Oamenii sunt … și o pot dovedi!* Cele 10 modalități prin care te sabotezi singur și cum le poți depăși

(0) Scrie o recenzie

DURATA: 6 ORE ȘI 01 MINUTE

Lectura: Tudor Morgovan

Format: MP3, 128 kbps - mono

Poate fi descarcat pe orice dispozitiv, de cate ori doriți.

ISBN: 978-606-913-637-9

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

MP3 download
32,55 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

Oamenii sunt … și o pot dovedi!* Cele 10 modalități prin care te sabotezi singur și cum le poți depăși / People Are… and I Can Prove It!: The 10 Ways You Are Sabotaging Yourself and How You Can Overcome Them de Larry Winget este un audiobook excelent de dezvoltare personală pentru toți cei care nu mai vor să rateze oportunități în viață. Este un audiobook despre succes și căile pe care trebuie să le urmezi pentru a-l atinge și în același timp este un audiobook scris într-un stil agresiv și abraziv care va reuși mai mult ca sigur să te scoată din dulcea ta zonă de confort. 


*Din motive ce țin de politicile Google și Facebook privind cuvintele vulgare sau ofensatoare, nu putem reda aici titlul original al audiobookului, care poate fi interpretat ca ofensator.


Fii sincer cu tine însuți, recunoaște că autorul are dreptate fie și numai în legătură cu un singur aspect din viața ta și ai toate șansele să îți fie mai bine în viitor! Mai ales că, audiobookul de față nu te ajută doar să te cunoști mai bine, dar îți oferă și posibile soluții și mini-planuri de acțiune pentru problemele cu care te confrunți.


Larry Winget (n.1952) este scriitor, orator motivațional și personalitate media. Originar din Muskogee, Oklahoma (SUA), Larry Winget a fost supranumit pentru capacitatea lui de a spune lucrurilor pe nume „Pitbull-ul dezvoltării personale”. El însuși s-a autointitulat „Singurul orator iritant din lume” conștient fiind de faptul că adevărul poate fi uneori incomod. Este unul dintre cei mai importanți oratori de business din America, a vorbit la peste 400 din companiile din topul Fortune 500, iar printre temele sale favorite se numără succesul, leadershipul, vânzările și finanțele personale. 


Printre cele mai de succes cărți ale sale se numără bestsellerurile New York Times și Wall Street Journal: Shut Up, Stop Whining, & Get A Life / Termină cu văicăreala și fă ceva cu viața ta; Your Kids Are Your Own Fault: A Guide For Raising Responsible, Productive Adults / Ai copii? Ești responsabil să îi transformi în adulți valoroși, prosperi și fericiți, Grow a Pair: How to Stop Being a Victim and Take Back Your Life, Your Business, and Your Sanity / Fii coios: Cum să nu mai fii o victimă și să-ți recuperezi viața, afacerea și echilibrul.


Ideea audiobookului i-a venit autorului în timp ce acorda un interviu la radio despre noua lui carte, Youʼre Broke Because You Want to Be (Ești falit pentru că așa vrei să fii). Întrebat fiind de unul dintre ascultătorii care au intrat în direct în timpul emisiunii dacă este de părere că oamenii sunt idioți, răspunsul autorului a venit prompt: „Eu nu cred că oamenii sunt idioți. Știu că sunt idioți și o pot dovedi”.


Prin urmare, acest audiobook este despre noi și despre slăbiciunile noastre, despre lucrurile și alegerile prostești pe care le facem în viață, dar și despre cum am putea proceda pe viitor pentru a nu mai rata o mulțime de oportunități. Cu alte cuvinte, după cum însuși autorul spune, audiobookul acesta este:


„un pic despre afaceri; un pic de dezvoltare personală; un pic despre finanțe; un pic de parenting; un pic despre relații; un pic despre sănătate și bunăstare; câteva tutoriale temeinice, ceva distracție, plus o doză enormă de atitudine și bun simț!”


Audiobookul este interactiv, autorul impulsionându-te prin intermediul fișelor de lucru incluse să te gândești și să-ți notezi motivele pentru care viața ta de până acum nu este așa cum ți-ai fi dorit. 


Iată mai jos însă cu ce te vei putea delecta în fiecare dintre cele 7 capitole ale audiobookului:


SECȚIUNEA ÎNTÂI - FACTORUL IDIOT


Capitolul UNU: ai spus că poți dovedi; atunci, dovedește!


„Copiii tăi sunt vina ta. Tu ești exemplul lor. Dacă ei sunt grași, e vina ta. Dacă ei sunt leneși, e vina ta. Dacă nu învață, e vina ta. Tu ai controlul asupra lor. Ei îți aparțin și sunt responsabilitatea ta totală. Tu ești adultul, iar ei sunt copiii. Tu ești liderul, și managerul, și șeful. Păstrează această ierarhie în minte. Trebuie să le oferi un exemplu pe care să îl urmeze. Iată un indiciu pentru data viitoare când te întrebi de ce copiii tăi sunt așa cum sunt: Uită-te în oglindă. Copiii tăi reflectă comportamentul pe care l-ai avut în fața lor și l-ai considerat acceptabil. Copilul tău ești tu în miniatură.”


În acest prim capitol al audiobookului, autorul își susține afirmația „oamenii sunt idioți” cu o serie de argumente solide ce țin de obiceiurile noastre alimentare nesănătoase, de modul cum ne creștem copiii, de modul în care ne cheltuim banii, de modul cum facem afaceri sau de modul cum ne comportăm în viața de zi cu zi în general. 


Larry Winget nu se ferește să recunoască faptul că el însuși se consideră un idiot uneori, dar susține că situațiile de viață prin care a trecut de-a lungul timpului l-au ajutat să își înțeleagă greșelile și să ajungă la concluzia că experiența lui de viață le poate fi de folos altor oameni, pentru a nu face aceleași greșeli pe care le-a făcut el. Despre ce este vorba mai exact? Vei afla din acest prim capitol interesant, în care vei descoperi niște statistici frapante.


Capitolul DOI - de ce sunt oamenii idioți sau Zece modalități prin care oamenii își sabotează succesul


„Succesul este un proces de eliminare. Trebuie să elimini acele comportamente care nu aduc succesul, ca să faci loc comportamentelor care-l aduc. Ca să faci asta, trebuie să identifici lucrurile care te împiedică să ai succes.”


Winget consideră că există trei motive principale din cauza cărora oamenii nu ajung să cunoască succesul în viață. Acestea sunt: 1. oamenii sunt proști, 2. oamenii sunt leneși, 3. oamenilor nu le pasă. Restul motivelor pentru care viața noastră nu ajunge să fie de cele mai multe ori așa cum ne-am dori noi să fie le vei descoperi descrise pe larg în acest capitol savuros…


Tema practică pe care o vei avea de rezolvat în acest capitol este să îți creezi un plan de viață ținând cont de câteva indicii pe care ți le dă autorul. Rezolvă tema și viața ta va căpăta o nouă perspectivă!


Capitolul TREI: Cum să nu mai fiu un idiot?


„Ești disperat să ai succes adevărat în viață? Ai o dorință arzătoare să fii mai fericit, să ai mai mult succes și să fii mai prosper? Dacă așa stau lucrurile, timpul necesar pentru a citi câteva cărți, a merge la câteva cursuri, a asculta câteva înregistrări și a urmări câteva filme nu va părea un sacrificiu prea mare pentru o viață mai bună.”


Potrivit autorului ai nevoie de doar trei lucruri pentru a nu mai fi idiot: recunoaștere, educație și aplicare. Larry Winget te va ghida în acest capitol cum să le obții pe fiecare dintre ele. 


SECȚIUNEA A DOUA – FIXAȚIILE IDIOATE


Capitolul PATRU - Ia măsuri în vederea succesului


„Când o dai în bară, e important să nu te complaci în nefericirea ta prea multă vreme. Linge-ți rănile, dar treci peste situație cât mai repede. Trebuie să mergi mai departe. Conceptul acesta este la fel de important și când vine vorba de reușite. Nu te complace nici în succes. Sunt numeroși oameni care au parte de o reușită, după care se culcă pe lauri (pe spate) și își sărbătoresc prea mult succesul. Cel mai bun moment să începi un nou proiect este atunci când ești entuziasmat de victoria ultimului tău proiect.”


Toată lumea se confruntă la un moment dat cu probleme ce țin de bani, de relații, de educația copiilor, de job, etc. Așadar, dacă întâmpini probleme în aceste aspecte ale vieții tale și nu numai, stai liniștit, nu ești singurul. Autorul îți va vorbi aici despre aspectele vieții în care majoritatea oamenilor se confruntă cu probleme și îți va oferi și câteva soluții demne de luat în seamă. 


Capitolul CINCI - liste de măsuri în vederea succesului


E greu de crezut că există cineva care nu știe, cel puțin teoretic, cum se atinge succesul. Mulți dintre noi știm, sau măcar avem idee ce ar trebui să facem în acest sens, dar nu facem nimic pentru că ne lăsăm distrași de lucruri superficiale. Așadar, poveștile și listele din acest capitol, nu au neapărat un rol informativ, ci mai degrabă motivațional. 


Autorul îți va oferi aici liste detaliate de acțiuni pe care să le întreprinzi pentru a avea o viață de succes, mai precis pentru:


A-ți asuma responsabilitatea;


A realiza mai multe lucruri în viață;


A-ți îndeplini obiectivele;


A fi mai deștept;


A întreține o conversație de calitate;


A-ți gestiona mai bine timpul;


A-ți rezolva mai ușor problemele;


A comunica mai bine;


A fi mai fericit și a te bucura mai mult de viață;


A fi o persoană mai bună;


A gestiona mai bine stresul;


A fi mai sănătos;


A slăbi;


A avea o căsnicie mai bună;


A-ți găsi un partener de viață;


A fi un părinte mai bun;


A te descurca mai bine cu ticăloșii;


A fi un prieten mai bun și a-ți face prieteni mai buni;


A scăpa de oamenii proști;


A-ți gestiona mai bine banii și afacerile;


A fi un angajat mai bun, a nu fi păcălit, a te îmbrăca mai frumos și chiar a călători mai bine cu avionul.


Așadar, citește listele, află sau amintește-ți ce ai de făcut și apoi, treci la treabă!


SECȚIUNEA A TREIA - IDIOȚII: ULTIMELE CAPITOLE


Capitolul ȘASE - e simplu să rămâi un idiot!


„Acesta reprezintă un motiv esențial pentru care oamenii nu au succes. Succesul nu este prea dificil de obținut. Dacă ar fi mai dificil de obținut, oamenii l-ar dori mai mult. Cât timp pare greu de obținut, avem de-a face cu o minciună perpetuată de cei lipsiți de succes.”


Autorul te motivează să te ambiționezi mai mult pentru a obține succesul pe care POȚI să îl obții. Citește acest capitol și nu mai găsi scuze pentru a nu avea succes!


Capitolul ȘAPTE – Ce părere ai?


În ultimul capitol al  audiobookului autorul îți lansează invitația de a o evalua și de a te gândi o clipă cu ce ai rămas în urma acestei lecturi, pentru că:


«Obiectivul cărții mele a fost ca tu să rămâi cu o lecție bună desprinsă de aici. Cu un lucru important care să îți dea posibilitatea să închizi cartea și să spui: „Asta este! Trebuie să fac asta chiar astăzi.” »


Dacă vei gândi asta imediat după ce vei fi terminat de ascultat  audiobookul, înseamnă că autorul și-a atins obiectivul. Iar dacă ulterior vei face schimbarea la care te-ai gândit în viața ta, înseamnă că timpul petrecut ascultând acest audiobook nu a fost deloc un timp pierdut, ci dimpotrivă, a fost un timp investit în tine și că investiția începe deja să dea roade…Mai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: 9786069136379
Editura ACT si Politon
Format: MP3 download
Detalii despre autor

Larry Winget este autorul bestsellerelor: Your Kids Are Your Own Fault (Copiii tăi sunt propria ta vină), People Are Idiots and I Can Prove It! (Oamenii sunt idioți iar eu pot demonstra asta!), You’re Broke Because You Want to Be (Ești falit pentru că vrei să fii), It’s Called Work for a Reason! (Nu degeaba îi spune muncă!), și Shut Up, Stop Whining, and Get a Life (Ține-ți gura, nu te mai văicări și fă ceva cu viața ta). Cunoscut de fani ca Pitbull-ul Dezvoltării Personale®, este unul dintre cei mai importanți oratori de afaceri din Statele Unite și membru al International Speaker Hall of Fame. Are peste douăzeci de ani de experiență în care a vorbit la peste 400 dintre companiile topului Fortune 500, împărtășindu-și perspectivele și principiile în domeniul succesului, leadershipului, serviciului cu clienții, vânzărilor și finanțelor personale. Larry a oferit mentorat familiilor aflate în criză financiară în emisiunea de pe postul de televiziune A&E, Big Spender (Risipitorul), și este adesea invitat ca expert la postul de televiziune Fox News.