Lipsă stoc
Lipsă stoc
-70%

Secretul unui storyteller - resigilata

(0) Scrie o recenzie
Oferta expiră în:

Carte Tiparita
14,70 Lei PRP:49,00 Lei Salveaza 70%
Anunță-mă când revine în stoc
Adaugă la favorite

Secretul unui storyteller / The Storyteller Secret de Carmine Gallo este despre poveștile pe care le spui pentru a avansa în carieră, pentru a ridica o companie, pentru a prezenta o idee și pentru a-ți duce visurile de pe tărâmul imaginației pe cel al realității. La finalul cărții vei obține un tablou complet a ceea ce reprezintă în concepția lui Carmine Gallo caracteristicile esențiale ale unui storyteller de succes.


Este vorba mai exact despre arta de a spune povești transformatoare, adică acel gen de povești care consolidează încrederea, stimulează vânzările și inspiră oamenii să aibă vise mărețe, pentru că, potrivit specialiștilor în neuroștiințe creierul uman este configurat pentru povești. Paginile cărții îți vor intermedia totodată „întâlnirea” cu unii dintre cei mai mari storytelleri de brand din timpurile noastre (peste 50 la număr) precum: Papa Francisc, Richard Branson, Howard Schultz, Sheryl Sandberg, Malala Yousafzai, Mark Burnett, Oprah Winfrey, Elon Musk, Tony Robbins, Steve Jobs și alții.


Carmine Gallo, autorul bestsellerului The Presentation Secrets of Steve Jobs (Secretele prezentării în opinia lui Steve Jobs), este consilierul în comunicare al celor mai admirate branduri din lume. Fost reporter principal de știri și corespondent pentru CNN și CBS, Gallo este un orator popular, care a lucrat cu directori executivi de la Intel, Cisco, Chevron, Hewlett-Packard, Coca-Cola, Pfizer, etc, și care semnează editorialul „My Communications Couch” („Consilierul meu în comunicare”) de pe Forbes.com. 


Descoperă așadar în rândurile ce urmează secretele poveștilor care funcționează, dar și pe autorii lor, care sunt:


„vizionari și oameni care și-au asumat riscuri, oameni care și-au perfecționat arta de a spune povești și ne inspiră să trăim o viață mai bună. Unii ne fac să râdem. Unii ne fac să gândim. Alții ne fac să ne schimbăm. Prin spunerea cu pricepere a unor povești care informează și provoacă, ei clădesc companii, fac lumea să progreseze și ne determină să ne simțim de parcă am putea și noi să facem imposibilul.”


Și mai ales, învăță să spui o poveste, pentru că, după cum spune Carmine Gallo:


 „În următorii 10 ani, capacitatea de a-ți spune convingător povestea va fi decisivă – unica și cea mai mare abilitate – pentru a te ajuta să îți îndeplinești visurile. Deoarece următorul deceniu este cel mai promițător pe care l-a cunoscut civilizația vreodată, povestea pe care ți-o spui ție și povestea pe care le-o spui celorlalți îți vor descătușa potențialul și, foarte posibil, vor schimba lumea. Nu este momentul să-ți împărtășești și tu povestea?”


PARTEA I: STORYTELLERI CARE NE APRIND UN FOC INTERIOR


În această primă parte a cărții vei face cunoștință cu acei povestitori care prin ceea ce spun și ceea ce fac au puterea să ne inspire și să ne determine și pe noi la rândul nostru să fim mai buni. Este vorba despre:


Steve Jobs - unul dintre cei mai buni storytelleri ai epocii moderne. Secretul care a stat la baza succesului poveștilor lui a fost pasiunea. Iar dacă nu ai găsit încă o definiție îndeajuns de bună a cuvântului pasiune în mintea ta, autorul îți oferă una prin intermediul vocii lui Chris Gardner, bărbatul interpretat de actorul Will Smith în filmul The Pursuit of Happyness (În căutarea fericirii):


„Secretul succesului este să găsești ceva ce îți place să faci atât de mult, încât abia aștepți să răsară iar soarele, ca să-l faci din nou”.


Vei afla modul inteligent în care producătorul unor emisiuni populare de televiziune precum: Survivor, The Apprentice, The Voice sau The Bible -  Mark Burnett vindea tricouri pe o bucată de gard închiriat din Venice (California) creând povești adaptate publicului căruia i se adresa, dar și cum cu ajutorul acestui mic „meșteșug” a ajuns, la scurt timp după emigrarea în America, milionar. Modul în care Mark Burnett a susținut prezentarea vieții sale în fața directorului CBS pentru a-i vinde drepturile de difuzare a emisiunii Survivor este o adevărată lecție despre cum faci ca povestea ta să meargă la sigur.


Tot în acest capitol vei descoperi povești frumoase despre:


Cum și-a depășit frica de vorbitul în public pastorul Joel Osteen.


Cum și-a regăsit inspirația pierdută Sting și unde a găsit noi povești de spus în cântecele sale?


De ce au avut atât de mult succes poveștile puse pe note ale lui Bruce Springsteen sau cele ale lui Jon Bon Jovi?


Care este secretul succesului extraordinar al lui Tony Robbins și de ce atât de mulți oameni se regăsesc în poveștile lui?


Care este povestea lui Oprah Winfrey și cum a refuzat să adauge în ea lucruri dictate de alții, atunci când nu i-a mai plăcut cum „sună”?


De unde a pornit Howard Schultz, omul din spatele „imperiului” Starbucks și ce poveste a avut în minte atunci când a început construirea lui?


Ce fel de povești aprind pasiunea publicului și ce îi determină pe oameni să treacă la acțiune în viziunea lui Peter Guber?Partea a II-a: STORYTELLERII CARE EDUCĂ


După ce am cunoscut în capitolul anterior storytelleri capabili să trezească emoții puternice, în acest capitol vom face cunoștință cu acei povestitori care pot educa oamenii prin poveștile lor inspirate. Tot aici vei înțelege că a educa nu înseamnă doar cifre, date și adevăruri. 


Această a II-a parte a cărții este, printre alții, despre:


Bryan Stevenson - maestrul persuasiunii - și secretul poveștilor sale care captivează publicul în așa măsură încât îl determină să ia atitudine chiar și fără a i se cere acest lucru. Descoperă formula succesului său și aplic-o pentru a-ți spune propriile povești de succes.


„O poveste convingătoare cu un factor declanșator emoțional ne modifică chimia creierului, făcându-ne mai încrezători, mai înțelegători și mai deschiși în fața ideilor”, potrivit specialistului în neuroștiințe Paul Zak. Nu uita, datele furnizează informații. Poveștile educă adăugând suflet datelor și astfel îi obligă pe oameni să își reconsidere convingerile la care țin foarte mult.”


Bill Gates și paharul cu apă pe care l-a băut stârnind o adevărată isterie mediatică, pentru că apa băută nu era orice fel de apă. Sau discursul miliardarului de la TED din 2009 care a făcut senzație datorită abordării inedite. 


Această a doua parte este despre încălcarea așteptărilor publicului în poveștile noastre, pentru că asta îi fascinează întotdeauna pe oameni și îi menține dornici să afle mai mult. Carmine Gallo ne oferă câteva exemple de indivizi care au încălcat așteptările publicului și s-au bucurat de un succes neașteptat: Steve Jobs la prezentarea iPhone-ului din 2007 sau Nicholas Sparks și minunata lui poveste din romanul său The Notebook (Jurnalul).


Adam Levine și extraordinarul său succes în muzică în ciuda bolii de care suferă, o boală din cauza căreia anii săi de școală au fost foarte grei.


Dr. Ed Hallowell și capacitatea lui extraordinară de a explica prin cuvinte foarte simple și pe înțelesul tuturor ce înseamnă o boală precum ADHD-ul, folosindu-se de puterea analogiei.


Cât de importante au fost contranarațiunea și poveștile personale pentru a-i face pe părinți să înțeleagă că vaccinul anti-rujeolic salvează vieți și că nu există dovezi concludente care să arate legătura dintre el și apariția autismului la copii. Vei vedea cum poveștile personale și vii insuflă viață produselor și ideilor, fie că este o idee de căști noi sau de dresuri noi, dar și cum a reușit sportiva paralimpică Mami Sato să aducă Jocurile Olimpice de Vară din 2020 în Japonia printr-un discurs foarte emoționant.


Sir Ken Robinson și povestea din spatele celui mai popular discurs din toate timpurile de la TED, care a strâns până în prezent peste 32 de milioane de vizualizări: „Do Schools Kill Creativity?” („Școlile ucid creativitatea?”) sau despre cum poți provoca râsul audienței și fără să fii o persoană amuzantă.


Comicul Conan O’Brien și creatorul primului videoblog despre vinuri Gary Vaynerchuk și secretul care a stat la baza succesului incredibil al degustării lor de vinuri, devenită virală.  


Danny Meyer și pasiunea lui pentru gătit care l-a transformat în proprietarul unora dintre cele mai apreciate restaurante din New York. Însă nu doar pasiunea a stat la baza succesului său ci și faptul că a știut să îi facă să se simtă deosebiți pe clienții săi, pentru că în afaceri, la fel ca în viață, este vorba despre cum îi faci pe oameni să se simtă. 
Partea a III-a: STORYTELLERI CARE SIMPLIFICĂ


Poveștile despre oameni de succes și modul în care au reușit să facă lucruri mărețe în viață folosindu-se de talentul lor nativ, sau educat prin exercițiu de a spune povești sau de a crea branduri care să spună povești, continuă în acest capitol cu istoriile povestitorilor care știu să simplifice. Vei afla aici poveștile lui:


Sir Richard Branson – care a rezumat foarte concis ideea acestui capitol: „complexitatea îți este dușman. Orice neghiob poate să facă ceva complicat. E greu să faci ceva simplu”. 


Jorge Mario Bergoglio, cunoscut azi ca Papa Francisc, care are el însuși o poveste captivantă și care stăpânește pe deplin arta spunerii de povești simple capabile să îi atragă pe oameni și să fie reținute pentru mult timp. 


Giada De Laurentiis, fiica celebrului producător de film Dino De Laurentiis care a făcut din mâncare „paleta pe care își spune povestea”. Capacitatea ei de a simplifica a ajutat-o să demistifice povestea bucătăriei italiene în cinci emisiuni de televiziune pe Food Network și șapte cărți dintre care aproape toate au ajuns numărul unu în topul bestsellerurilor New York Times. Ea a înțeles, ceea ce toți storytellerii ar trebui să înțeleagă astăzi, și anume, faptul că, durata atenției publicului este tot mai scurtă de la o zi la alta.


Chris Hadfield și visul lui din copilărie de a deveni astronaut care s-a transformat câțiva ani mai târziu în realitate, iar asta în mare parte și datorită extraordinarului său talent de povestitor. 


Elon Musk și marele lui vis de a construi o navetă spațială cu care oamenii obișnuiți să poată călători în spațiu. În ciuda faptului că Elon Musk este unul dintre cei mai inteligenți inventatori de pe planetă, atunci când explică tehnologia pentru consumatori, folosește un limbaj pe care și un copil de clasa a șasea poate să îl înțeleagă.


Charles Michael Yim și istoria Breathometer, invenția pentru care a obținut o finanțare mai mare decât spera datorită modului în care a spus povestea.PARTEA A IV-A: Storytelleri care motivează


După ce ai cunoscut storytellerii care aprind un foc interior, după ce te-ai lăsat fascinat de cei care educă, dar și de cei care simplifică, cu siguranță că arzi de nerăbdare să îi cunoști pe cei care motivează. Aceștia au puterea de a ne motiva pe noi, restul, să visăm la scară mai mare și să obținem tot ceea ce suntem capabili să realizăm. Iată-i pe doar câțiva dintre ei:


Dr. Rich Guerra și povestea adevărată pe care a creat-o la spitalul Walnut Hill din Dallas, studiind tehnicile de ospitalitate ale marilor lanțuri hoteliere precum Marriott și ghidându-se după principiul:


„Hai să ne gândim la ce facem în medicină. Suntem aici la începutul vieții. Suntem aici la sfârșitul ei. Noi îmbogățim viața. Este esența a tot ceea ce facem”.


Howard Leonhardt și capacitatea lui de a-i motiva pe angajați prin poveștile lui despre ce înseamnă să activezi în domeniul „salvării de vieți, al dăruirii unui timp în plus oamenilor, pentru a-l petrece cu familiile lor”. 


„Chiar dacă medicina înseamnă numai elemente reale și date, forța motrice care îi motivează pe oameni (salariați, investitori, clienți) este povestea umană din spatele a ceea ce fac. ”


Oliver Sacks - doctorul care a descoperit L-dopa, o variantă a dopaminei, ca tratament pentru pacienții rămași blocați în stare catatonică timp de decenii, și capacitatea sa de a vedea povești în jurul lui, nu simple cazuri ale unor pacienți suferind de niște boli. 


Steve Wynn – omul care a construit Las Vegas-ul modern și cât de importante au fost poveștile pe care le-a spus în bunul mers al afacerilor lui hoteliere. Potrivit lui, stima de sine este cea mai puternică forță din univers, prin urmare, crede el:


 „Dacă poți să faci pe cineva să se simtă bine în propria piele, te va îndrăgi pentru asta. Îți va fi loial. Dacă faci pe cineva să se simtă excelent în propria piele, ai dat lovitura. Este o reușită absolută în relațiile umane”.


Southwest Airlines și povestea succesului acestei companii, precum și lecția predată de ea tuturor celorlalți lideri care își doresc ca afacerea lor să devină o poveste de succes:


„Liderii de succes creează o cultură a calității prin povești care dau viață scopului companiei. Împărtășirea publică a acelor povești declanșează o cruciadă.”


Amy Purdy și puterea ei extraordinară de a se reinventa după ce și-a pierdut ambele picioare de la genunchi în jos din cauza meningitei. Ce a ajutat-o? O întrebare: Dacă viața mea nouă ar fi o carte și eu aș fi autoarea ei, cum aș vrea să se desfășoare povestea? 


Adam Braun și minunatul său proiect Pencils of Promise care s-a născut probabil în momentul în care l-a întrebat pe un copil:


„Dacă ai putea avea orice pe lume, ce ți-ai dori?”


Iar copilul i-a răspuns:


„Un creion.”


Pete Frates și dureroasa poveste care stă la baza provocării găleții de apă cu gheață. 


Winston Churchill și talentul său de povestitor care a purtat Marea Britanie și pe aliații săi prin cea mai mare criză pe care a cunoscut-o vreodată lumea și despre care primarul Londrei - Boris Johnson - avea să scrie câteva zeci de ani mai târziu:  „Churchill a demonstrat că arta retoricii poate salva omenirea.”PARTEA A V-A: Storytelleri care lansează mișcări


Nu sunt mulți oamenii care pot prin convingerile lor și prin pasiunea lor să îi însuflețească și pe alții să ia atitudine și să devină parte din schimbarea pe care și-o doresc în lume. În rândurile ce urmează îi vei cunoaște însă pe câțiva dintre cei care au lansat mișcări sociale prin extraordinara lor forță de convingere. Îi vom aminti doar pe câțiva dintre ei:


Martin Luther King Jr și povestea „Discursului visului” - cel mai bun discurs al secolului XX – în care, o mică improvizație a schimbat soarta întregului discurs. Cuvintele „Am un vis” nu se află în copia originală a discursului!


Sheryl Sandberg și povestea din spatele succesului cărții sale „Lean In” care le încurajează prin sinceritatea ei și pe celelalte femei să fie deschise și sincere cu privire la poveștile lor.


Pooja Sankar și instrumentul pentru studenți intitulat Piazza creat cu scopul de  a-i ajuta pe studenți să învețe de la colegii și profesorii lor, mai ales pe cei mai timizi asemenea ei. Vei afla astfel că liderii nu mută munții din loc cu grămezi de date. O fac fiindcă oferă publicului o parte din inima lor.


„Vreau ca Piazza să fie un remediu pentru studenții cărora nu li se oferă spațiul intelectual, libertatea sau sprijinul de a-și împlini potențialul educațional și dorința de a învăța. Și vreau ca Piazza să le permită profesorilor să aibă un impact pozitiv și personal asupra mai multor studenți. Piazza este conceput să îi conecteze pe studenți, asistenți și profesori, așa încât fiecare student să poată primi ajutor atunci când are nevoie – chiar și la ora 2 dimineața.”


Malala Yousafzai - cea mai tânără câștigătoare a Premiului Nobel pentru Pace - și celebrul ei discurs de la ONU în care a atras atenția asupra milioanelor de fete din toată lumea cărora li se refuză accesul la educație. A primit aplauze la scenă deschisă și a inițiat o mișcare globală pentru a descătușa potențialul tinerelor fete.


***

Aceștia sunt doar câțiva dintre storytellerii pe care îi vei întâlni în această carte pe care ți-o recomand cu toată convingerea. Dacă vrei să te delectezi cu poveștile frumoase, dar mai ales, cât se poate de adevărate ale lumii moderne, „Secretul unui storyteller” este lectura perfectă. Și nu uita că:


„Poți să îți împlinești pe deplin potențialul numai atunci când îți găsești adevărata cale și te simți bine în pielea ta. Storytellerii din această carte și-au acceptat cu toții trecutul, au dezvăluit comoara pe care o țineau înăuntrul lor și și-au folosit talentele pentru a-și crea propriile povești. Astfel ne-au captivat imaginația, ne-au mers la suflet și ne-au inspirat să visăm mai mult decât ne-am fi putut imagina.


Să spui o poveste nu e ceva ce faci. Să spui o poveste este ceea ce ești și în fiecare dintre noi se află un povestitor. Povestea ta poate să schimbe lumea. Las-o să iasă la lumină.”


Mai mult
Detalii produs
ISBN: 9786069135518
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.24 kg
Detalii despre autor
Carmine Gallo, autorul bestsellerului The Presentation Secrets of Steve Jobs (Secretele unei prezentări în opinia lui Steve Jobs), este consilierul în comunicare al celor mai admirate branduri din lume. Fost reporter principal de știri și corespondent pentru CNN și CBS, Gallo este un orator popular, care a lucrat cu directori executivi de la Intel, Cisco, Chevron, Hewlett-Packard, Coca-Cola, Pfizer, etc, și autorul editorialului „My Communications Couch” („Consilierul meu în comunicare”) de pe Forbes.com.