Imaginea prosperității: Decizii financiare inteligente pentru a-ți transforma viziunea în realitate

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

Format: 130x200 mm; Pagini: 318; Interior alb / negru.

Coperta brosata cu aripioare

ISBN: 978-606-913-411-5

Oferta expiră în:

Carte Tiparita
22,00 Lei PRP:44,00 Lei Salveaza 50%
Carte Tiparita
22,00 Lei 44,00 Lei
eBook
30,80 Lei
MP3 download
37,10 Lei
Adaugă la favorite

Imaginea prosperității / Picture Your Prosperity de Ellen Rogin și Lisa Kueng este un ghid de educație financiară care se adresează publicului feminin, fără a-l exclude însă categoric pe cel masculin. Cele două autoare își propun să ghideze pașii femeilor pe calea prosperității, definită nu doar ca bunăstare economică, ci ca o modalitate prin care să ne apropiem mai mult cu fiecare zi de cea mai extraordinară viață pe care o putem avea. Cartea „decodifică” pe înțelesul tuturor o serie de noțiuni din registrul financiar, explicându-ți ulterior cum poți folosi aceste unelte pentru a obține prosperitatea financiară.

 

Cele două coautoare ale cărții sunt ambele experimentate în domeniul serviciilor financiare. Ellen Rogin este expert financiar, vorbitor TEDx, blogger, speaker motivațional și coautoarea mai multor cărți pe teme financiare pentru femei. Opiniile ei sunt adesea solicitate de numeroase publicații și posturi de televiziune prestigioase din America. Lisa Kueng  este directorul executiv al firmei de consultanță Invesco Consulting, având o experiență de peste 15 ani în industria serviciilor financiare și activând de asemenea ca speaker și dezvoltator de programe educaționale pentru investitori.

 

„Femeile din toate colțurile lumii devin din ce în ce mai puternice pe plan financiar. La nivel global, femeile gestionează achiziții de 20 de trilioane de dolari. Ele controlează peste jumătate din averea Statelor Unite. Femeile obțin mai multe diplome de licență și de master decât bărbații. Ele reprezintă peste jumătate din forța de muncă a SUA. Fiind noi înșine femei care și-au construit o carieră în industria serviciilor financiare, am vrut să profităm de acest elan și să creăm o carte care, sperăm noi, le va inspira pe femei să-și creeze propria prosperitate personală, să-și folosească banii ca o forță pentru bine în lume și să schimbe fața domeniului financiar. Asta reprezintă pentru noi adevărata prosperitate.”

 

Fără a se dori un ghid financiar complet pentru gestionarea banilor, Imaginea prosperității îți oferă totuși informații utile despre:

 

cum să creezi planuri de cheltuieli și economii potrivite pentru tine,

 

cum să-ți menții intacte planurile potrivite de asigurare și de administrare a proprietății, 

 

cum să te lămurești asupra opțiunilor de investiție și de risc.

 

Autoarele susțin prin intermediul exemplului Tamarei Chapnot că putem obține foarte multe lucruri de la viață, atât în plan personal, cât și financiar, vizualizând ceea ce ne dorim, fiind recunoscători pentru ceea ce viața ne-a oferit deja, dăruind, și mai presus de toate, având încredere că toate se vor rezolva. 

 

„Așa că am scris această carte ca să te ajutăm să-ți definești versiunea personală a adevăratei prosperități și să-ți împărtășim idei și instrucțiuni despre decizii financiare inteligente pe care le poți lua pentru a transforma acea viziune în realitate.”

 

Iată mai jos care sunt cei 7 pași care te vor conduce la obținerea imaginii prosperității în viziunea autoarelor:

 

PASUL 1 – Creează-ți viziunea personală

 

Cele două autoare ne oferă modelul lui Ellen și a modului neașteptat în care s-au aranjat toate lucrurile din viața ei într-o manieră favorabilă, după mai multe evenimente neașteptate. Plecând de la exemplul ei, Ellen Rogin și Lisa Kueng susțin că visând cu ochii deschiși și creând o viziune financiară tangibilă pe hârtie vom putea transforma în realitate mai ușor imaginea prosperității. 

 

„Imaginea Prosperității este o reprezentare vizuală a ceea ce vrei tu de la viața ta, acum și pe viitor. Este o colecție de imagini, creată de tine, care re¬prezintă modul în care vrei să arate viața ta și felul în care vrei să te simți. Este menită să fie o imagine onirică, dar și o hartă a drumului – o vizualizare simplă care-ți arată în ce direcție vrei cu adevărat să te îndrepți și ce impact ar pu¬tea avea acest lucru asupra finanțelor tale. Și, ca bonus, o poți crea în doar cincisprezece minute.”

 

Ellen Rogin și Lisa Kueng consideră că Imaginea prosperității este importantă din două motive: în primul rând ne ajută să ne concentrăm asupra chestiunilor esențiale din viața noastră, iar în al doilea rând ne ajută să ne șlefuim viziunea asupra viitorului. Potrivit celor două autoare, „ingredientul activ” în orice imagine a prosperității este vizualizarea, Rogin și Kueng argumentând în continuare cum funcționează aceasta. Autoarele ne oferă exemple concrete în acest sens din sport și medicină, susținând apoi că așa cum putem aplica vizualizarea în aceste domenii, o putem aplica foarte bine și pentru situațiile financiare. 

 

Rogin și Kueng te invită apoi să îți pregătești Caietul pentru Prosperitate, care te va ajuta să îți construiești pas cu pas Imaginea prosperității. Un alt instrument de care vei avea nevoie în această etapă sunt imaginile de la sfârșitul cărții pe care le poți găsi și online la adresa: PictureYourProsperity.com accesând tab-ul Book Bonuses. Când apare căsuța respectivă, tastează parola „PYPnow” și vei putea accesa aceleași fotografii, pe care le poți printa. 

 

Autoarele te vor sfătui pas cu pas cum să folosești aceste instrumente pentru a exersa vizualizarea și pentru a obține propria Imagine a Prosperității. După ce vei obține varianta personală a Imaginii prosperității, autoarele te vor ghida să: o interpretezi; să te concentrezi asupra viziunii tale; să creezi o Imagine a Prosperității pentru cupluri și să te convingi că metoda funcționează prin intermediul exemplelor concrete furnizate.

 

PASUL  II – Preia controlul situației tale financiare

 

În privința situației financiare ai crede că nu poți face prea multe modificări din moment ce ai un venit fix pe care trebuie să îl administrezi lună de lună și aproximativ aceleași cheltuieli. Chiar dacă ai impresia că lucrezi cu niște constante la acest capitol, cea mai mare variabilă pe care nu o iei acum probabil în considerare este abordarea ta față de acest gen de probleme. Autoarele te vor ghida:

 

Să calculezi ce ai și ce datorezi;

 

Să creezi în scris un inventar al capitalului și datoriilor;

 

Să faci o analiză a datoriilor de pe cardul de credit;

 

Să determini valoarea ta netă;

 

Să întocmești un plan de cheltuieli ordonându-le în funcție de priorități;

 

Să-ți faci testul cu privire la situația ta financiară și să îl interpretezi la final;

 

Să-ți faci un plan de acțiune;

 

Să reușești punerea lui în aplicare acordând atenție fiecăruia dintre aceste sectoare: 

 

1) Primul sector: Alocarea planului de investiție astfel încât să te ajute să-ți atingi obiectivele;

 

2) Al doilea sector: Economisește și investește suma potrivită pentru tine;

 

3) Al treilea sector: Vorbește constant și eficient despre bani cu soțul sau partenerul tău;

 

4) Al patrulea sector: Obține asigurarea potrivită pentru a te proteja pe tine și familia ta;

 

5) Al cincilea sector: deține un testament sau un plan al patrimoniului succesoral complet și actualizat.

 

La sfârșitul capitolului vei găsi o anexă care să te ajute să pui în aplicare acest plan de evaluare a situației financiare.

 

PASUL III – Creează un plan de câștiguri

 

Dacă în capitolul I ai folosit imagini pentru a-ți crea viziunea financiară și cea asupra vieții, dacă în capitolul II te-ai „confruntat cu realitatea”, în privința unor arii importante de planificare financiară, în acest capitol autoarele te vor ghida să creezi un plan tangibil pentru viitor. 

 

Vei primi idei de investiții pe care să le folosești în funcție de banii de care dispui și de necesitățile pe care le ai pe termen lung și pe termen scurt. Vei învăța așadar:

 

Cum să faci trecerea de la imagine la realitate cu ajutorul listei de obiective și a întrebărilor de planificare a imaginii;

 

Să prioritizezi obiectivele, urmând exemplul oferit de autoare;

 

Să analizezi moduri de a investi banii și de a genera un posibil câștig suplimentar precum: magia dobânzii compuse, opțiunile de investiții pentru obiective financiare pe termen scurt, conturile cu dobândă variabilă sau conturile de economii, certificatele de depozit, fondurile de obligațiuni pe termen scurt, opțiunile de investiții pentru obiective financiare pe termen scurt sau investițiile pe piața de capital. 

 

Ce sunt acțiunile și fondurile mutuale și cum poți câștiga bani folosindu-le;

 

Cum să-ți creezi portofoliul de investiții în acord cu obiectivele tale;

 

Care sunt categoriile de bază ale investițiilor:

 

Cum să folosești categoriile în folosul tău;

 

Ce tip de abordare să folosești în funcție de interesul pe care îl urmărești:

 

Să-ți folosești instinctul atunci când investești;

 

Întreg acest capitol este un valoros ghid de educație financiară foarte util nu numai pentru femei, ci pentru toți cei care își doresc o mai bună organizare a propriilor finanțe, dar și găsirea unor noi modalități de a câștiga sau investi bani.

 

PASUL IV: Transformă planul în realitate

 

În această etapă este important să întreprinzi acțiunile potrivite pentru a ajunge la rezultatele scontate, iar autoarele îți oferă și exemple concrete în acest sens pentru a te inspira. 

 

Ellen Rogin și Lisa Kueng consideră că există un lucru mult mai important pentru a-ți atinge obiectivele financiare decât să acumulezi mai mulți bani, mai multă cunoaștere și mai multă disciplină, și anume: să ai o mentalitate care să te sprijine în ceea ce faci. Adică NU genul de mentalitate întâlnit în rândurile de mai jos:

 

„N-o să reușesc niciodată să mă pensionez.” 

 

„Sunt atât de nepricepută în privința banilor.” 

 

„Piața este foarte riscantă.” 

 

„Niciodată să nu cheltui capitalul de bază.” 

 

„De obicei, oamenii bogați sunt escroci.” 

 

„E nevoie de bani ca să faci bani și eu nu am ceea ce trebuie.” 

 

„Banii îi corup pe oameni.” Etc.

 

Pentru că, sunt de părere autoarele, poți avea cunoștințe financiare foarte solide, dar  fără o mentalitate care să te ajute, e posibil să te chinui inutil. Vei fi ajutată astfel să înțelegi de unde vin convingerile tale financiare, cum te afectează gândurile negative, cum poți trece de la îngrijorare la încredere și cum să folosești ghivecele financiare (conturile separate) pentru a stabili un plan constant de economii și investiții. 

 

Ulterior vei fi sfătuită să înlocuiești convingerile tale financiare limitative cu unele care te susțin în atingerea obiectivelor, făcând astfel mai ușoară trecerea la acțiunile potrivite. Aflăm tot aici trei depozite financiare la care ar trebui să se gândească majoritatea oamenilor, și anume:

 

Contul tău pentru soluții;

 

Contul tău pentru pensionare;

 

Contul tău pentru facultate;

 

Dar și cum funcționează un cont. Autoarele au un răspuns pentru tine chiar și în cazul în care ești de părere că nu îți permiți să economisești, îți pun la dispoziție un set de întrebări care să te ajute să decizi dacă ai nevoie de un consultant financiar sau îți poți administra singur finanțele și te ghidează cum să-ți angajezi un consultant financiar, dar și cum să îți construiești o echipă puternică de susținere financiară sau să îți transformi partenerul de cuplu într-un partener și în materie de finanțe, punându-ți totodată la dispoziție elementele esențiale de construcție financiară pentru cupluri.

 

Anexa de la sfârșitul capitolului îți va fi de un real folos pentru a-ți organiza mai bine documentele și datele de contact importante pe care le deții.

 

PASUL 5: Mărește-ți coeficientul de fericire pe plan financiar

 

Potrivit celor două autoare poți face asta urmând câțiva pași simpli:

 

Scapă de datorii;

 

Concentrează-te pe motivele pentru care ești recunoscătoare;

 

Află răspunsul la întrebarea: Te pot face banii fericită?

 

Contribuie cu bani prin donații, achiziții, voluntariat, susținând cu bani (sau timp și energie) diverse cauze sociale, dăruind, făcând lucruri drăguțe pentru alții, și fă din asta un obiectiv incluzând contribuțiile în planul tău financiar. Include contribuțiile în Imaginea ta a Prosperității;

 

Ajută-i pe alții, chiar dacă ai mereu senzația că nici tu nu ai suficient;

 

Învață să oferi, dar să și primești;

 

Schimbă-ți perspectiva, în loc să te gândești la probleme, gândește-te la posibilități;

 

Lasă Guvernul să te ajute să contribui. Profită de beneficiile fiscale asociate contribuțiilor tale caritabile;

 

PASUL VI: Consolidează-ți situația financiară

 

„Viața e simplă. Lucrurile nu ți se întâmplă, se întâmplă pentru tine. Totul se întâmplă exact la momentul potrivit, nici prea curând, nici prea târziu. Nu trebuie să-ți placă... dar e mai ușor să alegi să-ți placă.” - Byron Katie

 

Cum poți menține prosperitatea chiar și în situații de criză? Autoarele ne oferă răspuns la această întrebare prin intermediul exemplului lui Hannah, sintetizând:

 

Schimbă-ți perspectiva cântărind opțiunile după modelul: Volatilitatea pieței de capital este oribilă? Sau ar putea fi o oportunitate de a cumpăra la un preț bun? Faptul că ți-ai pierdut locul de muncă este ceva îngrozitor? Sau este o șansă de a încerca ceva nou și posibil mai satisfăcător sau mai profitabil?

 

Găsește avantajul într-o situație dezavantajoasă;

 

Fii creativă pe plan financiar;

 

Creează liniște pe plan financiar;

 

Scapă de stresul financiar cu ajutorul respirației;

 

Practică yoga și meditația pentru a obține succesul financiar;

 

Ai încredere în viitorul tău financiar;

 

Oprește stresul financiar apelând la o „dietă” media;

 

Scapă de dezordine – ordinea dă roade chiar și în cazul banilor;

 

Treci cu bine peste crizele financiare, înțelegând că recesiunea nu este întotdeauna rea;

 

Bazează-te pe echipa ta în perioadele dificile;

 

Protejează-ți resursele financiare cu ajutorul asigurărilor;

 

Redactează un plan succesoral actualizat;

 

 

PASUL VII: Construiește o viață întreagă de prosperitate

 

„Femeile din Occident vor salva lumea”. - Dalai Lama

 

Autoarele sunt de părere că ar trebui să iei în considerare faptul că banii reflectă scopul tău în viață. Cu ajutorul lor, dar și având atitudinea corectă față de ei, îți poți schimba propria soartă, dar și, mai ales, poți schimba în bine destinele celor din jur. Autoarele atrag atenția asupra rolului tot mai important al femeilor asupra viitorului omenirii, precizând că:

 

„Femeile din întreaga lume sunt în situația de a controla mai mulți bani decât oricând până acum. Se estimează că până la 59 de trilioane de dolari vor fi transferate între generații pe parcursul următorilor patruzeci de ani. Se estimează că 70% din acei bani vor ajunge în mâinile femeilor. Esti¬mările variază, dar vorbim de o sumă cuprinsă între 28 și 41 de trilioane de dolari, bani pe care e posibil ca femeile să îi controleze în următorii patruzeci de ani. Cât înseamnă 25 de trilioane de dolari? Este un 25 urmat de doisprezece zerouri. Dacă ai pune una lângă alta bancnotele care în¬sumează un trilion de dolari, s-ar întinde pe o distanță de 155 956 000 de kilometri. Asta e mai mult decât suficient ca să ajungi la soare. Apropo de asta, cu 25 de trilioane de dolari ai putea face peste douăsprezece călătorii dus-întors până acolo!”

 

Dacă doar 1% din acești bani s-ar folosi pentru a face lumea un loc mai bun:

 

fiecare copil de pe planetă ar putea avea acces la educație, 

 

foametea mondială s-ar sfârși.

 

Dacă în schimb 10% din acești bani s-ar folosi pentru a face lumea un loc mai bun:

 

s-ar elimina majoritatea bolilor infecțioase la nivel mondial;

 

s-ar spori cercetarea energiei regenerabile cu 1000% 

 

s-ar spori cercetarea în cazul autismului, cancerului la sân și a bolii Alzheimer cu 1000% 

 

ar crește finanțarea pentru a pune capăt traficului de fiin¬țe umane cu 1000% 

 

și încă am avea suficiente resurse disponibile pentru a stabili un fond de investiții care ar genera o dobândă suficientă pentru a continua să plătim în mod con¬stant pentru toate aceste investiții. 

 

Așadar, în condițiile în care femeile preiau puterea economică într-un mod tot mai evident, autoarele le îndeamnă pe femei să conștientizeze impactul tot mai mare pe care îl pot avea asupra lumii din jur și puterea lor din ce în ce mai mari de a schimba lumea. Inspiră-te din modelele oferite ca exemplu în acest capitol și începe să fii și tu o Activistă pentru Abundență, folosindu-ți propria Imagine a Prosperității.

 

La finalul cărții Ellen Rogin și Lisa Kueng își exprimă dorința ca această carte să constituie doar un început pentru tine, începutul pentru a-ți pune în practică Imaginea Prosperității, amintindu-ți printr-un citat de Eleanor Roosevelt că:

 

„Viitorul aparține celor care cred în frumusețea propriilor visuri.” 

Mai mult
Etichete:  #educatiefinanciara
Detalii produs
ISBN: 978-606-913-411-5
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.28 kg
Detalii despre autor

Lisa Kueng  este directorul executiv al firmei de consultanță Invesco Consulting, având o experiență de peste 15 ani în industria serviciilor financiare și activând de asemenea ca speaker și dezvoltator de programe educaționale pentru investitori.

 

Carte Tiparita
Produse fizice : Carte Tiparita