Vizualizare pentru scădere în greutate: Ghidul metodei Gabriel de folosire a minţii pentru transformarea totală a corpului tău. Ediția a II-a

(0) Scrie o recenzie

ISBN: 978-606-913-531-0 

*Disclaimer: Rezultatele difera de la persoana la persoana, iar rezultatele nu sunt garantate.

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

eBook
30,80 Lei
Adaugă la favorite

Vizualizare pentru scădere în greutate

Vizualizare pentru scădere în greutate (Visualization For Weight Loss. The Gabriel Method Guide To Using Your Mind To Transform Your Body), de Jon Gabriel, este o carte disponibilă și în varianta ebook (pdf arhivat), în biblioteca online a editurii ACT și Politon. Jon Gabriel a alcătuit o metodă (care îi poartă numele) de scădere în greutate cu ajutorul vizualizării.

Dieta restrictivă nu funcționează niciodată pe termen lung.

Autorul a ajuns la concluzia că toate dietele au eșecul încorporat în însăși structura lor. Dieta restrictivă nu se adresează cauzelor reale care determină creșterea în greutate, așadar problema nu este rezolvată. Vă puteți sili să scădeți în greutate într-un timp scurt prin reducerea caloriilor sau prin evitarea alimentelor problematice. Dar dacă organismul vă forțează să mâncați mai mult sau să poftiți alimentele nepotrivite, sfârșiți prin a vă lupta cu propriul organism. Mai devreme sau mai târziu, corpul vostru vă va învinge. Puteți controla pentru un timp ceea ce mâncați, dar nu puteți controla cât de foame vă este sau la ce fel de alimente poftiți.

Jon Gabriel spune că în loc să lucrați împotriva corpului vostru, există o altă soluție extrem de eficace: puteți folosi vizualizarea pentru a face ca mintea și corpul vostru să lucreze împreună.

Site-ul oficial al acestei cărți poate fi vizitat AICI

Citiți mai multe informații despre cartea "Vizualizare pentru scădere în greutate"

Din propria experiență, Jon Gabriel povestește că fiecare dietă sau abordare pe care a încercat-o urma același tipar. Exista o listă cu „alimente rele” pe care nu le putea mânca. Apoi erau „alimentele bune” din care îi era permis să consume în voie. Dar nu a funcționat. „Scădeam puțin în greutate la început, dar după câteva săptămâni (sau câteva luni) de program, poftele mele intense de mâncare preluau complet controlul, și trăgeam un ospăț masiv…intuitiv, știam că trebuia să mă adresez motivelor reale pentru care corpul meu mă forța să cresc în greutate…din pură disperare am început să folosesc practica minte-corp de vizualizare prin imagini ghidate.”

Trupul nu poate fi redus la o simplă ecuație matematică, de aceea dietele nu vor funcționa niciodată, iar vizualizarea este mult mai potrivită pentru a învăța corpul să fie suplu.

Vizualizarea

Vizualizarea vă va ajuta: să reduceți stresul; să dezvoltați obiceiuri sănătoase; să eliminați dependențele de junk-food; să rezolvați traumele emoționale; să dezvoltați limite mai puternice; să dormiți mai bine; să poftiți la alimente veritabile, pline de viață și sănătoase; să vă recâștigați bucuria de a face mișcare; să vă simțiți mai în siguranță și mai conectați; să vă sporiți avuția; să creați relații mai pline de iubire.

Vizualizarea a jucat un rol important și pentru actorul Jim Carrey, așa cum a explicat el într-un interviu: „Pe vremea când eram falit și necăjit, mergeam în parcul Mullholland și vizualizam ce-mi doream să mi se întâmple. Pe atunci nu aveam nimic, dar pur și simplu mă făcea să mă simt mai bine. Mi-am scris chiar un cec de zece milioane de dolari pentru «prestare servicii de actorie». L-am datat trei ani mai târziu. Chiar înainte de a se împlini trei ani, am semnat contractul pentru Dumb and Dumber (Tăntălăul și gogomanul) și am fost plătit cu zece milioane de dolari să joc acel rol.”

De asemenea, Arnold Schwarzenegger a pus realizările sale pe seama vizualizării: „Când eram foarte tânăr mă vizualizam fiind și având tot ce-mi doream. Mintal n-am avut niciodată un dubiu în legătură cu asta. Mintea chiar e atât de incredibilă. Înainte să câștig primul meu titlu de Mister Univers, m-am vizualizat învârtindu-mă prin competiție ca și cum era a mea. Titlul era deja al meu…M-am vizualizat ca actor faimos și câștigând mulți bani. Puteam să simt și să gust succesul.”

Metoda Gabriel de scădere în greutate reprezintă o abordare din interior spre exterior. Scăderea în greutate nu va fi instantanee, ca prin magie, dacă mâncați chipsuri și pizza după placul inimii. Dar înseamnă că începând cu mintea, vor avea loc anumite schimbări chimice subtile, care vă vor face să nu vreți să vă îndopați cu junk-food.

Hormonii

Leptina este hormonul-șef responsabil cu greutatea corporală. Un organism funcțional, sănătos, care reacționează așa cum trebuie la leptină poate să scadă în greutate fără efort. Dacă aveți rezistență la leptină, indiferent dacă sunt 5, 25, 50 sau 100 de kg în exces, creierul crede că nu aveți deloc grăsime în corp, astfel forțându-vă să mâncați mult, în special alimente bogate în grăsime.

În ebook apare un raport (din 2009) de cercetare a leptinei, în care oamenii de știință de la Centrul de Cercetări Biomedicale Pennington al Universității Statului Louisiana din Baton Rouge, au menționat că leptina joacă un rol în „mecanismele biologice puternice, care au evoluat pentru a apăra aprovizionarea adecvată de nutriență și nivelurile optime ale greutății corporale/adipozitatea.” Altfel spus, rezistența la leptină este dezvoltată de oameni ca să îi ajute să se îngrașe din motive de supraviețuire.

În timpuri de foamete, acest proces este de înțeles, însă de ce în vremurile moderne încă există această rezistență la leptină? Acest lucru se întâmplă deoarece este declanșat de un tip foarte special de stres: un tip de stres pro-inflamator cronic de calibru mic.

Există nenumărate tipuri de stres care produc semnale hormonale similare cu stresul foametei: toxine, experiențe emoționale traumatizante, probleme de digestie, înfometare nutrițională, privare de somn, diete care restricționează numărul de calorii ingerate. Creierul nu mai poate distinge între stresul cronic al unei ierni lungi, geroase și stresul de zi cu zi, stresul de a avea un șef abuziv sau cel de a face față altor traume din viața voastră.

În cazul dietelor, atunci când vă înfometați și luptați cu poftele, creați aceeași chimie în corpul vostru ca și cum ați fi într-o foamete reală: programele de supraviețuire se activează și deveniți rezistenți la leptină. Rezultatul este că vă e foame tot timpul, sunteți obosiți și probabil nu vă place exercițiul fizic. Aceste programe de supraviețuire reprezintă și motivul pentru care poate scădeți în greutate pe termen scurt, dar în cele din urmă creșteți în greutate la loc, și chiar mai mult de atât. Gabriel numește acest mod de supraviețuire programul FAT – foame și temperatură. Dietele pot fi dăunătoare în special când vă sunt activate programele FAT.

De ce funcționează vizualizarea

Creierul de supraviețuire (hipotalamus) monitorizează cantitatea de oxigen din sânge și reglementează respirația, cât de repede trebuie să bată inima și de cât somn este nevoie. Gestionează cele mai multe dintre nevoile fiziologice. Controlează pe de-a întregul cât sunteți de înfometați, tipurile de alimente la care poftiți, câtă energie veți avea și cât de grași sau supli ar trebui să fiți.

Mamiferele au dezvoltat o structură numită creierul limbic, care a fost atașat creierului de supraviețuire. Acest creier procesează indiciile sociale și navighează prin arhitecturi sociale; el permite mamiferelor să colaboreze în timpul unei vânători sau să apere haita împotriva atacurilor.

Primatele, precum maimuțele, maimuțele antropoide și oamenii, au dezvoltat o altă zonă a creierului, numită scoarță cerebrală. Această zonă a creierului ajută la adaptarea la interacțiuni sociale mai complexe și vă permite să vă gândiți la concepte precum trecutul, viitorul și sensul vieții.

Din cauza modului haotic în care au fost unite forțat aceste structuri ale creierului, scoarței cerebrale îi lipsesc liniile directe de comunicare cu creierul de supraviețuire.

Dacă atunci când vă vedeți mai corpolenți decât v-ar plăcea, vă supărați, atunci vă creați un stres și o vină în legătură cu scăderea în greutate și unicul mesaj care ajunge la creierul de supraviețuire este că sunteți stresați, sunteți sub o amenințare și e timpul să declanșeze programele FAT.

Simbolurile

Cheia pentru a ajunge la creierul de supraviețuire este folosirea limbajului simbolurilor. Trebuie să îi oferiți creierului de supraviețuire o poveste alternativă, utilizând simboluri și imagini care să-i explice că sunteți în siguranță, că stresul nu echivalează cu grăsime și că trupul vostru ideal este unul suplu, în formă, bine legat și tonifiat.

Mulți cursanți din toată lumea ai Metodei Gabriel au trăit experiențe similare cu cele ale lui Jim Carrey sau Arnold Schwarzenegger; ei au aflat despre puterea nemijlocită a minții de a face schimbări specifice în corp. Sunt oferite mai multe exemple de oameni care au reușit.

Modul SMART

SMART înseamnă Super Mintal Alert Reeducation Training (Modul de instruire și reeducare a conștientului super-mental). Este un acronim pentru ceea ce cercetătorii creierului numesc stările de conștiență „alfa” și „teta”. În modul SMART mintea este puternică și relaxată. Este mai deschisă spre a face conexiuni neuronale și pot fi create mult mai ușor obiceiuri sănătoase. În starea aceasta, creați o imagine vizuală a felului în care v-ați dori să arătați, și conștiința creierului vostru de supraviețuire poate să vadă ușor imaginea să să înțeleagă mesajul pe care încercați să-l transmiteți.

Beta este starea în care se află mintea atunci când aveți de-a face cu o zi obișnuită – stres, suprasolicitare, gestionarea treburilor, serviciu. Starea alfa este starea în care intră creierul atunci când începeți să vizualizați. Undele teta sunt cele mai lente unde ale creierului pe care le atingeți când sunteți încă treji. Starea delta este asociată cu somnul profund, fără vise.

Stresul

În 2009, un studiu al Școlii Medicale Harvard a indicat clar stresul cronic drept o cauză a îngrășării oamenilor. Cercetătorii au monitorizat timp de nouă ani 1355 de bărbați și femei, înregistrându-le atent greutatea pe durata exercitării asupra lor a anumitor tipuri de stres. La finalul studiului, s-a descoperit că stresul cronic poate să îngrașe în medie cu 5-10 kg.

De asemenea, cercetătoarea Elissa Epel, de la Universitatea California din San Francisco, a descoperit că oamenii poftesc la junk-food când sunt stresați. Stresul duce la schimbări hormonale care produc creștere în greutate. A fi supraponderal, poate produce stres, ducând spre o și mai mare creștere în greutate. Este un cerc vicios care adaugă alte și alte kilograme.

Jon Gabriel discută despre acest cerc vicios și oferă soluții prin vizualizare pentru stres. Ideea că atenuarea stresului poate determina scăderea în greutate este susținută și de către una din persoanele care au aplicat Metoda Gabriel: „Am scăzut în greutate de la 108 la 59 kg doar făcând vizualizările nocturne ale Metodei Gabriel... eram într-un vârtej constant de stres și anxietate legat de greutatea și viața mea. Acum arăt mai bine, dorm mai bine și am încredere în mine.”

Traumele emoționale, de asemenea, pot fi o cauză a creșterii în greutate. Julie Lumeng de la Școala Medicală a Universității din Michigan, a examinat chestionarele pe care le-au completat mamele a 848 de copii pe când aceștia aveau 4 ani, apoi din nou, când copiii aveau 9 ani și încă o dată când copiii ajunseseră la 11 ani. Mamele au fost întrebate despre 71 de evenimente din viața copiilor, de la performanța școlară la problemele de sănătate și cele de relaționare, și li s-a cerut să catalogheze evenimentele de la extrem de negative la extrem de pozitive. Lumeng a măsurat greutatea și înălțimea copiilor. După ce a comparat greutatea copiilor cu răspunsurile din chestionare, Julie Lumeng a descoperit că acei copii care trăiseră evenimente extrem de negative erau cu 50% mai predispuși spre supraponderabilitate comparativ cu alți copii care avuseseră vieți mai liniștite.

Când problemele cu greutatea vin din faptul că vă simțiți amenințați sau nesiguri, orice dietă posibilă nu poate funcționa până nu vă simțiți în siguranță. Trebuie identificată sursa acelor temeri, apoi trebuie găsită o metodă de a înlocui protecția pe care v-o oferă grăsimea. Trebuie să vă convingeți creierul că să fiți supli înseamnă să vă simțiți în siguranță.

Jon Gabriel spune că a ține dietă e asemănător cu încercarea de a trece printr-o ușă glisantă de sticlă. Când priviți spre ușă, se poate să nu știți că sticla este acolo. Pare o ușă deschisă. Dar odată ce o deschideți, puteți trece ușor prin ușă. La fel și cu scăderea în greutate. Odată ce începeți să încercați să rezolvați adevăratele cauze care vă determină corpul să păstreze greutatea, o dați jos rapid și ușor.

Când adoptați obiceiul vizualizării, veți descoperi probabil că scăpați automat de alte câteva obiceiuri proaste. Multe dintre obiceiurile rele sunt mecanisme de înfruntare a unei vieți prea stresante. Când dispare stresul, dispare și nevoia unui mecanism de înfruntare.

Iată câteva tipuri de obiceiuri sănătoase pe care ați vrea să le adoptați și pe care Jon Gabriel le menționează:

  • Să consumați și să vă placă alimentele sănătoase, furnizoare de viață și de energie;
  • Să faceți dis-de-dimineață un suc proaspăt, supliment super-natural sau piure proaspăt;
  • Să iubiți activitatea fizică aleasă și s-o practicați automat, fără să fie nevoie să vă forțați;
  • Să luați zilnic probiotice și suplimente sănătoase;
  • Să practicați dis-de-dimineață vizualizarea sau meditația;
  • Să fiți mai eficienți la serviciu;
  • Să vă urmăriți eforturile creative și să fiți prolifici în exprimarea creativă;
  • Să fiți mai răbdători și mai implicați cu copiii voștri;
  • Să petreceți mai mult timp citind și scriind, în loc să stați pe internet;
  • Să mergeți cu familia la o plimbare sau la înot, înainte sau după cină;
  • Să luați cinele în familie.

Această listă reprezintă doar un punct de plecare. Alte exemple de obiceiuri asupra cărora doriți să vă focalizați se pot adăuga. Orice obicei pe care doriți să vi-l formați, vizualizați-vă făcându-l în timp ce sunteți în Modul SMART, apoi imaginați-vă că vă place foarte mult noua acțiune pozitivă și că simțiți beneficii extraordinare.

Mulți sportivi profesioniști se conectează la vizualizare ca să ajungă și apoi să se mențină la vârful sportului pe care-l practică. Marele jucător de golf, Jack Nicklaus și gimnasta medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, Mary Lou Retton, își atribuie succesul vizualizării. Jucătorul ivorian de fotbal, Didier Drogba, își vizualizează loviturile în avans: „Mă gândesc, de fapt, la cum o să înscriu. Când îți fixezi în cap că vei da un anumit fel de gol, se întâmplă.”

Mai mult
Etichete:  #Diete-si-sanatate #
Detalii produs
ISBN: Gabriel-978-606-8739-50-2
Editura ACT si Politon
Format: eBook
Dimensiuni (L x l x Î): 13 x 13 x 1 cm
Detalii despre autor
Jon Gabriel a slăbit mai mult de 100 de kilograme fără diete și fără operații, fiind convins că oricine poate slăbi folosindu-și puterea minții.

Jon Gabriel are o diplomă de licență în științe economice la Wharton School, Universitatea din Pennsylvania. În timpul studiilor, a urmat și cursuri de biochimie și a desfășurat cercetări sub îndrumarea biochimistului de renume internațional, Dr. Jose Rabinowitz.

În 1990, Jon a început să se îngrașe aparent fără niciun motiv. În ciuda faptului că a urmat tot felul de diete, a continuat să se îngrașe, până ce, în anul 2001 a ajuns să sufere de obezitate morbidă, cântărind 186 de kilograme. 

Pe 11 septembrie 2001, trebuia să zboare de la Newark la San Francisco, și, a avut noroc că nu s-a aflat la bordul zborului 93 al United Airlines, care a fost deturnat de teroriști. Această întâmplare fericită l-a marcat și l-a făcut să realizeze că viața este o oportunitate prețioasă care nu trebuie risipită. Astfel, a decis să înceapă să trăiască viața visurilor sale. De asemenea, a decis să își folosească toate abilitățile de cercetare și cunoștințele științifice pentru a înțelege și elimina adevăratele motive pentru care era gras.

 

Rezultatul a fost, fără îndoială, una dintre cele mai remarcabile transformări fizice din toate timpurile. Jon a pierdut peste 100 de kilograme fără dietă și fără intervenție chirurgicală, și, în mod uimitor, corpul lui nu trădează deloc faptul că ar fi fost vreodată supraponderal – un fapt care a uimit mulți profesioniști din comunitatea medicală.

Folosind abordarea care a funcționat atât de bine pentru el, îi ajută acum și pe alții care se află în situația în care a fost el, să piardă în greutate.

eBooks
Download (PDF, mobi, epub, OPF): eBook