De neclintit: Manual de strategii pentru libertatea ta financiară

(0) Scrie o recenzie

ISBN: 978-606-913-324-8

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

eBook
33,72 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

De neclintit / Unshakeable de Tony Robbins este lectura ideală pentru cei care doresc să cunoască „principiile de bază ale mașinăriei financiare fără a petrece ani întregi studiind economia și curentele gândirii economice” (Eusebiu Burcaș). Cartea este un excelent manual de investiții care se adresează atât începătorilor cât și oamenilor de afaceri experimentați, fiind totodată un îndemn pentru generația Y de a intra în joc și a investi la bursa de valori, pentru că astfel, consideră Robbins, vor avea șansa de a-și îmbogăți viața. De neclintit nu este o carte pentru timpul liber, ci mai degrabă un manual pentru a deveni liber, pentru că își propune să îți redea libertatea financiară. De neclintit este în același timp și o valoroasă lectură motivațională menită să te ajute să găsești mereu în viață perspectiva corectă.


Tony Robbins este el însuși un model de succes. A reușit să construiască din nimic un adevărat imperiu. Robbins este fondator sau partener în peste 31 de companii, administrând activ 12 dintre ele în diferite domenii cum ar fi realitatea virtuală, fotbalul american sau o stațiune turistică de cinci stele din insulele Fiji. Aceste companii au vânzări anuale cumulate de peste 5 miliarde de dolari. În aceste condiții nu e de mirare că printre clienții care apelează la el pentru servicii de consiliere și coaching se numără cei mai buni sportivi ai lumii, artiști, directori executivi ai companiilor din topul Fortune 500 și chiar președinți de stat. Acțiunile filantropice ale lui Tony Robbins schimbă zilnic viețile a milioane de oameni, convingerea lui fiind că atunci când produci ceva creezi mijloace pentru a-i ajuta pe alții. Cărțile sale, devenite bestselleruri, s-au vândut în milioane de exemplare în toate colțurile lumii. Putere nemărginită (1986), Trezește uriașul din tine (1991), Mesaje de la un prieten (1995), Banii: stăpânește jocul (2014) sau De neclintit (2017) sunt doar câteva dintre titlurile care au convins cititori din toată lumea. Tony Robbins s-a impus ca o autoritate în domeniul financiar, fiind inclus de Revista Worth de două ori în lista sa Power 100 a celor mai influenți lideri din domeniul financiar la nivel mondial. Revista Fortune l-a numit „the CEO whisperer” (n.r: cel care le șoptește directorilor executivi) pentru munca sa de lider la care apelează liderii, Accenture l-a desemnat unul „dintre primii 50 de intelectuali din domeniul afacerilor la nivel mondial”, Harvard Business Publishing l-a numit unul dintre „primii 200 de guru în afaceri din lume”, iar American Express l-a desemnat drept unul dintre primii șase lideri mondiali în domeniul afacerilor care fac coaching cu clienții lor antreprenori.


Tony Robbins explică în De neclintit pe înțelesul tuturor complexitatea pieței financiare din ultimii ani și atrage atenția asupra capcanelor pe care orice investitor începător ar trebui să le evite: teama și comisioanele. În ceea ce privește termenii din domeniul financiar, cartea reprezintă un instrument excelent de învățare, pentru că îi explică într-un mod foarte accesibil pentru oricine. Vei înțelege așadar ce sunt: fondurile speculative, fondurile mutuale, fondurile de indici, corecția, piața în scădere, acțiunile, obligațiunile, activele exotice, fondurile de investiții imobiliare, fondurile cu capital privat, ș.a.


Tony Robbins îți face o recomandare considerată a fi sigură în materie de investiții, și anume, investiția în fondurile de indici, care au mai multe avantaje, dintre care amintim faptul că nu plătesc comisioane administratorilor financiari și presupun costuri minime de tranzacționare, acoperind în schimb toată piața. 


Cartea este structurată în patru secțiuni după cum urmează:


1. BOGĂȚIA: MANUALUL DE INSTRUCȚIUNI – autorul îți va dezvălui secretul pentru a deveni bogat și a avea succes pe plan financiar;


2. GHIDUL DE STRATEGII DE NECLINTIT – reprezintă un set de patru principii fundamentale pentru luarea deciziilor care îți vor transforma viața financiară;


3. PSIHOLOGIA BOGĂȚIEI – vei învăța să-ți adaptezi comportamentul și să eviți greșelile obișnuite pe care le facem de obicei din cauza emoțiilor.


4. Anexa – cuprinde patru liste de verificare ce îți vor fi de un real folos pentru a-ți proteja activele, a-ți clădi moștenirea financiară și a obține niște garanții în fața necunoscutului, dar și câteva modalități de a economisi bani reducând impozitele. 


De neclintit reprezintă o variantă mai accesibilă și mai ușor de citit a bestsellerului Banii: Stăpânește jocul, pentru care Tony Robbins a intervievat timp de șapte ani 50 de oameni geniali în domeniul financiar, care știu să câștige bani și în perioadele economice bune și în cele mai rele. 


„De neclintit a fost conceput ca un manual concis care conține toate faptele și strategiile esențiale de care ai nevoie pentru a-ți transforma viața financiară.”


BOGĂȚIA: MANUALUL DE INSTRUCȚIUNI


Autorul oferă o serie de exemple de celebrități care au avut averi uriașe dar care, în cele din urmă s-au trezit falite, concluzionând că:


„Nu îți vei câștiga niciodată libertatea financiară cu banii pe care îi obții muncind. Adevărata cale de a deveni bogat este să pui deoparte un procent din banii tăi și să îi investești, astfel încât să acumuleze dobândă pe parcursul mai multor ani. Așa te îmbogățești în timp ce dormi. Astfel, banii devin sclavii tăi în loc ca tu să devii sclavul banilor. Astfel obții adevărata libertate financiară.”


Autorul te va îndruma așadar:


Unde să îți plasezi banii;


„Bursa a îmbogățit milioane de oameni. Pe parcursul ultimilor 200 de ani, în ciuda multor suișuri și coborâșuri, aceasta a fost cel mai bun loc în care investitorii pe termen lung puteau să obțină avere.”


Să te ferești de firmele financiare care percep taxe scandaloase în schimbul unor rezultate groaznice; 


„După ce vei citi acest capitol, vei ști cum să preiei din nou controlul. Reducând comisioanele, vei economisi venituri pe care le-ai fi obținut pe parcursul mai multor ani, sau, mai probabil, pe parcursul mai multor decenii.” 


Să reduci impozitele;


„Pentru că impozitele reprezintă cele mai mari cheltuieli din viața ta și ar fi o nebunie să plătești mai mult decât se cuvine – mai ales atunci când le poți evita.”


Care sunt avantajele fondurilor de indici față de alte tipuri de fonduri;


„Warren Buffett, care a reușit să depășească cu mult piața, recomandă și el oamenilor de rând să investească în fonduri de indici, pentru a putea evita pierderile provocate de comisioanele excesive.”


Cum să îți salvezi fondul de pensie;


„Fondul de pensii a fost o invenție frumoasă. Dar știi ce s-a întâmplat? La un moment dat pe parcurs, visul a fost deraiat. Cum în joc erau câteva trilioane de dolari, firmele financiare au inventat nenumărate modalități prin care să-ți vâre nasul, degetele de la mâini și pe cele de la picioare în potul cel mare.”


În cine poți avea cu adevărat încredere?


„Cum ai putea să-ți încredințezi viitorul financiar unor oameni care lucrează într-o industrie cu o istorie confirmată în care și-au pus propriile interese mai presus de interesele clienților? Cum poți avea încredere că nu te vor trage pe sfoară, că nu te vor exploata și că nu vor abuza de tine?”


Cum îți alegi un bun consultant financiar?


„Știi că 90% dintre consultanții financiari sunt doar brokeri deghizați. Știi că ei nu sunt nevoiți să pună interesele tale pe primul loc. Știi că sunt supuși unor presiuni uriașe de a vinde produse cu prețuri umflate. Știi că șansele de a vinde produse de consiliere de calitate cresc considerabil dacă te ții departe de toți brokerii – indiferent cât de nedrept ți se pare acest lucru – și lucrezi în schimb cu consultanți independenți care au o obligație fiduciară să pună interesele tale pe primul loc.”


GHIDUL DE STRATEGII DE NECLINTIT


Tony Robbins prezintă în această secțiune a cărții cele patru principii fundamentale pe care cei mai buni investitori din lume le folosesc atunci când iau decizia de a face investiții, te ghidează cum să bați piața în scădere construind un portofoliu diversificat care să te protejeze în perioadele în care piața face implozie și cum să reduci la tăcere „inamicul din tine” dezvăluindu-ți unul din cele mai mari secrete pe care le-a învățat în cei 40 de ani de psihologie în cumularea valorii. 


Cele 4 principii care te vor călăuzi în fiecare decizie investițională:


1. Să nu pierzi – cei mai buni investitori înțeleg că, cu cât pierzi mai mulți bani, cu atât este mai greu să revii în punctul din care ai pornit;


2. Raportul asimetric dintre risc și recompensă – investitorii de succes caută să riște cât mai puțin pentru a câștiga cât mai mult;


3. Eficiența fiscală – există o singură cifră care contează cu adevărat: suma netă cu care rămâi efectiv. Toți miliardarii știu că nu contează cât câștigă, contează doar cât le rămâne, aceia sunt banii adevărați pe care îi pot cheltui, reinvesti sau dona. 


4. Diversificarea portofoliului – sau mai puțin pretențios spus, să nu-ți pui toate ouăle într-un singur coș. Robbins te sfătuiește să faci acest lucru prin următoarele patru modalități:


Diversifică pe mai multe clase de active;

Diversifică în cadrul claselor de active

Diversifică utilizând piețe, țări și diferite valute din lume;

Diversifică în timp.


Cum să faci față crizelor și corecțiilor astfel încât să ai mai multă libertate financiară


Pe lângă informațiile de natură financiară, Robbins ne oferă în acest capitol impresionanta sa poveste personală despre tumoarea lui pe creier și decizia sa neașteptată de a trăi cu ea, în loc să o opereze sau să ia orice altă măsură. 


„Din perspectiva mea, 90% din lupta de a supraviețui unei piețe în scădere se reduce la pregătiri.”


Vei afla așadar cum să te pregătești pentru următoarea piață în scădere elaborând un portofoliu diversificat care să-ți reducă riscurile și să-ți mărească randamentele. Vei afla totodată cum să combini acțiunile, obligațiunile și investițiile alternative pentru a crea un portofoliu bine diversificat, dar și cum să ajungi la un echilibru între profitul pe care trebuie să-l obții și riscul pe care simți că îl poți accepta. Vei învăța totodată că veștile proaste sunt cel mai bun prieten al investitorilor și vei primi câteva recomandări cheie pentru atunci când îți vei clădi portofoliul.


PSIHOLOGIA BOGĂȚIEI


„Să suferi sau să nu suferi – aceasta-i întrebarea. Omul este doar produsul gândurilor sale. El devine ceea ce gândește”. Mahatma Gandhi


În acest capitol Robbins atrage atenția asupra celor șase greșeli financiare pe care le comit investitorii și cum le poți evita, explicându-ți totodată că psihologia reprezintă 80% din succes, iar mecanica doar 20%. 


Cele șase greșeli de evitat sunt:


1. Greșeala nr. 1: Căutarea unor confirmări pentru convingerile tale. Motivul pentru care cei mai buni investitori caută opinii contradictorii. 


2. Greșeala nr.2: Confundarea unor evenimente recente cu trenduri continue. Motivul pentru care cei mai mulți investitori cumpără ceea ce nu trebuie tocmai atunci când nu trebuie.


3. Greșeala nr.3: Încrederea excesivă: Fii realist: Supraestimarea propriilor capacități și a propriei cunoașteri este o cale sigură spre eșec.


4. Greșeala nr. 4: Lăcomia, jocurile de noroc și căutarea succeselor. Este tentant să ai aspirații mari, dar victoria le revine celor care supraviețuiesc constant, sau așa cum spunea Warren Buffett „bursa de valori este un dispozitiv de transferare a banilor de la cei care nu au răbdare la cei care au.”


5. Greșeala nr.5: Să rămâi acasă. Lumea e mare - și atunci, cum se face că majoritatea investitorilor rămân pe teritoriu familiar?


6. Greșeala nr.6: Negativitatea și aversiunea față de pierdere. Mintea ta vrea să te temi în perioadele de agitație. Nu o asculta!


Tot aici vei afla și ce înseamnă adevărata bogăție, dar și cum poți străbate distanța dintre punctul în care te afli astăzi și punctul în care vrei să ajungi folosind știința realizării și arta împlinirii. Partea cea mai savuroasă a acestei secțiuni a cărții este o frumoasă meditație asupra naturii contradictorii a firii umane presărată cu exemple reale foarte educative. Autorul vorbește tot aici despre puterea recunoștinței, despre cum putem trece de la o stare de suferință la o stare de bine în doar două minute și despre necesitatea luării deciziei de a ne stăpâni propria minte. 


În această secțiune a cărții îl vei regăsi mai mult pe Tony Robbins antrenorul motivațional, decât pe Tony Robbins strategul numărul 1 în afaceri al Americii, finalul cărții fiind de natură să îți întoarcă gândurile de la realizarea pe plan material și câștigarea libertății financiare, la adevăratul sens al vieții:


„Dacă poți învăța să te dai în roller coaster-ul vieții și să te bucuri atât de suișuri cât și de coborâșuri, atunci ești cu adevărat de neclintit.


În adâncul nostru, noi știm că nu banii ne fac bogați. Sunt sigur că și tu ai realizat că cele mai importante comori nu sunt niciodată de ordin financiar. Cele mai importante comori sunt momentele de grație în care apreciem frumusețea și perfecțiunea tuturor lucrurilor. Momentele în care simțim ceva etern și invincibil în interiorul, în inima noastră. Căldura și dragostea pe care ni le aduc relațiile cu familia și prietenii. Găsirea unei ocupații care dă sens vieții noastre. Capacitatea de a învăța și de a ne dezvolta, de a împărtăși și de a ajuta.”


TESTIMONIALE


„Rareori se întâmplă ca un outsider să ajungă în centrul atenției și să devină o voce respectată și influentă în lumea finanțelor. Robbins reușește din nou să facă acest lucru, cu o nouă carte care vrea să ne pregătească și să ne ajute să profităm de pe urma inevitabilelor crize și corecții viitoare.“ – Anthony Scaramucci, fondator SkyBridge Capital, unul dintre prezentatorii emisiunii Wall Street Week


„În mod remarcabil, Robbins a scris o carte care îi va atrage atât pe începători, cât și pe cei mai experimentați specialiști din domeniul finanțelor care administrează active în valoare de mai multe miliarde de dolari. Dacă ar exista un Premiu Pulitzer pentru cărțile de investiții, nu încape niciun dubiu că această carte l-ar câștiga.“ – Steve Forbes, editorul revistei Forbes și CEO al Forbes Inc. 


„Robbins este cel mai bun moderator din domeniul economic cu care am lucrat vreodată. Misiunea lui de a pune la dispoziția investitorilor obișnuiți perspectivele celor mai străluciți oameni din domeniul financiar este realmente înălțătoare.“ – Alan Greenspan, fost director al Rezervei Federale în timpul a patru președinți 


„În această carte, Tony Robbins își aduce talentul unic de a simplifica lucrurile complicate în timp ce sintetizează conceptele celor mai buni investitori din lume în lecții practice de care vor profita atât investitorii naivi, cât și profesioniștii experimentați.“ – Ray Dalio, fondator și unul dintre directorii generali de investiții ai Bridgewater Associates și cel mai bun investitor din lume în domeniul fondurilor speculative


„Tony Robbins nu mai are nevoie de nicio introducere. El se dedică îmbunătățirii vieții tuturor investitorilor. Toți investitorii vor găsi această carte extrem de interesantă și de edificatoare.“ – Carl Icahn, miliardar activist și investitor


„Nu poți să-l întâlnești pe Tony Robbins și să-i asculți cuvintele fără să fii inspirat să acționezi. Această carte îți va oferi strategiile necesare pentru a crea libertate financiară pentru tine și familia ta.“ – T. Boone Pickens, fondator, președinte și CEO al BP Capital Management și TBP Investments Management;a prezis cu exactitate prețul petrolului de 18 ori din 21 prognoze pe CNBC


„Tony îmbină cu măiestrie anecdota și expertiza pentru a simplifica procesul de investire pentru cititori – cizelându-le noțiunile de educație financiară și ajutându-i să-și planifice viitorul în mod eficient.“ – Mary Callahan Erdoes, CEO JPMorgan Asset Management; are în administrare active în valoare de 2,4 trilioane de dolari


„Tony Robbins este un adevărat lăcătuș în materie de oameni – știe cum să-ți deschidă mintea către posibilități mai mari. Folosindu-se de perspectivele sale unice asupra naturii umane, el a găsit o modalitate  unică de a simplifica strategiile celor mai mari investitori din lume, astfel încât oricine să poată obține libertatea financiară pe care o merită.“ – Paul Tudor Jones II, fondator al Tudor Investment Corporation și unul dintre cei mai buni zece traderi la nivel mondial


„Angajamentul continuu al lui Robbins de a găsi răspunsuri reale pentru siguranţa și independența financiară și pasiunea sa de a aduce revelațiile celor ultrabogați omului de rând sunt cu adevărat inspiratoare. Această carte ar putea să-ți schimbe realmente viața.“ – David Pottruck, fost CEO al Charles Schwab Corporation și autorul bestsellerului Stacking the Deck: How to Lead Breakthrough Change Against Any Odds (Măsluirea cărților: Cum să continui să te dezvolți în ciuda tuturor piedicilor)


„Tony Robbins a influențat viețile a milioane de oameni, inclusiv pe a mea. În această carte el vă oferă perspective și strategii de la cei mai mari investitori din lume. Nu ratați ocazia să vă bucurați de valoarea transformatoare de vieți a acestei cărți.“ – Kyle Bass, fondator al Hayman Capital Management și investitorul care a transformat 30 de milioane de dolari în 2 miliarde de dolari în plină criză a creditelor ipotecare 

Mai mult
Etichete:  #educatiefinanciara
Detalii produs
ISBN: robbins-978-606-913-324-8
Editura ACT si Politon
Format: eBook
Detalii despre autor

Tony Robbins este autor de bestsellere, antreprenor și filantrop, fiind adesea supranumit strategul de afaceri nr. 1 al Americii. Este solicitat adesea să ofere consultanță pentru unii dintre cei mai de succes oameni de pe planetă, de la atleți, artiști și CEO ai unor mari companii, și până la președinți de stat. Tony Robbins este președintele unui holding care înregistrează vânzări anuale de peste cinci miliarde de dolari. Prin acțiunile sale filantropice furnizează peste 100 de milioane de mese pe an persoanelor nevoiașe.

Tony Robbins și-a început cariera promovând seminariile motivaționale ale lui Jim Rohn. A învățat de la acesta că succesul și fericirea nu depind de cât de multe lucruri deține un om, ci de ceea ce face acesta cu resursele de care dispune în viața sa. Mai târziu, și-a dezvoltat munca în domeniul asistenței personale self-help. A învățat Programarea Neuro-Lingvistică (neurolinguistic programming) și Hipnoza Ericksoniană (Ericksonian hypnosis), după ce s-a pregătit sub îndrumarea lui John Grinder. În 1983, Anthony Robbins s-a deprins cu exercițiul pășirii pe cărbuni încinși, procedeu pe care l-a inclus în workshop-urile sale.

Prima sa carte importantă a fost publicată în 1987, cu titlul „Unlimited Power” (Putere nemărginită), unde Robbins vorbește despre sănătate și energie, depășirea temerilor, comunicarea persuasivă și consolidarea relațiilor personale. Următoarea sa carte care s-a bucurat de succes este „Awaken The Giant Within” (Trezește uriașul din tine), publicată în 1991. A folosit propria tehnică de condiționare neuro-asociativă, în încercarea de a oferi cititorilor câteva tehnici de dezvoltare personală. Seminarul de patru zile al lui Robbins, „Unleash the Power Within” (UPW), este considerat a fi cea mai importantă realizare a carierei sale. Seminarul se bazează pe un concept care prezintă modul în care oamenii de succes își depășesc temerile. 

Locuiește în Palm Beach, Florida.

eBooks
Download (PDF, mobi, epub, OPF): eBook