Dieta Bulletproof. Pierde până la jumătate de kilogram pe zi, recuperează-ți energia și concentrarea și îmbunătățește-ți viața. Ediția a II-a

(0) Scrie o recenzie

ISBN PDF - 978-606-913-896-0
ISBN Mobi -  978-606-913-897-7
ISBN ePub - 978-606-913-898-4

*Disclaimer: Rezultatele difera de la persoana la persoana, iar rezultatele nu sunt garantate.

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

eBook
33,60 Lei
Adaugă la favorite

Dieta Bulletproof / The Bulletproof Diet scrisă de Dave Asprey este cartea de care ai nevoie în cazul în care dorința ta nu este numai de a slăbi, ci mai degrabă de a face o schimbare în viața ta, care să se concretizeze într-o formă mai bună, în mai multă energie și mai multă vitalitate. Asta pentru că, spune autorul: „Dieta Bulletproof nu înseamnă doar să pierzi în greutate rapid sau să te simți fantastic, este o hartă pentru a-ți îmbunătăți corpul și mintea din interior spre exterior, eliminând simultan inflamația și vina care apar adesea odată cu stresul ridicat, așteptările ridicate și performanța ridicată”. 


Conceptul cu care ne familiarizează Dave Asprey  este cel de biohacking, pe care autorul îl descrie ca fiind „arta de a folosi tehnologia ca să schimbi mediul atât din interiorul, cât și din exteriorul corpului tău, pentru a prelua controlul și a-l determina să facă ce vrei tu”. Practic, biohacking-ul este foarte asemănător cu ceea ce fac hackerii de calculatoare. Aceștia schițează harta unui sistem computerizat, identifică o slăbiciune pe care o pot exploata și apoi pătrund în sistem, preluând controlul. În același mod, Dave


Asprey a început să cerceteze care erau slăbiciunile organismului său și ce îi influența performanța. Pe baza mai multor experimente și cercetări s-a născut Dieta Bulletproof, care l-a ajutat nu doar pe Dave Asprey, dar și pe prietenii și membrii familiei lui să piardă în greutate până la jumătate de kilogram pe zi.


Dieta milionarului supraponderal din Silicon Valley


Așadar, autorul garantează reușita dietei Bulletproof prin exemplul personal. Asprey a slăbit cu această dietă 45 de kilograme reușind să își schimbe astfel complet viața. În jurul vârstei de 25 de ani Dave Asprey era un antreprenor multimilionar din Silicon Valley. Marea lui problemă erau însă cele 136 de kilograme pe care le cântărea. Starea lui de sănătate era grav afectată de aceste multe kilograme în plus, iar la doar 30 de ani risca în orice clipă să sufere un atac de cord sau un atac cerebral.


În condițiile date, o schimbare radicală în viața lui nu era doar necesară, era vitală. Conștientizând acest lucru, a încercat toate tipurile de diete posibile: Zone, Atkins, diete cu puține grăsimi, diete lichide, diete bogate în proteine și chiar și o dietă raw vegană. Kilogramele dispăreau la fiecare dietă, însă se întorceau mereu înapoi. Asta până să experimenteze Dieta Bulletproof…


Ce are în plus Dieta Bulletproof față de alte diete? Faptul că ea nu este doar despre kilograme, ea este în aceeași măsură despre concentrare, energie și performanță, pentru că, spune autorul: „dieta ta nu stă doar la baza greutății tale, ci totodată a IQ-ului tău, a  nivelului tău de stres, a riscului de îmbolnăvire, a performanței fizice, a îmbătrânirii și chiar a voinței”.


Slăbești fără a te simți niciodată flămând


Dieta Bulletproof începe prin a face o mică ordine în propria alimentație, autorul sfătuindu-ne să renunțăm, sau să evităm pe cât posibil, consumul de antinutrienți pentru ca mintea și corpul tău să înceapă să funcționeze la capacitate maximă. Vei afla totul despre antinutrienți, mai exact despre lectine, fitați, oxalați și toxine de mucegai încă din primul capitol al cărții, dar și cine este sabotorul misterios care se află în spatele lipsei tale de concentrare și a oboselii inexplicabile.


Motivat de afectiunile de care suferea, mai exact de Boala Hashimoto, autorul a descoperit că există o legătură foarte strânsă între hormoni și dietă. Acesta este așadar secretul succesului atât de mare al dietei Bulletproof: faptul că sensibilizează corpul la leptină, un hormon care joacă un rol cheie în pierderea în greutate, care la rândul ei reglează funcționarea VIP (polipeptida intestinală vasoactivă), un modulator al sistemului nervos central care contribuie la reglarea ritmului circadian, la învățare, memorie, imunitate, inflamație și reacțiile la stres.


Un alt secret al dietei Bulletproof este faptul că te ajută să slăbești, fără a te înfometa absolut deloc. O anecdotă povestită de autor cu referire la acest aspect se referă la directorul unei edituri care a renunțat după șase luni la cura Bulletproof, din cauza că „se săturase să nu se simtă niciodată înfometat”. 


În privința cărții, e important de menționat că aceasta conține multă informație utilă chiar și pentru cineva care nu vrea să slăbească neapărat, dar care vrea să aibă mai multă grijă de corpul lui, să îl înțeleagă mai bine și să trăiască mai sănătos. 


Dieta Bulletproof: uită de zahăr, nu te feri de grăsimi și bucură-te de legume fără restricții


Celor care chiar se străduiesc să slăbească, autorul le face un bine, desființând o serie de mituri pentru ei precum: 


Dacă nu pierzi în greutate înseamnă că nu te străduiești suficient;

Nu îți este atât de foame pe cât crezi;

O dietă săracă în grăsimi este sănătoasă;

Dacă mănânci grăsimi te vei îngrășa;

A reduce caloriile este cel mai bun mod de a pierde în greutate;

Orice lucru natural îți face bine;

Trebuie să faci multe exerciții fizice pentru a pierde în greutate;

Cafeaua îți face rău;

Sarea este o substanță periculoasă;

Moderația este cheia succesului atunci când urmezi o dietă.


Celor care doar se străduiesc să se mențină, dar și celor care vor să slăbească autorul le dă o serie de sfaturi însoțite de explicațiile științifice de rigoare:


Nu vă feriți de grăsime! E cel mai important și mai puțin inflamator macro-nutrient.

Atenție la proteine! Nu faceți abuz de ele și limitați-vă la cele de calitate!

Consumați carne provenită de la animalele hrănite cu iarbă, în detrimentul celei provenite de la animale hrănite cu cereale sau a celei convenționale;

Atenție la fructe, mănâncă însă legume în cantități cât mai mari!

Consumă amidon (cartofi, orez, morcovi, dovlecei) în cantități cât mai mici;

Nu consuma mai mult de 25 de grame de fructuză pe zi;

Nu îți obosi organismul cu alimentele Kriptonită (zahăr, alimente procesate, ingrediente OMG, uleiuri vegetale de origine non-vegetală, cereale, lactate convenționale, exceptând untul sau untul clarificat);

Consumă grăsimi la micul dejun și carbohidrați la desert;

Optează pentru cafeaua Bulletproof în detrimentul celei obișnuite;

Postește intermitent pentru a te bucura de o sănătate mai bună și pentru evoluția creierului tău;

Bucură-te de un somn odihnitor grație dietei, „viața e prea scurtă ca să te trezești obosit!”

Fă mai puține exerciții fizice și dezvoltă-ți mușchii;

Consumă suplimente nutritive (autorul vă dă și mici explicații cu privire la utilitatea celor mai populare vitamine în corpul vostru). 


Așadar, dieta Bulletproof înseamnă mai pe scurt să renunți la zahăr, să consumi în locul lui grăsimi sănătoase precum untul, avocado, uleiul de măsline sau untul de cacao, să consumi carne de vită sau oaie, curcan, gâscă, pui sau pește, să renunți la cereale și gluten, să elimini din alimentația ta aditivii, coloranții și aromele artificiale, să elimini lactatele procesate dar și alunele, fasolea și lintea pentru că provoacă inflamații, să optezi pentru fructe și legume bio, în detrimentul celor convenționale, dar să limitezi consumul de fructe la o gustare, două pe zi.


Mâncând astfel, autorul îți garantează că vei slăbi o jumătate de kilogram pe zi, că îți vei curăța corpul de toxine, dar și că, în același timp, vei avea mai multă energie și te vei simți mai concentrat.


Și pentru că Dieta Bulletproof înseamnă să consumi doar anumite grupe de alimente, autorul îți prezintă o listă detaliată (90 de pagini) a tuturor legumelor, grăsimilor, proteinelor, lactatelor, băuturilor, condimentelor, etc. acceptate sau neacceptate în această dietă, cu tot cu proprietățile lor. Urmează apoi dieta propriu zisă pe două săptămâni în care vei găsi meniurile pe care poți să le consumi la discreție dimineața, la prânz și seara, dar și o serie de rețete pe care să ți le prepari cât timp vei ține această cură.


După ce roadele dietei Bulletproof vor începe să apară, promite autorul, „vei funcționa la un nivel mai înalt, vei afișa un corp mai atractiv, dar vei fi totodată și mai puternic și mai rezistent decât ți-ai imaginat vreodată”.


TESTIMONIALE:


„Am crezut că știu multe lucruri despre sănătate și nutriție, dar Dave Asprey mi-a dezvăluit adevărul despre mâncarea modernă și, poate cel mai important, despre grăsimea saturată sănătoasă.” - Brandon Routh, actor


„Știm cu toții cât este de ușor să creștem în greutate și să ieșim din formă. Aplicând conceptele din The Bulletproof Diet, pierderea în greutate și revenirea stării de bine vor fi mai simplu de realizat. Dave a făcut cercetări pentru a înțelege complexitatea motivului pentru care dietele dau greș, arătându-ne apoi un proces prin care putem răsturna totul. Lasă-l pe Dave să îți arate că un corp grozav și o sănătate bună sunt un drept din naștere nu un vis ireal.” - Doug McGuff, co-autor al volumului Body By Science și președinte al companiei Ultimate Exercise, Inc.


„În munca mea am nevoie de multă energie și consistență, iar Bulletproof îmi oferă acest lucru. Orice cafea îți provoacă în cele din urmă acea ruptură… nu și Bulletproof. A devenit un stil de viață pentru mine.” - Jeremy Piven, actor, producător


„Dave Asprey te va face să îți pui întrebări cu privire la tot ce știai despre nutriție și sănătate. Metoda lui revoluționară te va face cu adevărat să fii mai sănătos, mai arătos și mai isteț – cu toții putem fi Bulletproof, ca Dave!” – Mark Hyman, autorul bestsellerului New York Times The Blood Sugar Solution

Mai mult
Etichete:  #diete
Detalii produs
ISBN: 9786069138960
Editura ACT si Politon
Format: eBook
Detalii despre autor
Dave Asprey este cunoscut drept „părintele biohackingului” și fondatorul companiei  Bulletproof 360, Inc, o companie care activează în domeniul sănătății și wellness-ului.  El este autorul a patru bestsellere New York Times, gazda podcast-ului The Human Upgrade (fostul Bulletproof Radio), câștigător al unui premiu Webby, și creatorul celor două produse fenomen la nivel mondial: Cafeaua Bulletproof și Dieta Bulletproof.
 
Cercetările lui Dave Asprey în legătură cu alimentele și stilul de viață care ne pot ajuta să fim mai performanți și mai sănătoși au început în momentul în care a realizat că, în ciuda averii sale colosale, nu era decât un antreprenor supraponderal din Sillicon Valley care risca să moară prematur din cauza numeroaselor afecțiuni pe care le dobândise ca urmare a unui stil de viață nesănătos. Dorind să trăiască o viață lungă și să fie sănătos, Asprey a călătorit prin toată lumea, din Tibet, până în Anzi, timp de 25 de ani, descoperind și inventând modalități prin care ne putem atinge adevăratul potențial uman. Dat fiind faptul că el însuși a devenit super-performant ca urmare a descoperirilor făcute, s-a gândit să împărtășească aceste cunoștințe cu semenii săi prin intermediul cărților pe care le-a scris. La Editura ap! au mai apărut de același autor volumele: „Supermintea”, „Dieta Bulletproof” și  „Bulletproof: Cartea de bucate”. 
 
eBooks
Download (PDF, mobi, epub, OPF): eBook