Calea hamacului. Designul calmului pentru o viaţă ocupată

(0) Scrie o recenzie

ISBN: 978-606-8739-85-4                            

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

eBook
19,79 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

Calea hamacului

ACT și Politon vă propune Calea hamacului. Designul calmului pentru o viață ocupată (The Way of the Hammock. Designing Calm for a Busy Life), de Marga Odahowski, în varianta ebook download (pdf).

Drumul către o minte deșteaptă este o minte liniștită. Stând în hamac, zăcând nemișcată și respirând în liniște, Marga Odahowski își desfășoară practica sa calmă de a fi pur și simplu. De la grijile mintale la suferințele fizice și durerile musculare, destinderea continuă cu fiecare perioadă de timp pe care o petrece în hamac.

Conștiența deplină (mindfulness) vă reconectează cu obiceiurile și practica voastră. Pe măsură ce faceți câte ceva în mediul vostru de zi cu zi, propriile acțiuni devin reacții automate, inconștiente. Mindfulness vă trezește, făcându-vă să redeveniți conștienți de obiceiurile voastre.

Citiți mai multe informații despre cartea "Calea hamacului"

Mindfulness este o metodă de filtrare a informației cu puterea voastră de observație, permițându-vă să navigați către ce e bun pentru voi. Când perfecționați puterea de a fi prezent, vă îmbunătățiți abilitățile de gândire critică. Când trăiți în trecut mai degrabă decât în prezent, tindeți să ratați posibilitățile care sunt chiar în fața voastră. Mindfulness vă antrenează să încetiniți, să deveniți tăcuți și să vă vedeți mai bine, în mod clar, cu auto-compasiune, tiparele mintale și emoționale.

Pagina web oficială a autoarei poate fi accesată AICI


Câteva dintre beneficiile aplicării strategiilor conținute în Calea hamacului sunt:

  • Sporirea atenției mintale, concentrării și luării deciziilor;
  • Sporirea conștientizării de sine prin auto-reflecție continuă;
  • Îmbunătățirea rezistenței prin dezvoltarea de răspunsuri sănătoase la situații stresante;
  • Sporirea energiei și vitalității prin nutriție, exercițiu și somn adecvat;
  • Sporirea inventivității și creativității.

Poate că nu aveți nevoie de un hamac, dar aveți nevoie să vă acordați momente de voioșie, relaxare și liniște în viață. Cel mai probabil sunteți asaltați de alegeri și informații. O mare parte din stresul vostru de astăzi este cauzat de prea multe gânduri. Nu puteți încetini lumea, dar puteți fi atenți la minte. Vă puteți dirija energia folosind intenția și acțiunea pozitive, ca să creați un nou obicei de calm. V-ați simțit vreodată copleșiți de toate cerințele vieții? Vă face rău cafeina pe care o consumați ca să țineți pasul cu ritmul rapid al vieții? Trec pe lângă voi idei noi pentru că stresul a devenit un obicei? Dacă ați răspuns cu „da” la oricare dintre aceste trei întrebări, poate ar fi timpul să vă refaceți stilul de viață.

Gândirea ca un designer vă permite să acordați atenție, să vă suspendați propria judecată, să folosiți empatia și să vă extindeți creativitatea. Procesul de design vă transpune în starea de flux, unde timpul încetinește când vă angajați complet să fiți prezenți.

Calmul este antidotul activității intense doar dacă îl aplicați. Cheia energiei durabile este propria abilitate de a vă liniști mintea, de a asculta de înțelepciunea propriei intuiții și de a acționa cu bun-simț și integritate.

Ținerea unui jurnal este unul din instrumentele principale în trusa unui designer. În timp ce vă construiți abilitățile minții de designer (descoperă, concepe, înfăptuiește), scrierea și schițarea sunt cheile designerului către propriul progres și propria creativitate.

Hammockingul (statul în hamac) este folosit de către unii studenți în universitățile din SUA. Ei utilizează hamace portabile pentru a petrece un timp singuri și pentru a se relaxa. Piatra de temelie pentru gestionarea energiei este să învățați să vă relaxați. Găsirea căilor voioase de a vă relaxa corpul și a vă calma mintea vă adâncește capacitatea de a fi prezenți prin intermediul frumuseții înțelepciunii propriului corp și propriei inteligențe naturale.

Practicile de respirație sunt ghidul minte-corp către relaxare. Permițându-le corpului și minții să se relaxeze, este valorificată puterea minții (abilitatea de a direcționa atenția).

Autoarea spune că studenților săi le place la nebunie practicile variate de respirație cu care le face cunoștință în timpul semestrului. Practica respirației din abdomen este de departe cea mai populară. Respirația profundă din abdomen poate fi făcută oriunde. Respirația conștientă se construiește pe respirația din abdomen și este foarte ușoară. Energia este gestionată prin conștientizare, iar simpla conștientizare a respirației poate să înceapă să schimbe gândurile frustrante care pot apărea într-o situație dificilă.

Mai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: odahowski-978-606-8739-85-4
Editura ACT si Politon
Format: eBook
Detalii despre autor
eBooks
Download (PDF, mobi, epub, OPF): eBook
Descărcați gratuit