Clubul 5 a.m.: Fii stăpân pe dimineața ta! Fă-ți viața mai bună!

(2) Scrie o recenzie

DURATA: 12 ORE ȘI 9 MINUTE

Lectura: Cosmin Șofron

Format: MP3, 128 kbps - mono

Poate fi descarcat pe orice dispozitiv, de cate ori doriți.

ISBN: 978-606-913-523-5

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

MP3 download
55,30 Lei
Adaugă la favorite

Clubul 5 a.m.: Fii stăpân pe dimineața ta! Fă-ți viața mai bună! / The 5 AM Club: Own Your Morning. Elevate Your Life de Robin Sharma este un audiobook motivațional care te poartă totodată într-o călătorie prin zone îndepărtate ale Pământului pentru a-ți preda pilde despre viață. Vei călători odată cu personajele audiobookului până la oceanul Indian, pe insula Mauritius, în India, la Taj Mahal, în Italia, la Roma, în Brazilia la São Paulo, sau pe Insula Robben din Africa de Sud – nu departe de coasta orașului Cape Town – unde a fost închis Nelson Mandela timp de 18 ani din cei 27 în care a fost privat de libertate.


„Călătorind” odată cu autorul și cu personajele sale vei reuși să schimbi lentilele prin care privești viața, pentru a surprinde mai frecvent extraordinarul din ea, în defavoarea obișnuitului. Vei învăța să râzi mai mult, să dansezi mai des și să te joci mai des. Vei învăța să îți simplifici viața și să revii la bucuriile esențiale aflate chiar sub nasul tău. Vei învăța să stai departe de melodramatici și negativiști, să îți trăiești viața pe picior mare și vei înțelege că, fără excepție, culegem ceea ce semănăm, dar și că:


„Fiecare ființă umană pe care o întâlnești are o lecție pe care să o înveți, o poveste pe care să o asculți și un vis în suflet care are nevoie de sprijinul tău.” 


Robin Sharma este un autor de origine canadiană care și-a câștigat celebritatea odată cu romanul The Monk Who Sold His Ferrari (Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul). Datorită succesului de care s-a bucurat această carte, romanul a fost urmat de o serie de cărți din care mai fac parte: Leadership Wisdom from The Monk Who Sold His Ferrari (Atinge măiestria în leadership cu călugărul care și-a vândut Ferrari-ul), Family Wisdom from The Monk Who Sold His Ferrari (Învățături spirituale pentru familia ta. De la călugărul care și-a vândut Ferrari-ul), Discover Your Destiny with The Monk Who Sold His Ferrari (Descoperă-ți destinul cu călugărul care și-a vândut Ferrari-ul), The Secret Letters of The Monk Who Sold His Ferrari (Scrisorile secrete ale călugărului care și-a vândut Ferrari-ul). Robin Sharma este de formație avocat, activând de altfel până la vârsta de 25 de ani ca avocat de litigii, autorul a 12 romane și fondatorul companiei de training Sharma Leadership International. S-a remarcat de asemenea ca speaker motivațional, fiind foarte solicitat să vorbească pe teme de leadership, dezvoltare personală și managementul vieții. Este adesea invitat să ia cuvântul în cadrul conferințelor unora dintre cele mai puternice companii de pe planetă, inclusiv Microsoft, Nortel Networks, General Motors, FedEx sau IBM.


Te-ai întrebat vreodată dacă are vreo importanță ora la care ne trezim? Dacă o oră în plus sau în minus de somn ne poate influența în vreun fel nivelul de performanță și reușită de peste zi? Sau dacă are vreo importanță ceea ce facem dimineața la prima oră: mișcare, meditație, lectură, vizionat știri sau lenevit în pat până târziu pentru a ne bucura de o viață frumoasă și a avea realizări excepționale? Robin Sharma crede că da. Asta pentru că studiile consultate de el arată că cele 5 atuuri ale geniului, și anume:  concentrarea mentală, energia fizică, voința personală, talentul original și timpul zilnic se află la nivelul cel mai ridicat dimineața. 


Autorul îți prezintă metoda și stilul de viață 5 a.m prin intermediul a 4 personaje simbolice, mentori și ucenici: Vrăjitorul, vagabondul (Domnul Riley), artistul și antreprenoarea. Cei patru se întâlnesc la o conferință de dezvoltare personală în cadrul căreia ia cuvântul Vrăjitorul, un reputat orator. Fiecare dintre aceste personaje are o lecție de învățat și o lecție de oferit. Problemele lor, pot fi și problemele tale, iar răspunsurile pe care le oferă unii dintre ei pot fi răspunsurile pe care le cauți tu chiar în acest moment. Fiecare dintre cele patru personaje devine astfel o voce. Artistul surprinde cât se poate de obiectiv societatea zilelor noastre cu slăbiciunile, ridicolul și snobismul ei, antreprenoarea surprinde problemele cu care se confruntă liderii, în timp ce vagabondul, ca și Vrăjitorul de altfel, sunt vocile ce par să dețină cheia la toate marile probleme ale societății.


Dacă îți plac audiobookurile de dezvoltare personală, aceasta este unul pe care să îl iei în considerare, ținând cont de faptul că este total diferit de tot ce ai citit până acum.


Vagabondul este un bărbat de în jur de 70 de ani care, deși arată ca un om al străzii, se exprimă ca un poet. Mai târziu vom afla că aparențele sunt înșelătoare și vom descoperi în „vagabond” un domn Riley miliardar care își merită pe deplin rolul de mentor.


„Adulții sunt niște copii deteriorați, continuă el. Când erați mult mai mici, înțelegeați cum să trăiți. Vă simțeați plini de încântare dacă vă uitați la stele. Alergatul prin parc vă făcea să vă simțiți vii. Și vă inunda bucuria când alergați după fluturi. Oh, cât ador fluturii! Apoi, pe măsură ce ați crescut, ați uitat cum să fiți oameni. Ați uitat cum să fiți îndrăzneți și entuziaști, plini de iubire și de viață. Prețioasele voastre rezerve de speranță au scăzut. A devenit acceptabil să fiți obișnuiți. Lumina creativității, optimismului și intimității voastre cu măreția a slăbit în intensitate pe măsură ce a început să vă preocupe cum să vă integrați, să aveți mai mult decât alții și să fiți populari. Ei bine, iată ce spun eu: nu luați parte la lumea adulților amorțiți, cu lipsa, apatia și limitările ei. Vă invit să pătrundeți într-o realitate secretă, cunoscută numai adevăraților maeștri, marilor genii și veritabilelor legende ale istoriei. Pentru a descoperi în voi puteri primordiale pe care nu ați știut  niciodată că le aveți. Puteți crea magie în muncă și în viața privată. Eu mi-am creat-o, indiscutabil. Și sunt aici pentru a vă ajuta să faceți la fel.”


Antreprenoarea este o femeie de în jur de 40 de ani, cu fruntea brăzdată de riduri și cu ochii triști din cauza unor suferințe vechi, care nu se vindecaseră niciodată: „Poate că viața m-a distrus, se gândi ea. Ca să pot să mă schimb cumva în bine.” O lovitură josnică în cadrul companiei tehnologice pe care o fondase în camera ei de cămin, în timpul facultății, îi slăbește participația la firmă și îi dă peste cap existența.


„Cruzimea acestei întorsături uimitoare a evenimentelor s-a dovedit a fi de nesuportat pentru antreprenoare. Dincolo de expresia ei de obicei glacială, bătea o inimă plină de afecțiune, compasiune și extrem de iubitoare. Simțea că viața însăși o trădase. Și că merita mult mai mult.”


Artistul vine la întâlnirea cu Vrăjitorul pentru a înțelege cum să își alimenteze creativitatea și să își amplifice talentul, ca să lase o amprentă trainică în domeniul său prin picturile cărora le dă naștere.


Discutând despre ce i-a plăcut fiecăruia dintre ei cel mai mult la discursul Vrăjitorului, „omul fără adăpost”, cu talent de orator, amintește de partea referitoare la importanța existenței unei rutine matinale:


„Într-o cultură de cyberzombi dependenți de distracție și afectați de factori ce distrag atenția, cel mai înțelept mod de a vă asigura că produceți în mod consistent rezultate de nivel optim în cele mai importante domenii ale vieții voastre profesionale și personale este să recurgeți la o rutină matinală formidabilă. Victoriile se câștigă chiar de la start. Iar erou devii în primele ore.


Purtați un război împotriva slăbiciunii și lansați o campanie împotriva spaimei. Puteți cu adevărat să vă treziți devreme. Și este o necesitate să faceți astfel dacă vă aflați în căutarea extraordinară a unui statut legendar.


Aveți mare grijă de prima parte a zilei, și restul ei se va rezolva aproape de la sine. Fiți stăpâni pe dimineața voastră! Făceți-vă viața mai bună! ”


Descoperim așadar tema de bază a audiobookului, și anume, aceea că, poți să îți schimbi viața, să trăiești așa cum ai visat și să realizezi mai mult și mai bine, trezindu-te pur și simplu mai devreme. Autorul se întreabă retoric:


„Ce rost are să vă petreceți cele mai bune dimineți și probabil cele mai productive zile cățărându-vă pe munți despre care, atunci când ajungeți firavi și zbârciți, vă dați seama că nu erau cei care trebuie?”


Dar nu se limitează doar la atât, oferind ulterior soluțiile pentru perfecționarea personală și crearea unei cariere de o productivitate neobișnuită. El este convins că oricine își poate îmbogăți în mod magnific gândirea, performanța, vitalitatea, prosperitatea și fericirea, dacă se apucă serios să practice trezitul la ora 5 a.m dar și o serie de ritualuri zilnice și să se țină de ele până îi devin o a doua natură.


„Trezirea la ora 5 dimineața este mama tuturor obișnuințelor. Acest regim reprezintă impulsul suprem pentru a vă transforma într-un model de neînvins al posibilităților. Modul în care vă începeți ziua determină într-adevăr măsura concentrării, energiei, entuziasmului și a excelenței pe care le aduceți. Fiecare dimineață reprezintă o pagină din povestea care va deveni moștenirea voastră.”


Cu ajutorul domnului Riley dar și a mentorului său, antreprenoarea și artistul vor dobândi știința de a-și folosi corect prima oră a dimineții, esențială pentru excelență personală și performanță extraordinară în afaceri. Atât cei doi cât și tu, veți învăța să vă protejați darurile moștenite, talentele și visele de distragerile digitale, astfel încât să vă puteți bucura de avere, influență și impact asupra lumii în care trăiți. 


Antreprenoarea și artistul vor descoperi așadar, în cadrul unei călătorii total surprinzătoare, filozofia Clubului 5 a.m. și metodologia care stă la baza lui. 


Aflăm așadar:


FORMULA SUCCESULUI ÎN 3 PAȘI: printr-o conștientizare mai bună puteți să faceți alegeri zilnice mai bune, iar prin alegeri zilnice mai bune veți începe să obțineți rezultate zilnice mai bune.


4 LUCRURI AFLATE ÎN CENTRUL ATENȚIEI OAMENILOR DE SUCCES:


1/ Capitalizarea inteligenței


„Prea mulți dintre noi au crezut în hipnoza colectivă conform căreia cei cu abilități extraordinare sunt croiți dintr-un alt aluat și au fost binecuvântați prin puterea divină a Zeilor Talentului Excepțional. Da’ nu-i deloc așa, observă miliardarul, punând în practică o fărâmă din exprimarea sa de băiat de la țară. Dăruirea și disciplina înving oricând genialitatea și înzestrările. Iar jucătorii de marcă nu au noroc. Își fac norocul. De fiecare dată când rezistați unei tentații și urmăriți optimizarea, vă fortificați eroismul. În fiecare moment în care faceți ceea ce știți că este corect, iar nu ceea ce simțiți că ar fi ușor, vă facilitați intrarea în galeria celor cu rezultate legendare.”


2/ Eliberarea de distrageri


„Cercetările arată că într-o zi obișnuită petrecem 2,1 ore cu diverse distrageri, suntem întrerupți la fiecare 11 minute și sunt necesare 20 de minute pentru a ne concentra din nou la activitatea pe care o desfășuram înainte de a fi distrași. Acest comportament costă organizațiile miliarde de dolari în productivitate pierdută și calitate scăzută. După cum am sugerat mai devreme, oamenii comit mai multe greșeli în munca lor decât înainte, deoarece nu sunt prezenți în ceea ce fac. Concentrarea lor prețioasă le-a fost deturnată prin utilizarea nesăbuită a tehnologiei, iar atenția neprețuită le-a fost răpită, lipsindu-i de șansa de a munci cât de bine pot și de a-și făuri cea mai bună viață.”


Liniștea matinală în schimb creează condițiile optime pentru: acces la idei geniale, creativitate avansată și performanță excepțională.


3/ Exersarea măiestriei personale


„Există patru imperii interioare pe care trebuie să le educați, să le cultivați și să le parcurgeți în mod repetat înainte să răsară soarele: Gândirea, Inima, Sănătatea și Sufletul. Aceste patru domenii personale formează fundația puterii primordiale care se găsește în interiorul fiecărei ființe umane aflate acum în viață. Cei mai mulți dintre noi au abandonat și nu au dat crezare acestei forțe formidabile atunci când și-au petrecut zilele urmărind lucruri din afara noastră. Dar cu toții purtăm în noi această capacitate profundă și strălucită. Și cel mai bun moment pentru a vă optimiza cele patru imperii interioare este de la 5 la 6 dimineața. Este cel mai special moment al zilei. Stăpâniți-vă dimineața și vă veți face viața mai bună! îi încurajă magnatul.”


4/ Acumularea zilelor


„— Nu uitați că fiecare dintre zilele voastre reprezintă viața voastră prețioasă în miniatură, observă miliardarul. Așa cum vă trăiți fiecare zi, la fel vă făuriți și viața. Suntem cu toții atât de concentrați să ne înfăptuim viitorul, încât ignorăm valoarea extrem de importantă a unei singure zile. Și cu toate acestea, ceea ce facem astăzi ne creează viitorul.”


PROTOCOLUL STABILIRII OBIȘNUINȚELOR


Autorul dezvăluie cele 5 adevăruri științifice aflate la baza obișnuințelor excelente dar și cele trei valori ale celor care își formează obișnuințe eroice, încurajându-te astfel să încerci metoda 5 a.m, convins fiind că oricine își poate crea noi obișnuințe:


Adevărul nr. 1: Voința excepțională nu este un punct forte înnăscut, ci o abilitate dezvoltată prin exercițiu neîncetat. Trezitul în zori este un antrenament perfect pentru autocontrol.


Adevărul nr. 2: Disciplina personală este ca un mușchi. Cu cât îl întinzi mai tare, cu atât devine mai puternic. Prin urmare, samuraii autoreglării își creează în mod intenționat condiții grele pentru a-și consolida puterea naturală.


Adevărul nr. 3: La fel ca alți mușchi, voința slăbește atunci când obosește. Prin urmare, recuperarea este absolut necesară pentru exprimarea măiestriei. Și pentru a gestiona oboseala decizională. 


Adevărul nr. 4: Formarea oricărei obișnuințe minunate urmează un tipar distinct alcătuit din patru părți, pentru automatizarea rutinei. Urmați-l explicit ca să aveți rezultate durabile.


Adevărul nr. 5: Creșterea autocontrolului într-un sector al vieții înalță autocontrolul în toate celelalte. De aceea intrarea în Clubul 5 a.m. este o obișnuință care schimbă jocul și va schimba tot ceea ce mai faceți.


CELE 3 VALORI ALE CELOR CARE ÎȘI FORMEAZĂ OBIȘNUINȚE EROICE:


Valoarea nr. 1: Victoria cere consecvență și persistență.


Valoarea nr. 2: A duce la bun sfârșit ceea ce ai început determină dimensiunea respectului de sine generat.


Valoarea nr. 3: Așa cum acționezi în particular, la fel o vei face și în public.CUM SE FORMEAZĂ O NOUĂ OBIȘNUINȚĂ 


Tot aici aflăm și cât de simplu este să îți formezi o nouă obișnuință în funcție de cei patru factori amintiți de autor: factorul declanșator, ritualul, recompensă și repetiția, dar și care este protocolul stabilirii unei noi obișnuințe: 66 de zile dintre care:


22 de zile reprezintă etapa 1: distrugerea


22 de zile reprezintă etapa a 2-a: stabilirea


22 de zile reprezintă etapa a 3-a: integrareaFORMULA 20/20/20 AFLATĂ LA BAZA METODEI 5 A.M


Formula 20/20/20 dezvăluie punctual ce trebuie să faci în fiecare minut al primei ore de după trezire pentru ca metoda 5 a.m să funcționeze și să aibă rezultate cuantificabile în viața ta. Autorul prezintă aici și fundamentele științifice care justifică eficiența acestei metode a trezitului de dimineață și a formulei 20/20/20, definind rolul acestui timp de la prima oră a zilei astfel:


„După cum v-am sugerat în decursul timpului petrecut împreună, o abilitate principală a oamenilor excepționali este să își gestioneze bine dimineața. Un factor-cheie determinant al eminenței în afaceri și al măreției personale este să vă folosiți în mod expert prima parte a zilei. Iar un element al unei rutine matinale inteligent detaliate este o perioadă de pace adâncă. Un pic de liniște și singurătate pentru voi, înainte să înceapă să se complice lucrurile, înainte ca familia să aibă nevoie de energia voastră și înainte ca toate celelalte responsabilități pe care le aveți să preia controlul. Seninătatea este noul lux al societății noastre. Așadar, în acest segment al Orei Victoriei, bucurați-vă de puțină liniște. Gândiți-vă cum trăiți și cine sperați să deveniți. Gândiți-vă și concentrați-vă pe valorile față de care vreți să fiți credincioși în orele ce urmează. Și cum doriți să vă comportați. Gândiți-vă ce trebuie să se întâmple pentru ca aceasta să fie o zi extraordinară în clădirea unei vieți legendare.”


Vei afla de asemenea cum îți afectează emoțiile toxice viața, dar și de ce este bine să ții un jurnal și cum te poate ajuta scrierea în el din punct de vedere emoțional și motivațional. Cele zece tactici pentru genialitate pe viață predate de autor spre sfârșitul volumului au menirea să îți sporească avântul atât în viața profesională, cât și în cea privată pentru tot restul vieții. Descoperă-le și aplică-le în propria ta viață pentru a deveni o persoană și un lider extraordinar, dar și pentru a obține profitul, eminența și bucuria sufletească. Află totodată cum vor evolua cele 4 personaje pe parcursul romanului și cum se vor schimba relațiile dintre ele, dar și care sunt cele 11 maxime care l-au ajutat pe domnul Riley să își creeze o viață exemplară. 


Chiar dacă nu te simți pregătit să adopți metoda 5 a.m, poți să te bucuri de acest audiobook fie și numai pentru cugetările ei realiste și optimiste despre viață și cum ar trebui ea să fie de fapt. Îți oferim spre meditație în final câteva citate, care să îți stârnească „pofta” de a-l asculta:

„În acel moment, își dădu seama că, de cealaltă parte a oricărei tragedii, se află un triumf. Și dincolo de necazuri există o punte către trainica victorie, dacă avem ochi să o vedem.”


„Fiecare sfârșit marchează un nou început. Tot ceea ce trăim se întâmplă dintr-un motiv. Atunci când o ușă se închide, alta se deschide de fiecare dată, remarcă miliardarul. Aveți mereu încredere că viața are grijă de voi, chiar dacă nu înțelegeți ce se petrece.”


„Ziua de mâine este o promisiune, nu un fapt. Bucurați-vă de fiecare dimineață și apreciați fiecare zi pe care o aveți pe pământ. Asumați-vă riscuri îndrăznețe, dar asigurați-vă ascultând de bunul-simț. Echilibrați o viață trăită de parcă ziua de mâine nu ar mai fi cu un comportament care să spună că veți trăi de-a pururi. Astfel încât, atunci când va veni într-adevăr sfârșitul, să știți că ați trăit viața ca pe o demonstrație măreață a capacității de a fi legendar pe care o poartă în sine fiecare ființă umană.”Mai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: 978-606-913-523-5
Editura ACT si Politon
Format: MP3 download
Detalii despre autor

Robin Sharma este un umanist respectat la nivel mondial care, de peste un sfert de secol își dedică activitatea ajutării ființelor umane să își descopere harul și magia personală cu scopul de a trăi viața pe care și-o doresc. Considerat a fi unul dintre cei mai buni experți în leadership și măiestrie personală din lume, Robin Sharma are o clientelă selectă alcătuită din miliardari celebri, sportivi profesioniști emblematici și numeroase companii care figurează în topul Fortune 100. Bestsellerele autorului, printre care se numără: Clubul 5 a.m, Ghidul măreției  (ambele apărute la editura ACT și Politon), Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul și Lider fără funcție s-au vândut în milioane de exemplare și au fost traduse în peste 92 de limbi și dialecte, ceea ce face ca Robin Sharma să se numere astăzi printre cei mai citiți scriitori în viață.

 

Mp3 Downloads
Download (MP3): MP3 download