Zi de zi erou. Manifestul

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN 978-630-303-057-9

Carte Tiparita
59,00 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

Zi de zi erou. Manifestul/ The Everyday Hero Manifesto de Robin Sharma este o carte despre eroul din tine. Este o carte care te va ajuta să te dezvolți, să te vindeci și să evoluezi spiritual, fiind pe deplin conștient de faptul că eroi nu sunt doar marile personalități ale lumii precum Nelson Mandela, Harriet Tubman, Mahatma Gandhi, Florence Nightingale sau Oskar Schindler, eroi suntem fiecare dintre noi într-o anumită măsură atunci când ne ghidăm după principii sănătoase de viață. Cartea de față îți va furniza în acest sens o serie de povești și lecții de viață care te vor inspira să trăiești după alte coordonate, bucurându-te mai mult și suferind mai puțin. „Zi de zi erou. Manifestul”, este, cu alte cuvinte, o carte excelentă pentru toți cei care își doresc să se reinventeze sau să abordeze viața într-o manieră diferită de cea în care au făcut-o până acum. 


Robin Sharma este un umanist respectat la nivel mondial care, de peste un sfert de secol își dedică activitatea ajutării ființelor umane să își descopere harul și magia personală cu scopul de a trăi viața pe care și-o doresc. Considerat a fi unul dintre cei mai buni experți în leadership și măiestrie personală din lume, Robin Sharma are o clientelă selectă alcătuită din miliardari celebri, sportivi profesioniști emblematici și numeroase companii care figurează în topul Fortune 100. Bestsellerele autorului, printre care se numără: Clubul 5 a.m, Ghidul măreției  (ambele apărute la editura ACT și Politon), Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul și Lider fără funcție s-au vândut în milioane de exemplare și au fost traduse în peste 92 de limbi și dialecte, ceea ce face ca Robin Sharma să se numere astăzi printre cei mai citiți scriitori în viață.


„Noi am devenit o nație prea ușor de rănit, teribil de delicată și mult prea slăbită. Am devenit o societate de nemulțumiți, mofturoși și hedoniști, care caută peste tot și încontinuu doar confort, plăcere și lux.„ (Robin Sharma, „Zi de zi erou. Manifestul”)


Ideea cărții a fost inspirată de însăși povestea de viață a lui Robin Sharma, care, la începutul carierei sale, deși era un avocat de succes, deși câștiga bine și întrunea teoretic toate condițiile pentru a se considera un om de succes, se simțea gol pe dinăuntru, nesatisfăcut din punct de vedere creativ și nu mai reușea să se regăsească. Prin urmare, a început o campanie de dezvoltare personală amplă, de vindecare emoțională profundă și de progres spiritual intens. Campania a dat rezultatele scontate în cazul lui, de aceea, Sharma este absolut convins de faptul că oricine este capabil să facă schimbări radicale în viața sa pentru a trăi așa cum își dorește cu adevărat. 


Povestea bestsellerului internațional Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul – o minunată carte-fabulă despre cum să treci de la o viață trăită pe jumătate, la una trăită cu curaj, în care orice este posibil – este un exemplu convingător în acest sens. Autorul povestește astfel cum a fost respinsă cartea în nenumărate rânduri de numeroase edituri și cum și-a întărit astfel convingerea că: Obstacolele nu sunt decât felul în care viața te testează cât de mult dorești să-ți împlinești visurile…


Sfatul pe care îl vei extrage din această poveste a schimbat numeroase vieți și ar putea să-ți schimbe și ție viața: 


„Te rog să sapi la rădăcina fricilor care te țin încătușat, să explorezi limitele care te constrâng și să devii conștient de toate lucrurile care te-au rănit în trecut și care acum te opresc  ̶  și să te ridici deasupra lor.”


Volumul „Zi de zi erou. Manifestul” este alcătuit din 101 eseuri motivaționale care abordează subiecte foarte variate, precum: cum poți face trecerea de la statutul de victimă la cel de erou; sfaturi demne de urmat de la cei mai buni mentori; o lecție prețioasă de viață de la un banal vânzător de castane; principiul IPOP pentru pozitivitate accelerată; pericolele mediocrității și importanța încrederii în sine; lecțiile pe care ni le poate preda o traumă; factorii care ne împiedică să atingem excelența; productivitatea; tehnica lui Misty Copeland de construire a încrederii de sine; cum să îți transformi frica în combustibil și slăbiciunile în valoare; cât de important este să înțelegi faptul că deși ești diferit de ceilalți ești la fel de valoros ca oricare dintre ei; cum să ucizi ceea ce iubești atunci când vine vorba de creație; cât de multe uităm să simțim atunci când suntem blocați în propriile noastre gânduri; povestea omului care a clipit de două sute de mii de ori pentru a scrie o carte (The Diving Bell and the Butterfly / Scafandrul și fluturele), după ce a suferit un accident vascular cerebral major care l-a lăsat complet paralizat, cu excepția unei pleoape; cele mai bune modalități de a-ți îmbunătăți autodisciplina și abilitatea de a fi consecvent; cum lucrează eminențele; cum să devii un comunicator fantastic; cum să atingi culmile succesului; cum să le închizi gura celor care te invidiază; care sunt lucrurile pe care ți le dorești cel mai mult în viață și un mic imbold pentru a nu mai amâna să te bucuri de ele.


Cartea de față te va ajuta să îți schimbi percepția asupra lucrurilor și a oamenilor din jurul tău, dar și să accepți mai ușor acele părți imperfecte ale vieții tale care nu trebuie să te împiedice să ai o viață măreață.  


În urma acestei călătorii literare, care te va determina să meditezi la adâncurile cele mai profunde ale ființei tale, vei extrage câteva lecții prețioase de viață de la personalități precum: legenda jazzului mondial Miles David, Niki Lauda (fost campion mondial de Formula 1), Bluzz Aldrin (unul dintre astronauții de pe Apollo 11, care a făcut parte din primul echipaj care a ajuns pe Lună), cântăreața Sinead O’Connor,  Desmond Tutu (unul dintre cei mai mari lideri, filantropi și revoluționari din istorie), Benjamin Franklin, etc.


Iată aici doar o parte dintre ele:


Este în regulă să nu fii în regulă (uneori).


Schimbă mentalitatea de victimă cu cea de învingător! (sfaturile lui Robin Sharma îți vor fi de un real folos în acest sens.)


Fă din a-i ajuta pe ceilalți o prioritate;


Să renunți e calea ce a mai simplă. Nu renunța nici după cele mai grele înfrângeri!


Pentru a-ți spori inspirația trebuie să faci lucruri care sporesc inspirația. Inspiră-te în acest sens de la mari creatori precum: pictorul Andrew Wyeth, scriitorul J.D. Salinger sau de la Ian Fleming, creatorul lui James Bond.


Stai departe de cuvântul imposibil, perseverează, „cazi de șapte ori, ridică-te de opt”!


Vindecă-te de rănile emoționale vechi! Astfel vei deveni mai performant și vei descoperi calea spre sinele tău cel mai autentic.


Implementează cât mai des Trinitatea Vitalității Radiante și ai grijă de corpul și de mintea ta;


Emoțiile reprimate formează un Câmp al Durerii în subconștient, care îți degradează geniul, îți înșală promisiunile și îți blochează măreția. Încearcă să te eliberezi de ele!


Fii conștient de forța ta!


Nu rata oportunitățile pe care ți le oferă viața!


Trăiește viața pe care ți-o dorești acum! Mâine poate fi de multe ori prea târziu.„Aristotel dormea pe o podea din piatră, o dată la câteva săptămâni, pentru a rămâne ancorat în realitate, puternic, agil și modest.„


Pe lângă povești reale și lecții de viață, volumul de față cuprinde și o serie de informații practice pe care le poți aplica pentru a-ți atinge până și cele mai îndrăznețe obiective. Iată doar câteva dintre acestea:


Nouă strategii pentru a atinge productivitatea maximă;


Cele șase rutine zilnice care le-au adus eminențelor mentorate de Robin Sharma cele mai bune rezultate;


40 de lucruri pe care ar fi bine să le știi la 40 de ani;


Cum să îi satisfaci până și pe cei mai dificili clienți;


Cum să aplici cele 13 virtuți ale lui Benjamin Franklin pentru a avea o viață încununată de succes și bunăstare;


Cum să folosești metoda AFRA pentru purificarea inimii, care înseamnă: 1. conștientizează – găsește sentimentul; 2. simte – păstrează senzația; 3. eliberează – nu mai suferi; 4. urcă – țintește tot mai sus, pentru a-ți crește încrederea în sine și a depăși sentimentul de inferioritate.


Cele șase obiceiuri zilnice care au făcut din Leonardo da Vinci un maestru unic;


Câteva dualități ale tuturor ființelor umane, care fac ca fiecărei calități pe care o avem să îi corespundă câte un defect;


Formula Succesului în 3 Pași care te va ajuta să obții rezultate mai bune prin o mai bună conștientizare și alegeri mai bune;


Cele nouă convingeri ale lui Robin Sharma care l-au ajutat să depășească momentele mai dificile în viață;


Patru tactici care te vor ajuta să vezi oportunitățile în împrejurări în care majoritatea oamenilor văd numai negativitate;


În ce condiții funcționează gândirea pozitivă;


Care sunt cele 13 trăsături dominante ale mogulilor pe care i-a consiliat Robin Sharma;


Care sunt cele opt forme de bogăție;


Sistemul de planificare săptămânal al lui Robin Sharma care te va ajuta să ai o viață mai productivă și mai plină de satisfacții pentru că îți va îmbunătăți autodisciplina și abilitatea de a fi consecvent.


Care sunt cele cinci unelte creative pe care le folosesc oamenii de succes pentru a fi mai productivi, mai prosperi, mai fericiți și mai influenți.


Patru practici care te vor ajuta să comunici mai eficient;


Șapte Avantaje Competitive Colosale (GCA), care te vor face de neînvins în domeniul tău;


Nouă metode de a combate trolii – adică pe acei indivizi care te vor face să te simți nesigur și să te îndoiești de măiestria ta. Folosește-le pentru a bloca vocile ostile și pălăvrăgeala răutăcioasă a criticilor tăi!


Care sunt cele mai mari regrete ale oamenilor aflați pe patul de moarte.Folosește resursele din anexe și inspiră-te și tu din ele! Este vorba mai exact despre: o listă cu cărțile preferate ale autorului și alte două liste cu filmele artistice, respectiv  documentarele preferate ale lui Robin Sharma.


Citește această carte, în care cu siguranță te vei regăsi de multe ori și aplică sfaturile de viață pe care ți le oferă autorul pentru a te ajuta să trăiești viața pe care ți-o dorești. 


Te las acum în „compania” unui scurt fragment din ea, pentru te introduce în atmosfera cărții și a-ți deschide apetitul pentru mai mult:


„La școală, nu mi-am găsit niciodată locul printre cei mai populari. Întotdeauna mi-a plăcut să trăiesc în mintea mea, să visez la lucruri fascinante, să am ritmul meu propriu. Să-mi văd de ale mele, dacă înțelegi ce vreau să zic.


Odată un director i-a spus iubitei mele mame că nu promit nimic și că probabil nu voi absolvi liceul. Alți profesori i-au avertizat subtil pe părinții mei că potențialul meu era minim. Câțiva au prezis că voi ajunge un pierde-vară sau un vagabond. Cei mai mulți oameni pur și simplu râdeau de mine.


Cu o singură excepție.


Cora Greenaway. Profesoara mea de istorie din clasa a cincea.


Ea a crezut în mine. Ceea ce m-a ajutat pe mine să cred în mine.


Doamna Greenaway m-a învățat că fiecare ființă umană se naște cu un talent. Mi-a explicat că fiecare dintre noi poate fi extrem de bun într-un domeniu și că fiecare dintre noi s-a născut cu abilități speciale, capacități remarcabile și merite distinse. Ea mi-a zis că, dacă îmi spun mereu asta, muncesc din greu și sunt sincer cu mine, se vor întâmpla lucruri bune și voi avea parte de binecuvântări.


Această profesoară cu suflet mare a văzut ce era mai bun în mine, m-a încurajat și mi-a arătat o formă de onestitate de care este mare nevoie într-o societate care de prea multe ori ne înjosește abilitățile și ne denigrează priceperea. Uneori, nu este nevoie decât de o singură conversație cu o persoană extraordinară pentru a-ți redirecționa restul vieții pe o cale cu totul nouă, nu?” (Robin Sharma, Zi de zi erou. Manifestul)


Mai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: 9786303030036
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.5 kg
Detalii despre autor

Robin Sharma este un umanist respectat la nivel mondial care, de peste un sfert de secol își dedică activitatea ajutării ființelor umane să își descopere harul și magia personală cu scopul de a trăi viața pe care și-o doresc. Considerat a fi unul dintre cei mai buni experți în leadership și măiestrie personală din lume, Robin Sharma are o clientelă selectă alcătuită din miliardari celebri, sportivi profesioniști emblematici și numeroase companii care figurează în topul Fortune 100. Bestsellerele autorului, printre care se numără: Clubul 5 a.m, Ghidul măreției  (ambele apărute la editura ACT și Politon), Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul și Lider fără funcție s-au vândut în milioane de exemplare și au fost traduse în peste 92 de limbi și dialecte, ceea ce face ca Robin Sharma să se numere astăzi printre cei mai citiți scriitori în viață.