Cele 7 obişnuinţe ale copiilor fericiţi. Ediția a II-a

(3) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

Format: 225x290 mm; Pagini: 94; Interior: color.

Copertă: cartonată și supracopertă.

ISBN: 978-606-913-844-1

Carte Tiparita
59,00 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

Cele 7 obișnuințe ale copiilor fericiți / The 7 Habits of Happy Kids de Sean Covey este o carte pe care copiii o vor adora, iar părinții o vor considera extrem de utilă pentru educația copiilor lor. Asta pentru că, este de părere autorul, această carte îi poate ajuta pe copii în trei feluri: 


1) Îi va ajuta să trăiască conform principiilor: responsabilitate, planificare, respect pentru alții, muncă în echipă și echilibru.


2) Îi va echipa cu un limbaj comun pe care îl pot folosi cu părinții și profesorii. Poate fi atât de util să spui: „Trebuie să dau prioritate priorităților” sau „Haideți să găsim o soluție din care să avem cu toții de câștigat” și toată lumea să știe exact ce înseamnă;


3) Se vor identifica cu unul din cele șapte personaje memorabile. Ca rezultat, aceste povești îi vor ajuta să aplice cele 7 obișnuințe în propriile lor vieți.Autorul cărții, Sean Covey este tatăl a șapte copii și autorul volumului de succes „The 7 Habits of Highly Effective Teens” (Cele 7 obișnuințe ale adolescenţilor extraordinar de eficace), volum care, la rândul lui, a fost inspirat de bestsellerul scris de tatăl autorului The 7 Habits of Highly Effective People (Cele 7 obișnuințe ale persoanelor extraordinar de eficace). Printre cărțile de succes ale fostului om de afaceri și antreprenor „convertit” în scriitor de succes și speaker motivațional se numără și „Cele mai importante 6 decizii pe care le vei lua vreodată” sau „Viteza Încrederii”. 


Ceea ce face ca această carte să fie complet diferită de toate cărțile de povești pe care le-ați mai citit până acum copiilor voștri, este ghidul special gândit pentru părinți de la sfârșitul fiecărei povești, în care, autorul evidențiază chestiunile importante pe care le puteți discuta cu copiii pe marginea poveștii citite, dar și micile sfaturi pe care le puteți da copiilor, astfel încât, aceștia să se descurce mai bine când se vor întâlni cu o situație asemănătoare în viitor..


Pornind de la succesul neașteptat pe care l-a avut cartea pentru adolescenți, autorul a revenit cu varianta pentru copii, sub forma unei cărți cu șapte povești, fiecare dintre ele ilustrând câte o obișnuință care ne poate transforma copiii în unii mai fericiți decât, cu siguranță, deja sunt. 
CELE 7 OBIȘNUINȚE ALE COPIILOR FERICIȚI


Cele șapte obișnuințe ale copiilor fericiți, respectiv poveștile în care se regăsesc acestea exemplificate, sunt:


1. Fii proactiv! Preia controlul asupra propriei vieți și nu mai face pe victima.  – Plictisit! Plictisit! Plictisit!


2. Începe cu finalul în minte (Fă-ți un plan) – Gub și trusa de colecționat insecte;


3. Dă prioritate priorităților (Întâi lucrează, apoi joacă-te) – Ghimpi și testul de ortografie;


4. Gândește-te cum să fie bine pentru toți (Toată lumea poate câștiga) – Lili plantează o grădină;


5. Caută mai întâi să înțelegi, apoi să fii înțeles (Ascultă înainte să vorbești) – Țopăilă și plasa de fluturi pierdută;


6. Cooperează prin sinergie (Împreună e mai bine) – Bursucii cei mari și răi;


7. Ascute fierăstrăul (Cel mai bine te simți când ești în echilibru). - Somnoroasa Sofia.


„Lecțiile” ne sunt predate pagină cu pagină de șapte personaje extraordinar de simpatice pe care copiii le vor îndrăgi fără îndoială. Acestea sunt:


Ursul Gub – El este cel mai mare copil din 7 Stejari (orășelul de munte în care se petrec aventurile eroilor noștri) – dar este şi foarte prietenos. Iubeşte timpul petrecut în aer liber şi tot soiul de insecte. Preferatele lui sunt furnicile.
Iepurele Ţopăilă - Ţopăilă adoră să facă sport. Iubeşte fotbalul, tenisul, baseballul, baschetul, ciclismul, înotul şi săritul – orice. Iubeşte de asemenea adidaşii şi are o mulţime de modele diferite.
Sconcsiţa Lili - Lili este foarte îndemânatică, în special pentru un sconcs. Ea iubeşte arta. Lili îşi petrece cea mai mare parte din timp desenând şi pictând şi făcând tot felul de lucruri. Ea îşi iubeşte şi fratele mai mic, pe Puturici.
Veveriţul Sami - Din ziua în care s-a născut, lui Sami i-a plăcut să se joace cu dispozitive şi să repare lucruri. Nu îl vei vedea niciodată fără o unealtă sau două. La fel ca toate veveriţele, Sami şi sora sa geamănă, Sofia, locuiesc într-o căsuţă în copac.Veveriţa Sofia - Sofia este sora geamănă a lui Sami. Cel mai tare şi mai tare îi place să citească. Ea iubeşte de asemenea matematica. Uneori foloseşte cuvinte foarte mari pe care trebuie să le explice tuturor prietenilor săi.


Porcuşorul spinos Ghimpi - Ghimpi are mulţi ţepi ascuţiţi, care arată în ce stare de spirit se află. Când Ghimpi este trist, ţepii îi sunt lăsaţi. Când este încântat, stau ridicaţi drept în sus. Ghimpi nu are nicio grijă. Îi place să stea tolănit în hamacul său toată ziua şi să cânte la muzicuţa sa.


Ali Vin-şi-eu - Şi să nu o uităm pe Ali Vin-şi-eu. Ea este o şoricuţă. Lui Ali îi place să vină şi ea cu toată lumea din gaşcă, în special cu prietena ei cea mai bună, Sconcsiţa Lili. Ali locuieşte cu bunica ei şi îi place să se dichisească în pantofii şi bijuteriile Bunicii. 
Cele 7 povești le vor furniza copiilor odată cu cele 7 obișnuințe necesare pentru a fi fericiți, răspunsurile la câteva întrebări pe care cu siguranță fiecare dintre ei și le pune la un moment dat:


Ce pot face atunci când mă simt plictisit? Cum ar trebui să reacționez când mă enervez? Ce trebuie să fac dacă am greșit? La ce este bun un plan? Cum ar trebui să-mi cheltuiesc banii? Ce ar trebui să fac mai întâi: temele sau să mă joc? Care sunt responsabilitățile mele? Care sunt cele mai importante? Cum ar trebui să pun problema dacă vreau să obțin ceva? Ce trebuie să urmăresc? Ce înseamnă să știi să asculți cu adevărat? Cum te simți când ai senzația că nimeni nu te înțelege? De ce e important să știi să asculți? De ce e important să știm să acționăm în echipă? Care este punctul meu forte? Ce înseamnă echilibrul și de ce este atât de important?


Stephen R. Covey, tatăl autorului volumului de față, autor de succes și el la rândul lui, spunea despre Cele 7 obișnuințe ale copiilor fericiți:


„În lumea de astăzi, auzim multe despre furtul de identitate, unde un hoț obține acces la conturile tale financiare și altele asemenea. Ce ghinion. Dar există un tip mai serios de furt de identitate care are loc, și de care suntem, în mare, inconștienți. Se întâmplă când copiii uită cine sunt cu adevărat și sunt deposedați de valoarea și potențialul lor intrinseci. Acesta este cel mai rău tip de furt de identitate.


Când copiii sunt cufundați în principii atemporale, universale – cum ar fi responsabilitatea, ajutorul acordat celorlalți și onestitatea - , atât acasă cât și la școală, valoarea și potențialul lor imense sunt afirmate și întărite. Ei dezvoltă încredere, integritate și curajul de a face ce este corect. Își construiesc caracterul și intră în contact cu ADN-ul lor real. 


Pe de altă parte, în cazul în care copiii nu sunt învățați adevăratele principii și nu le văd întruchipate, ei vor crește cu identități bazate pe comparație. Cu alte cuvinte, își obțin simțul propriei valori sau lipsa acestuia din cât de bine se prezintă în comparație cu alții. Ca rezultat, presiunea grupului devine ADN-ul LOR (un ADN cultural versus real, dacă vreți) și își pierd încrederea în sine, integritatea și curajul. Devin mai preocupați de imaginea lor decât de ei înșiși și sunt astfel jefuiți de identitatea lor reală.”


TESTIMONIALE


„Această carte ilustrată este o unealtă grozavă pentru a-i ajuta pe părinți să-și învețe copiii valori bune. Aceste 7 obișnuințe au ajutat foarte mulți oameni să construiască vieți de succes, la orice vârstă. O carte grozavă pentru mamele și tații de pretutindeni.” – Marie Osmond


„Adulții sunt familiarizați cu The 7 Habits of Highly Effective People (Cele 7 obișnuințe ale oamenilor extraordinar de eficace). Acum, prin folosirea poveștilor și distribuția personajelor, Sean Covey a creat o carte care va fi de folos copiilor pe tot parcursul vieții lor.” – Paul D. Houston, Director executiv, Asociația Americană de Administratori Școlari


„Cele 7 obișnuințe ale copiilor fericiți este introducerea perfectă, pentru copiii de pretutindeni, pentru a învăța despre cele 7 obișnuințe. Fiecare poveste este însuflețitoare și plină de înțeles și conchide cu un pont care ajută părinții să își învețe copiii principii-cheie despre cum să trăiască o viață fericită, productivă. Nu e doar pentru copii. Este grozavă pentru mami și tati.” – Larry King


„Cum v-ar plăcea ca elevii și copiii voștri să fie crescuți într-o cultură bazată pe principii universale, atemporale? Voi și copiii voștri vă veți identifica profund cu aceste povești distractive, bine ilustrate, care vor ajuta să inspire o cultură grozavă. ” – Stephen R. Covey, autorul bestsellerului internațional: The 7 Habits of Highly Effective People - Cele 7 obișnuințe ale oamenilor extraordinar de eficace.

Mai mult
Etichete:  #povesti
Detalii produs
ISBN: 9786069138441
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.57 kg
Detalii despre autor
Carte Tiparita
Produse fizice : Carte Tiparita