ASCULAȚI GRATUIT UN FRAGMENT

Trezește uriașul din tine. Cum să preiei imediat controlul destinului tău mental, emoțional, fizic și financiar!

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

Format: MP3, 160-320 kbps - stereo

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

DURATA: 26 ORE ȘI 03 MINUTE

Lectura: Cosmin Șofron

ISBN: 978-606-863-703-7

Audiobook
134,00 Lei
Adaugă la favorite

Trezește uriașul din tine / Awaken the Giant Within de Tony Robbins este un audiobook care îți aduce aminte de visul tău, oricare ar fi acesta. Visul acela pe care l-ai uitat între timp pentru că te-ai lăsat copleșit de toate responsabilitățile cu care te-a delegat viața. Așadar, e timpul să-ți împlinești visul! Cartea lui Tony Robbins are menirea de a te ajuta pe acest drum oferindu-ți motivația și instrumentele necesare, și, mai presus de toate, amintindu-ți că, în adâncul tău zace un uriaș capabil să facă orice, doar că, trebuie mai întâi să îl trezești. 


Tony Robbins este antreprenor, consilier și coach de succes, printre clienții săi numărându-se personalități din lumea sportului, a muzicii, a filmului, a afacerilor și chiar președinți de stat. Robbins este totodată și filantrop și autor de bestselleruri care au schimbat de-a lungul timpului modul de a gândi și de a percepe lumea a milioane și milioane de oameni. Asta pentru că Tony Robbins este expert în psihologia schimbării, iar oamenii simt pe cont propriu cum percepțiile li se modifică considerabil pe parcursul simplei lecturi a unei cărți de-ale sale. Unele dintre cele mai de succes volume semnate de el sunt: Putere nemărginită (1986), Trezește uriașul din tine (1991), Mesaje de la un prieten (1995), Banii: stăpânește jocul (2014) sau De neclintit (2017).


Tony Robbins îți dezvăluie secretele stăpânirii de sine, ajutându-te ulterior să descoperi care este adevăratul scop al vieții tale și să preiei controlul asupra ei. Multe din conceptele acestui audiobook se regăsesc în cursul susținut live de Tony Robbins, intitulat Date with Destiny (Întâlnire cu destinul). 


Audiobookul este structurat în patru părți după cum urmează:


1. Partea întâi: Dezlănțuie-ți puterea


2. Partea a doua: Preluarea controlului – sistemul principal;


3. Partea a treia: Șapte zile pentru a-ți modela viața;


4. Partea a patra: O lecție pe tema destinului1. PARTEA ÎNTÂI: Dezlănțuie-ți puterea„Din această carte vei învăța o serie de strategii simple și specifice pentru a aborda cauza oricărei dificultăți și a o modifica cu un efort minim.”


Autorul îți oferă aici instrumentele fundamentale pentru a-ți modela viața prin luarea de decizii și te convinge prin exemple concrete că nu contează de unde începi, ceea ce contează cu adevărat sunt deciziile pe care le iei cu privire la unde vrei să ajungi, pentru că destinul tău este modelat de momentele în care iei decizii.


În această primă parte vei învăța să folosești: Principiile managementului stării; Tehnicile Condiționării pentru succes; Regulile personale; Managementul emoțional; Influența și Principiul Concentrării puterii pentru realizarea viselor, dar și să creezi schimbări durabile în trei pași simpli: 


PASUL 1: Ridică-ți standardele;


PASUL 2: Schimbă-ți crezurile limitative;


PASUL 3: Schimbă-ți strategia.


În condițiile în care Formula Succesului Suprem este:


Decide ce vrei;


Acționează;


Fii atent ce funcționează și ce nu;


Schimbă-ți abordarea până obții ce vrei. 


Robbins vorbește în această primă parte a audiobookului despre decizii ca fiind primul pas spre rezultate, despre folosirea durerii și plăcerii pentru atingerea succesului, despre cât de ușor poți face schimbări în viața ta cu condiția să vrei acest lucru, dar și despre cum poți obține absolut tot ce vrei de la viață. Vei învăța totodată cum să obții ceea ce vrei punându-ți întrebările corecte, folosind vocabularul succesului (cuvintele sunt mai importante decât ai fi crezut) și utilizând cele 10 emoții ale puterii.


„Noi suntem ceea ce gândim


Tot ceea ce suntem noi se înalță


Cu gândurile noastre,


Cu gândurile noastre,


Noi ne făurim lumea.” – Buddha


Autorul ne oferă câteva exemple de oameni care au știut să ia decizii corecte în momente critice a vieții lor și să își concentreze puterea asupra scopului urmărit, astfel încât să transforme eșecurile de moment în succes pe termen lung. Poveștile lui Soichiro Honda, respectiv a lui Billy Joel sunt impresionante și capabile să inspire și să motiveze pe oricine a crezut vreodată că un eșec reprezintă sfârșitul drumului.  


Robbins te ajută să îți găsești motivația interioară pentru a-ți răspunde la întrebări precum:


Ce te împiedică să-l abordezi pe bărbatul sau pe femeia visurilor tale?


Ce te împiedică să începi acea afacere nouă pe care o plănuiești de ani de zile?


De ce tot amâni dieta aceea?


De ce te ferești să-ți termini teza?


Ce te oprește să faci orice este nevoie pentru a-ți transforma viața exact așa cum ți-ai închipuit-o?


Și a începe să acționezi pentru a realiza aceste lucruri pe care ți le dorești. 


„Mintea este cea care te face sănătos sau bolnav , nenorocit sau fericit, bogat sau sărac.” – Edmund Spenser


Totodată, Tony Robbins arată cât de importante sunt neuro-asocierile pentru a ne ține departe de alcool, droguri și alte tentații nesănătoase, dar și pentru a cumpăra anumite branduri, în defavoarea altora. Vom descoperi cum crezurile noastre ne influențează gândirea și stările mai mult decât evenimentele la care suntem martori, dar și cum putem obține mai mult de la propriile vieți modelând oamenii care au deja succes. 


Aflăm de asemenea ce desemnează termenul japonez „kaizen” și cum l-a adaptat Tony Robbins prin formula CANI – Perfecționare constantă și Ne-încetată și ne familiarizăm  cu Știința Condiționării Neuro-Asociative sau NAC și modul cum este folosită ea de Tony Robbins pentru a-i ajuta pe oameni să facă orice schimbare doresc în viața lor. Este vorba așadar de șase pași principali pe care trebuie să-i faci înspre schimbare și anume:


PASUL 1: Decide ce vrei cu adevărat și ce te împiedică să obții acel lucru acum.


PASUL 2: Creează efectul de pârghie: asociază o durere enormă cu faptul de a nu te schimba acum și o plăcere enormă cu experiența de a te schimba acum;


PASUL 3: Întrerupe tiparul limitativ;


PASUL 4: Creează o alternativă nouă însuflețitoare;


PASUL 5: Condiționează noul tipar până devine constant.


PASUL 6: Testează-l.Unii oameni văd lucrurile așa cum sunt și întreabă: „De ce?”. Eu visez lucruri care nu au existat niciodată și întreb: „De ce nu?” – George Bernard Shaw


Autorul exemplifică cum poți să pari fericit și totuși să te zbați în cea mai cruntă dezolare prin exemplele de viață ale lui Elvis, Ernest Hemingway, Freddie Prinze sau Janis Joplin, sfătuindu-te totodată să te focalizezi cu precizie pe ceea ce îți dorești și să îți pui întrebările corecte  pentru a fi fericit. Robbins ne exemplifică importanța vocabularului pe care îl folosim, dar și a metaforelor, în modul de a percepe lumea înconjurătoare și în modul în care suntem înțeleși noi înșine la rândul nostru. 


Descoperim cele 10 emoții ale puterii (iubirea și căldura, aprecierea și recunoștința, curiozitatea, entuziasmul și pasiunea, hotărârea, flexibilitatea, încrederea, buna dispoziție, vitalitatea și contribuția) și cei 10 pași de parcurs pentru a atinge măiestria emoțională, dar și cele 10 semnale de acțiune (disconfort, teamă, sentimentul de a fi rănit, furie, frustrare, dezamăgirea, vinovăția, inadecvarea, supraîncărcarea sau copleșirea și singurătatea). Autorul ne traduce toate aceste semnale de acțiune și ne oferă și potențiale soluții la ele. Aflăm că dimensiunea obiectivelor noastre este direct proporțională cu dimensiunea realizărilor noastre, și că, cu cât mai mărețe sunt obiectivele, cu atât mai aproape de lumea puterii nemărginite ne vom situa. 


„Uneori trebuie să avem încredere că dezamăgirile noastre ar putea să fie realmente oportunități deghizate.”


Robbins consideră că primul pas spre transformarea viselor în realitate și a invizibilului în vizibil  este stabilirea celor 4 tipuri de obiective de mai jos, ghidându-te pas cu pas pentru a le formula:


1. Obiective de dezvoltare personală;


2. Obiective referitoare la carieră, afaceri și economice;


3. Obiective referitoare la joacă și aventură;


4. Obiective referitoare la contribuție. 


Iar în finalul acestei prime părți a cărții îți lansează provocarea mentală de 10 zile care are rolul:


De a te face conștient de toate tiparele mentale care te țin pe loc;


De a-ți face creierul să caute alternative însuflețitoare la acestea;


De a-ți reda încrederea ca să-ți redresezi viața;


De a-ți crea obiceiuri noi, standarde noi și așteptări noi.2. Partea a doua: Preluarea controlului – sistemul principal;„Este cu putință ca zilele ce par că sunt cele mai rele din viața noastră să fie, în realitate, cele mai puternice în termenii lecțiilor pe care putem alege să le învățăm de la ele?”


Sistemul principal este alcătuit din 5 componente esențiale care împreună ne dirijează întreg comportamentul. Acestea sunt:


1. Starea mentală și emoțională


2. Întrebările pe care le punem;


3. Ierarhia de valori;


4. Crezurile;


5. Experiențele de referință;


Tony Robbins susține că direcția vieților noastre este controlată de atracția magnetică a propriilor noastre valori, amintindu-ne că tot ele, valorile sunt busola care ne conduce spre destinul nostru suprem.„De fiecare dată când se naște o valoare, existența capătă un înțeles nou; de fiecare dată când una moare, o parte din acel înțeles ne părăsește.” – Joseph Wood KrutchÎn această parte a cărții vom afla așadar:


Ce sunt valorile;


Cum să ne construim o ierarhie de valori pornind de la întrebarea: „Ce este cel mai important pentru mine în viață?”


Care sunt emoțiile pe care trebuie să le evităm în mod constant;


Ce valori ar trebui să eliminăm de pe listă pentru a ne împlini destinul suprem?


De ce nu suntem fericiți?


Regulile care ne dirijează astăzi viața sunt în continuare adecvate pentru oamenii care am devenit între timp?


Regulile după care ne ghidăm ne dau putere sau dimpotrivă…


Ce sunt referințele și cum le utilizăm în vederea realizării obiectivelor noastre?


De ce e important să îți extinzi referințele?


Cum ne putem transforma identitatea, schimbându-ne imaginea de sine?


Cum se formează identitatea și modul în care îți definești identitatea îți definește până la urmă viața.


Să răspundem la întrebarea: Cine sunt eu? Cu ajutorul ghidului pus la dispoziție de Robbins în acest sens.


Cum să ne reinventăm, adăugându-ne noi identități;„Lucrurile pe care putem sau nu putem să le facem, lucrurile pe care le considerăm posibile sau imposibile sunt rareori o funcție a capacității noastre reale. Mai probabil ele sunt o funcție a crezurilor noastre despre cine suntem.”3. Partea a treia: Șapte zile pentru a-ți modela viața;În această parte a audiobookului autorul îți lansează o provocare de șapte zile, care va duce la șapte schimbări importante în comportamentul și personalitatea ta. Rezultatele scontate sunt:


Ziua 1: Preia controlul asupra emoțiilor tale constante și începe să remodelezi în mod conștient și deliberat experiența de zi cu zi a vieții tale:


Ziua 2: Destinul fizic pe care îl simți depinde de felul în care îți condiționezi metabolismul și mușchii pentru a produce nivelurile de energie și de fitness pe care ți le dorești.


Ziua 3: Să crești în mod măsurabil calitatea relațiilor tale personale și să-ți adâncești conexiunea emoțională cu oamenii la care ții cel mai mult, analizând cele șase fundamente ale relațiilor reușite. 


Ziua 4: Preia controlul asupra viitorului tău financiar învățând cele cinci elemente fundamentale pentru constituirea unei averi.


Ziua 5: Să ne asigurăm că trăim cu consecvență valorile față de care ne-am luat angajamentul și să ne asigurăm că atingem cu adevărat, în fiecare zi, acele valori. 


Ziua 6: Învață cum să utilizezi timpul în folosul tău, în loc să-i permiți să decidă nivelurile tale de satisfacție și stres. 


Ziua 7: Obține puțin echilibru.4.Partea a patra: O lecție pe tema destinuluiUltima parte a audiobookului este o prelegerea pe tema problemelor cu care se confruntă societatea în general și societatea americană, în particular, precum: persoanele fără adăpost, sistemul penitenciar, violența bandelor, mediul înconjurător, și un îndemn adresat fiecăruia dintre noi să luăm atitudine față de aceste chestiuni și să ne educăm astfel copiii încât, și ei, prin deciziile și comportamentul lor să facă diferența în societatea noastră de mâine. 


Autorul ne invită să învățăm din exemplele extraordinare de viață oferite pe parcursul cărții și să urmăm exemplul acelor oameni care, având atât de puține date pentru succes, schimbă cu adevărat lumea în fiecare zi prin eforturile pe care le depun. Cu alte cuvinte, Anthony Robbins îți lansează provocarea de a deveni, din admirator al unor eroi, tu însuți un erou. 


„Tu cum vrei să-și amintească lumea de tine? Ca de un uriaș printre oameni? Începe să te comporți în felul acesta chiar acum. De ce să aștepți pentru a fi memorabil? Trăiește fiecare zi ca și cum ar fi una dintre cele mai importante ale vieții tale și vei simți bucurie la un nivel complet nou. Unele persoane încearcă să își conserve energia pentru ca în felul acesta să reziste mai mult. Nu știu cum stau lucrurile în cazul tău, dar eu cred că felul în care trăim este cel mai important și nu cât de mult trăim. Prefer să mă consum până dispar decât să ruginesc. Hai să facem astfel încât sfârșitul să ne găsească escaladând un nou munte.”


TESTIMONIALE:


„Trezeşte uriașul din tine este un alt instrument profund și puternic din arsenalul Robbins al conştiinţei de sine. Acesta a fost o sursă enormă de putere şi de înţelegere pentru mine atât personal, cât şi profesional.” − PETER GUBER, Preşedinte al Consiliului Director şi CEO al Sony Pictures Entertainment Inc.


„Campionii sunt cei care se pot impulsiona singuri să devină mai buni în mod constant şi să lucreze în mod consistent la un nivel de vârf. Anthony Robbins este „coachul suprem” pentru genul de bărbaţi şi femei care nu vor fi niciodată mulţumiţi cu mai puţin decât ceea ce pot fi.” − PAT RILEY,  „Antrenorul Deceniului” NBA


„Un produs clasic al lui Robbins… aceasta este cartea pentru toţi cei care aspiră la realizări personale şi la măreţie, care aspiră să obțină nota 10 în toate domeniile vieţii. Acesta este materialul din care este alcătuit geniul… gândirea în direcţii noi… refacerea capacităţii de a visa… trezirea la viaţă a curajului adormit şi a angajamentului.” − JIM HANSBERGER Preşedinte, Grupul Consiliului Director, Shearson Lehman Brothers, autor al Nice Guys Finish Rich (Băieții buni ajung bogați)


„Trezeşte uriașul din tine ar trebui să fie o lectură obligatorie pentru toţi cei care şi-au luat angajamentul de a creşte calitatea propriei vieţi. Anthony Robbins îl înflăcărează pe cititor atât cu pasiunea sa, cât şi cu recomandările sale practice.” − DR. BARBARA DE ANGELIS, Autoare a bestsellerului #1 How to Make Love All the Time (Cum să faci dragoste tot timpul) şi a Secrets About Men Every Woman Should Know (Secrete despre bărbați pe care ar trebui să le cunoască orice femeie)


„Trezeşte uriașul din tine este un apel pasionat la acţiune care te provoacă să îţi aminteşti cine eşti cu adevărat şi să realizezi o contribuţie unică din restul vieţii tale.”  − MARTIN SHEEN


„Tony Robbins are o credibilitate uluitoare. Cartea lui, Trezeşte uriașul din tine, este plină de la început şi până la sfârşit cu principii şi tehnici întemeiate ştiinţific. Fiecare pagină are o abundenţă de recomandări bine studiate şi imediat practice despre concentrarea gândurilor şi emoţiilor tale asupra realizării obiectivelor proprii. Robbins este un comunicator puternic şi o autoritate reală în domeniul succesului personal.” − SCOTT DEGARMO, Redactor-şef şi directorul revistei Success


„Tony Robbins este gânditorul de top în psihologia realizării personale şi a performanţei de vârf. Trezeşte uriașul din tine nu doar că îţi oferă fiecare instrument de care ai nevoie pentru a obţine excelenţa personală dar căldura, pasiunea şi angajamentul lui Tony te vor inspira să îţi stăpâneşti cu adevărat viaţa şi să îi influenţezi pe ceilalţi pe parcurs.” − KENNETH BLANCHARD, doctor în științe Coautor, The One-Minute Manager (Manager la minut)


„Nimeni din America nu ştie mai multe decât Tony Robbins despre realizarea personală şi crearea succesului adevărat.” − CHARLES GIVENS, Autor, Wealth Without Risk (Avere fără risc) şi Financial Self-Defense (Auto-apărare financiară)


«Paginile curg cu creativitatea noului discurs, asigurând conştientizarea transformaţională. Capitolul 9, „Vocabularul succesului suprem”, ne îmbogățește mult mai mult decât putem măsura în dolari.»  − F.J. GOULD,  Profesor, Matematică Aplicată şi Ştiinţa Managementului, University of Chicago, Preşedinte, Investment Research Co.


„Tony Robbins este una dintre cele mai influente persoane din această generaţie. Trezeşte uriașul din tine este o prezentare fascinantă şi uimitoare a unor descoperiri de ultimă oră şi a unor observaţii incisive din cadrul unui spectru amplu de subiecte, inclusiv conştiinţa crescândă a faptului că succesul adevărat este ancorat în primul rând în valori solide şi în ajutarea celorlalţi.” − STEPHEN R. COVEY, Autorul bestsellerului nr. 1 New York Times, The 7 Habits of Highly Effective People (Cele șapte obișnuințe ale persoanelor extraordinar de eficace)Mai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: robbins-978-606-8637-03-7
Editura ACT si Politon
Format: Audiobook
Greutate: 0.2 kg
Detalii despre autor

Tony Robbins este autor de bestsellere, antreprenor și filantrop, fiind adesea supranumit strategul de afaceri nr. 1 al Americii. Este solicitat adesea să ofere consultanță pentru unii dintre cei mai de succes oameni de pe planetă, de la atleți, artiști și CEO ai unor mari companii, și până la președinți de stat. Tony Robbins este președintele unui holding care înregistrează vânzări anuale de peste cinci miliarde de dolari. Prin acțiunile sale filantropice furnizează peste 100 de milioane de mese pe an persoanelor nevoiașe.

Tony Robbins și-a început cariera promovând seminariile motivaționale ale lui Jim Rohn. A învățat de la acesta că succesul și fericirea nu depind de cât de multe lucruri deține un om, ci de ceea ce face acesta cu resursele de care dispune în viața sa. Mai târziu, și-a dezvoltat munca în domeniul asistenței personale self-help. A învățat Programarea Neuro-Lingvistică (neurolinguistic programming) și Hipnoza Ericksoniană (Ericksonian hypnosis), după ce s-a pregătit sub îndrumarea lui John Grinder. În 1983, Anthony Robbins s-a deprins cu exercițiul pășirii pe cărbuni încinși, procedeu pe care l-a inclus în workshop-urile sale.

Prima sa carte importantă a fost publicată în 1987, cu titlul „Unlimited Power” (Putere nemărginită), unde Robbins vorbește despre sănătate și energie, depășirea temerilor, comunicarea persuasivă și consolidarea relațiilor personale. Următoarea sa carte care s-a bucurat de succes este „Awaken The Giant Within” (Trezește uriașul din tine), publicată în 1991. A folosit propria tehnică de condiționare neuro-asociativă, în încercarea de a oferi cititorilor câteva tehnici de dezvoltare personală. Seminarul de patru zile al lui Robbins, „Unleash the Power Within” (UPW), este considerat a fi cea mai importantă realizare a carierei sale. Seminarul se bazează pe un concept care prezintă modul în care oamenii de succes își depășesc temerile. 

Locuiește în Palm Beach, Florida.

Audiobooks
Produse fizice (MP3): Audiobook