Autobuzul Energiei pentru Copii: O poveste despre cum să rămâi pozitiv și să depășești greutățile. Ediția a II-a

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

Format: 250x275 mm; Pagini: 50; Interior: color.

Copertă: cartonată.

ISBN: 978-606-913-669-0 

Oferta expiră în:

Carte Tiparita
14,10 Lei PRP:47,00 Lei Salveaza 70%
Carte Tiparita
47,00 Lei
eBook
32,90 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

Autobuzul energiei pentru copii / The Energy Bus for Kids: A Story about Staying Positive and Overcoming Challenges de Jon Gordon este cartea pe care părinții și copiii o vor parcurge împreună, ajungând ca, la finalul călătoriei cu autobuzul, să se cunoască mai bine unii pe ceilalți. Părinții vor învăța despre copiii lor că și aceștia au zile proaste (ca și ei de altfel) și vor descoperi cum să îi ajute să depășească mai ușor aceste zile cu ajutorul lui Joy, șoferița autobuzului. Copiii la rândul lor, vor descoperi prin intermediul lui George, protagonistul poveștii noastre, că ei dețin puterea de a-și alege atitudinile față de ceea ce li se întâmplă în viața de zi cu zi.

 

Jon Gordon este speaker motivațional și autor de bestselleruri, cărțile sale inspirând de-a lungul timpului adulți și copii din toate colțurile lumii. Principiile sale au fost testate de companii din topul Fortune 500, școli, spitale, organizații nonprofit, numeroase echipe sportive profesioniste și amatoare dar și de copii. Dintre titlurile care îi poartă semnătura și care au înregistrat un mare succes la public amintim: Wall Street Journal The Energy Bus (Autobuzul energiei), The No Complaining Rule (Regula „nu te lamenta”), Training camp (Cantonament), The Shark and The Goldfish (Rechinul și peștișorul de aur), The Positive Dog (Câinele Optimist) și The Carpenter (Tâmplarul).

 

Dragi părinți, dragi copii, bine ați venit în Autobuzul Energiei! Odată cu paginile acestei minunate cărți veți porni împreună în călătoria vieții voastre, o călătorie în urma căreia veți învăța să gândiți și să vă comportați diferit. Atât cei mari (dacă e cazul), cât și mai ales, cei mici, trebuie să învețe să gândească pozitiv. 

 

Joy, șoferița autobuzului energiei, fata cu cel mai larg zâmbet pe care l-ați văzut vreodată, vă va fi ghid în acest sens. Joy îl ajută pe George să își depășească zilele proaste, atât pe cele de acasă, cât și pe cele de la școală, reușind totodată cu sfaturile ei să îi schimbe acestuia atât starea de spirit, cât și perspectiva asupra vieții.

 

Ce le va plăcea copiilor la această carte?

 

 

 

Copiii vor iubi Autobuzul Energiei pentru că se vor regăsi în situațiile de viață prin care trece George. George se culcă prea târziu din cauză că se joacă prea mult jocuri video, se ceartă cu sora lui, nu apucă să-și ia micul dejun din cauză că riscă să piardă autobuzul, iar mama lui se supără din acest motiv, George se teme de rezultatele pe care le va obține la testele de la școală, nu își găsește anumite cărți, are parte de mici incidente în recreații, și, mai ales, se teme de bătăuși. Însă, cu ajutorul sfaturilor lui Joy, George și ceilalți copii vor afla soluții la o mulțime de probleme cărora de cele mai multe ori nu știu cum să le facă față.

 

Ce le va plăcea părinților la această carte?

 

Părinții se vor bucura că, odată cu Autobuzul Energiei vor avea ocazia să le predea și ei la rândul lor, copiilor, lecția despre gândirea pozitivă, un subiect pe care, altfel, l-ar fi abordat mai greu sau deloc în relația cu micuții lor. Părinții vor avea astfel ocazia să le insufle copiilor idei precum: zilele despre care gândești că vor fi grozave, chiar așa vor fi grație puterii autosugestiei, încrederea în sine e mai valoroasă decât abilitățile pe care le dețin la un moment dat, împlinirea dorințelor și a visurilor începe cu încrederea că acestea se vor împlini, etc

 

Cine ar fi putut crede că putem învăța atât de multe dintr-o simplă plimbare cu autobuzul? E drept că, Autobuzul Energiei nu e un autobuz ca oricare altul, e unul mai  bizar care nu merge cu benzină, ci cu gânduri și convingeri pozitive, cu zâmbete, râs, credință, convingeri și recunoștință.

 

„- Ce anume te-a supărat și de ce ești încruntat, l-a întrebat Joy?

 

- Nimic nu merge cum trebuie, a spus George.”

 

Această conversație simplă, devine pentru Joy un prilej excelent ca să îi „predea” lui George lecția despre „cum să călătorești prin viață în mod pozitiv”. De fapt, nu e nimic complicat la mijloc. George va afla cele 5 reguli ale gândirii pozitive. Acestea sunt:

 

1. Regula 1: Creează o viziune pozitivă;

 

2. Regula 2: Alimentează-ți călătoria cu energie pozitivă;

 

3. Regula 3: Interzis bătăușilor;

 

4. Regula 4: Iubește-ți pasagerii (n.r: colegii, prietenii, profesorii, rudele, familia, oamenii pe care îi întâlnești în fiecare zi)

 

5. Regula 5: Bucură-te de călătorie.

 

Lecția aceasta despre gândirea pozitivă i se întipărește atât de bine în minte lui George, încât, peste ani, când George va fi deja un bărbat în toată firea, va scrie câteva cuvinte care să îi ajute pe copii să învețe regulile din Autobuzul Energiei. 

 

Am extras și noi câteva idei din ceea ce a scris George, atât doar cât să vă facem „poftă”. Restul ideilor le veți descoperi singuri, dacă știți deja să citiți, sau împreună cu mami și cu tati, dacă încă depinzi de ei la acest capitol… Sper să-ți placă ce vei citi și să nu te mai lași nicicând răpus de starea de spirit a zilelor proaste.

 

”Poți să mergi la facultate în locul tău preferat, chiar la Polul Nord.”

 

„Visează la viitorul tău. Ce vezi? Dacă îl vezi, îl și poți obține.”

 

„Necazurile îți dau ocazia să alegi. Poți renunța la călătoria ta, poți să o iei pe calea greșită care duce la eșec sau poți să o iei pe calea cea dreaptă spre țelurile și visurile tale.”

 

”Atunci când cineva negativ încearcă să se urce în autobuzul tău, pune un afiș pe care scrie Interzis bătăușilor.”

 

„Știu că poți. Eu cred în tine.”

 

 

 

Mai mult
Etichete:  #literatura copii
Detalii produs
ISBN: 9786069136690
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.24 kg
Detalii despre autor
Carte Tiparita
Produse fizice : Carte Tiparita