Principii pentru succes

(0) Scrie o recenzie

ISBN: 978-606-913-940-0

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

eBook
68,60 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

Principii pentru succes / Principles for Success rezumă ideile esențiale din bestsellerul lui Ray Dalio, „Principii” într-un format distractiv și ușor de citit, făcându-le astfel accesibile cititorilor de toate vârstele. Cartea conține elementele cheie ale principiilor neconvenționale care l-au ajutat pe Dalio să devină unul dintre cei mai de succes oameni de pe planetă – și care au fost citite și distribuite de milioane de oameni – conținând în plus și referințe cu privire la cum să îți fixezi obiective, să înveți din propriile greșeli sau cum să colaborezi cu cei din jurul tău pentru a obține rezultate excepționale. Fie că ești deja un fan al ideilor din Principii, fie că le vei descoperi acum pentru întâia oară, acest ghid ilustrat te va ajuta să te bucuri de succes și de viața pe care ți-o dorești.

*Acest eBook este valabil doar în versiunea PDF.
Pentru cei mai mici dintre cititori, cartea aceasta este doar o altă poveste despre viață așa cum e ea, cu încercări, reușite și eșecuri, cu lucruri pe care le facem bine și cu greșeli, cu momente mai fericite și mai puțin fericite și cu lecții pe care cu toții ar trebui să le învățăm pentru a ne fi mai bine în viitor. 


„Principii pentru succes” vorbește despre cum poți să te bucuri de succes deplin în viață având și respectând anumite principii pe care le vei găsi enunțate pe parcursul cărții. Vei afla astfel că o viață încununată de succes înseamnă să știi ce îți dorești și să încerci să realizezi acele lucruri trecând peste probleme, slăbiciuni și greșelile pe care în mod indubitabil le vei face pe parcurs.


De asemenea, trebuie să fii conștient în fiecare clipă că, cu cât vei urca mai sus, cu atât căderile vor fi mai grele. Dar viața înseamnă și urcușuri și coborâșuri, prin urmare, este cât se poate de firesc să le experimentezi pe ambele. 


Ray Dalio a avut și el căderi de-a lungul timpului, dar le-a depășit. De aceea, îi sfătuiește pe cei mai mici cititori să fie conștienți în fiecare clipă de faptul că viața nu este alcătuită doar din momente frumoase. Căderile sunt inerente acestei călătorii, dar până la urmă sunt necesare, pentru că ne ajută să devenim mai puternici. Cartea le oferă de asemenea celor mai tineri cititori o nouă perspectivă asupra succesului și un set de principii utile care îi vor ajuta să se bucure de viața pe care și-o doresc. 
RAY DALIO este fondatorul și copreședintele Bridgewater Associates. A fost un băiat obișnuit, dintr-o familie americană obișnuită, aparținând clasei de mijloc și a evoluat pentru a deveni unul dintre cei mai de succes oameni din lume. Urmând principiile rezumate în această carte, el a construit a cincea cea mai importantă companie privată din America (potrivit revistei Fortune), a fost considerat una dintre cele mai influente 100 de persoane din lume (potrivit revistei Time), și a devenit unul din cei mai mari 50 de filantropi ai Americii (potrivit revistei Forbes). Prin intermediul acestei cărți, Ray Dalio transmite mai departe aceste principii pentru a-i ajuta pe copii și tineri să se bucure de succes în atingerea propriilor obiective.


Aflăm astfel că principiile care l-au ajutat pe Ray Dalio să devină unul dintre cei mai puternici oameni de pe planetă sunt următoarele:


gândește pe cont propriu și fii receptiv în mod radical;


cunoașterea realității este esențială pentru a lua decizii bune;


visuri + realitate + determinare = o viață plină de succes;
Dar aceste principii nu sunt suficiente pentru a te bucura de o viață de succes. Respectarea celor 5 pași pentru obținerea succesului formulați de Ray Dalio sunt la fel de necesari în acest demers. Aceștia sunt:


Pasul 1: Scopuri. Sunt cele care vor da un țel șu un scop vieții tale și care te vor ajuta întotdeauna să te autodepășești.


Pasul 2: Probleme. Sunt cele care stau în calea îndeplinirii scopurilor tale, de aceea trebuie să găsești întotdeauna soluții pentru a le depăși.


Pasul 3: Diagnostic. Trebuie să ajungi la cauza de bază a problemelor tale pentru a putea să le eviți pe viitor.


Pasul 4: Proiect. Întotdeauna trebuie să ai un plan pentru modul în care vei depăși problemele.


Pasul 5: Realizare. Înseamnă să îți pui în practică planurile pentru a depăși problemele și a-ți realiza scopurile.
Chiar și așa, respectarea acestor principii și urmarea celor cinci pași pentru obținerea succesului, nu te pot ține la adăpost de eșecuri. Urmărim astfel cum a eșuat lamentabil Ray Dalio la un moment dat în cariera lui și învățăm o lecție importantă de viață:


„Am înțeles că, dacă vrei să obții mai mult de la viață, trebuie să îți asumi mai multe riscuri… și că este esențial să știi cum să echilibrezi riscul și răsplata pentru a trăi cea mai bună viață posibilă.”


Subiectul de meditație pe care ni-l propune Ray Dalio în continuare este unul cât se poate de serios:


„Imaginează-ți că ai de făcut o alegere. Poți avea o viață sigură, normală, dacă alegi să rămâi acolo unde ești sau poți avea o viață fabuloasă, dacă reușești să traversezi o junglă periculoasă.


Cum vei aborda această alegere?”


Vedem astfel că Ray Dalio a ales riscul, bucurându-se în schimb de rezultate spectaculoase, și suntem invitați să hotărâm ce cale vrem să urmăm în viață: calea cea mai sigură, care ne va feri de eșecuri lamentabile, dar nu ne va aduce nici mari satisfacții, sau calea cea mai riscantă, în urma căreia ne putem alege cu mari dezamăgiri, sau din contră, cu satisfacții uriașe. 


În cazul în care vei alege riscul, ești avertizat în legătură cu două dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face când urmezi această cale, și anume: bariera egoului și cea a unghiului mort. Află de aici despre ce este vorba mai exact și învață să le eviți.


Definiția succesului pe care o oferă Ray Dalio aici este și ea menită să îți schimbe perspectiva asupra modului în care percepi succesul și viața în general. Astfel, aflăm că succesul nu se măsoară doar în cât de bine reușim să ne îndeplinim scopurile, ci în valoare personală și în relațiile pe care ni le formăm.


Dar partea ce mai revelatoare a cărții va fi probabil pentru tinerii cititori cea în care Ray Dalio le oferă o perspectivă mai amplă asupra vieții lor și a etapelor pe care le vor traversa pe parcurs. Conștientizând astfel că nu vor fi mereu mici, copiii vor fi mai motivați să își facă un plan pentru această călătorie care este viața. Având un plan, vor ști mereu în ce direcție vor să se îndrepte și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze în acest scop. În plus, vor deveni conștienți de faptul că unele etape ale vieții lor vor fi mai fericite decât altele și că indiferent cu ce probleme s-ar putea confrunta la un moment dat trebuie să învețe să se bucure de viață așa cum e ea.   Te invit să parcurgi această carte și să îți faci călătoria prin această viață un pic mai ușoară. Cu siguranță vei avea multe lucruri de învățat din ea. Ca de exemplu această micuță lecție:


„De multe ori, eforturile necontenite pentru a obține lucruri mărețe te vor doborî. Aceste eșecuri au rolul de a te testa.


Ele triază oamenii.”


Așadar, nu te lăsa doborât de eșecuri și trăiește-ți viața ghidat de principii!

Mai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: 9786069139400
Editura ACT si Politon
Format: eBook
Greutate: 0.25 kg
Detalii despre autor
RAY DALIO este fondatorul și copreședintele Bridgewater Associates. A fost un băiat obișnuit, dintr-o familie americană obișnuită, aparținând clasei de mijloc și a evoluat pentru a deveni unul dintre cei mai de succes oameni din lume. Urmând principiile rezumate în această carte, el a construit a cincea cea mai importantă companie privată din America (potrivit revistei Fortune), a fost considerat una dintre cele mai influente 100 de persoane din lume (potrivit revistei Time), și a devenit unul din cei mai mari 50 de filantropi ai Americii (potrivit revistei Forbes). Prin intermediul acestei cărți, Ray Dalio transmite mai departe aceste principii pentru a-i ajuta pe copii și tineri să se bucure de succes în atingerea propriilor obiective.