Cum este Dumnezeu?

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN: 978-606-913-947-9

Carte Tiparita
39,00 Lei
Adaugă la favorite

Cum este Dumnezeu?/ What is God Like de Rachel Held Evans și Matthew Paul Turner, cu ilustrații de Ying Hui Tan este un alt minunat prilej pentru cei mai mici cititori să îl descopere pe Dumnezeu. 


Cartea le vorbește copiilor prin ilustrații frumos colorate și cuvinte atent alese despre unul dintre cele mai fascinante mistere ale omenirii: Cum este Dumnezeu? Este o întrebare pe care cu toții le-am adresat-o la un moment dat părinților sau bunicilor noștri și la care fiecare dintre noi am primit un alt răspuns. Și e cât se poate de firesc ca răspunsurile să fi fost atât de diferite pentru că raportate la măreția divină cuvintele devin întotdeauna prea mici pentru a o putea exprima în deplinătatea ei.
Ideile din această carte îi aparțin autoarei creștine Rachel Held Evans, însă au fost puse în forma în care se regăsesc în cartea de față de autorul bestsellerului „Când te-a creat Dumnezeu”, Matthew Paul Turner.


Rachel Held Evans (1981 – 2019) a fost blogger creștin, jurnalistă și autoarea mai multor cărți cu tematică religioasă, precum: Evolving in Monkey Town, Searching for Sunday, A Year of Biblical Womanhood și Inspired. Temele pe care le-a abordat cu predilecție în cărțile sale au fost credința, îndoiala și viața în general.


Matthew Paul Turner este fotograf, orator și autor de cărți creștine pentru copii, dintre care amintim bestsellerurile „Când te-a creat Dumnezeu” (apărută la Editura ACT și Politon) și „When I Pray for You / Când mă rog pentru tine.”


Dragi părinți și bunici care v-ați oprit pentru o clipă privirea asupra acestei cărți, puneți-vă pentru o clipă în mintea copiilor voștri. Gândiți-vă cât de concret și măsurabil e totul în ochii lor: norii sunt mari și pufoși; păsările sunt negre; albăstrelele sunt mici și albastre; floarea-soarelui este mare și galbenă; macii sunt roșii; soarele e uriaș și galben; luna e rece și albă, iar stelele sunt ca niște licurici micuți pe cer.


Și atunci, cum să le explici copiilor, atunci când le vorbești despre Dumnezeu, cum este Dumnezeu. Pentru că este cât se poate de evident că în orice discuție cu un copil despre Dumnezeu această întrebare va apărea negreșit. Copiilor le va fi mult prea greu să înțeleagă că Dumnezeu este atotputernic, atoatecunoscător și atoateștiutor. De aceea avem nevoie de cuvinte mai simple pentru a-i ajuta pe micuți să Și-l imagineze pe Dumnezeu în măreția Sa.


Rachel Held Evans a reușit să găsească astfel de cuvinte pentru a-i ajuta pe copii să își creeze o imagine proprie despre Dumnezeu, fiind de părere că:


„cu toate că nimeni nu l-a văzut pe Dumnezeu în toată măreția Lui (căci Dumnezeu


este mult prea mare pentru a fi văzut în întregime de ochii oricăruia dintre noi),


putem ști cum este Dumnezeu.”
Dumnezeu le este înfățișat astfel copiilor rând pe rând:


- Ca un vultur sub aripile căruia te poți juca;


- Ca un râu în apropierea căruia ei vor crește puternici;


- Ca o stea pretutindeni prezentă și plină de lumină.


- Ca un păstor, brav și bun, care își iubește oile atât de mult, încât le protejează pe toate și îi știe fiecăreia numele pe de rost.


- Ca o fortăreață care îi protejează atunci când sunt speriați sau au nevoie de un loc liniștit în care să se odihnească;


- Ca un grădinar grijuliu și răbdător;
Copiii vor fi ajutați pagină cu pagină să și-l imagineze pe Dumnezeu oferindu-li-se numeroase detalii despre toate lucrurile pe care El le face din iubire pentru oameni.


El le este astfel înfățișat copiilor ca fiind:


- Blând și bun ca lumina caldă a unei lumânări;


- Misterios ca vântul;


- Ubicuu cum doar El poate fi;


- Imprevizibil ca un artist;


- Puternic și ocrotitor ca o mamă;


- Blând și de încredere ca un tată;


- Strălucitor și plin de culoare ca un curcubeu;


- Loial și sincer ca cel mai bun prieten;
Dar acestea sunt doar câteva dintre modurile în care poate fi descris Dumnezeu, pentru că:


„Dumnezeu este bun.


Dumnezeu este iertător. 


Dumnezeu nu se grăbește să se supere.


Dumnezeu nu întârzie să se bucure.


Dumnezeu este fericit când spui adevărul 


și trist când lucrurile sunt nedrepte.”Va invit așadar, dragi părinți și bunici să vă faceți copiii să viseze în culori la Dumnezeu care poate fi descris într-o mie de feluri, fără a reuși vreodată să spunem tot ce se poate spune despre El… 


Asta pentru că, dacă mâine copilul sau nepotul tău te va întreba „Cum este Dumnezeu?” îi vei putea răspunde citindu-i această carte frumos ilustrată și pe înțelesul celor mai mici copii redactată. 

Mai mult
Etichete:  #literaturacopii
Detalii produs
ISBN: 9786069139479
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.25 kg
Detalii despre autor
Rachel Held Evans (1981 – 2019) a fost blogger creștin, jurnalistă și autoarea mai multor cărți cu tematică religioasă, precum: Evolving in Monkey Town, Searching for Sunday, A Year of Biblical Womanhood și Inspired. Temele pe care le-a abordat cu predilecție în cărțile sale au fost credința, îndoiala și viața în general.