Cum gandeşte omul. Ediția a II-a

(0) Scrie o recenzie

ISBN: 978-606-913-821-2

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

eBook
9,80 Lei
Adaugă la favorite

Cum gândește omul / As a man thinketh de James Allen este una dintre cele mai apreciate cărți inspiraționale din toate timpurile. Ideea scrierii acestei cărți s-a născut din dorința autorului de a-i ajuta pe semenii săi să depășească suferința și tristețea în care se zbat cei mai mulți dintre ei, cu puterea minții. Pentru că, potrivit lui, cauza suferinței și a tristeții se află în interiorul nostru, mai precis în gândurile noastre. 


James Allen (1864 – 1912) a fost un apreciat scriitor și filosof britanic, supranumit „literatul misterios”. Asta pentru că din biografia sa lipsesc multe elemente. Se știe doar că s-a născut într-o familie bogată și că a rămas orfan de tată la vârsta de 15 ani. Atunci, James Allen și-a întrerupt studiile și a început să muncească în domeniul administrativ. Între 1902 și 1912 (când s-a stins din viață) s-a dedicat total scrisului. Cartea de față este una dintre cele mai concise și elocvente scrieri ale sale. Sursa lui de inspirație a fost Lev Tolstoi, simplitatea acestuia regăsindu-se în toate scrierile lui.


„Cum gândește omul” este despre puterea gândului care modelează viața fiecăruia dintre noi. Așadar, ideea principală pe care va trebui să o reții din acest volum este că: noi suntem propriii noștri creatori.


Cartea este împărțită în șapte capitole, după cum urmează:


Capitolul 1: Gândire și caracter


„Cum gândește omul în inima lui, așa este el.” (Pildele lui Solomon 23 / 7)


Acest aforism spune totul despre fiecare dintre noi. E de ajuns să te gândești cum sunt gândurile tale în general pentru a-ți răspunde singur la întrebarea: Cine sunt eu cu adevărat?

Prin urmare, cuvintele autorului nu mai au nevoie de nicio explicație:


„Un caracter nobil, divin, nu ține de privilegiu sau de șansă, ci este rezultatul natural al efortului susținut de a gândi corect, efectul asocierii îndelung prețuite cu gândurile de natură divină. Prin același proces, un caracter josnic și sălbatic este rezultatul adăpostirii permanente a gândurilor abjecte.”


Așadar, propriile gânduri te pot înălța, sau te pot desființa, iar cheia (alegerea) este la tine, pentru că, făcând permanent eforturi pentru a te feri de gândurile nocive îți asiguri creșterea  și evoluția spirituală.



Capitolul 2: Efectul gândirii asupra circumstanțelor


„Gândurile bune poartă roade bune, gândurile rele poartă roade rele.” 


Încearcă numai și vei fi uimit! Te îndeamnă autorul care este de părere că propriile gânduri ne modelează nu numai propriul caracter, dar și lumea din jur. Așadar, nu suntem victimele circumstanțelor, ci noi înșine ne construim circumstanțele prin gândurile pe care le nutrim. Pentru că nu atragem ceea ce vrem, ci ceea ce suntem și pentru că nu există nimic mai adevărat decât faptul că suntem ceea ce gândim. Autorul exemplifică aici modul în care gândurile rele ne deteriorează și determină circumstanțe nefavorabile, în timp ce gândurile bune, dimpotrivă, ne fac să înflorim și să evoluăm.



Capitolul 3: Efectele gândurilor asupra sănătății și corpului


„Corpul este servitorul minții. El se supune operațiunilor minții, fie că acestea sunt alese în mod deliberat sau exprimate automat. La porunca gândurilor nelegiuite corpul se cufundă iute în boală și ruină; la ordinul gândurilor vesele și frumoase, se înveșmântează în tinerețe și frumusețe.”


Și asta nu e tot, privitor la teoria lui James Allen referitoare la relația dintre gânduri și sănătatea noastră fizică. Dar pentru că e atât de frumos scris, te las pe tine să descoperi restul capitolului de unul singur…



Capitolul 4: Gând și scop


„Puterea crește odată cu scopul.” 


În cazul în care ești foarte convins că puterile tale sunt limitate, atunci nu e de mirare că și obiectivele tale sunt mici. Dar ai încercat vreodată măcar să îți propui un scop cu adevărat mare? Ai văzut atunci cum tu însuți ai fost uimit de propriile puteri?



Capitolul 5: Gândul, factor al realizării


„Omul se poate ridica, poate învinge și realiza ceva doar înălțându-și gândurile. Poate rămâne slab, abject și mizerabil numai refuzând să își înalțe gândurile.”


Uneori ni se pare că oameni cu un caracter îndoielnic și rău intenționați o duc mai bine decât cei puri și virtuoși. Dar te-ai gândit vreodată cum poate fi un om fericit atât timp cât sufletul lui e plin de mizerie? Ferește-te de invidie, aroganță, egoism și vicii și îți va fi de ajuns ca să fii fericit, chiar dacă vei duce în continuare lipsă de multe lucruri.



Capitolul 6: Viziuni și idealuri


„Visătorii sunt salvatorii lumii.”


Toate marile realizări ale lumii au fost mai întâi niște visuri. Iar visurile sunt rezultat al gândului. Doar cei care au visat cu adevărat să realizeze lucruri, le-au și înfăptuit, căci altfel, din nimic nu se poate naște decât nimic…



Capitolul 7: Serenitate 


„Omul puternic, calm este întotdeauna iubit și respectat.”


Ai observat vreodată că, atunci când ești nervos și agitat, apar din ce în ce mai multe motive pentru a fi nervos și nemulțumit? Știi de ce se întâmplă asta? Pentru că ești nervos! Dacă în schimb, atunci când ești nemulțumit sau nervos te oprești pentru o clipă din orice, reamintindu-ți ție însuți să fii calm, vei vedea cum lucrurile se rezolvă de la sine. Așadar, dacă singur îți bagi în cap ideea că nimic nu-ți merge, de ce te mai miri când constați că într-adevăr nimic nu îți merge?


Gândurile au puterea de a-ți schimba lumea, așadar gândește frumos și vei vedea cum brusc, lumea ta va deveni mai bună.


Te las acum să te delectezi cu un mic fragment din această carte, care în ciuda dimensiunilor ei, chiar are puterea de a-ți schimba viața:


„Suflete răvășite de furtuni, oriunde ați fi, în orice condiții ați trăi, să știți aceasta: în oceanul vieții, insulele binecuvântării vă zâmbesc și țărmul însorit al idealului vostru vă așteaptă sosirea. Țineți-vă mâinile strâns pe cârma gândirii. În adâncul sufletului vostru se odihnește Stăpânul poruncitor. El nu face decât să doarmă; treziți-L. Autocontrolul este putere. Gândirea corectă este măiestrie. Calmul este putere. Spuneți inimii voastre: „Pace. Fii liniștită.”


Mai mult
Etichete:  #motivational
Detalii produs
ISBN: 9786069138212
Editura ACT si Politon
Format: eBook
Detalii despre autor

James Allen (1864 – 1912) a fost un apreciat scriitor și filosof britanic, supranumit „literatul misterios”. Asta pentru că din biografia sa lipsesc multe elemente. Se știe doar că s-a născut într-o familie bogată și că a rămas orfan de tată la vârsta de 15 ani. Atunci, James Allen și-a întrerupt studiile și a început să muncească în domeniul administrativ. Între 1902 și 1912 (când s-a stins din viață) s-a dedicat total scrisului. Cartea de față este una dintre cele mai concise și elocvente scrieri ale sale. Sursa lui de inspirație a fost Lev Tolstoi, simplitatea acestuia regăsindu-se în toate scrierile lui.

 

eBooks
Download (PDF, mobi, epub, OPF): eBook