Pachet cărți Chip și Dan Heath

(0) Scrie o recenzie
pachet carți
136,71 Lei PRP:195,30 Lei Salveaza 30%
Adaugă la favorite

Cum ar trebui să ne dezvoltăm ideile ca să aibă succes?


Care sunt ingredientele unei idei care atrage atenția lumii, este ușor de reținut și îi face pe oameni să își schimbe opiniile și comportamentul?


Ești în pană de idei, ai nevoie de idei puternice, dar în schimb tot ceea ce reușești să faci este să înșiri încontinuu pe hârtie rânduri întregi de banalități?


„Idei cu lipici” cartea fraților Chip și Dan Heath îți poate lămuri toate aceste întrebări și încă multe altele legate de modul cum se nasc ideile persistente. Ba chiar mai mult decât atât, această carte îți va oferi și câteva rețete foarte eficiente pentru a putea concepe idei cu lipici chiar și în cele mai lipsite de inspirație momente din viața ta.


Dar cărțile fraților Chip sunt interesante nu numai dacă ești în căutare de noi idei sau noi modalități de a spune povești interesante. Ei au studiat și au propus un tipar cu ajutorul căruia putem face schimbări mai ușor la nivel individual, de organizație sau de comunități. Tot ei sunt cei care te pot inspira prin povești memorabile să îi influențezi pe cei din jurul tău, în calitate de lider sau ca om în general, creând mai multe momente memorabile. Iar Dan Heath, ne arată în volumul său semnat individual „În amonte” cum putem preveni problemele chiar înainte să apară și nu doar să reacționăm tardiv la ele.


Pentru cei dintre voi interesați de astfel de subiecte am creat acest pachet special la care beneficiați de o reducere de 30%. 


Pachetul conține următoarele volume:


În amonte




Deseori în viață ajungem să ne blocăm într-un ciclu de reacții. Stingem incendii. Rezolvăm urgențe. Rămânem în aval, gestionând problemă după problemă, dar nu ne îndreptăm niciodată în amonte pentru a remedia sistemele care au cauzat problemele. Polițiștii urmăresc tâlhari, medicii tratează pacienți cu boli cronice, iar reprezentanții call-center-urilor răspund la reclamațiile clienților. Dar infracțiunile, bolile cronice și plângerile clienților pot fi prevenite. Așadar, de ce eforturile noastre se îndreaptă atât de des către a reacționa la probleme, mai degrabă decât spre a preveni problemele?


„În amonte” examinează forțele psihologice care ne împing în aval, inclusiv „orbirea din neatenție”, care ne poate face să ignorăm probleme grave care se petrec chiar lângă noi și ne prezintă o serie de indivizi care au depășit obstacole și au obținut victorii importante abordând o mentalitate în amonte. O agenție de turism online a prevenit 20 de milioane de apeluri la serviciul clienți în fiecare an, făcând câteva modificări simple în sistemul ei de rezervări. Școlile Publice din Chicago au reușit să reducă rata abandonului școlar la jumătate după ce au realizat că puteau prezice care elevi urmau să abandoneze școala încă din clasa a IX-a. Islanda a eliminat aproape complet abuzul de alcool și droguri din rândul adolescenților schimbând în mod fundamental cultura națiunii. O rețea de spitale și clinici din New York a reușit să construiască un tipar pentru a anticipa din ce zonă și în ce moment vor veni apelurile la numărul de urgență, astfel încât, ambulanțele lor să ajungă în cel mai scurt timp posibil la 

persoanele care sunau la 911.


În amonte oferă soluții practice pentru prevenirea problemelor, mai degrabă decât pentru a reacționa la acestea. Gândește-te numai, câte probleme din viața noastră și din societate tolerăm pur și simplu pentru că am uitat că le putem rezolva?



Idei cu lipici


Mark Twain a observat cândva: „O minciună poate să parcurgă jumătate din ocolul pământului, înainte ca adevărul să pornească măcar la drum”. Observația lui pare să fie adevărată: legendele urbane, teoriile conspirației și panica unor boli închipuite ce amenință sănătatea publică circulă fără nici un efort. Între timp, oameni cu idei valoroase: oameni de afaceri, profesori, politicieni, jurnaliști și alții se zbat pentru ca ideile lor să aibă „lipici”. 


De ce unele idei persistă în timp e altele pier? Și cum creștem șansele ideilor care merită? În „Idei cu lipici”, profesorii și colecționarii de idei Chip și Dan Heath abordează frontal aceste întrebări supărătoare. În carte, frații Heath dezvăluie anatomia ideilor care persistă și explică care sunt modalitățile de a le face și mai persistente, printre care aplicarea „principiului scării umane”, folosirea „teoriei Velcro a memoriei” și crearea „lacunelor curiozității”.   


În acest ghid indispensabil oamenilor creativi, descoperim că mesajele persistente de orice fel – de la farsa „răpirii rinichiului” la lecțiile unui antrenor cu privire la sportivitate și până la viziunea unui nou produs marca Sony - își extrag seva din aceleași șase caracteristici: simplitatea, caracterul neașteptat, caracterul concret, credibilitatea, emoțiile și poveștile.



Schimbarea


De ce este atât de greu să facem schimbări de durată în companiile noastre, în comunitățile noastre și chiar în viața noastră?


Primul obstacol este un conflict care există în creierul nostru, sunt de părere Chip și Dan Heath. Iar când spun asta, cei doi autori se bazează pe observația psihologilor referitoare la faptul că mintea noastră este condusă de două sisteme diferite – mintea rațională și mintea emoțională – care concurează pentru a deține controlul. Mintea rațională vrea un corp care să arate trăsnet pe plajă, în timp ce mintea emoțională vrea un biscuit Oreo. Mintea rațională vrea să schimbe ceva la serviciu, în timp ce mintea emoțională iubește confortul rutinei zilnice Această tensiune îi poate determina pe mulți dintre noi să facă un efort în vederea schimbării. 


În această ordine de idei, în cartea de față, frații Chip și Dan Heath arată cum oameni obișnuiți – angajați și manageri, părinți și asistente medicale – și-au „unit” cele două minți, obținând astfel rezultate uimitoare:


Internii unui spital au reușit să depășească o veche tradiție care punea în pericol viața pacienților;


Un expert în organizarea spațiului casnic a dezvoltat o tehnică simplă pentru a depăși corvoada curățeniei;


Un manager a transformat echipa foarte apatică a departamentului de relații cu clienții din firma sa, într-una foarte destoinică, gata oricând să-i ajute pe clienți;


Așadar, „Schimbarea” este cartea care te va convinge că schimbările în general urmează același tipar. Un tipar pe care îl poți folosi pentru a face schimbări care să conteze pentru tine, indiferent dacă obiectivul tău este să schimbi lumea sau să redevii suplu.


Puterea momentelor



Cum ar fi dacă un profesor ar concepe o lecție pe care elevii să și-o amintească și peste 20 de ani? Cum ar fi dacă managerii ar ști să creeze experiențe care să-i încânte pe clienți? Cum ar fi dacă te-ai pricepe mai bine să creezi amintiri care să conteze pentru copiii tăi?


Cu toții avem momente memorabile în viață –  experiențe semnificative care dăinuie în memoria noastră. Multe dintre aceste momente sunt rezultatul unor simple accidente sau al norocului, dar, în Puterea momentelor autorii de bestselleruri Chip și Dan Heath se întreabă: de ce să lăsăm la voia întâmplării cele mai semnificative momente din viața noastră, când am putea să le creăm?


Într-o serie de povești revelatoare, cititorii vor vedea cum anumite experiențe pot schimba vieți. De la experimentul în care doi străini se întâlnesc într-o cameră, și, după 45 de minute ies de acolo cei mai buni prieteni, la povestea celei mai tinere miliardare a lumii, care consideră că reziliența i se datorează unui lucru pe care tatăl ei îl cerea familiei la cină, Chip și Dan Heath identifică elementele pe care experiențele extraordinare le au în comun și ne arată cum să le creăm.



Mai mult
Detalii produs
ISBN: pachetcartifratiiheath
Editura ACT si Politon
Format: pachet carți
Greutate: 0.5 kg
Detalii despre autor
DAN HEATH și fratele său, Chip, au scris patru bestsellere New York Times: „Idei cu lipici”, „Schimbarea”, „Puterea momentelor” și „Ia decizii bune!”. Dintre acestea, primele trei titluri enumerate au apărut în limba română la Editura ACT și Politon. Heath este cercetător în cadrul centrului CASE al Universității Duke, unde antreprenorii care luptă pentru cauze sociale găsesc susținerea de care au nevoie. Locuiește în Durham, Carolina de Nord. Cărțile fraților Heath s-au vândut în peste 3 milioane de exemplare în toată lumea și au fost traduse în 33 de limbi.