Ninja cel Mincinos

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN: 978-606-913-730-7

Carte Tiparita
14,00 Lei PRP:28,00 Lei Salveaza 50%
Adaugă la favorite

Ninja cel Mincinos / Dishonest Ninja de Mary Nhin, cu ilustrații de Jelena Stupar, este o frumoasă poveste educativă despre minciună. Știm cu toții că copiii au deseori tendința să se transforme în mici Pinocchio spunând minciunele pentru a se distra, pentru a se disculpa sau pur și simplu pentru a se da mari. Însă minciuna este un obicei periculos care trebuie descurajat de la cele mai mici vârste pentru a nu prinde rădăcini periculoase. Astfel, povestea de față îl va face pe micuțul tău să înțeleagă că minciuna poate evolua rapid de la o simplă distracție, la o faptă gravă, care îi afectează pe cei din jur, de aceea, când vine vorba de a alege între a spune adevărul și a minți, alegerea cea mai înțeleaptă este întotdeauna adevărul...

„Trucuri Ninja” este o serie de 32 de cărți de dezvoltare personală pentru copii școlari și preșcolari care a fost concepută cu scopul de a le oferi copiilor deprinderi valoroase de viață, însă poate constitui o resursă excelentă și pentru consilieri școlari, învățători și profesori. 


Mary Nhin este o americancă din Edmond, Oklahoma (SUA), este mamă a trei băieți, coach și autoarea a peste 58 de cărți pentru copii. Pentru că în calitate de mamă a înțeles cât de greu le este copiilor să își înțeleagă, să își gestioneze și să se lupte cu propriile emoții, a creat această serie minunată de cărți, cu ajutorul cărora părinții vor putea discuta cu copiii lor despre emoții și cum să nu le lase să le complice viața.Farmecul poveștii de față constă așadar în faptul că îi face pe copii să înțeleagă într-o formă comprimată și frumos colorată cele două fețe ale minciunii. Este vorba mai exact despre satisfacția de moment pe care o oferă obiceiul de a spune ceva și de a face altceva, și, pe de altă parte, de sentimentul greu de vinovăție pe care îl simțim când mințim. Copiii trebuie să înțeleagă astfel că nimic nu se compară cu sentimentul de libertate pe care ți-l oferă sinceritatea.


Părinții vor învăța din această scurtă povestioară cum să reacționeze atunci când copilul lor minte, astfel încât micuțul să fie absolut convins că spunerea adevărului îi va aduce întotdeauna numai satisfacții. Părinții au în acest sens două modele demne de urmat. Este vorba despre mama lui ja cel Mincinos care îi spune acestuia că: „întotdeauna poți să repari o greșeală, nu e niciodată prea târziu pentru asta” și mai ales, un lucru foarte adevărat și încurajator pentru un copil: „cu toții greșim”. 


Și de domnișoara Payne, profesoara lui Ninja cel Mincinos care va reuși să rezolve cu mult tact problema ceasului găsit de acesta. Prin modul în care procedează în această situație, domnișoara Payne ne arată cât de important este să avem încredere în micuții noștri chiar și atunci când greșesc și să le acordăm șansa să își recunoască singuri greșelile și să înțeleagă totodată că singurul mod în care putem fi cu adevărat fericiți și mulțumiți este să spunem mereu adevărul. 
Putem deduce cu ușurință acest lucru făcând o simplă comparație între Ninja cel Mincinos înainte de a descoperi cât de liber te simți când spui adevărul și Ninja cel Mincinos cel liber ca pasărea cerului care s-a convins pe propria piele că minciuna nu îți aduce nicio satisfacție.


Astfel, îl observăm pe Ninja cel Mincinos pe vremea când credea că nu face rău nimănui atunci când nu spune adevărul. Crezând asta, el ba spune adevărul pe jumătate pentru a-i impresiona pe ceilalți, ba minte de-a dreptul pentru a obține ceea ce vrea sau pentru a nu intra în bucluc, sau pentru a-și însuși obiecte care nu îi aparțin. Dar toate aceste minciuni îl fac să se simtă rău, să-i fie frică și până la urmă să nu se mai bucure de nimic. 


De aceea, grație încurajărilor venite din partea mamei: „toată lumea greșește” și a domnișoarei Payne: „sunt mândră de tine că ai spus adevărul” Ninja cel Mincinos înțelege că sentimentul pe care îl are atunci când spune adevărul nu se poate compara cu nimic altceva. El hotărăște prin urmare ca pe viitor să spună întotdeauna adevărul pentru a se simți liber ca pasărea cerului și pentru a scăpa de griji și de sentimentul de vină.
Așadar, dragi părinți și bunici, haideți să le predăm copiilor cele mai importante lecții de viață la timp și să îi învățăm ceea ce școala nu-i învață! Iar lecția despre adevăr nu trebuie să lipsească din niciun abecedar al vieții. Asta pentru că, cu cât copiii vor învăța mai devreme că în viață nu există nicio altă cale de urmat în afară de calea adevărului, cu atât ei vor crește mai frumos într-un mediu care să le favorizeze o dezvoltare sănătoasă și armonioasă. 


***


Pentru mai multe resurse educative pentru copii cu simpaticele personaje Ninja, accesați pagina web: www.marynhin.com.


Mary Nhin este fondatoarea platformei online Grow Grit Co. o platformă educativă pentru părinți și copii pe care se regăsesc toate cărțile autoarei, dar și resurse educative suplimentare precum: jurnale pentru copii, jocuri, planșe de colorat, dar și articole interesante despre cum să gestionăm mai bine stările emoționale ale copiilor noștri și să îi ajutăm în diverse situații, precum și rețete culinare sănătoase pentru copii veseli și fericiți. Această platformă s-a născut din, spune Mary Nhin: „pasiunea noastră de a-i ajuta pe ceilalți să depășească status quo-ul, să reușească prin depășirea limitelor și să se bucure de cea mai bună variantă a vieții lor.”


Mai mult
Etichete:  #literaturacopii
Detalii produs
ISBN: 9786069137307
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.24 kg
Detalii despre autor
Mary Nhin este mamă (a trei băieți), coach și autoarea a peste 58 de cărți pentru copii. Pentru că în calitate de mamă a înțeles cât de greu le este copiilor să își înțeleagă, să își gestioneze și să se lupte cu propriile emoții, a creat seria de cărți pentru copii Trucuri Ninja cu ajutorul cărora părinții vor putea aborda și discuta cu copiii lor despre emoțiile acestora și despre cum să nu lase emoțiile să le complice viața.