ASCULTAȚI GRATUIT UN FRAGMENT

Trăieşte bine, cheltuieşte mai puţin

(0) Scrie o recenzie

ISBN: 978-606-8739-66-3                                      

Format: MP3, 128 kbps - mono

Poate fi descarcat pe orice dispozitiv, de cate ori doriți.

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

MP3 download
36,86 Lei
Adaugă la favorite
Durata: 7 ore și 9 minute

Lectura: Gabriela Bobeș

Trăiește bine, cheltuiește mai puțin

ACT și Politon vă oferă audiobookul Trăiește bine, cheltuiește mai puțin. 12 secrete pentru o viață mai bună (Living Well, Spending Less. 12 Secrets of The Good Life), de Ruth Soukup, și în varianta download (MP3 arhivat), în lectura actriței Gabriela Bobeș.

Autoarea abordează spectrul cheltuirii și economisirii banilor, dintr-o perspectivă creștină, oferind exemple de pilde și citate care vin întru susținerea principiilor pe care ea le exprimă.

Mesajul „niciodată nu-i destul” pe care societatea îl transmite, o viață irosită de dorința de a avea întotdeauna mai mult NU ESTE Viață bună. Supraconsumul este o boală.

Ruth Soukup: „Mitul acesta al cumpărăturilor ca hobby e atât de răspândit, încât în special femeile sunt făcute să se simtă de parcă ar fi ceva în neregulă cu ele dacă nu le place cu adevărat să meargă la cumpărături.”

Citiți mai multe informații despre cartea audio "Trăiește bine, cheltuiește mai puțin"

Descoperirea Vieții bune nu înseamnă doar a cheltui mai puțin, ci și transformarea dorințelor propriei inimi, prin schimbarea priorităților de la a dori și a spera să aveți ce e mai bun în această lume la a dori din străfundurile inimii să acumulați un alt fel de comoară.

Autoarea spune că uneori simte să întreaga lume nu este altceva decât o reclamă imensă, care conspiră în a spune oamenilor că încă nu au ce e necesar pentru fericire sau succes. „Între televizor, cărți, rețele de socializare, reviste, panouri publicitare, chiar și mesajele pe care le primim de la prieteni și familie, e practic imposibil să scăpăm de presiunea de a avea mai mult, de a face mai mult sau de a fi mai mult.”

O viață de mulțumire adevărată este o viață pentru care trebuie să trudiți și una pe care trebuie s-o alegeți activ. Necesită alocarea unui timp pentru identificarea priorităților. Trebuie să luați decizia de a nu vă mai uita la ce au alții și, în schimb, să trudiți la îmblânzirea acelor înclinații omniprezente de comparație și invidie, care clocotesc aproape de suprafață. Trebuie să adoptați o atitudine de recunoștință pentru tot ce vi s-a dat deja și să fiți dispuși să vă priviți invers nesiguranțele. În cele din urmă, înseamnă să eliminați activ ce vă ispitește cel mai mult.

Ken Coleman: „Oamenii au cel mai mult succes când se află în punctul lor optim. Punctul tău optim se află la intersecția dintre pasiunea ta și puterea ta cea mai mare.”

Punctul optim este acel moment special în care sunteți capabili să faceți tot ce simțiți cel mai tare că sunteți meniți să faceți, acel ceva ce iubiți, acel ceva la care sunteți grozavi, acel ceva care face ca viața să merite să fie trăită.

Probabil că pentru mulți oameni este incredibil de înfricoșător să își urmeze visurile. Există un potențial de eșec la care se gândesc. Acest lucru îi face vulnerabili și la criticile celor care nu înțeleg. De cele mai multe ori este dificilă găsirea unui echilibru între a tânji sănătos după ceva mai mult și a alege pacea. Însă cum își poate găsi cineva punctul optim dacă este captiv la o slujbă, într-un oraș sau într-o situație care nu-i place?

Orice om este binecuvântat cu un set de daruri și abilități speciale. Toate darurile vin de la Dumnezeu, pentru a-L sluji și a-L slăvi: „Darurile sunt felurite, dar același Duh. Și felurite slujiri sunt, dar același Domn. Și lucrările sunt felurite, dar este Același Dumnezeu care lucrează toate în toți”. (1 Corinteni 12:4-6)

Pacea financiară începe cu rugăciune și o schimbare a atitudinii. Libertatea financiară începe prin crearea și respectarea unui buget realist. Cele mai multe cheltuieli se pot împărți în două categorii mari: acelea pe care trebuie să dați banii și acelea pe care doriți să dați banii.

A pune bani deoparte pentru viitor nu este un lux, este o necesitate. Elementul de bază din fiecare buget ar trebui să fie economiile.

„Nu ești bogat până nu ai ceva ce banii nu pot cumpăra.” (Garth Brooks)

Aprecieri critice pentru această carte audio:

Courtney Joseph, autoarea cărții „Women Living Well” (Femeile care trăiesc bine): „Trăiește bine, cheltuiește mai puțin este o carte inspiratoare, plină de instrucțiuni pas cu pas și de înțelepciune spirituală. Îmi place felul în care Ruth e transparentă cu privire la greșelile ei, pe măsură ce ne conduce spre reevaluarea propriilor priorități. Această carte e un ghid biblic extraordinar pentru a trăi bine și a găsi bucuria!”

Michele Cushatt, speaker și autoarea cărții „Undone” (Devastată): „Este de ajuns un drum la Target sau o privire aruncată pe revista People ca să mă găsesc față în față cu propria dorință nesățioasă de mai mult. Mai multă frumusețe. Mai multe haine de firmă. Mai multe gadgeturi. Mai multă fericire. Dar, așa cum mărturisește Ruth Soukup în stilu-i caracteristic, onest și realist, „mai mult” nu ne va face nici pe tine și nici pe mine „împlinite”. Dar iată veștile bune: viața la care tânjești este mult mai aproape de tine decât îți poți imagina. Ruth îți va arăta cum să ajungi acolo.”

Stephanie Nelson, fondatoare CouponMom.com: „Cartea lui Ruth inspiră, motivează și consolează în același timp. În cartea ei este vorba de mai mult decât despre economisirea banilor; este vorba despre a învăța cum să fii mulțumită și satisfăcută, indiferent de situația ta financiară. M-a făcut să-mi doresc ca Ruth să fi locuit pe strada mea, ca să ieșim la o cafea și să stăm de vorbă.”

Rachel Cruze, co-autoare, împreună cu Dave Ramsey, a cărții Smart Money Smart Kids (Bani isteți, copii isteți): „Trăiește bine, cheltuiește puțin este o carte incredibilă, care te va învăța cum să cheltuiești inteligent fără să compromiți o viață măreață. Poveștile lui Ruth și sfaturile practice te vor face să-ţi dorești să devii o mamă mai bună, o soție, o soră și o prietenă mai bună. Crede-mă, vei fi fericită că ai citit această carte.”

Citiți mai multe informații despre actrița Gabriela Bobeș

Gabriela Bobeș este, așa cum o definește parcursul său profesional, o artistă completă. În decursul celor 26 de ani de carieră a excelat în aparițiile din teatru, film, radio și televiziune, dedicându-și prețiosul timp și tinerilor dornici de a deprinde arta actoriei, ca profesor de Arta Actorului, la Liceul Al. I. Cuza din București și la Școala Europeană București (în perioada 2004-2008).

Gabriela Bobeș și-a început cariera în anul 1990 când a apărut în filmul „Where”, regizat de Gabor Szabo, în rolul Evei. De atunci și până în prezent a mai apărut în filme precum „Crucea de piatră”, „Binecuvântătă fii închisoare”, „Filantropica”, „Ce lume veselă”, „Femeia visurilor”, „Second-Hand”, „Gala: The mouvie”, „My World” dar și în serialele „Gașca” și „Gala”. 

Tot în cadrul producției de film, putem să o auzim pe Gabriela Bobeș dublând în limba română personaje precum: Millicent, interpretat de Nicole Kidman în filmul „Peddington”, Madge din filmul „Minions”, Mette din filmul „Coconut” sau d-na Witcket din filmul „Mr. Bean”.

În televiune, Gabriela Bobeș a apărut ca realizator și prezentator, în emisiuni de divertisment pentru copii, la posturile TVR 1 și B1 TV în „Magazin Duminical” respectiv „Aventuri cu viteza luminii”, între anii 1990 – 2007. Ulterior, între 2012 și 2013, a fost vocea care ne ghida în emisiunea „Reportaje de călătorie”, difuzată la TVR 2.

În calitate de actor dramatic, Gabriela Bobeș a debutat în piesa de teatru „Romeo și Julieta” regizată de Beatrice Bleonț (actuala Beatrice Ramcea) la Teatrul Național București. A mai jucat în piese precum „Tărâmul celălalt” (2003), în regia lui Horea Popescu; „Sangre Ardiente” (2002), regizată de Beatrice Ramcea; „Moartea unui comis voiajor” (2000), în regia lui Horea Popescu; „Macbeth” (1996) regizată de Beatrice Ramcea și multe altele.

În lumea radio, Gabriela Bobeș și-a făcut simțită prezența ca realizator de emisiuni precum „Radioul de sâmbătă seara”, împreună cu Pompiliu Onofrei, „Matinal de wekkend”, alături de Gabriel Băsărescu și „Aventuri cu viteza luminii”, la Radio România Actualități.

Pasiunea pentru arta dramatică s-a materializat și în pisele de teatru radiofonic, în roluri precum Marta din piesa „Niet Cafe” (2007) și Fata cea mică a împăratului din piesa „Călin Nebunul”.

În lumea cărților audio, vocea Gabrielei Bobeș poate fi ascultată în audiobookuri în limba română (de dezvoltare personală și profesională dar și de meditație) precum:

  • „Meditație profundă pentru vindecare” de Anita Moorjani,
  • „Ușa secretă către succes” de Florence Scovel Shinn,
  • „Iubește-i sau îi pierzi. Cum îți păstrezi oamenii competenți. 26 de strategii motivaționale pentru managerii ocupați” de Beverly Kaye și Sharon Jordan-Evans,
  • „Meditație pentru autovindecare” de Louise Hay,
  • „Curs de pierdere în greutate: 21 de lecții spirituale ca să scapi pentru totdeauna de kilogramele în plus” de Marianne Williamson.

Printre altele, cariera Gabrielei Bobeș este încununată de activități de coordonare desfășurate în cadrul cursului de Actorie la Școala Ferdinand din București, dar și în cursurile de Educație prin Actorie, pentru diferite grupe de vârstă, din cadrul Art Center și Pink Art. Este trainer al cursurilor PAS de dezvoltare personală și team building pentru manageri din diverse domenii de activitate, iar din 2012 este vicepreședinte al Companiei de Teatru „Okaua”.

Mai mult
Etichete:  #educatiefinanciara
Detalii produs
ISBN: soukup-978-606-8739-66-3
Editura ACT si Politon
Format: MP3 download
Detalii despre autor

Ruth Soukup este o autoare de bestsellere New York Times, oratoare și antreprenoare americană care și-a dedicat munca semenilor, propunându-și să îi ajute să își înfrângă temerile și să depășească obstacolele care le stau în cale pentru a trăi viața pe care și-o doresc. Atât în podcastul ei, Do It Scared, cât și în newsletterul ei săptămânal Ruth Soukup Weekly care ajunge la mai mult de un milion de abonați, ea oferă sfaturi ușor de pus în aplicare care te pot ajuta să îți urmezi visurile și să îți atingi obiectivele. 

Ruth Soukup este și fondatoarea platformelor online Living Well Planner®, Living Well Spending Less® și Elite Blog Academy® dar și autoarea a șase bestsellere. Sfaturile ei practice pentru o viață mai bună au fost preluate de-a lungul timpului de numeroase instituții media prestigioase precum: Women's Day, Entrepreneur, TODAY, Martha Stewart Living, Family Circle și Fox News. Autoarea locuiește în prezent în Florida împreună cu soțul ei Chuck și cele două fiice ale sale Maggie și Annie. 

Ruth Soukup și-a reorganizat viața și apoi a făcut din a-și ajuta semenii să ducă o viață mai bună misiunea vieții ei. Așa s-a născut campania ei online, intitulată „Te provoc la o viață fără harababură în 31 de zile” de pe platforma LivingWellSpendingLess.com. Participarea masivă la acest program (50.000 de oameni s-au înscris pentru a primi sfaturile ei practice pentru reorganizarea casei) i-a dat de înțeles că mult mai mulți oameni decât și-ar fi imaginat trăiesc într-o mare harababură. 

 

Mp3 Downloads
Download (MP3): MP3 download