Pachet cărți Ray Dalio

(0) Scrie o recenzie
pachet carți
130,83 Lei PRP:186,90 Lei Salveaza 30%
Adaugă la favorite

Cu toții avem anumite reguli după care ne ghidăm în viață, fiind ferm convinși că respectându-le vom fi feriți de necazuri și neplăceri. De aceea, unii dintre noi nu mint niciodată, alții nu pot să se poarte urât cu cei din jur, oricât de urât s-ar purta cei din jur cu ei, iar alții nu știu ce înseamnă să nu-ți respecți o promisiune, oricât de neînsemnată ar fi aceasta.


Regulile tale care sunt? Te-ai gândit vreodată la modul cel mai serios de ce ții atât de mult să le respecți?


Te-ai gândit vreodată că undeva în subconștient realizezi faptul că succesul și fericirea ta depind de aceste reguli?


Sau că aceste reguli nu sunt doar niște simple reguli, ci sunt principii de viață care te ajută să abordezi cu succes realitățile din viața ta? 


Ray Dalio - fondatorul și copreședintele Bridgewater Associates - și autorul cărților „Principii” și „Principii pentru succes”, înțelege mult mai bine acest concept despre care vorbește în cele două cărți de succes ale sale. El consideră că principiile au stat la baza uriașului succes de care s-a bucurat în viață, ajutându-l să devină unul dintre cei mai puternici oameni din lume. Urmând principiile descrise în cărțile anterior amintite, el a construit a cincea cea mai importantă companie privată din America (potrivit revistei Fortune), a fost considerat una dintre cele mai influente 100 de persoane din lume (potrivit revistei Time), și a devenit unul din cei mai mari 50 de filantropi ai Americii (potrivit revistei Forbes). 


Pentru cei dintre voi care vă doriți să trăiți o viață clădită pe principii, am conceput acest pachet special pe care îl puteți achiziționa acum cu o reducere de 30%. Pachetul conține următoarele titluri:PrincipiiEste o carte fascinantă care s-a vândut în peste două milioane de exemplare și a schimbat multe vieți, determinându-i pe mulți indivizi să reconsidere modul în care își trăiesc viața și se comportă în calitate de angajați sau de șefi. 


Cartea este împărțită în trei secțiuni care vorbesc pe rând despre: viața lui Ray Dalio (cum a copilărit, cum a fost educat de părinții săi, cum și-a început afacerea și cum a eșuat, reușind ulterior să își revină), despre principiile lui de viață și, în final, despre principiile lui de muncă, care pot fi aplicate integral sau parțial în orice organizație. 


Principiile de viață reprezintă principiile generale în funcție de care Ray Dalio declară că abordează toate lucrurile. În această secțiune autorul explică cum se aplică ele în natură, în viața și în relațiile noastre personale, în afaceri și în deciziile politice, dar și la Bridgewater Associates. 


Tot în această secțiune, care reprezintă „,miezul” cărții, pentru că arată cum pot fi aplicate aceste principii de către oricine în aproape orice domeniu, vei afla și procesul în 5 pași cu ajutorul căruia îți vei putea atinge mai ușor scopurile și vei face alegeri mai eficiente.


Principiile de viață te vor ajuta să ai întotdeauna o abordare corectă a realității și să îți fixezi obiective în funcție de punctele tale forte, dar și de slăbiciunile tale. Astfel, principalele principii de viață ale lui Dalio sunt:


Acceptă realitatea și înfrunt-o;


Folosește procesul în cinci pași pentru a obține ce îți dorești de la viață.


Fii receptiv în mod radical, învățând să recunoști piedicile care nu te lasă să obții succesul.


Înțelege că oamenii sunt configurați foarte diferit;


Învață cum să iei eficient decizii.


Principiile de muncă, pe de altă parte, sunt cele care pot schimba din rădăcini cultura organizațională fiind cele pe care Dalio le-a folosit în cadrul companiei sale. Această secțiune a cărții vorbește despre felul neobișnuit în care au folosit principiile la Bridgewater Associates unde s-a instituit o meritocrație a ideilor bazată pe adevăr și pe transparență radicală. Tot în această secțiune Dalio vorbește despre cum a evoluat această meritocrație a ideilor de-a lungul anilor în cadrul companiei sale, dar și cum s-a transformat compania sa cu ajutorul acestor principii, devenind, dintr-o mică firmă de apartament, a cincea cea mai importantă companie privată din Statele Unite, precum și cel mai mare fond speculativ din lume. Tot datorită acestei meritocrații a ideilor Bridgewater Associates  a primit peste 100 de premii în domeniu, iar Ray Dalio a câștigat trei premii pentru întreaga carieră și a reușit să își creeze o serie de relații extraordinare.


 O parte din principiile de muncă ale lui Dalio sună în felul următor:


Ai încredere în adevărul și transparența radicală.


Cultivă munca și relațiile semnificative.


Creează o cultură în care este în regulă să faci greșeli și inacceptabil să nu înveți din ele.


Sincronizează-te și rămâi sincronizat.


Cântărește-ți decizia din punct de vedere al credibilității.


Înțelege cum să treci peste dezacorduri.


Amintește-ți că CINE este mai important decât CE


Angajează cum trebuie, pentru că penalizările pentru angajări nepotrivite sunt uriașe.


Instruiește, testează, evaluează și triază oamenii în permanență. 


Pentru a-ți atinge scopul condu ca și cum ai acționa un mecanism. 


Descoperă și celelalte principii de muncă ale lui Ray Dalio dar și un alt tip de cultură organizațională care te va șoca și te va fascina în același timp în bestsellerul Principii!


Principii pentru succes
Principii pentru succes rezumă ideile esențiale din bestsellerul lui Ray Dalio, „Principii” într-un format distractiv și ușor de citit, făcându-le astfel accesibile cititorilor de toate vârstele. Cartea conține elementele cheie ale principiilor neconvenționale care l-au ajutat pe Dalio să devină unul dintre cei mai de succes oameni de pe planetă – și care au fost citite și distribuite de milioane de oameni – conținând în plus și referințe cu privire la cum să îți fixezi obiective, să înveți din propriile greșeli sau cum să colaborezi cu cei din jurul tău pentru a obține rezultate excepționale. Fie că ești deja un fan al ideilor din „Principii”, fie că le vei descoperi acum pentru întâia oară, acest ghid ilustrat te va ajuta să te bucuri de succes și de viața pe care ți-o dorești.


Cititorii mai tineri vor putea folosi această carte ca pe o sursă de inspirație pentru a trăi o viață bazată pe principii; pentru a depăși problemele urmând procesul în 5 pași pentru obținerea succesului și pentru a depăși mai ușor eșecurile. Totodată, cartea îi va face conștienți pe tineri de faptul că răsplata lor în viață va fi egală cu riscurile pe care vor fi dispuși să și le asume și că cele mai mari bariere care stau în calea realizării visurilor oamenilor sunt de regulă bariera egoului și cea a unghiului mort. Perspectiva asupra vieții pe care acest volum le-o va oferi în final va reprezenta un pas înainte spre maturizare pentru orice tânăr aflat în căutarea celor mai bune opțiuni pentru a-și aborda și trăi viața.

Mai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: pachetcartiraydalio
Editura ACT si Politon
Format: pachet carți
Greutate: 0.5 kg
Detalii despre autor
RAY DALIO este fondatorul și copreședintele Bridgewater Associates. A fost un băiat obișnuit, dintr-o familie americană obișnuită, aparținând clasei de mijloc și a evoluat pentru a deveni unul dintre cei mai de succes oameni din lume. Urmând principiile rezumate în această carte, el a construit a cincea cea mai importantă companie privată din America (potrivit revistei Fortune), a fost considerat una dintre cele mai influente 100 de persoane din lume (potrivit revistei Time), și a devenit unul din cei mai mari 50 de filantropi ai Americii (potrivit revistei Forbes). Prin intermediul acestei cărți, Ray Dalio transmite mai departe aceste principii pentru a-i ajuta pe copii și tineri să se bucure de succes în atingerea propriilor obiective.