Tigrule-tigruț, e adevărat? 4 întrebări care să te facă să zâmbești din nou

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN: 978-606-913-647-8

Oferta expiră în:

Carte Tiparita
8,40 Lei PRP:28,00 Lei Salveaza 70%
Adaugă la favorite

Descriere

Tigrule-tigruț, e adevărat? 4 întrebări care să te facă să zâmbești din nou / Tiger-Tiger, Is it True?: Four Questions to Make You Smile Again de Byron Katie & Hans Wilhelm este o poveste adorabilă și mai ales educativă despre viață și modul în care o percep copiii uneori.

 

Byron Katie (n.1942) este o oratoare și autoare americană care a dezvoltat metoda de auto-investigare cunoscută sub numele de „Lucrarea lui Byron Katie” sau pur și simplu „Lucrarea”. Cu ajutorul acestei metode ea îi ajută pe oameni să își depășească starea de nefericire și să se bucure de viață așa cum e ea.

 

Hans Wilhelm (n.1945) este un scriitor și ilustrator germano-american care a scris și/sau ilustrat până în prezent peste 200 de cărți, majoritatea pentru copii. Cărțile sale au fost traduse în peste 30 de limbi și au fost distinse cu numeroase premii. O parte dintre cărțile sale au fost ecranizate, devenind seriale de desene animate.

 

E adevărat că personajul principal al poveștii noastre nu este un copil, ci un tigrușor fermecător, „îmbrăcat” într-o superbă blăniță portocalie cu dungi negre, care, încearcă să înțeleagă viața și cum să se descurce pe întortocheatele ei căi, dar orice copil se va regăsi cu siguranță în el. 

 

 

Înțeleapta țestoasă îi va preda tigruțului una dintre lecțiile de viață pe care cu siguranță acesta nu o va uita prea curând. O lecție pe care orice copil ar trebui să o primească la un moment dat, la modul înțelept în care țestoasa i-a predat-o tigruțului, pentru că toți copiii, ca și adulții de altfel, sunt încercați uneori de gânduri negre. 

 

Și chiar dacă expresia în sine „gânduri negre” poate suna total nepotrivit în asociere cu niște copii inocenți, ce par a avea permanent fericirea la picioare, trebuie să recunoști dragă părinte, că și tu te-ai confruntat cel puțin o dată cu o reacție de acest gen din partea micuțului tău:

 

Nu vrei să te joci cu mine? Înseamnă că nu mă iubești!

 

Am ieșit ultimul la joc. Nu sunt bun de nimic!

 

Prietenul meu cel mai bun m-a abandonat! Acum se joacă cu altcineva.

 

Niște reacții asemănătoare are și tigruțul nostru care trece prin una dintre NU cele mai strălucite zile ale sale în povestea de față.

 

 

Trei întâmplări banale, care ar trece în mod normal neobservate de o fire mai superficială, îl fac pe adorabilul nostru tigruț să exclame că: TOTUL ESTE ÎNGROZITOR!

 

Noroc cu înțeleapta țestoasă care, îl va convinge că lucrurile nu stau deloc așa, cu ajutorul câtorva întrebări pe care i le adresează, și care îl fac pe tigruț să perceapă lucrurile dintr-o cu totul altă perspectivă.

 

Întrebările pe care i le adresează țestoasa sunt:

 

 

1. Poți să fii absolut sigur că e adevărat că nu există nimeni în lumea asta mare căruia să îi pese de tine sau care să te placă?

 

2. Cum te simți tu, în sufletul tău, când îți trece prin cap gândul că nimănui nu-i pasă de tine și că nimeni nu te place?

 

3. Cum te simți dacă nu îți trece prin cap gândul că nimănui nu îi pasă de tine și că nimeni nu te place?

 

 

Acestea îl vor ajuta pe tigruț să privească diferit lucrurile pe care de unul singur le-a interpretat ca fiind dezastruoase. Iar odată ce își schimbă perspectiva asupra lucrurilor, își recapătă optimismul și veselia, concluzionând că:

 

 

 

„— Voi căuta întotdeauna să aflu dacă gândurile mele negative

 

sunt adevărate sau nu. Dar știu deja că probabil nu sunt niciodată.”

 

 

Ajută-ți și tu micuțul să își schimbe modul în care privește situațiile care îl fac să se simtă trist, punându-i întrebările potrivite la momentul potrivit și vei avea astfel satisfacția de a fi mereu înconjurat de un copil vesel și fericit!

 

Mai mult
Etichete:  #literatura copii
Detalii produs
ISBN: 9786069136478
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.24 kg
Detalii despre autor

Hans Wilhelm (n.1945) este un scriitor și ilustrator germano-american care a scris și/sau ilustrat până în prezent peste 200 de cărți, majoritatea pentru copii. Cărțile sale au fost traduse în peste 30 de limbi și au fost distinse cu numeroase premii. O parte dintre cărțile sale au fost ecranizate, devenind seriale de desene animate.