul Departamentului de Psihiatrie al Spitalului Memorial Lake Charles (Lake Charles Memorial Hospital). De asemenea, este consultant psihiatric într-un program care antrenează ofițeri de poliție pentru ca aceștia să își dea seama când au de a face cu persoane ce prezintă disfuncții mentale. Are peste 20 de ani experiență în media, timp în care a fost moderatorul a trei emisiuni de succes la radio și al unui talk-show difuzat pe internet (The Dr. Dale Archer Show). A apărut în majoritatea emisiunilor de știri naționale, discutând pe teme legate de probleme psihice asociate cu evenimente actuale, infracțiuni, politică sau probleme economice.

Dr. Dale Archer: „Dacă ai învățat un lucru din această carte audio, sper să fie acela că pentru cei mai mulți dintre noi o bună sănătate psihică vine din acceptarea a ceea ce suntem, în fiecare domeniu al vieții noastre. Ar trebui să știi până acum ce trăsături de personalitate sunt dominante în cazul tău și al celor dragi ție. Sper, de asemenea, că înțelegi cum te va ajuta amplificarea acelor trăsături – și a punctelor forte dominante care le însoțesc – să duci o viață mai fericită și mai împlinită.”

Library Journal: În această carte extraordinară, Archer provoacă gândirea convețională...Examinează nivelul fundamental al trăsăturilor de personalitate arătând cum aceste trăsături nu sunt doar prezente sau absente, ci se manifestă de-a lungul unui continuum.

Publisher's Weekly: Cu o abordare inedită și câteva idei interesante, Archer standardizează caracteristicile de personalitate atât de des văzute ca fiind patologice.

Mai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: archer-978-606-8739-53-3
Editura ACT si Politon
Format: MP3 download
Detalii despre autor

În 1988, Dr. Dale Archer a fondat Institutul de Neuropsihiatrie din Lake Charles, Louisiana unde se tratează o gamă variată de probleme mentale. Este directorul Departamentului de Psihiatrie al Spitalului Memorial Lake Charles (Lake Charles Memorial Hospital), fiind de asemenea consultant psihiatric într-un program care antrenează ofițeri de poliție pentru ca aceștia să își dea seama când au de a face cu persoane ce prezintă disfuncții mentale. Are peste 20 de ani experiență în media, timp în care a fost moderatorul a trei emisiuni de succes la radio și al unui talk-show difuzat pe internet (The Dr. Dale Archer Show). A apărut în majoritatea emisiunilor de știri americane, discutând pe teme legate de probleme psihice asociate cu evenimente actuale, infracțiuni, politică sau probleme economice.

Mp3 Downloads
Download (MP3): MP3 download