Tu eşti Placebo. Ediția a III-a

(0) Scrie o recenzie

ISBN e-Book PDF - 978-606-913-992-9 
ISBN e-Book Mobi - 978-606-913-993-6
ISBN e-Book ePub - 978-606-913-994-3

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

eBook
44,80 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

ACT și Politon vă propune Tu ești placebo (You Are The Placebo), de Joe Dispenza, în format audiobook. Lectura în limba română a actorului Cosmin Șofron, vă va purta pe durata a 14 ore și 28 de minute, printr-o explorare a istoriei și psihologiei efectului placebo și chiar mai mult decât atât. Autorul se întreabă: „Este posibil să învățăm despre principiile placebo și fără a ne baza pe o medicamentație, să se producă aceleași schimbări interne pentru sănătate și în cele din urmă pentru viață?” Cartea audio conține, la final, două meditații. Prima: „Cum să schimbi două credințe și percepții”, iar cea de-a doua: „Cum să schimbi o credință și o percepție.”
Meditația 1 „Cum să schimbi două credințe și percepții” și Meditația 2 „Cum să schimbi o credință și o percepție” pe care le găsiți pe site-ul nostru și separat sunt incluse integral în acest audiobook.Joe Dispenza pune în discuție, de la început, câteva dintre lucrurile pe care nu le veți găsi în acest audiobook. Nu veți asculta despre etica folosirii substanțelor placebo în tratamentul medical. Există controverse în legătură cu corectitudinea morală a administrării de substanțe inactive pacienților care nu fac parte dintr-un studiu medical. Tu ești placebo își propune să vă ofere controlul pentru a crea propria voastră schimbare, și nu să stabilească dacă este sau nu în regulă ca alți oameni să vă amăgească pentru a face această schimbare.


AICI puteți accesa pagina web oficială a lui Joe Dispenza


udiobookul acesta nu este despre negare. Niciuna dintre metodele prezentate nu implică negarea vreuneia dintre problemele de sănătate pe care ași putea să le aveți în prezent. Veți descoperi că un feedback onest, sub forma testelor medicale, vă va informa dacă ceea ce faceți funcționează.

De asemenea, Tu ești placebo nu va pune sub semnul întrebării eficiența diferitelor modalități de vindecare. Există numeroase modalități, iar unele dintre ele funcționează destul de bine. Scopul autorului acestui audiobook este să vă prezinte modalitatea aparte care i-a captat cel mai mult atenția: vindecarea doar prin intermediul gândirii.


În primul capitol veți face cunoștință cu câteva dintre poveștile uimitoare ce demonstrează puterea incredibilă a minții umane. În al doilea capitol este oferită o scurtă istorie a placeboului, urmărind mărturii ale descoperirilor științifice asociate, începând cu anii 1770 și până în prezent, când neurocercetătorii rezolvă mistere incitante despre modul în care funcționează mintea. Capitolul trei vă prezintă fiziologia fenomenelor care au loc în creierul vostru atunci când se produce efectul placebo. Capitolul patru al audiobookului abordează o discuție despre efectul placebo în corp, explicându-se următorul pas al fiziologiei reacției placebo. De asemenea, se discută despre ceea ce înseamnă genele și modul în care acestea sunt semnalate în corp. Capitolul cinci explică modul în care gândurile vă schimbă creierul și corpul. În următorul capitol, cel de-al șaselea, veți afla despre o echipă de cercetători care a avut inițiativa de a testa dacă o persoană obișnuită, onestă, sănătoasă din punct de vedere mintal, putea fi programată să facă un lucru pe care, în mod normal, l-ar fi considerat de neconceput: să împuște o persoană străină cu intenția de a ucide. În continuarea audiobookului veți afla despre puterea pe care o exercită credințele inconștiente și veți avea șansa de a identifica unele dintre acele credințe pe care le nutriți fără să vă dați seama. Capitolul opt este despre universul cuantic, lumea imprevizibilă a materiei și energiei, din care sunt formați atomii și moleculele oricărui lucru din univers. Apoi vă vor fi prezentate trei persoane de la workshopurile lui Joe Dispenza, care au raportat niște rezultate cu adevărat remarcabile după ce au utilizat tehnicile puse în discuție de dr. Dispenza.


Ce anume provoacă aceste vindecări, așa zis miraculoase? Care este procesul prin care credința și încrederea pot produce efecte atât de profunde? Oare starea de spirit interioară a oamenilor care au avut parte de vindecări a fost influențată sau modificată de condițiile din mediul lor extern în asemenea măsură, încât noua lor stare de spirit ar putea, de fapt, să aibă ca rezultat schimbări fizice reale?


Printre primele mari descoperiri, se numără un studiu revoluționar de la sfârșitul anilor 1970, care a arătat pentru prima dată că o substanță placebo putea declanșa eliberarea endorfinelor, exact așa cum fac anumite medicamente active. Dacă organismul poate acționa ca o farmacie proprie, producând medicamentele sale, atunci nu ar putea fi adevărat și că este deplin capabil să distribuie și alte medicamente naturale, când este nevoie, din amestecul infinit de substanțe chimie și compuși de vindecare, iar acestea să acționeze la fel ca acelea pe care le prescriu medicii sau chiar mai bine decât medicamentele prescrise de ei?


Substanțele placebo au performanțe mai bune decât antidepresivele.


Autorul spune că organismul uman este într-adevăr capabil să creeze o multitudine de substanțe chimice și biologice care pot vindeca, pot proteja împotriva durerii, pot fi de ajutor pentru un somn odihnitor, pentru fortificare sistemului imunitar sau pentru a simți plăcere.


Puteți fi propriul placebo?

„Două studii recente ale Universităţii din Toledo au proiectat,probabil, cea mai bună lumină asupra modului în care poate determina mintea, de una singură, ceea ce percepe şi experimentează o anumită persoană. Pentru fiecare studiu, cercetătorii au împărţit un grup de voluntari sănătoşi în două categorii – optimişti şi pesimişti – în funcţie de modul în care voluntarii au răspuns la întrebările dintr-un chestionar de diagnoză. În primul studiu, aceştia le-au oferit subiecţilor o substanţă placebo, dar le-au spus că este vorba despre un medicament care îi va face să se simtă rău. Pesimiştii au avut o reacţie mult mai puternică la pastila respectivă decât optimiştii. În cel de-al doilea studiu, cercetătorii le-au oferit subiecţilor tot o substanţă placebo, însă le-au spus că îi va ajuta să doarmă mai bine. Optimiştii au raportat o calitate mult mai bună a somnului decât pesimiştii.” Astfel, în același mediu, cei care au o mentalitate pozitivă au tendința să creeze situații pozitive, în timp ce oamenii cu o mentalitate negativă au tendința să creeze situații negative.


Joe Dispenza examinează trei elemente cheie pentru a vedea modul în care se desfășoară procesul efectului placebo: condiționarea, așteptarea și semnificația.


Dacă efectul placebo este o funcție a modului în care un gând poate schimba fiziologia – ar putea fi numit controlul minții asupra materiei – atunci probabil ar trebui să vă examinați gândurile și modul în care acestea interacționează cu creierul și corpul vostru.


Joe Dispenza abordează termeni precum „circuit cerebral”, „rețele neuronale”, „chimie cerebrală”, „expresie genetică”, după care schițează câteva interpretări științifice simple despre cum colaborează creierul și corpul pentru a crea un model complet al felului în care realitatea voastră poate deveni propriu vostru placebo.


„Dacă a învăța înseamnă a stabili noi conexiuni sinaptice, atunci a ne aminti înseamnă a menţine acele conexiuni cuplate. Astfel că, de fapt, o amintire este o relaţie sau o conexiune pe termen lung între celulele nervoase. Iar crearea acestor conexiuni şi modurile în care se schimbă de-a lungul timpului modifică structura fizică a creierului. Pe măsură ce creierul face aceste schimbări, gândurile noastre produc un amestec de diferite substanţe chimice, denumite neurotransmiţători (serotonina, dopamina şi acetilcolina sunt câteva exemple pe care s-ar putea să le recunoşti). Când gândim ceva, neurotransmiţătorii de pe ramura unui arbore neuronal traversează fanta sinaptică pentru a ajunge la rădăcina unui alt arbore neuronal. După ce traversează fanta, neuronul declanşează o descărcare electrică de informaţii. Când continuăm să avem aceleaşi gânduri, neuronul se activează în aceleaşi moduri, întărind relaţia dintre cele două celule, ca ele să poată transmite mai prompt semnalul data următoare, când se vor activa neuronii respectivi. În consecinţă, creierul semnalează dovezi concrete că un anumit lucru a fost nu doar învăţat, ci şi amintit. Acest proces al întăririi selective este denumit potenţare sinaptică.”


La fel cum gândurile reprezintă limbajul creierului, tot așa și sentimentele sunt limbajul corpului. Modul în care gândiți și felul în care vă simțiți creează o stare de a fi. Această stare apare în momentul când mintea și corpul lucrează împreună. De fiecare dată când aveți un gând, creierul vostru, pe lângă faptul că produce neurotransmițători, produce, de asemenea, și o altă substanță chimică – o mică proteină denumită „neuropeptidă”, care trimite un mesaj corpului vostru. Corpul reacționează, având o senzație. Creierul observă că organismul are o senzație, prin urmare generează alt gând care să se potrivească exact cu acea senzație, ce va produce mai multe mesaje chimice care vă permit să gândiți în felul în care tocmai vă simțeați.


Oamenii sunt obișnuiți să se gândească la realitate ca fiind ceva constant și sigur, dar după cum veți observa în acest audiobook, modul în care ați fost învățați dintotdeauna să vedeți lucrurile nu este cel în care sunt ele cu adevărat.


De-a lungul timpului, materia și mintea au devenit entități separate, astfel născându-se dualismul. Fizica clasică are limitele ei când vine vorba despre studiul energiei, al acțiunilor lumii imateriale dincolo de spațiu și timp, și al comportamentului atomilor. Când oamenii de știință din domeniul mecanicii cuantice au început să examineze aspectele din ce în ce mai mici ale atomului, precum cele care alcătuiesc nucleul, cu cât se uitau mai îndeaproape, cu atât atomul devenea mai puțin distinct și clar, până când a dispărut. Din spusele lor, atomii par să fie 99,999% spațiu gol. Joe Dispenza spune însă, că acest spațiu nu este cu adevărat gol. Este, de fapt, plin de energie.


Aprecieri critice ale acestei cărți audio:


Bernie Siegel, doctor în medicină: „Din experienţa mea cu pacienţi suferind de boli cauzatoare de moarte, am aflat adevărul, aşa cum este împărtăşit el în Tu eşti placebo. Corpul resimte ceea ce crede mintea. Am învăţat cum să-i însănătoșesc pe oameni, inducându-i în eroare spre binele lor. Doctorii pot vindeca sau ucide cu «vorbe, vorbe, vorbe» când acestea devin «săbii, săbii, săbii». Cu toţii avem în noi potenţialul de autovindecare. Cheia este să ştii cum să îţi atingi potenţialul. Citeşte şi învaţă.”


Daniel G. Amen, doctor în medicină: „Mintea ta este incredibil de importantă pentru succesul sau eşecul tuturor lucrurilor pe care le faci, de la relaţii, şcoală, carieră şi finanţe, până la starea generală de fericire. Tu ești placebo este o explorare impresionantă a celei mai importante resurse a ta și îți oferă instrumente puternice pentru a-ți optimiza mintea și a-ți spori succesul, în general. Sunt încântat de felul în care Joe Dispenza comunică idei complexe într-un mod pe care fiecare dintre noi îl poate înţelege şi de pe urma căruia poate beneficia.”


Gregg Braden, autor al cărților Deep Truth (Adevărul profund) și The Divine Matrix (Matricea divină): „Efectul placebo – reacţia noastră la credinţa că am primit un catalizator pentru vindecare – a fost multă vreme studiat în medicină ca un fenomen straniu. În cartea sa revoluționară Tu eşti placebo, dr. Joe Dispenza ne catapultează dincolo de considerarea acestui efect drept o anomalie. Prin intermediul a 12 capitole concise, care sună ca un thriller ştiinţific din viaţa reală, Dispenza ne oferă argumente solide pentru a accepta fenomenul care schimbă regulile jocului în viaţa noastră: noi suntem de fapt efectul placebo, dovedindu-ne faţă de noi înşine cele mai mari posibilităţi pentru vindecare, miracole şi longevitate! Ador această carte şi aştept cu nerăbdare o lume în care secretul efectului placebo va reprezenta fundamentul vieţii de zi cu zi.”


Sonia Choquette, consultant intuitiv în cele șase simțuri, autoarea bestsellerului The Answer Is Simple (Răspunsul este simplu): „Tu eşti placebo este un must-read pentru oricine doreşte să experimenteze sănătatea optimă a minţii, corpului şi spiritului. Dr. Joe Dispenza spulberă mitul conform căruia nu deținem controlul asupra sănătății noastre şi ne redă puterea şi dreptul de a ne aştepta la o sănătate şi o stare de bine minunate de-a lungul vieţii noastre, arătându-ne modul în care să le creăm. Să citești această carte înseamnă să subscrii la absolut cea mai bună asigurare de sănătate disponibilă în lume.”


Mai mult
Etichete:  #spiritualitate
Detalii produs
ISBN: 9786069139929
Editura ACT si Politon
Format: eBook
Detalii despre autor

Joe Dispenza a captat atenția publicului larg pentru prima dată ca fiind unul dintre oamenii de știință din premiatul film What the BLEEP Do We Know!? De la lansarea filmului în 2004, munca lui s-a extins, s-a aprofundat, și orientat spre câteva direcții cheie – toate reflectând pasiunea sa de a explora cum oamenii pot folosi ultimele descoperiri din domeniul neuroștiinței și al fizicii cuantice nu doar pentru a vindeca boli, dar și pentru a duce o viață mai împlinită și mai fericită.

Ca profesor și lector, a fost invitat să vorbească în mai mult de 27 de țări de pe 6 continente, educând milioane de oameni cu stilul său, devenit brand, ușor de înțeles, încurajator și plin de compasiune, descriind cum oamenii își pot re-direcționa creierul și recondiționa corpul pentru a face schimbări permanente. Pe lângă numeroasele cursuri online pe care le oferă și cele televizate, el predă workshop-uri progresive de trei zile și workshop-uri avansate de cinci zile în USA și peste hotare. Joe Dispenza este, de asemenea, profesor al Universității International Quantum for Integrative Medicine în Honolulu, al Institutului Omega Institute for Holistic Studies din Rhineb, New York; și al Centrului Kripalu Center for Yoga și Health in Stockbridge, Massachusetts.

Ca cercetător, Dr. Joe explorează știința din spatele remisiilor spontane și cum se vindecă oamenii de boli cronice și chiar de cele în ultimă fază. Recent, a început un parteneriat cu alți cercetători pentru a executa cercetări extinse asupra efectelor meditației în timpul unor workshop-uri avansate. 

eBooks
Download (PDF, mobi, epub, OPF): eBook
Descărcați gratuit