Forța vitală: Cum pot descoperirile din medicina de precizie să transforme calitatea vieții tale și a celor dragi

(0) Scrie o recenzie

ISBN: 978-630-303-098-2

PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

*Disclaimer: Rezultatele difera de la persoana la persoana, iar rezultatele nu sunt garantate.

Carte Tiparita
88,00 Lei
Adaugă la favorite

Forța vitală: Cum pot descoperirile din medicina de precizie să transforme calitatea vieții tale și a celor dragi / Life Force: How New Breakthroughs in Precision Medicine Can Transform the Quality of Your Life & Those You Love de Tony Robbins și Peter Diamandis, cu Robert Hariri  este cartea care îți poate salva viața. La propriu. Pentru că vorbește despre cele mai noi descoperiri medicale care ne dau posibilitatea în momentul de față să tratăm unele dintre cele mai grave boli, să ne menținem tineri până la vârste înaintate și să ne bucurăm de o stare de spirit excelentă chiar și atunci când împrejurările nu sunt dintre cele mai favorabile. Dar această carte va fi o sursă neprețuită de inspirație pentru toți cei interesați să trăiască mai mult și mai bine și să aibă mai multă energie și vitalitate fără cofeină sau alte stimulente, dar și:


Să-și crească masa musculară, să-și accelereze metabolismul și să-și mărească densitatea osoasă;


Să-și crească capacitatea de concentrare;


Să atingă performanțe de top folosind ultimele tehnologii și dispozitive portabile;


Să se vindece de cele mai grave afecțiuni cu ajutorul celulelor stem;


Să-și recapete vederea cu ajutorul terapiei genice;


Să scape de durerile de spate cu ajutorul celor mai noi terapii în domeniu;


Să își amelioreze semnificativ simptomele bolii Parkinson recurgând la o operație pe creier fără incizie;


Să afle ce descoperire revoluționară ar putea eradica osteoartrita;


Să deslușească misterul îmbătrânirii și cum am putea să o încetinim, să o oprim sau poate, chiar să întinerim.


Să aplice cele mai noi metode de a slăbi sănătos, dar și câteva remedii anti-îmbătrânire revoluționare;


Să afle cele mai noi metode de diagnostic și tratament pentru boli grave precum: cancerul, bolile de inimă, diabetul, boala Alzheimer sau accidentul vascular cerebral.


Iar dacă o carte despre cele mai noi descoperiri din domeniile medicinei, sănătății și frumuseții scrisă de un autor care nu este medic nu îți inspiră încredere, trebuie să ții cont de faptul că opiniile exprimate pe parcursul acestei cărți le aparțin unor medici de prestigiu pe care Tony Robbins i-a consultat în vederea scrierii acestei cărți.


Tony Robbins este autor de bestsellere, antreprenor și filantrop, fiind adesea supranumit strategul de afaceri nr. 1 al Americii. Este solicitat adesea să ofere consultanță pentru unii dintre cei mai de succes oameni de pe planetă, de la atleți, artiști și CEO ai unor mari companii, și până la președinți de stat. Tony Robbins este președintele unui holding care înregistrează vânzări anuale de peste cinci miliarde de dolari. Prin acțiunile sale filantropice furnizează peste 100 de milioane de mese pe an persoanelor nevoiașe. Locuiește în Palm Beach, Florida.


Peter H. Diamandis este autor de bestsellere, fondatorul Bold Capital Partners, dar și fondatorul și președintele executiv al Fundației XPRIZE care concepe și administrează competiții la scară largă adresate echipelor tehnice și științifice, cu obiectivul de a încuraja noi descoperiri științifice în beneficiul umanității. Actualul patronat al fundației include personalități precum Elon Musk, James Cameron, Larry Page și Arianna Huffington. Diamandis are o dublă specializare în genetică moleculară și inginerie aerospațială și deține o diplomă în medicină la Harvard Medical School.


Robert Hariri este un doctor în medicină specializat în neurochirurgie și biomedicină care s-a remarcat la nivel mondial prin faptul că a deschis calea pentru utilizarea celulelor stem în tratamentul unei game largi de boli. Bob este o legendă în domeniul științei regenerării, pentru că a fost primul care a extras celule stem vindecătoare, deosebit de eficiente, din placenta umană. Hariri deține peste 170 de brevete emise și în curs de brevetare pentru descoperirile sale. Este președinte și CEO al Celularity Inc., o companie de biotehnologie specializată în studii clinice, care conduce următoarea revoluție în medicina celulară.


Cartea de față îți va oferi posibilitatea de a profita la maximum de revoluția care are loc acum în diagnosticare, biotehnologie și medicina regenerativă având capacitatea de a-ți îmbunătăți considerabil calitatea vieții. De fapt, cunoștințele practice pe care le vei afla din aceste pagini ar putea efectiv să îți salveze viața. Pe a ta sau pe cea a cuiva drag.


Și pentru a-ți face o mică idee despre cât de rapidă este evoluția în acest domeniu, gândește-te doar că, cu mai puțin de 25 de ani în urmă, descifrarea completă a genomului uman, adică a întregului set de instrucțiuni genetice pentru creșterea și dezvoltarea unei persoane, dura mai mult de un deceniu și costa 2,7 miliarde de dolari. Astăzi, se face cu mai puțin de 600 de dolari și este gata peste noapte.  


Aflăm așadar cum a ajuns autorul să fie pasionat de acest subiect și cum teama că va muri de tânăr l-a frământat de la o vârstă la care cei mai mulți oameni nu se gândesc la moarte. Înțelegem astfel cum a ajuns la concluzia că:


„Cu toții trebuie să gândim pentru noi și să ne facem temele. Nu putem lăsa supravegherea propriei stări de sănătate în seama altcuiva, indiferent câte diplome are agățate pe peretele din birou. Nu putem avea încredere deplină că persoana respectivă are toate soluțiile corecte.”


Dar și cum a ajuns să adopte un stil de viață sănătos, să își aleagă cu mare atenție alimentele pe care le consumă și să facă foarte multă mișcare.


Din capitolul introductiv al cărții vom afla:


Câteva informații extrem de interesante despre corpul omenesc, care dovedesc încă o dată cât de spectaculos este acesta;


Câteva considerații asupra sistemului medical, a doctorilor și a intereselor uriașe care se ascund în spatele companiilor farmaceutice, precum și o serie de scandaluri care au vizat această industrie;


Ce este terapia regenerativă cu celule stem și ce efect miraculos a avut asupra lui Tony Robbins care a suferit multiple răni în urma unui accident de snowboard și cum l-a ajutat aceasta să se vindece de durerile de spate de care suferea de ani buni;


Lunga listă a medicilor de prestigiu pe care Tony Robbins i-a consultat pentru scrierea acestei cărți, exceptându-i pe cei doi coautori Peter H. Diamandis și Robert Hariri.


Cartea este împărțită în cinci părți după cum urmează:


PARTEA ÎNTÂI: REVOLUȚIA FORȚEI VITALE


Din această secțiune extraordinar de interesantă vom afla numeroasele modalități prin care corpul uman poate produce mai multă energie și se poate vindeca mai repede. Vom descoperi de ce îmbătrânim și de ce oamenii de știință încep să se gândească că s-ar putea să nu fie nevoie să îmbătrânim. Tot aici, autorii detaliază pe larg de ce celulele stem, aceste elemente constitutive de bază ale fiecărui țesut și organ din corp,  își merită numele de veritabilă trusă de reparații a naturii. Vedem astfel cum, cu ajutorul lor, astăzi putem vindeca în scurt timp: rupturi de ligamente și discopatii, pierderea vederii, paralizii, leucemia, siclemia, scleroza multiplă, etc. Descoperim că specia umană chiar are un potențial demn de X-Man, putând să se regenereze în mod aproape miraculos și aflăm care sunt cele mai noi instrumente de diagnosticare preventivă, predictivă și personalizată care ar putea să îți salveze literalmente viața.


Exemplele referitoare la vindecări, pe care le-am numi miraculoase dacă nu am ști că este vorba de pură știință, te vor convinge, o dată în plus, că celulele stem sunt stâlpul care susține revoluția medicinei regenerative de astăzi și materia de bază a miracolelor zilnice.


„Peter Diamandis anticipează că, până la sfârșitul acestui deceniu, tratamentele cu celule stem vor costa „mai puțin decât costă astăzi un laptop”. 


Tot în prima parte a cărții, te vei convinge cât de importante sunt analizele de sânge, dar și de faptul că este foarte important să îți verifici în mod curent două elemente care ne influențează enorm calitatea vieții, dar cărora de regulă nu le acordăm o importanță prea mare: valorile hormonilor și ale metalelor grele. Făcând asta, ți-ai putea prelungi simțitor viața. Asta pentru că echilibrul hormonal optim este esențial pentru o viață sănătoasă!


„Hormonii sexuali sunt mesagerii care nu numai că guvernează sănătatea sexuală, dar joacă și un rol esențial în multe funcții fiziologice, printre care se numără reglarea zahărului din sânge, inflamația, starea neurologică, sănătatea cardiacă, sănătatea musculară și metabolismul oaselor.”


Tot aici vedem cum, cu ajutorul a doar două investigații: Revoluționarul test GRAIL (care poate să descopere peste 50 de tipuri diferite de cancer printr-o simplă analiză de sânge) și un RMN putem depista o gamă completă a cancerului în stadii foarte precoce. O altă informație valoroasă este cea referitoare la examinarea Combinostics, care folosește IA ca să analizeze țesutul cerebral și care ajută la diagnosticarea precoce a riscului de Alzheimer, precum și de Parkinson. Acest lucru face posibile tratamentele precoce, mai puțin invazive, care ne pot asigura o rată generală de supraviețuire mai bună.


Studiile de caz referitoare la pacienți tratați la clinica Fountain Life, unde însuși Tony Robbins este partener, ne vor arăta cât de performante sunt noile tratamente disponibile în acest moment pe piață și cât de multe boli pot vindeca. Un motiv în plus așadar de a nu ne resemna în fața bolii și de a persevera în încercarea de a ne vindeca. Tot aici vei afla și despre aplicația dezvoltată de fondatorii Fountain Life care poate să îți evalueze starea reală de sănătate, să acceseze un program de diagnostic condus de IA și să te ajute să te orientezi pe drumul către vindecare și sănătate. Mai multe detalii despre această aplicație vei găsi în acest capitol extrem de interesant.


Aceleași analize te vor ajuta să identifici din timp semnalele de alarmă ale afecțiunilor cardiace și ale bolii Alzheimer sau să vezi dacă ai acumulat metale grele în corp. Află ce alte analize ar trebui să îți mai faci anual pentru a te asigura că ai o stare bună de sănătate din toate punctele de vedere.


Această parte se încheie cu o perspectivă nouă deschisă de David Sinclair - unul dintre cei mai respectați experți în longevitate (un adevărat „lider în domeniul longevității”) - cu privire la cauza de bază a îmbătrânirii – și la felul în care îi putem urma exemplul pentru a încetini și chiar a da înapoi ceasul biologic.


PARTEA A DOUA: EROII REVOLUȚIEI DIN MEDICINA REGENERATIVĂ


A doua parte a cărții analizează câteva tehnologii revoluționare care spulberă convențiile și sunt pe cale să schimbe medicina pentru totdeauna. Tot aici îi cunoaștem pe eroii acestei cărți, cei care duc medicina regenerativă de la masa din laborator la patul pacientului. Dintre aceștia îi amintim pe Martine Rothblatt, care, dincolo de faptul că are o poveste de viață extraordinară, a creat o întreagă industrie de transplant de organe noi, după ce fiica ei s-a îmbolnăvit de o boală terminală rară la plămâni; dr. Carl June, deschizător de drumuri pentru terapia celulară CAR-T - medicamentele vii care au schimbat fundamental metoda de tratament în cazul leucemiilor, eliminând chimioterapia sau radioterapia; dr. Arjun Desai, director general pentru inovații strategice la Insightec și dispozitivul inventat de el pentru tratarea Parkinson; Jennifer Doudna și Emmanuelle Charpentier care au primit premiul Nobel în 2020 pentru descoperirea lor - un mecanism de editare genetică intitulat CRISPR-Cas9; sau echipa de la Biosplice, care descifrează piatra Rosetta pentru comunicarea între celule și pare a se afla în pragul găsirii unui leac pentru osteoartrită. Planurile de viitor ale Biosplice sunt la fel de ambițioase, acestea vizând dezvoltarea unei noi generații de terapii care să atace tumori diferite cu precizia unui laser. Acestea se vor dovedi a fi mai utile în tratarea celor mai întâlnite boli maligne: cancerul de prostată, de sân, de plămâni, de uter și de colon.


„Nu contează cine vindecă osteoartrita. Oricine o vindecă are potențialul să fie cea mai mare companie din lume.” – FINIAN TAN, investitor


Tot în această parte a cărții vom vedea cât de mult a evoluat tehnologia imprimării 3D, folosindu-se de celule stem. Urmărim cum, datorită acestei tehnologii, sute de pacienți au beneficiat de vezici și grefe de piele artificiale – și, aflăm că în curând niciun pacient nu va mai muri în timp ce așteaptă un transplant de inimă sau de rinichi. În capitolul referitor la noile terapii genice și tehnicile de editare a genelor aflăm cum pot acestea repara o inimă bolnavă, cum pot rezolva problemele de vedere care au cauze genetice și cum pot elimina anxietatea asociată cu Alzheimer, având potențialul să blocheze însuși procesul de îmbătrânire. Aflăm astfel că unele dintre aceste terapii revoluționare sunt disponibile chiar acum, altele parcurg minuțiosul proces de aprobare a FDA, de la faza 1 (este sigură?) la faza 2 (este eficace?) și la faza 3 (este eficace la scară largă și mai bună decât ceea ce există deja?).  


PARTEA A TREIA: CE POȚI FACE ACUM


În această secțiune vei afla o serie de metode pentru a-ți crește energia fizică și emoțională și te vei familiariza cu o serie de suplimente de întinerire disponibile la scară largă. Ele variază de la „comutatoare genetice” naturale, cum ar fi peptidele, la o pastilă ieftină aprobată de FDA, despre care unii oameni de știință spun că ar putea proteja împotriva cancerului și a bolilor cardiace. Tot aici se vorbește despre câteva elemente care stau la baza stării de bine a unei persoane: nutriție, post, somn și mișcare; despre gadgeturi și dispozitive portabile, pe care le putem folosi pentru a ne schimba obiceiurile, pentru a ne monitoriza progresul și pentru a aprecia ce funcționează cel mai bine pentru corpul nostru. 


Un alt subiect abordat în această secțiune se referă la regimurile alimentare care îți pot spori vitalitatea, îmbunătăți sănătatea și crește longevitatea și la principiile care stau la baza lor. Vei vedea cum un somn bun influențează totul, de la nivelul testosteronului până la reglarea glicemiei. Vei înțelege ce importanță are masa musculară pentru sănătate. Vei afla ce exerciții îți pot aduce cele mai mari beneficii în urma efortului depus, printre care și un antrenament săptămânal de zece minute, care îți crește forța și mobilitatea. Te vei familiariza cu beneficiile regenerării celulare și alte proceduri cosmetice, care te vor ajuta să te simți tânăr și plin de viață chiar și la vârste mai înaintate. Urmașele Evei vor descoperi tot aici complexitatea sănătății feminine și vor înțelege factorii esențiali pentru calitatea vieții unei femei.


Tot aici vei afla mai multe despre:


eficiența peptidelor, a hormonilor și a unor produse nutraceutice esențiale;

cele mai eficiente metode disponibile - este vorba, printre altele, despre terapia cu laser și acupunctură - pentru a elimina definitiv durerea, fără operații sau medicamente, atacând sursa durerii, nu doar tratând simptomele. 

cum câteva alegeri de stil de viață îți pot prelungi viața cu 12 ani. Este vorba în principal despre alimentație, mișcare, post intermitent, saună, băi cu apă rece și crioterapie, somn, tehnologia OsteoStrong sau sistemul Backbridge, pentru un spate mai sănătos. Lista săptămânală cu lucruri de făcut pentru longevitate va rezuma totul astfel încât să reții mai ușor ce ai de făcut pentru a fi mai sănătos.

cât de important este somnul, cum îți poți crește puterea de concentrare și cum să fii mai binedispus și să ai mai multă vitalitate, fără cofeină sau alți stimulenți;

metode și tehnici simple pentru a-ți crește forța și masa musculară, pentru a-ți accelera metabolismul și pentru a-ți crește densitatea osoasă cu până la 14%;

ultimele descoperiri anti-îmbătrânire din cosmetică, care te pot ajuta să arăți și să te simți extraordinar. Este vorba despre cum putem folosi celulele stem pentru a înlocui și întineri diverse țesuturi îmbătrânite ale corpului; despre cum ne putem recupera frumusețea podoabei capilare sau cum ne putem întineri pielea în ciuda tuturor factorilor care o îmbătrânesc, precum și despre cum ne putem topi rapid grăsimea corporală și întinde pielea; 

ultimele inovații și soluții care ajută femeile să ducă o viață împlinită, sănătoasă și plină de energie. Tot aici vei afla de ce menstruația este un semn neprețuit al sănătății tale generale; câteva mituri în legătură cu sănătatea femeilor și adevărul în legătură cu ele. PARTEA A PATRA: CUM ABORDAM CELE ȘASE BOLI CU CEA MAI MARE RATĂ DE MORTALITATE 


Cele mai mari amenințări la adresa sănătății societății de azi sunt:


1. Bolile cardiace

2. Accidentul vascular

3. Cancerul

4. Durerea cronică care vine odată cu inflamația și bolile autoimune

5. Obezitatea și diabetul

6. Boala Alzheimer și deteriorarea funcțiilor cognitive.


În această parte a cărții vei găsi cele mai recente descoperiri în materie de prevenție și tratament al bolilor cardiovasculare. Vei afla cum pot fi refăcute inimi după un infarct cu ajutorul celulelor stem. Vei vedea cum putem trata accidentele vasculare cerebrale cu succes, astfel încât să nu rămânem cu sechele și care sunt tehnologiile revoluționare care îi ajută pe supraviețuitorii accidentelor vasculare să ducă o viață normală după un astfel de episod.


Tot aici vei fi uimit să afli că există o gamă destul de variată de mijloace menite să prevină cancerul și să-l depisteze precoce, astfel încât șansele de vindecare să crească foarte mult. Este vorba despre o analiză de sânge care poate depista până la 50 de tipuri de cancer în stadii incipiente și despre un RMN complet care poate fi realizat chiar la tine acasă. De asemenea, vei descoperi aici o serie de terapii, remedii și tratamente de ultimă oră, care pot accelera sistemul imunitar pentru a se lupta cu cancerul și a-l învinge. Este vorba, printre altele, despre: o serie de pastile, perfuzii, un ingredient natural care poate diminua semnificativ riscul de cancer și care s-a demonstrat că reduce celulele cancerului de sân cu până la 80%, o procedură inovatoare pentru cancerul de prostată sau patru terapii personalizate care pot întări și accelera sistemul imunitar pentru a ataca cancerul, ș.a. Citește și pune-te la curent cu analiza de sânge Galleri și testul Freenome care ar putea salva în viitor milioane de vieți, dar și cu noile terapii revoluționare care vor face ca, în viitor, cancerul să poată fi tratat ca oricare altă boală. 


Inflamația și bolile autoimune afectează din ce în ce mai mulți oameni în ultimii ani. Dacă vrei să afli care sunt cele mai noi terapii care le pot combate, precum și care sunt ultimele noutăți în tratarea bolii Crohn, a sclerozei multiple, a artritei reumatoide și a psoriazisului, citește această parte a cărții! Tot aici vei afla cele mai eficiente metode pentru a preveni inflamația, diabetul și obezitatea care constituie astăzi adevărate epidemii, dar și de a-ți menține creierul perfect sănătos până la adânci bătrâneți. 


Dar promisiunile medicinii cu privire la viitorul sănătății noastre sunt încă și mai optimiste. Află aici despre analiza de sânge care poate să anticipeze Alzheimerul înainte să apară simptomele; despre perfuziile cu plasmă sanguină de la persoane tinere la persoane vârstnice care ar putea opri declinul cognitiv la vârsta a 3-a; despre medicamentul care poate să îmbunătățească memoria șoarecilor și probabil că și pe cea a oamenilor, dar și despre vaccinul împotriva Alzheimerului care poate încetini considerabil evoluția acestei boli.


PARTEA A CINCEA: LONGEVITATEA, MENTALITATEA ȘI ÎMPLINIREA


„Cea mai importantă decizie pe care o poți lua este să hotărăști că viața este prea scurtă ca să suferi și că vei aprecia și te vei bucura de acest dar al vieții indiferent ce s-ar întâmpla. Ratăm prea multe lucruri minunate, fiindcă petrecem prea mult timp în mintea noastră și nu în inima, în sufletul și spiritul nostru.” – Tony Robbins, Forța vitală


Această secțiune îți va schimba concepțiile pe care le ai în legătură cu vârsta indivizilor, te va familiariza cu revoluția în longevitate în toiul căreia ne aflăm acum și îți va arăta cum ne putem crește vitalitatea la cele mai înaintate vârste. 


Cu alte cuvinte, acesta este un capitol interesat pentru toată lumea, pentru că cine nu și-ar dori să aibă o viață bună până și la cele mai înaintate vârste? 


Din această secțiune vei afla așadar, care este secretul pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții și cât de mare este puterea minții, precum și ce îți trebuie realmente pentru a te simți împlinit. Vei afla astfel, printre altele, ce putere uimitoare are metoda placebo și cum mintea îți poate vindeca corpul până și de cele mai grave boli; cum poți învinge depresia fără medicamente, dar și care sunt cele mai importante hotărâri pe care le poți lua, pentru a-ți schimba calitatea vieții. Tot aici vei găsi trei metode eficiente pe care le poți aplica pentru a trăi într-o stare minunată, și vei găsi câteva exemple de oameni care au trăit într-o stare minunată deși viața nu le-a dat foarte multe motive în acest sens.


În final, te invit să parcurgi cei 7 pași pe care Tony Robbins îi propune pentru a-ți realiza mai ușor obiectivele și a-ți transforma viața, care pot constitui un bun început pentru oricine își dorește o schimbare în viața lui sau a cuiva drag, dar nu știe de unde să înceapă. Și reține mesajul lui Tony Robbins în legătură cu această carte:


„Orice te hotărăști să faci, acești 7 pași sunt doar o simplă modalitate de a încerca să sintetizez o mare parte din informațiile pe care le-ai aflat aici. Încă o dată, nu trebuie să faci toate lucrurile din carte, dar sper că o vei folosi ca pe un ghid, pe care poți să îl consulți toată viața când cauți răspunsuri pentru tine și pentru familia ta. Vom actualiza permanent și site-ul nostru, LifeForce.com, ca să venim cu informații noi imediat ce apar.

Alege, te rog, câteva lucruri din fiecare dintre domenii și hotărăște-te în ce privință vei lua măsuri sau pe cine vei ajuta. Continuă apoi să-ți sporești cunoștințele în aceste domenii, pe măsură ce ele continuă să evolueze. Ceea ce știi ar putea nu numai să schimbe o viață, în unele cazuri ar putea chiar să o salveze.”

Mai mult
Etichete:  #Diete si Sanatate
Detalii produs
ISBN: 978-630-303-098-2
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.6 kg
Detalii despre autor

Tony Robbins este autor de bestsellere, antreprenor și filantrop, fiind adesea supranumit strategul de afaceri nr. 1 al Americii. Este solicitat adesea să ofere consultanță pentru unii dintre cei mai de succes oameni de pe planetă, de la atleți, artiști și CEO ai unor mari companii, și până la președinți de stat. Tony Robbins este președintele unui holding care înregistrează vânzări anuale de peste cinci miliarde de dolari. Prin acțiunile sale filantropice furnizează peste 100 de milioane de mese pe an persoanelor nevoiașe.

Tony Robbins și-a început cariera promovând seminariile motivaționale ale lui Jim Rohn. A învățat de la acesta că succesul și fericirea nu depind de cât de multe lucruri deține un om, ci de ceea ce face acesta cu resursele de care dispune în viața sa. Mai târziu, și-a dezvoltat munca în domeniul asistenței personale self-help. A învățat Programarea Neuro-Lingvistică (neurolinguistic programming) și Hipnoza Ericksoniană (Ericksonian hypnosis), după ce s-a pregătit sub îndrumarea lui John Grinder. În 1983, Anthony Robbins s-a deprins cu exercițiul pășirii pe cărbuni încinși, procedeu pe care l-a inclus în workshop-urile sale.

Prima sa carte importantă a fost publicată în 1987, cu titlul „Unlimited Power” (Putere nemărginită), unde Robbins vorbește despre sănătate și energie, depășirea temerilor, comunicarea persuasivă și consolidarea relațiilor personale. Următoarea sa carte care s-a bucurat de succes este „Awaken The Giant Within” (Trezește uriașul din tine), publicată în 1991. A folosit propria tehnică de condiționare neuro-asociativă, în încercarea de a oferi cititorilor câteva tehnici de dezvoltare personală. Seminarul de patru zile al lui Robbins, „Unleash the Power Within” (UPW), este considerat a fi cea mai importantă realizare a carierei sale. Seminarul se bazează pe un concept care prezintă modul în care oamenii de succes își depășesc temerile. 

Locuiește în Palm Beach, Florida.