Cum să creezi adevărata prosperitate. Ediția a II-a

(0) Scrie o recenzie

ISBN: 978-606-913-664-5

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

eBook
22,40 Lei
Adaugă la favorite

Autoarea Shakti Gawain descrie în cartea sa de dezvoltare personală, Cum să creezi adevărata prosperitate / Creating True Prosperity, apărută în premieră în limba română la ACT şi Politon, modul în care vă puteţi raporta la bani şi în ce măsură aceștia sprijină şi sporesc experienţa generală asupra prosperităţii.


Cum să creezi adevărata prosperitate aduce în prim plan o perspectivă inedită asupra prosperității și vieții armonioase. Definiția prosperității nu constă, în viziunea lui Shakti Gawain, în a avea numeroase bunuri materiale și a sta pe munți de bani, ci mai degrabă în dezvoltarea echilibrului și a integrării. Printr-o abordare nouă, Gawain critică tendința occidentală de a echivala banii cu fericirea, încurajând cititorii să își examineze dorințele în mod onest, până la adevăratele cauze și motivații, și să le separe de năzuințele false și de dependențe.


Nevoile şi dorinţele voastre există pe un spectru, după cum urmează:


Lucruri de care aveţi nevoie pentru supravieţuirea fizică.


Lucruri de care aveţi nevoie pentru starea de bine fundamentală, la nivel fizic, emoţional, mental şi spiritual.


Lucruri pe care inima şi sufletul vostru şi le doresc pentru împlinirea, autoexprimarea, scopul vieţii şi fericirea voastră.


Lucruri pe care vreţi cu adevărat să le aveţi sau să le experimentaţi.


Lucruri pe care aţi vrea să le aveţi sau să le trăiţi.


Accesaţi site-ul oficial al lui Shakti Gawain AICI


BANII ŞI PROSPERITATEA


Majoritatea oamenilor cred că a fi prosper înseamnă să ai mulţi bani. Alţii definesc prosperitatea într-un mod mai puţin specific: „Prosperitatea ar însemna să am destui bani pentru a mă simţi în siguranţă cu viitorul meu, pentru a nu mă simţi limitat, pentru a nu-mi face griji.”Altfel spus, prosperitatea este un fel de libertate de a fi.


Shakti Gawain oferă o definiţie a prosperităţii: Prosperitatea este experienţa de a avea din belşug ceea ce ne trebuie şi dorim cu adevărat în viaţă, din punct de vedere material şi nu numai.


Paşii în dobândirea prosperităţii constau în descoperirea a ceea ce aveţi nevoie, dezvoltarea abilităţilor de a aduce acele lucruri în viaţa voastră şi recunoştinţa şi aprecierea a ceea ce aveţi.


Fiecare s-a născut cu puterea de a aduce propria contribuţie şi de a crea împlinire pentru sine însuşi, dar cei mai mulţi trec prin viaţă inconştienţi de propriile lor nevoi şi dorinţe reale. În această carte de dezvoltare personală, autoarea vă îndeamnă să începeţi procesul de creare a unei prosperităţi mai mari, gândindu-vă profund la ceea ce vă doriţi cu adevărat, fără a uita că adevărata prosperitate nu înseamnă în mod necesar a avea mai mult.


În lumea modernă, majoritatea oamenilor aleg un mod de viaţă în care trebuie să aibă de a face cu banii.


TREI PUNCTE DE VEDERE DESPRE PROSPERITATE


Din punct de vedere materialist, concentrarea oamenilor este exclusiv externă. Concepţia generală este că banii reprezintă cheia pentru a obţine ceea ce se doreşte în tărâmul fizic. În căutarea succesului şi a fericirii, fiecare individ încearcă să facă o mulţime de bani, astfel încât să aibă lucrurile pe care şi le doreşte.


Punctul de vedere transcedent-spiritual este într-o măsură mai mică sau mai mare opus celui materialist. Potrivit acestei filosofii, împlinirea provine din planul spiritual. Prosperitatea reprezintă bogăţia experienţei spirituale.


Dintr-o perspectivă New Age, lumea externă este reflectarea lumii interioare. Tărâmul fizic oglindeşte conştiinţa. Limitarea este cauzată de propriile gânduri şi credinţe despre realitate. 


Această abordare creează o legătură între ceea ce este intern şi ceea ce este extern.


Însă autoarea este de părere că toate aceste trei puncte de vedere sunt prea limitate pentru a-i ajuta pe cei mai mulţi dintre oameni să creeze adevărata prosperitate. În cazul viziunii materialiste, problema este că aceasta neagă importanţa tărâmurilor interioare şi a nevoilor spirituale, mentale şi emoţionale. Trecerea la extrema cealaltă ( transcedent-spirituală) neagă importanţa aspectelor voastre fizice şi emoţionale, acestea însemnând o parte importantă din ceea sunteţi. Iar modul de abordare New Age îi poate lăsa pe oameni confuzi şi frustraţi pentru că sunt incapabili să manifeste abundenţa financiară rapid şi uşor.


BANII ŞI ENERGIA


În esenţă, banii reprezintă un simbol al energiei. Toată existenţa universului este alcătuită din energie. Uneori, energia este investită în acţiuni care aduc bani, aşadar afacerile voastre financiare tind să reflecte modul în care se mişcă energia vieţii voastre. Banii sunt un mijloc de schimb pe care oamenii l-au ales să reprezinte energia creatoare. Banii pot reprezenta numeroase lucruri: siguranţă, putere, statut, validare, recunoaştere, oportunitate, succes, păcat, lăcomie, abundenţă, fericire etc.


Este puţin probabilă atingerea unei prosperităţi reale, din punct de vedere financiar sau altfel, până când nu sunteţi capabili să vă simţiţi confortabil în propriul corp, ştiind, de asemenea, cum să acţionaţi în lumea materială.


Pentru înţelegerea relaţiei voastre cu banii, este important să recunoaşteţi că banii vă dau putere în lume. Deşi nu vă oferă neapărat capacitatea de a împlini nevoile spirituale, mentale sau emoţionale, vă pot ajuta în anumite moduri pentru a satisface nevoile respective.


Iată un mic exerciţiu prezentat în carte. Terminaţi următoarele propoziţii. Răspundeţi repede şi spontan:


Dacă devin prea puternic, aş putea.....


Dacă devin prea puternic, aş putea să nu....


Mama mea crede că puterea este...


Tatăl meu crede că puterea este...


Puterea este periculoasă când...


Exerciţiul complet îl puteţi găsi în interiorul cărții.ÎNŢELEGEREA POLARITĂŢILOR


Un factor important pentru crearea adevăratei prosperităţi îl reprezintă explorarea, dezvoltarea şi echilibrarea numeroaselor energii din interiorul vostru. Fiecare individ este puternic în mod înnăscut. Puterea potenţială trebuie revendicată, dezvoltată şi fiecare om trebuie înveţe să se simtă în largul său cu propria vulnerabilitate. Vulnerabilitatea reprezintă abilitatea de a fi influenţat de către cei din jur. Pentru a avea o experienţă de viaţă bogată, deplină şi de succes, trebuie să îmbrăţişaţi ambele polarităţi (putere - vulnerabilitate).


Învăţaţi să onoraţi toate energiile vieţii. Trebuie să înţelegeţi că, pentru fiecare adevăr, există un adevăr egal şi opus. Când vă confruntaţi cu un set de polarităţi (raţionalitate şi intuiţie, spre exemplu), trebuie să recunoaşteţi valoarea de ambele părţi şi cumva să creşteţi îndeajuns pentru a le îmbrăţişa pe amândouă.


EXPLORAREA CONTRARIILOR


Există două moduri de bază pentru a avea putere sau pentru a obţine ceea ce doriţi în viaţă: Modul activ (să urmăriţi ceea ce vreţi, să faceţi să se întâmple acel lucru), modul receptiv (să atrageţi acel lucru, să îl magnetizaţi, să îi permiteţi să se întâmple). Modul activ presupune concentrare, agresivitate, încredere şi disponibilitatea de a risca. Modul receptiv cere deschidere, vulnerabilitate, încredere, abilitatea de a aştepta, disponibilitatea de a avea şi accepta.


Conform acestei cărţi, în cadrul rolurilor tradiţionale, masculin şi feminin, majoritatea bărbaţilor au fost identificaţi cu polaritatea activă, în timp ce majoritatea femeilor au fost identificate cu polaritatea receptivă. Însă acasă lucrurile erau adeseori inversate.


Capacităţile oamenilor de a da şi de a primi se află în centrul abilităţilor de a crea şi trăi adevărata prosperitate.


DEZVOLTAREA ECHILIBRULUI ŞI INTEGRĂRII


Iată o serie de paşi despre care autoarea acestei cărţi de dezvoltare personală a descoperit că vă pot ajuta să echilibraţi în mod eficient propriile polarităţi interioare:


Pasul unu: Trebuie să recunoaşteţi că voi conţineţi toate energiile diferite ale universului. Acestea sunt denumite „Formele primare ale sinelui”.


Pasul doi: Trebuie să recunoaşteţi ce energii aţi dezvoltat cel mai puternic, cu ce calităţi vă identificaţi cel mai mult.


Pasul trei: Cunoaşteţi şi apreciaţi formele primare ale sinelui.


Pasul patru: Vă veţi separa de aceste forme primare ale sinelui. Această experienţă reprezintă pasul cel mai important pentru creşterea conştiinţei.


Pasul cinci: Identificaţi unele dintre formele renegate ale sinelui de care aveţi nevoie sau pe care doriţi să le dezvoltaţi.


Pasul şase: Gândiţi-vă la anumite moduri în care puteţi face paşi mici, graduali, în direcţia dezvoltării unui sine renegat, în timp ce vă păstraţi încă punctele forte primare.


Una dintre cele mai elocvente reflectări cu care trebuie să lucraţi este aceea oferită de relaţiile voastre. Toţi cei pe care îi atrageţi în viaţa voastră sunt o oglindă pentru voi, în anumite moduri.


DORINŢELE


Dacă prosperitatea este experienţa de a avea suficient din ceea ce vă trebuie şi doriţi cu adevărat, cum ştiţi ce anume vă trebuie şi doriţi cu adevărat? La nivel emoţional, toţi oamenii au trăit momente când nevoile nu le-au fost satisfăcute sau dorinţele nu le-au fost împlinite. Prin urmare, toţi au suferit într-o măsură mai mică sau mai mare dezamăgiri, frustrări sau durere.


Este necesar să vă raportaţi la nevoile şi dorinţele voastre într-un mod sănătos, care să vă aducă adevărata prosperitate.


Dorinţele reale provin din inima şi sufletul fiecăruia, fiind necesar să le onoraţi şi să aveţi încredere în ele. Dorinţele vă motivează să înaintaţi pe calea voastră, învăţând, crescând şi dezvoltând unica voastră formă de expresie creatoare. Visurile vă ghidează către împlinirea scopului vieţii voastre.


Iată un exemplu  care să vă ajute să luaţi mai profund legătura cu nevoile şi dorinţele voastre: Găsiţi un loc liniştit unde să fiţi netulburaţi pentru o oră sau două, într-un mediu confortabil. Luaţi un caiet şi un pix, apoi aşterneţi pe foaie tot ce vă trece prin gând. Lucruri tangibile şi intangibile. După aceea, uitaţi-vă la fiecare punct şi scrieţi de ce este important acel lucru pentru voi. Procesul creării prosperităţii se bazează pe faptul de a şti care vă sunt într-adevăr nevoile şi dorinţele. A fi conştienţi de nevoile mai profunde din jurul dorinţei vă va ajuta puternic în găsirea acelui lucru care se încadrază perfect cu dorinţa.


Un alt factor important, pe care autoarea îl prezintă este încrederea în intuiţie. „Cel mai bun mod pe care l-am descoperit pentru a-mi urma adevăratele dorinţe este să acord atenţie simţului meu intuitiv. Cu toţii avem o mare înţelepciune în interiorul nostru, o parte din noi care ştie exact ceea ce avem nevoie în fiecare moment. Ne naștem cu acest simţ intuitiv, dar cei mai mulţi dintre noi sunt rapid învăţaţi să nu aibă încredere în acesta şi să îl ignore. Trebuie să reînvăţăm ceva ce ar trebui să vină în mod natural. Din fericire, nu este prea greu; este nevoie doar de ceva exerciţiu.” (Shakti Gawain)


Paşii către adevărata prosperitate, prezentaţi şi analizaţi în această carte sunt: recunoştinţa, conştientizarea, vindecarea, urmarea propriului „tu”, crearea unei viziuni, fixarea scopurilor, împărţirea darurilor voastre.


La finalul cărţii Cum să creezi adevărata prosperitate, este redat un interviu cu autoarea Shakti Gawain şi câteva poveşti adevărate care explorează diferitele aspecte ale prosperităţii.


Mai mult
Etichete:  #spiritualitate
Detalii produs
ISBN: 9786069136645
Editura ACT si Politon
Format: eBook
Detalii despre autor

Shakti Gawain a absolvit, la mijlocul anilor '70, Universitatea din California, licențiindu-se în arte plastice și dans. Cea mai cunoscută carte a sa este „Vizualizare creativă”, bestseller pentru aproape 40 de ani. Shakti Gawain a mai publicat titluri precum „Cum să creezi adevărata prosperitate”, „Parteneriatul: Un nou tip de relație”, „Cum să trăiești în lumină”, „Calea transformării”, „Cum să îți dezvolți intuiția”, „Patru niveluri ale vindecării”.

Shakti Gawain ține workshopuri pe tot cuprinsul Statelor Unite, dar și în multe alte țări.

Cărțile sale s-au vândut în peste 10 millioane de exemplare și au fost traduse în peste treizeci de limbi.

Împreună cu Marc Allen, autoarea americană a înființat „New World Library Publishing Company”.

eBooks
Download (PDF, mobi, epub, OPF): eBook
Descărcați gratuit