Ninja cel Morocănos

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN: 978-606-913-735-2

Oferta expiră în:

Carte Tiparita
14,00 Lei PRP:28,00 Lei Salveaza 50%
Adaugă la favorite

Descriere

Ninja cel Morocănos / Grumpy Ninja de Mary Nhin, cu ilustrații de Jelena Stupar, te invită alături de puștiul tău adorabil într-o nouă aventură a înțelepților Ninja, care nu au fost dintotdeauna așa, dar au devenit astfel, datorită lecțiilor pe care și le-au însușit între timp. Ninja cel Morocănos este o lecție de viață cum nu se poate mai oportună pentru copiii alintați și mofturoși ai zilelor noastre, care, pentru că au de toate, sunt mereu nemulțumiți.


„Trucuri Ninja” este o serie de 32 de cărți de dezvoltare personală pentru copii școlari și preșcolari care a fost concepută cu scopul de a le oferi copiilor deprinderi valoroase de viață, însă poate constitui o resursă excelentă și pentru consilieri școlari, învățători și profesori. 


Mary Nhin este o americancă din Edmond, Oklahoma (SUA), este mamă a trei băieți, coach și autoarea a peste 58 de cărți pentru copii. Pentru că în calitate de mamă a înțeles cât de greu le este copiilor să își înțeleagă, să își gestioneze și să se lupte cu propriile emoții, a creat această serie minunată de cărți, cu ajutorul cărora părinții vor putea discuta cu copiii lor despre emoții și cum să nu le lase să le complice viața.
Dar cartea de față nu este despre mofturoși și despre cât de nesuferiți pot fi ei atunci când nimic nu-i mulțumește, cartea aceasta are un subiect mult mai frumos, din care chiar și noi, cei mari, avem multe de învățat. Pentru că această carte este de fapt despre alegerile pe care le facem în viață. Iar dacă tot putem alege, de ce n-am opta să fim veseli și nu morocănoși?


De ce n-am opta să ne bucurăm de ceea ce avem, în loc să ne întristăm pentru ce nu avem?


De ce n-am opta să ne mulțumim cu ceea ce suntem, în loc să ne întristăm pentru ceea ce nu suntem?


Sau de ce n-am opta să ne bucurăm pur și simplu de viață, în loc să nu mai contenim să ne facem griji și când trebuie și când nu trebuie?
Morocănosul Ninja din povestea noastră va înțelege aceste lucruri cu ajutorul prietenei sale Ninja cea Optimistă, o prietenă pe care fiecare dintre noi ar trebui să o aibă. Iar dacă copiii voștri nu au o astfel de prietenă, nu uitați să le amintiți voi, dragi părinți, micuților voștri că nu trebuie să îi acorde morocănoșeniei nici măcar o șansă. Asta pentru că ea este foarte vicleană și pune stăpânire pe noi ușor, ușor, până ce ne acaparează în cele din urmă complet. Astfel că, e suficient să fii doar un pic morocănos, pentru ca ulterior să devii și mai morocănos și în cele din urmă să devii extrem, extrem de morocănos. 


Astfel, Ninja cea Optimistă îi va arăta lui Ninja cel Morocănos că nu avem nevoie decât de o secundă pentru a uita de lucrurile care ne fac nefericiți și pentru a simți din nou gustul dulce al bucuriei. Trebuie doar să ne îngăduim să uităm și să ne permitem să fim fericiți. 


Copiii vor afla totodată că depinde doar de ei dacă vor sau nu să fie fericiți și că există o mulțime de lucruri în jurul lor care le pot aduce fericirea. Sunt lucruri pe care copiii nu le remarcă de obicei pentru că li se par banale, de aceea noi părinții suntem datori să le explicăm de câte bucurii avem parte în fiecare zi fără să fim conștienți măcar de ele, și mai ales, fără să fim recunoscători. 
Dragi părinți, explicați-le copiilor seara când îi duceți la culcare cât sunt de norocoși că au cinci degete la mâini cu care pot desena, cât sunt de norocoși că urechiușile lor micuțe pot auzi muzica sau cât de bine este ca picioarele tale să te asculte și să execute întocmai comenzile pe care le primesc de la „computerul” nostru principal – creierul. Copiii trebuie să știe că nu toți oamenii beneficiază de aceste bucurii, iar ei, pentru că se află printre cei mai norocoși pământeni, cu atât mai mult trebuie să fie recunoscători.


În plus, există copii care doar visează la lucruri pe care ei nici nu le observă, cum ar fi o casă călduroasă și primitoare, un duș cald sau o mâncare bună, proaspăt preparată. 


Și lumea asta e plină și de alte „minuni” cărora noi, mult prea preocupați să fim nemulțumiți, avem tendința să nu le acordăm nicio importanță...
Puneți-vă așadar copiii să își imagineze pentru o clipă cum ar fi dacă o vrăjitoare rea ar fura într-o bună zi lumina caldă a soarelui, apa limpede pe care o bem, păsările cerului, harnicele albine, pomii cei rodnici sau frumoasele flori. Puneți-i să se gândească pentru o clipă cum ar fi lumea fără toate acestea și atunci vor înțelege de ce trebuie să fie recunoscători pentru toate minunățiile din jurul lor și mai ales pentru familia pe care o au și care îi protejează de toate relele lumii.


Așadar, dragi părinți și bunici, haideți să îi facem conștienți pe copii de lucrurile care contează cu adevărat și să nu-i mai lăsăm să pună preț pe nimicurile cărora ei tind să le acorde o importanță prea mare. Sănătatea, familia, natura sunt darurile cele mai de preț ale vieții și atâta timp cât le avem, trebuie să fim fericiți și recunoscători pentru asta. Și mai ales, haideți să îi învățăm pe copii ceea ce școala nu-i învață!
Pentru mai multe resurse educative pentru copii cu simpaticele personaje Ninja, accesați pagina web: www.marynhin.com.


Mary Nhin este fondatoarea platformei online Grow Grit Co. o platformă educativă pentru părinți și copii pe care se regăsesc toate cărțile autoarei, dar și resurse educative suplimentare precum: jurnale pentru copii, jocuri, planșe de colorat, dar și articole interesante despre cum să gestionăm mai bine stările emoționale ale copiilor noștri și să îi ajutăm în diverse situații, precum și rețete culinare sănătoase pentru copii veseli și fericiți. Această platformă s-a născut din, spune Mary Nhin: „pasiunea noastră de a-i ajuta pe ceilalți să depășească status quo-ul, să reușească prin depășirea limitelor și să se bucure de cea mai bună variantă a vieții lor.”

Mai mult
Etichete:  #literaturacopii
Detalii produs
ISBN: 9786069137352
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.24 kg
Detalii despre autor