Finiș: Șlefuiește-ți talentul de a duce lucrurile până la capăt

(0) Scrie o recenzie

ISBN: 978-606-913-729-1

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

eBook
27,30 Lei
Adaugă la favorite

Finiș: Șlefuiește-ți talentul de a duce lucrurile până la capăt / Finish: Give Yourself the Gift of Done de Jon Acuff este o carte pe care trebuie neapărat să o citești dacă îți dorești să faci mai mult, să îți propui mai mult și să realizezi ceea ce ți-ai propus fără a-ți găsi scuze pe parcurs care să te facă să te oprești la jumătatea drumului sau chiar mai devreme. 


Cu alte cuvinte, „Finiș” este o carte pentru toți cei care nu mai vor să renunțe la visurile lor și pentru toți cei care sunt pregătiți să își facă lor înșiși o promisiune odată cu această lectură, și anume, aceea de a merge întotdeauna până la capăt. „Finiș” este o carte care te va convinge că perseverența este calea pe care trebuie să o urmezi, și nu perfecționismul. 


Dincolo de faptul că este un tip foarte simpatic, lucru care reiese din modul în care își scrie cărțile, Jon Acuff este și un scriitor foarte apreciat, fiind autorul a șase bestselleruri New York Times. Finiș este unul dintre acestea, ajungând totodată și bestseller No.1 în topul Wall Street Journal. 


Jon Acuff a fost consilier timp de mai bine de 20 de ani pentru unele dintre cele mai mari branduri din lume, ajutându-le să își spună povestea. În ultimii ani s-a orientat mai mult spre cariera de speaker, conferințele sale ținându-se în cele mai variate locuri, de la colegii și companii, până la biserici. Blogurile sale sunt citite de peste 4 milioane de oameni, iar contul său de Twitter are peste 300.000 de urmăritori. CAPITOLUL 1: Ziua de după perfecțiune


92% din obiectivele noastre sunt sortite eșecului. De ce? Perfecționismul este una dintre principalele cauze. Țintim prea sus și când nu decurge totul perfect avem tendința să abandonăm, uitând că și provocările au rostul lor în viață. Așadar, chiar dacă nu va fi totul perfect pe parcurs, continuând să încerci să îți atingi obiectivele, în mod sigur vei ieși mai câștigat decât abandonând pe parcurs.


Așadar, uită de perfecțiune și încearcă să îți îndeplinești obiectivele într-un mod mult mai relaxat, gândindu-te că, chiar dacă te vei poticni pe alocuri și chiar dacă ți se va părea uneori imposibil, tot ai toate șansele ca prin străduință și perseverență să ajungi acolo unde ți-ai propus.CAPITOLUL 2: Înjumătățește-ți obiectivul


Poate deveni optimismul nociv? Uneori da. Cu alte cuvinte, atunci când îți propui obiective prea optimiste riști să nu le duci niciodată până la capăt. Care  ar fi soluția atunci? Să îți propui obiective rezonabile. Ca de exemplu o jumătate din obiectivul optimist inițial. Atunci vei avea toate șansele nu numai să-l realizezi, dar chiar să îl depășești. Așadar, dacă vrei să realizezi mereu ceea ce îți propui, sau chiar mai mult, micșorează obiectivul sau acordă-ți un interval mai mare de timp pentru a-l realiza.


CAPITOLUL 3: Alege la ce vei renunța


Nu poți să le faci pe toate! Asta îți transmite autorul prin intermediul acestui capitol. Așadar, dacă vrei să reușești să îți îndeplinești obiectivele trebuie să renunți să mai faci unele lucruri. Acele lucruri care îți mănâncă mult timp fără a obține cine știe ce rezultate în schimb. Gândește-te numai cât timp pierzi în fața televizorului sau pe rețelele de socializare și câte alte lucruri utile ai putea face în tot acest timp. Și nu te gândi doar! Acționează și elimină acele activități neproductive din program!CAPITOLUL 4: Fă-ți obiectivul distractiv dacă-l vrei îndeplinit


Știe cineva ce este un obiectiv SMART? Felicitări celor care sunt în temă! De ce este important să știi asta? Pentru că, din punctul de vedere al autorului nu ai nevoie de așa ceva. Așadar, ferește-te de tot ceea ce sună prea dificil, sobru, plictisitor, și prin urmare total neinteresant! Cu cât obiectivele tale vor fi mai distractive, cu atât vei fi mai nerăbdător și mai dornic să le îndeplinești. Tot ce-ți rămâne prin urmare de făcut este să știi cum să-ți propui obiective distractive. Și nu te îngrijora din pricină că nu prea te pricepi la asta. Acest capitol îți oferă o grămadă de idei bune în legătură cu modurile în care ți-ai putea face munca mai distractivă. CAPITOLUL 5: Ieși din ascunzătoare și ignoră „obstacolele nobile”


A venit momentul să faci cunoștință cu doi dintre aliații perfecționismului care te vor împiedica cel puțin o dată în viață să îți îndeplinești obiectivele. Este vorba despre ascunzători și obstacole nobile. Cum „îți pun ele piedică”?? Foarte simplu: 


O ascunzătoare este o activitate neimportantă pe care te concentrezi, în loc să-ți îndrepți atenția asupra îndeplinirii obiectivului tău. Iar un obstacol nobil este un motiv care, deși pare demn de tot respectul, te împiedică să duci lucrurile cu adevărat importante la bun sfârșit. Amândouă sunt toxice pentru capacitatea ta de a-ți îndeplini obiectivele. Autorul îți furnizează aici o serie de modalități prin care să le identifici pentru a te feri de ele pe viitor, dar și o serie de modalități prin care să nu mai cazi în capcana lor. Un capitol foarte util, în care cu siguranță te vei regăsi și vei râde de ciudatul comportament  pe care îl avem noi oamenii în situațiile în care nu știm ce scuze să ne mai găsim pentru a evita să înfruntăm cu adevărat „balaurul” (sau, altfel spus, obiectivul despre care credem că nu-l vom putea realiza). CAPITOLUL 6: Scapă de regulile tale secrete


Fără să ne dăm seama, mulți dintre noi ne impunem niște „reguli parazit” după care ne ghidăm în viață. Autorul le numește: convingeri, credințe limitative sau reguli secrete. Indiferent cum s-ar numi, aceste reguli ajung uneori să ne saboteze într-atât, încât, ne conduc direct către cele mai mari eșecuri. Ce e de făcut așadar în legătură cu propriile noastre reguli prazit? Simplu: identifică-le, elimină-le, înlocuiește-le. Autorul îți oferă aici toate instrumentele de care ai nevoie pentru a le descoperi și înlătura, dar și o poveste interesantă: povestea de viață a lui Will Smith și lecția pe care o poți învăța din ea.


CAPITOLUL 7: Sărbătorește-ți progresul imperfect cu ajutorul datelor!


Perfecționistul din noi are o gândire dihotomică de tipul totul sau nimic. În aceste condiții, suntem tentați să nu vedem progresul, oricât de mic ar fi, din cauză că obiectivul nostru este mult prea mare în comparație cu el. De aceea autorul îți recomandă călduros să analizezi cu atenție datele înainte de  a spune: n-am vândut nimic, nu am slăbit deloc, nu am înregistrat niciun progres. 


Cifrele îți vor arăra că „nimicul” tău înseamnă de fapt că ai vândut binișor, deși nu tot, că ai slăbit câteva sute de grame, dar mai ai până să slăbești toate cele 5 kilograme care te necăjesc, că progresul există, dar tu nu îl poți vedea din cauză că e prea mic în comparație cu țelurile tale mărețe. Prin urmare, ascultă de sfatul autorului: datele îți vor ușura semnificativ viața! Folosește instrumentele deosebit de utile din această carte pentru a-ți măsura obiectivele și totodată progresul!


CAPITOLUL 8: Cu o zi înainte de final


Dorința ta de perfecțiune te poate birui chiar în acele momente în care ai fi crezut că obiectivul e ca și realizat. Temerile cu care vine perfecțiunea la pachet pot avea consecințe dezastruoase. Așadar ce poți face pentru a opri acele emoții sufocante care îți pun piedică chiar înainte de a trece linia de finiș? „Ascultă” sfaturile autorului, și, cine știe, s-ar putea să fie exact ceea ce îți trebuie pentru a nu te mai teme niciodată să duci lucrurile până la capăt...Nu mai ezita! Realizează ceea ce simți că ești menit să faci. Altfel, îți vei da seama mai târziu (de cele mai multe ori, prea târziu) că ceea ce spune autorul în finalul acestei cărți este dureros de adevărat:„Majoritatea dintre noi își petrec cea mai mare parte a vieții întrebându-se „cum ar fi dacă?”. Ne imaginăm. Visăm. Sperăm. 


Și o săptămână se transformă într-o lună, care se transformă într-un an și tot așa.


Scena rămâne goală. Microfonul rămâne mut. Scaunul nu se va roti, pentru că nu cântă nimeni.


În astfel de momente, obiectivul nu dispare. Credem că mrejele timpului vor acoperi totul și că îl vom uita, dar nu o facem. Un obiectiv neîndeplinit poate păli, dar nu dispare niciodată. Un personaj dintr-un film ne va aminti de promisiunea pe care ne-am făcut-o nouă înșine, așa cum vitrina unui magazin în care stă o carte ca cea pe care visai să o scrii sau un comentariu neașteptat din partea unui prieten va readuce totul la viață.


Obiectivele pe care refuzi să le urmărești nu dispar – ele devin fantome care te bântuie.”


TESTIMONIALE:


„Când vine vorba despre realizările personale, există o linie subțire între tragedie și comedie. Nimeni nu-l întrece pe Jon Acuff în a mă face să râd de punctele mele slabe, în timp ce mă ajută să le depășesc. Dacă vrei să stăpânești arta de a termina un lucru, citește această carte!”

 – Michael Hyatt, coautor al bestsellerului USA Today,  Living Forward  (Mergem înainte)


„Ești bântuit de fantomele obiectivelor neîndeplinite? Nu am întâlnit niciodată o idee care să nu-mi placă, așa că știu totul despre entuziasmul de a începe și despre dificultatea de a termina. Din fericire, mereu captivantul Jon Acuff ne-a sărit în ajutor prin această nouă lucrare remarcabilă. Cartea identifică multiplele moduri în care ne sabotăm propriul progres și ne oferă unelte eficiente pentru a ne duce obiectivele la bun sfârșit. Citește cartea lui Jon, pune-i în aplicare povețele și îți garantez că vei trece de linia de finiș, și asta în timp ce vei râde pe tot parcursul drumului.”

– Ken Blanchard, coautor al cărților The New One Minute Manager  (Noul manager la minut)  și One Minute Mentoring (Mentoratul la minut)


„Jon Acuff vorbește limba preferată a tuturor marilor lideri: du lucrurile până la capăt! În zilele noastre, dacă vrei să te remarci, trebuie să fii un învingător, iar Jon ne oferă un ghid practic, motivațional și unitar pentru a duce lucrurile la bun sfârșit. Finiș va ajunge instantaneu o carte clasică!”

– Brad Lomenick, autor al H3 Leadership (Cele trei chei ale leadershipului)


„Atunci când ești lider, una dintre cele mai mari speranțe ale tale este ca echipa ta să-și atingă obiectivele. Dar, cu atâtea lucruri care îți distrag atenția, devine din ce în ce mai greu de la an la an. Cartea de față îți va fi de mare ajutor în rezolvarea acestei probleme. Sunt sigur că organizațiile o vor cumpăra imediat cum va apărea!”

– Reggie Joiner, director general și fondator al The reThink Group 


„În calitate de muzician și, acum, pastor, cunosc dificultățile cu care te poți întâlni atunci când compui cântece sau scrii predici. Această carte ne arată tuturor nu doar cum să terminăm, ci cum să terminăm bine. Prietenul meu, Jon, are un mod de a face imposibilul să pară posibil.”

– Montell Jordan, autorul albumului This is How We Do It! (Așa o facem noi!)


„Ca scriitor, știu cât de greu este să duci un lucru la bun sfârșit. Ultimul capitol face ca totul să fie mult mai ușor. Dacă vrei să realizezi ceva, citește această carte!”

– Andy Andrews, autorul bestsellerului New York Times, The Traveler’s Gift  (Darul călătorului) și The Noticer (Observatorul)


„Această carte este imboldul suprem de care ai știut întotdeauna că ai nevoie.” 

– Claire Díaz-Ortiz, autor și antreprenor, ClaireDiazOrtiz.comMai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: 9786069137291
Editura ACT si Politon
Format: eBook
Detalii despre autor

Jon Acuff este autorul a cinci cărți, este un bine-cunoscut speaker, iar blogurile sale au fost citite de milioane de fani până în prezent. De mai bine de 20 de ani este consilier pentru branduri cunoscute precum: Home Depot, Bose, Staples sau AutoTrader.com.

Jon Acuff declară că i-a luat 16 ani să scrie Reinventarea. În acest timp, a schimbat multe joburi, și mai bune și mai rele, a renunțat la jobul său de vis, și-a creat propriul start-up și l-a condus spre faliment, s-a angajat, a fost concediat, ș.a. Cu toate acestea, nu a simțit nicio clipă că pierde controlul, ba dimpotrivă. Asta pentru că a înțeles că trebuie să își construiască o carieră, nu să își găsească un job…