Există o soluție spirituală pentru orice problemă. Reînvață să trăiești!

(4) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

Format: 130x200 mm; Pagini: 410; Interior alb / negru.

Coperta brosata cu aripioare

ISBN: 978-606-913-142-8   

Carte Tiparita
49,00 Lei
Adaugă la favorite

Există o soluție spirituală pentru orice problemă / There Is a Spiritual Solution To Every Problem de Wayne W. Dyer poate fi numită deopotrivă o călătorie spirituală, o experiență revelatoare, o meditație și totodată o carte  despre viață, care te îndeamnă să trăiești pornind de la alte principii, furnizându-ți în același timp o altă viziune despre existența noastră efemeră. Wayne Dyer prin volumul de față te îndrumă să reconsideri viața pornind de la „dansul” celor mai mici particule ale ei: moleculele, atomii și electronii, convingându-te simultan să cauți rezolvarea problemelor nu cu mintea, ci cu sufletul, pentru că: „Gândirea este sursa problemelor. Inima ta deține soluția pentru rezolvarea lor.”


Dyer îți oferă o soluție spirituală ușor accesibilă pentru abordarea și surmontarea problemelor din viața ta. Cel mai bun exemplu în acest sens este însuși autorul, care, povestește cum și-a schimbat perspectiva de gândire după ce a suferit un infarct, reușind astfel nu doar să depășească mai ușor acest moment, dar, alegându-se și cu o importantă lecție spirituală.


„O problemă aparent insurmontabilă are o soluție spirituală ușor accesibilă, atunci când nu te mai concentrezi asupra problemei, ci îți îndrepți atenția către energia spirituală. Eu am putut să atrag energia mai înaltă a spiritului, lucru care presupune :


1. M-am dat bătut la propriu și am încredințat problema unei puteri superioare;

2. Am văzut pretutindeni iubire mai degrabă decât frică;

3. Mi-am reamintit că sunt un suflet infinit într-un trup vremelnic;

4. Mi-am făcut mintea să tacă și am golit-o de toată negativitatea;

5. Am devenit recunoscător față de toți cei care s-au străduit să-mi ofere energie vindecătoare;

6. Am rămas în mintea mea conectat cu Dumnezeu;

7. Am început să le aduc bucurie celor din jurul meu, ca un mijloc de a eradica propria slăbiciune. A funcționat!”


Autorul dezvăluie de altfel pe parcursul cărții strânsa legătură care există între trup și spirit, dar și modalitatea de a ne vindeca trupul de boli, vindecându-ne mai întâi spiritul de gânduri vătămătoare: „inteligența care sălășluiește în corpul tău va deveni absolut orice o proiectezi tu să fie. Ea va crea un corp sănătos sau bolnăvicios, în funcție de cum hotărăști tu să-ți folosești mintea.” În plus, potrivit lui Dyer, „spiritul dă viață, trupul nu folosește la nimic”.


Dyer surprinde totodată paradoxul lumii moderne chinuite de depresie și de lipsa speranței, probleme care nu se întâlnesc în țările nedezvoltate unde oamenii sunt încă plini de speranță, dar și neajunsurile unei vieți trăite departe de frumusețea și măreția naturii: „Într-o societate învățată să alerge după bani, dominată de goana nebună după bani și după tot ce poți cumpăra cu ei, începi să amâni să arunci o privire la frumusețea și măreția naturii, a altor ființe umane și a întregii vieți. O viață spirituală contemplativă, a comuniunii cu Dumnezeu și a cunoașterii sinelui superior, este dată deoparte în favoarea nevoii de a câștiga tot mai mulți și mai mulți bani, și totuși banii nu oferă satisfacție.”


Wayne W. Dyer (1940 – 2015) a fost doctor în psihologia de consiliere, scriitor și conferențiar pe teme de psihologie și spiritualitate. În 1987 a primit premiul Golden Gavel pentru cel mai bun speaker motivațional. Dyer a fost supranumit „părintele motivației” și considerat inițiatorul mișcării de self-developement sau self-empowerment. Este autorul a peste 40 de cărți, multe dintre acestea devenind bestselleruri la nivel internațional. 


„Există o soluție spirituală pentru orice problemă”, prin problematica complexă abordată, poate fi considerată astfel atât o carte de spiritualitate, cât și de psihologie, dezvoltare personală, filozofie, religie sau sănătate. Cartea e structurată în două părți. Prima parte surprinde și exemplifică ideea că o soluție spirituală este ușor accesibilă pentru orice problemă și pentru orice, iar a doua parte se structurează în jurul Rugăciunii Sfântului Francisc din Assisi care surprinde mesajul fundamental al cărții:


„Aducând frecvențele mai înalte ale spiritului în prezența frecvențelor joase ale problemelor, problemele vor dispărea.”


FUNDAMENTE ESENȚIALE PENTRU REZOLVAREA SPIRITUALĂ A PROBLEMELOR


Autorul dedică primele pagini ale cărții definirii termenilor cu care va lucra pe tot parcursul acestei „călătorii spirituale”. Conform lui Dyer, există trei mari pași care ne conduc spre găsirea soluțiilor spirituale ale problemelor noastre:


RECUNOAȘTEREA – existenței unei forțe invizibile ce poate fi folosită în rezolvarea unei probleme;

ÎNȚELEGEREA – conștientizarea faptului că orice dizarmonie, dezacord sau boală ascultă de energia spirituală care există în tine;

VENERAȚIA –conexiunea noastră divină ne asigură întotdeauna legătura cu soluția.


SPIRITUAL: „Ne naștem în lumea naturii, a doua noastră naștere este în lumea spiritului” (Bhagavad-Gita). După ce face precizarea, și oferă și argumente în acest sens, că „spiritual” nu este sinonim cu „religios”, autorul definește spiritualul prin șapte căi:


Renunțarea – viața spirituală este o cale de a merge cu Dumnezeu în loc să mergi singur;

Iubirea – esența divină însăși;

Infinitul –spiritul este inseparabil de infinit;

Mintea golită – golirea completă a minții de planurile noastre duce la iertare, care este o componentă esențială a acestei practici;

Generozitate și recunoștință – Cu cât transmiți mai multe gânduri de tipul „Cum pot fi de folos?” în loc de „Eu ce am de câștigat”, cu atât vei auzi mai mult „Cum pot să-ți fiu de ajutor?”

Starea de conectare –Suntem prin puterea divină conectați cu Dumnezeu și cu toate creațiile lui Dumnezeu, și, prin urmare, fiecare dintre noi dispune de un arsenal nelimitat de resurse, pentru a găsi pacea și a soluționa problemele.

Bucuria – cu cât sunt mai vesel, mai fericit, mai mulțumit și mai satisfăcut, cu atât sunt mai conștient de conexiunea mea profundă cu spiritul.


PROBLEMĂ: autorul percepe problemele ca pe o iluzie creată de noi înșine, din cauză că, în momentul respectiv, ne-am separat de Dumnezeu. „Tot binele care ți se întâmplă vine de la Dumnezeu, tot răul vine de la tine” (Coran).


SOLUȚIE: este definită ca: „Puterea pe care o numim Dumnezeu, ce face florile să crească și mișcă planetele pe orbite perfecte și care ne consideră și pe noi una dintre creațiile sale.” 


CORECTAREA ERORILOR: este echivalentă cu anularea fricilor. „Te întorci și te confrunți cu propriile frici, iar ceea ce înfrunți se topește în lumina conștiinței. În acest context, avem în interiorul nostru capacitatea de a elimina iluziile pe care le numim probleme.”


„Atunci când lucrezi cu tine însuți pentru a ajunge să stăpânești aceste cinci aforisme ale lui Patanjali să știi că ele reprezintă cele mai înalte trepte pe care le poți atinge în lumea spiritului.”


Dyer prezintă cinci aforisme ale sfântului Patanjali, care a trăit în urmă cu câteva mii de ani, ca pe niște idei care îți pot schimba viața. Ele te vor îndruma să îți schimbi modul de gândire ce a creat problema:


Identifică-te pe tine însuți dincolo de ignoranță;


Calmul este pacea lui Dumnezeu dinlăuntrul tău;


Creezi obstacole, nu păcătuiești;


Fii consecvent în a te abține de la falsitate;


Fii consecvent în a te abține de la gândurile și faptele nocive.


TOTUL ESTE ENERGIE


„Energia are tot timpul efecte asupra noastră, iar frecvența la care se deplasează energia ne determină sănătatea fizică, mentală și spirituală.”


Plecând de la premisa că rezolvarea spirituală a problemelor presupune o nouă abordare a conceptului de energie, respectiv energia văzută ca vibrație și mișcare, Dyer susține că, crescând viteza la care vibrezi, te muți către acele frecvențe pe care el le numește spirit. O soluție spirituală pentru orice problemă presupune așadar schimbarea câmpului energetic, în așa fel încât să obții cea mai înaltă frecvență și să o pui în practică așa cum vrei, întrucât, vibrațiile mai lente ne mențin în lumea problemelor.  


„Toate lucrurile, inclusiv ceea ce noi numim  problemă, au un câmp energetic. Atunci când problemele se lovesc cu lumea noastră încetinită și solidă (corpul nostru e de fapt este un câmp de vibrații și mișcare), simțim conflictul sub forma unui dezechilibru în câmpul nostru energetic.”


Astfel, autorul explică apariția cancerului. Cancerul la fel ca orice altceva din lumea fizică are o frecvență vibrațională. Acea frecvență este incompatibilă cu trupul și va începe să devoreze celulele din jurul lui. Frecvențele bolilor îți pot invada corpul atunci când trăiești într-o continuă stare de supărare, teamă, invidie, criticism, când îi judeci pe alții sau ești îngrijorat. Aceste vibrații mai joase sunt inerente tuturor situațiilor de viață pe care le numim probleme. Dyer ne prezintă așadar cinci modalități simplificate de a-ți trăi viața, pentru a demara procesul de schimbare de la frecvențele lente la cele mai înalte.


ÎNCETEAZĂ SĂ MAI INVESTEȘTI ENERGIE ÎN LUCRURILE ÎN CARE NU CREZI


„Reține principiul fundamental care îți călăuzește viața în acest univers material – cum gândești așa vei fi – cinci cuvinte pe care se fundamentează transformarea vieții tale.”


Autorul analizează comportamentul oamenilor de succes și trăsăturile care îi conduc pe aceștia la atingerea țelurilor pe care și le propun, atrăgând totodată atenția că:


„Amintește-ți că gândurile tale sunt banii cu care poți cumpăra tot ce vrei în viață. Amintește-ți că dorințele tale, cererile, intențiile și pasiunile, toate sunt gânduri, iar atunci când îți investești gândurile în ceea ce nu vrei, indiferent cât de mult nu ți-ar conveni, vei acționa pe baza a ceea ce nu vrei, și astfel, tot mai mult din ceea ce nu vrei își va face apariția în viața ta.”


Aducând în discuție legătura dintre minte și corp și miile de cărți care s-au scris pe această temă, Dyer ne oferă un citat relevant pe această temă „împrumutat” de la unul dintre autorii lui preferați Deepak Chopra: „Gândurile fericite creează molecule fericite și gândurile sănătoase creează molecule sănătoase”. Plecând de la premisa că și contrariul este la fel de adevărat, Dyer îți oferă ghidajul spre a te debarasa de problemele nedorite cu care ajungi să te confrunți de multe ori drept urmare a unui mod de gândire greșit.


Vorbind despre cele trei câmpuri energetice ale corpului  nostru, Dyer explică și exemplifică pe rând ce reprezintă câmpul energetic imediat, câmpul energetic al mediului extins și câmpul energetic mental, dar și cum sunt influențate (contaminate) aceste corpuri energetice de prezența celorlalți indivizi. Tot aici vei găsi și metodele prin care să îți păstrezi curat câmpul energetic, dar și cum să îl decontaminezi atunci când a fost afectat de câmpurile energetice scăzute.


Descoperim în continuare puterea extraordinară a câmpurilor energetice care pot persista sute și mii de ani în anumite locuri. Casa Annei Frank din Amsterdam, Insula Robben din Cape Town (Africa de Sud), satul Assisi (Italia), Machu Picchu (Peru) sunt doar câteva dintre locurile în care ne poartă autorul pentru a ne exemplifica persistența câmpurilor energetice. 


La fel cum persistă câmpurile energetice, susține Dyer, și gândurile noastre pot persista în timp. „Gândurile pot fi transmise de la o generație la alta, nu numai prin fotografii, tipărituri sau cuvinte rostite, ci și prin puterea gândurilor care au rămas în câmpurile tale mentale.”


Dyer dedică ultimul capitol al primei părți modalităților prin care poți să îți crești și să îți menții energia spirituală, oferindu-ne ca exemplu, printre altele, femeia care s-a vindecat de cancer renunțând la conștiința ei muritoare și îngăduind prezenței calme, liniștite, senine și iubitoare a lui Dumnezeu să se ocupe de boală. 


CUM SĂ PUI ÎN APLICARE SOLUȚIA SPIRITUALĂ A PROBLEMELOR


Dacă în prima parte a cărții, autorul ne-a prezentat principiile care stau la baza faptului că există o soluție spirituală pentru orice problemă, în a doua parte, ne oferă câteva aplicații practice ale acestor principii, bazate pe Rugăciunea Sfântului Francisc din Assisi. Titlurile fiecăruia dintre cele șapte capitole ale acestei părți reprezintă așadar câte un vers din prima jumătate a acestei rugăciuni.


„Doamne fă din mine unealta păcii Tale

Acolo unde este ură, să semăn iubire,

Acolo unde este vătămare, să semăn iertare,

Acolo unde este îndoială, să semăn credință,

Acolo unde este deznădejde, să semăn speranță,

Acolo unde este întuneric, să semăn lumina Ta,

Acolo unde este tristețe, să semăn bucurie.


O, Doamne, nu Te-am căutat atât

Spre a fi consolat, cât pentru a consola,

Spre a fi înțeles, cât pentru a înțelege,

Spre a fi iubit, cât pentru a iubi.


Căci:

Dăruind primești,

Iertând, ești iertat,

Murind, reînvii în viața eternă! (Sfântul Francisc din Assisi)


Autorul rezumă cele șapte rugăminți formulate de Sfântul Francisc din Assisi în felul următor:


„Dacă poți învăța să semeni 1) pacea, 2) iubirea, 3) iertarea, 4) credința, 5) speranța, 6) lumina și 7) bucuria, vei eradica practic orice problemă aparentă pe care o întâlnești. Aceste șapte elemente ale rezolvării pe cale spirituală a problemelor vor șterge iluziile 1) agitației, 2) urii, 3) vătămării, 4) îndoielii, 5) deznădejdii, 6)întunericului și 7) tristeții.”


Wayne W. Dyer îți pune la dispoziție pe parcursul acestei părți a cărții exerciții simple menite să îți crească nivelul energetic, oferindu-ți astfel posibilitatea să îți trăiești problemele ca pe niște iluzii care se destramă atunci când le confrunți cu puterea unică a spiritului. În fiecare dintre cele șapte capitole autorul îți oferă soluții practice, inspirate din rugăciunea Sfântului Francisc, pe care le poți aplica în viața ta de zi cu zi pentru a fi mai fericit și a duce o existență superioară. Exemplele concrete pe care le oferă autorul pe parcursul întregii cărți de altfel, de indivizi care și-au rezolvat diverse probleme pe cale spirituală, susțin și întăresc ideea că într-adevăr există o soluție spirituală pentru orice problemă. La final, vei avea revelația unui adevăr ce îți va schimba viața, și anume că, poți beneficia pe urma așa ziselor probleme, dacă alegi să găsești pentru ele soluții spirituale. 


TESTIMONIALE:


„Cea de-a doua parte a cărții, o meditație extinsă asupra cunoscutei rugăciuni a Sfântului Francis din Assisi, face diferența între această lucrare și restul volumelor de dezvoltare personală. Dyer îi îndeamnă pe cititori să aleagă pacea, să se gândească la lumina și energia solară atunci când ajung într-un loc întunecat și să se concentreze asupra speranței, atunci când nu simt decât disperare. Autorul ne sfătuiește să ne purtăm cu afecțiune în situații încărcate de furie și de ură, renunțând la frică și trecând de la pesimism la optimism. Poate că nu sunt niște sugestii care să-ți taie răsuflarea prin originalitatea lor, însă Dyer, revenind iar și iar la cuvintele Sfântului Francisc, prezintă asemenea pilde familiare într-un mod cu totul nou și plin de iubire.” – Publishers Weekly


„Popular autor și orator, timp de douăzeci și cinci de ani, Dyer își continuă învățăturile în lumea spiritului. Ansamblul este unul dificil de etichetat: este spiritualitate, dar și psihologie, dezvoltare personală, filozofie, religie și sănătate, toate într-o singură lucrare. Dar autorul ar fi încântat fără îndoială că opera sa este atât de cuprinzătoare. Una dintre temele centrale este învățătura cu privire la punerea în practică a faimoasei rugăciuni a Sfântului Francisc. De aici derivă premisa conform căreia secretul rezolvării problemelor noastre vine din noi înșine, din latura noastră spirituală.” – Library Journal

Mai mult
Etichete:  #spiritualitate
Detalii produs
ISBN: dyer-978-606-913-142-8
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.34 kg
Detalii despre autor

Wayne W. Dyer (1940 – 2015) a fost doctor în psihologia de consiliere, scriitor și conferențiar pe teme de psihologie și spiritualitate, dar și un foarte apreciat speaker motivațional, distins în anul 1987 cu premiul Golden Gavel. Cartea lui de debut – Zonele tale eronate – s-a bucurat de un succes răsunător, devenind una dintre cele mai bine vândute cărți din toate timpurile. Wayne Dyer este autorul a peste 40 de cărți (pentru copii, adolescenți și adulți), multe dintre acestea devenind bestsellere la nivel internațional. „Există o soluție spirituală pentru orice problemă/ There Is a Spiritual Solution To Every Problem”, „Înțelepciunea evurilor/ Wisdom of the Ages”, „Cele 10 secrete ale succesului și păcii lăuntrice / 10 Secrets for Succes and Inner Peace”, „Fii stăpân pe viața ta! / Pulling Your Own Strings” sunt doar câteva dintre cărțile de succes ale lui Wayne Dyer apărute la Editura ap!

 

Carte Tiparita
Produse fizice : Carte Tiparita