Pachet cărți David Marquet: Redresează nava! și Leadershipul înseamnă limbaj

(0) Scrie o recenzie
pachet carți
72,80 Lei PRP:104,00 Lei Salveaza 30%
Adaugă la favorite

Descriere

Cum vor arăta liderii de mâine? David Marquet – autorul cărților pe care vi le recomand în rândurile de mai jos – nu vă poate oferi un răspuns exact la această întrebare, însă vă poate spune cum ar trebui să arate liderii viitorului. 

 

David Marquet a absolvit ca șef de promoție Academia Navală Americană, o instituție renumită pentru că „pregătește lideri gata în orice clipă să servească națiunea”. Ulterior, s-a alăturat forțelor submarine americane, în 1999 devenind căpitanul submarinului Santa Fe, pe care l-a transformat din cel mai slab din flota americană, în cel mai bun. A reușit să facă acest lucru aplicând metoda „lider-lider”, descoperită și perfecționată de el însuși, care constă în a-ți trata subalternii ca pe niște lideri capabili să ia decizii și să managerieze anumite situații, și nu doar ca pe niște simpli executanți. 

 

După încheierea carierei militare, Marquet a devenit expert în leadership și speaker pe această temă, încurajând organizațiile din întreaga lume să creeze medii de lucru mai sănătoase și mai fericite și ajutându-i pe angajați să aibă mai mult control asupra muncii lor.

 

Pentru toți cei dintre voi interesați de ideile prin excelență originale ale comandorului David Marquet, am creat acest pachet special la care beneficiați acum de o reducere de 30%. Pachetul conține următoarele titluri:

 

Leadershipul înseamnă limbaj


 

Cuvintele tale contează mai mult decât crezi!

 

Cei mai mulți dintre noi folosim limbajul pe care l-am moștenit de pe vremea când muncitorii lucrau folosindu-și mâinile, iar managerii munceau folosindu-și capul. Astăzi, însă, oamenii tăi fac mai mult decât să execute ordine. Ei au un cuvânt greu de spus când vine vorba de performanță, contribuind de asemenea la rezolvarea problemelor, de aceea este timpul să ne actualizăm limbajul pentru a reflecta acest lucru.

 

Prin „Leadershipul înseamnă limbaj”, fostul căpitan al Marinei Americane - Louis David Marquet - îți oferă un manual care te va îndruma să le oferi mai multă putere subalternilor tăi și să îți ajuți echipa să devină din ce în ce mai bună. Cartea te va ajuta totodată să obții echilibrul perfect între reflecție și acțiune și să îți asumi riscuri îndrăznețe fără a-ți periclita misiunea.

 

În calitate de căpitan al submarinului american Santa Fe, David Marquet s-a folosit de modelul său contraintuitiv de leadership pentru a-și transforma echipajul din cel mai slab din flota americană, în cel mai bun. David Marquet a povestit cum a reușit acest lucru în bestsellerul său intitulat „Redresează nava!” apărut la Editura ACT și Politon. 

 

În „Leadershipul înseamnă limbaj” autorul se folosește de o serie de exemple edificatoare, de la incidentul de la Premiile Oscar din 2017, la tragica scufundare a submarinului El Faro, pentru a te convinge că cuvintele pe care le folosești, și mai ales cele pe care nu le folosești, au un impact direct asupra modului în care oamenii se implică în cadrul organizației. Această carte îți dezvăluie totodată:

 

Cum să eviți șapte greșeli frecvent întâlnite atunci când vine vorba de formularea întrebărilor, precum întrebările binare (ar trebui să facem A sau B?) sau întrebările de autoafirmare (B este varianta mai bună, nu-i așa?);

De ce ar trebui să votezi mai întâi și apoi să discuți, atunci când trebuie să iei o hotărâre în legătură cu un plan al echipei tale, mai degrabă decât să votezi în urma unei discuții prealabile?

De ce e mai bine să le oferi oamenilor tăi mai degrabă informații decât instrucțiuni.

 

„Prea mulți lideri cred că funcția de conducere se bazează numai pe rezultate. David Marquet îndrăznește să vadă leadershipul drept o relație construită pe limbaj și pe dialog. Acestea, demonstrează el, îmbunătățesc colaborarea și angajamentul. Printr-o scriere genială, el explică ceea ce trebuie să știe liderii: leadershipul este despre limbaj. L-am văzut pe David în acțiune folosind cuvinte pentru a inspira și a da putere. Fiecare lider ar trebui să citească această carte!”

– George Kohlrieser, autorul cărților Hostage at the Table și Care to Dare și directorul aclamatului program High Performance Leadership al IMD

 

 

Redresează nava!

 

 

„Cel mai bun manual pentru metode de delegare, training și o execuție ca la carte a sarcinilor pentru managerii de pretutindeni.” – Fortune Magazine

 

De când a fost publicată în 2013, sute de mii de cititori au fost inspirați de povestea adevărată de viață a comandorului David Marquet. Nu întâmplător publicația USA Today numea această carte: „una din cele mai bune cărți de afaceri din toate timpurile.” Mulți au aplicat ideile lui în propriile organizații, creând locuri de muncă la care fiecare își asumă responsabilitatea pentru acțiunile sale, în care ucenicii cresc și devin lideri la rândul lor și unde cele mai fericite echipe obțin cele mai bune rezultate.

 

David Marquet era un ofițer experimentat atunci când a fost numit în funcția de comandor al submarinului de atac cu propulsie nucleară USS Santa Fe. Pregătit fiind pentru a conduce după modelul tradițional de leadership „tu știi totul – tu spui totul” s-a confruntat cu o nouă problemă în momentul în care a fost numit comandor al navei Santa Fe. Confruntându-se cu un nivel crescut de stres generat de un mediu de lucru unde orice greșeală îl putea costa foarte scump, s-a hotărât să schimbe fundamental situația generală pe care a găsit-o pe Santa Fe: o stare de spirit foarte proastă, o performanță foarte scăzută și cea mai scăzută rată de retenție din întreaga flotă.

 

La scurt timp după ce și-a ocupat postul, Marquet a dat de necazuri în momentul în care a dat un ordin care era imposibil de urmat, însă, în ciuda acestui fapt, echipa lui a încercat să îl urmeze oricum. Când și-a întrebat echipajul de ce a vrut să urmeze un ordin imposibil, răspunsul pe care l-a primit a fost că: „ Pentru că tu ne-ai cerut-o.” Marquet și-a dat seama astfel că, în timp ce el fusese antrenat pentru un tip diferit de submarin, echipajul său fusese antrenat să facă tot ceea ce i se spunea - o combinație mortală așadar. Atunci Marquet a schimbat total tipul de leadership, impunând modelul conducerii la fiecare nivel. 

 

„Redresează nava!” dezvăluie modul în care Santa Fe a evoluat vertiginos de la cea mai slabă navă din flota americană la cea mai performantă, prin contestarea modelului tradițional de leadership american lider-subordonat. Luptând împotriva propriului său instinct de a prelua controlul, a reușit să implementeze un model de leadership mult mai valoros, cedând controlul subordonaților săi și creând astfel noi lideri. În scurt timp, fiecare membru al navei a devenit lider și și-a asumat responsabilitatea pentru tot ce făcea, de la sarcini de birou, până la sarcini cruciale de luptă. Echipajul a devenit astfel complet implicat, iar Santa Fe a stabilit recorduri de performanță, moral și retenție. În următorii ani, un număr foarte mare de subofițeri de pe Santa Fe au devenit la rândul lor comandanți de submarine. 

 

Ideile lui Marquet sunt neprețuite pentru oricine își dorește să construiască o organizație care va dăinui. Citește aceste cărți și schimbă paradigma în leadership! Nu uita nici de caietul de exerciții intitulat Redresează-ți nava! care te va ajuta să implementezi mai ușor metoda lider-lider în organizația ta.

Mai mult
Etichete:  #Business
Detalii produs
ISBN: pachetcartidavidmarquet
Editura ACT si Politon
Format: pachet carți
Greutate: 0.25 kg