Salt în antreprenoriat: Ai calitățile necesare pentru a deveni antreprenor?

(0) Scrie o recenzie

DURATA: 6:18 ORE

Lectura: Traian Măicănescu

Format: MP3, 128 kbps - mono

Poate fi descarcat pe orice dispozitiv, de cate ori doriți.

ISBN 978-630-303-091-3

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

MP3 download
34,30 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

Salt în antreprenoriat: Ai calitățile necesare pentru a deveni antreprenor?/ Entrepreneurial Leap: Do You Have What it Takes to Become an Entrepreneur de Gino Wickman este un audiobook obligatoriu pentru toți cei care își doresc să înceapă o afacere dar care nu sunt încă hotărâți sau nu sunt convinși de faptul că au calitățile necesare pentru a face asta. Audiobookul te va ajuta să îți dai seama dacă antreprenoriatul este potrivit pentru tine sau nu, sau mai bine spus, dacă ai cele șase calități esențiale în opinia lui Gino Wickman pentru a te bucura de succes în afaceri, dezvăluindu-ți totodată care sunt greșelile de care să te ferești ca antreprenor. Studiile de caz din viața reală și exemplele elocvente vor face din această carte un ghid practic pentru toți antreprenorii în devenire.


De mai bine de 30 de ani Gino Wickman descifrează secretele afacerilor prospere, ajutându-i pe antreprenori să își atingă adevăratul potențial în afaceri. Gino Wickman și-a început traseul antreprenorial la vârsta de 21 de ani. La 25 de ani a preluat afacerea familiei sale care se confrunta cu grave probleme financiare. În șapte ani a pus-o pe picioare, după care a reușit să o vândă avantajos. Mai târziu, a creat compania EOS Worldwide împreună cu partenerul său, Don Tinney, și a vândut-o după 18 ani de dezvoltare.


Inspirat de experiența lui ca antreprenor, Gino Wickman a creat Sistemul de Operare Antreprenorial /Entrepreneurial Operating System® (EOS®), o metodă practică care a ajutat peste 100.000 de proprietari de afaceri și pe liderii lor să-și conducă afacerile și să-și organizeze mai bine oamenii și procesele.


Până în prezent, Wickman a scris șase cărți foarte apreciate în mediul de afaceri, printre care și bestsellerul „Tracțiune” care s-a vândut în peste un milion de exemplare. Celelalte cinci titluri din Biblioteca Tracțiune s-au vândut și ele în aproape două milioane de exemplare, ceea ce nu poate decât să confirme faptul că ideile lui Wickman se bucură de succes. Testează-le și tu!


Audiobookul de față este structurat în trei părți după cum urmează:Partea I: CONFIRMAREA


Această primă secțiune a audiobookului te va ajuta să îți dai seama dacă ești un antreprenor în devenire, adică o persoană care are potențialul de a deveni antreprenor.


În acest scop autorul te familiarizează cu cele șase trăsături esențiale ale unui antreprenor:


Vizionar, 


Pasionat, 


Cu bune abilități de rezolvare a problemelor, 


Motivat, 


Capabil să își asume riscuri, 


Responsabil.


Gino Wickman denumește generic aceste șase trăsături spirit antreprenorial și îți arată foarte pe scurt ce se întâmplă atunci când îți lipsește fie și numai una din aceste șase trăsături.


Tot aici regăsim și definiția antreprenorului în viziunea lui Gino Wickman: „cineva care sesizează o nevoie sau o oportunitate, iar apoi își asumă riscul de a demara o afacere în scopul valorificării acesteia”.


O scurtă privire asupra tinerilor din noua generație care se gândesc să se implice sau să preia afacerile familiilor lor îți va oferi o imagine realistă, dar tristă, a sorții pe care o au cele mai multe afaceri de familie transmise din generație în generație. Sfaturile pentru cei aflați într-o astfel de situație sunt foarte pertinente. 


Autoevaluarea îți va oferi un răspuns și mai aproape de adevăr referitor la întrebarea: „Ești un antreprenor în devenire sau nu?”


În final, după ce ai ajuns să te cunoști mai bine pe tine însuți și ai aflat dacă în adâncul tău se ascunde un antreprenor sau nu, vei putea trece la a doua secțiune a cărții care privește prin „gaura cheii” la cum arată viața unui antreprenor.Partea a II-a: PERSPECTIVA


Această secțiune a audiobookului este menită să te inspire, dezvăluindu-ți felul în care poate arăta viața ta dacă faci saltul în antreprenoriat. 


Autorul îți va arăta aici care sunt opțiunile (deloc puține) de care dispui pentru a crea o afacere și care sunt factorii de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi tipul de afacere pe care să îl demarezi. Este vorba mai exact despre:


1. Industrie: în ce domeniu vrei să activezi.


2. Tipul afacerii. Se referă la următoarele trei aspecte: 1. servicii sau produse, 2. B2B (business-to-business) și 3. B2C (business-to-consumer).


3. Dimensiunea afacerii: te vei descurca cu o afacere de proporții sau ar fi bine să te limitezi la una de dimensiuni mai mici?


Tot aici vei asculta o serie de povești despre antreprenori de succes care au o pornit de la o simplă idee și au ajuns să conducă imperii. Prin intermediul acestor povești vei vedea cât de departe te poate propulsa o afacere.


O parte din lecțiile pe care le vei desprinde din aceste povești sunt următoarele:


Ori ești «croit» să fii antreprenor, ori nu; îți este scris în cromozomi.


Oricând poți spune „stop” unui mod de viață actual și-ți poți reconfigura viitorul;


Nu toți antreprenorii fac descoperiri revoluționare;


Un antreprenor în devenire întrezărește o oportunitate și face saltul.


Să încasezi lovituri face parte din proces, dar cei mai mulți antreprenori învață să le depășească.


În cazul în care îți dorești să visezi pentru o clipă la cum arată viața de vis a unui antreprenor, Gino Wickman îți prezintă aici un scurt scenariu de acest gen.  Dar el îți oferă totodată și reversul medaliei, adică cum poate arăta o zi de coșmar din viața unui antreprenor. Pentru a evita cel din urmă scenariu, evită cele opt greșeli critice care duc de obicei la astfel de scenarii, prezentate de Gino Wickman aici.Partea a III-a: Calea


Această secțiune descrie etapele călătoriei în lumea antreprenoriatului. Informațiile din această secțiune te vor ajuta să grăbești descoperirea pasiunii tale, a nișei, a produsului, a serviciului, a industriei și a tipului tău de afacere, și în același timp, îți va oferi claritatea viziunii și încrederea de a face saltul. 


Tot aici se vorbește despre importanța educației pentru a reuși pe cont propriu; despre cât de mult te poate ajuta un mentor bun pe acest drum și cum să îți găsești mentorul potrivit, dar și despre cele nouă etape ale construirii unei afaceri. 


În plus, resursele utile pe care ți le furnizează autorul în această secțiune, vor face ca evoluția, învățarea și motivația ta să dureze o viață întreagă.


Folosește instrumentul denumit „CELE NOUĂ DE CE-uri” ale lui Gary Sanchez pentru a-ți da seama care este adevărata ta pasiune și citește secțiunea referitoare la mentorat pentru a afla cum să-ți găsești un mentor, cum te poate ajuta acesta și cum să gestionezi o astfel de relație. 


Pentru cei dintre voi care nu știți încă în ce domeniu să demarați o afacere, ideile din această secțiune pot fi o bună sursă de inspirație. Alege una din variantele propuse de Gino Wickman și ține cont mereu de faptul că: „atunci când oamenii se simt derutați, izolați și neputincioși, acolo există o oportunitate de afaceri”. Exemplele prezentate de autor în această secțiune te vor convinge cât de adevărată este această afirmație aparținându-i lui Dan Sullivan.


Cei opt pași de urmat înainte de a demara o afacere recomandați în continuare de Gino Wickman, îți vor garanta succesul pe drumul pe care vei porni. Descoperă-i, urmează-i și bucură-te de succes!


În finalul acestei secțiuni autorul descrie pas cu pas cele nouă etape pe care le presupune punerea pe picioare a unei afaceri, care îți vor fi de folos într-o primă etapă pentru a-ți structura în minte drumul pe care-l vei avea de parcurs. Ține cont și de cele 20 de lecții de business de la antreprenori de succes pentru a evita greșeli grave pe care le-au făcut alți oameni de afaceri. 


Profită și de sursele de inspirație pentru antreprenori pe care ți le furnizează Gino Wickman aici. Este vorba de o serie de cărți de non-ficțiune și biografii, podcast-uri de afaceri, filmulețe on-line despre leadership și antreprenoriat, bloguri de afaceri și instrumente care te vor ajuta să te autocunoști. Folosește-le pentru a-ți construi propriul drum în antreprenoriat, și ține cont de faptul că:


„A deveni antreprenor nu e ceva ce faci – e ceva ce ești. Să devii antreprenor nu înseamnă să scrii un plan de afaceri, să strângi fonduri, să ai cărți de vizită, să urmezi un plan metodic și să-ți câștigi existența. Pentru a fi antreprenor, trebuie să ai cele șase trăsături esențiale. Și, dacă le ai, călătoria ta presupune de obicei patru pași importanți:


Primul pas – Să ai o idee, o soluție, un produs, un serviciu, un moment revelator care te provoacă;


Al doilea pas – Să faci saltul în antreprenoriat ca să vinzi ideea ta lumii;


Al treilea pas – Să te lupți din răsputeri timp de 10 ani;


Al patrulea pas – Să ajungi un antreprenor de succes, încercat în bătălii (asta în cazul ideal... amintește-ți care este probabilitatea).


Repet: nu există un proces perfect, amănunțit, pas cu pas, pentru a deveni un antreprenor de succes. Lucrul pe care această carte ți-l oferă este posibilitatea de a confirma că ai trăsăturile esențiale. Și, în consecință, îți oferă claritate cu privire la viitorul tău și la toate opțiunile pe care le ai la dispoziție; apoi, îți schițează o perspectivă asupra studiilor superioare, a descoperirii pasiunii și a mentoratului – indicându-ți, de asemenea, disciplinele care te pot ajuta să faci un salt mai bun și să-ți sporești șansele de succes în timp ce parcurgi aceste patru etape importante.” (Salt în antreprenoriat, Gino Wickman)

Mai mult
Etichete:  #Business
Detalii produs
ISBN: 9786303030913
Editura ACT si Politon
Format: MP3 download
Detalii despre autor

De mai bine de 30 de ani Gino Wickman descifrează secretele afacerilor prospere, ajutându-i pe antreprenori să își atingă adevăratul potențial în afaceri. Gino Wickman și-a început traseul antreprenorial la vârsta de 21 de ani. La 25 de ani a preluat afacerea familiei sale care se confrunta cu grave probleme financiare. În șapte ani a pus-o pe picioare, după care a reușit să o vândă avantajos. Mai târziu, a creat compania EOS Worldwide împreună cu partenerul său, Don Tinney, și a vândut-o după 18 ani de dezvoltare.

Inspirat de experiența lui ca antreprenor, Gino Wickman a creat Sistemul de Operare Antreprenorial /Entrepreneurial Operating System® (EOS®), o metodă practică care a ajutat peste 100.000 de proprietari de afaceri și pe liderii lor să-și conducă afacerile și să-și organizeze mai bine oamenii și procesele.

Până în prezent, Wickman a scris șase cărți foarte apreciate în mediul de afaceri, printre care și bestsellerul „Tracțiune” care s-a vândut în peste un milion de exemplare. Celelalte cinci titluri din Biblioteca Tracțiune s-au vândut și ele în aproape două milioane de exemplare, ceea ce nu poate decât să confirme faptul că ideile lui Wickman se bucură de succes.