Ninja cea Timidă

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN: 978-606-913-740-6

Carte Tiparita
14,00 Lei PRP:28,00 Lei Salveaza 50%
Adaugă la favorite

Ninja cea Timidă / Shy Ninja de Mary Nhin, cu ilustrații de Jelena Stupar, este cartea pe care o vor iubi toți copiii timizi, dar și toți părinții unor astfel de copii. Asta pentru că, povestea lui Ninja cea Timidă le va furniza acestora o armă secretă împotriva timidității extreme și a anxietății sociale. Iar „arma” este cât se poate de eficientă, v-o spune un fost copil extrem de timid care are acum un copil la fel de timid...
„Trucuri Ninja” este o serie de 32 de cărți de dezvoltare personală pentru copii școlari și preșcolari care a fost concepută cu scopul de a le oferi copiilor deprinderi valoroase de viață, însă poate constitui o resursă excelentă și pentru consilieri școlari, învățători și profesori. 


Mary Nhin este o americancă din Edmond, Oklahoma (SUA), este mamă a trei băieți, coach și autoarea a peste 58 de cărți pentru copii. Pentru că în calitate de mamă a înțeles cât de greu le este copiilor să își înțeleagă, să își gestioneze și să se lupte cu propriile emoții, a creat această serie minunată de cărți, cu ajutorul cărora părinții vor putea discuta cu copiii lor despre emoții și cum să nu le lase să le complice viața.

Numai un adult care a reușit în cele din urmă să își depășească timiditatea știe cât de multe poți pierde în viață din cauza acestei rețineri care te oprește să arăți întotdeauna ceea ce știi, ceea ce simți și ceea ce poți. 


În spatele unor timizi se ascund de cele mai multe ori cele mai grozave persoane pe care le poți cunoaște. Personalități precum JK Rowling, Warren Buffett, Albert Einstein, Steven Spielberg, Meryl Streep sau Elon Musk au reșit să își construiască cariere remarcabile în ciuda timidității lor, însă, la fel de bine, timiditatea i-ar fi putut împiedica să se remarce, iar noi nu am fi auzit niciodată de ei sau de realizările lor. Așadar, de ce să lăsăm timiditatea să ne împiedice să arătăm lumii cât de grozavi putem fi?


Dragi copii timizi, știu că nu vă este ușor să fiți așa, după cum spuneam mai devreme am fost și eu un copil timid la rândul meu și știu ce înseamnă asta, dar vine o vreme când trebuie să ne scuturăm de timiditate din toate puterile și să arătăm lumii cine suntem cu adevărat și de ce lucruri mărețe suntem în stare.


Pentru că, chiar dacă timiditatea este considerată de multe ori drăguță și chiar dacă ea ascunde calități pe care extroverții nu le dețin în aceeași măsură, trebuie să recunoașteți, dragi copii, că ea vă împiedică de multe ori să faceți ceea ce vă place sau să spuneți ceea ce gândiți cu adevărat. 
Exact în această situație se afla și Ninja cea Timidă înainte de a descoperi arma secretă împotriva timidității. De exemplu, când își dorea să se joace alături de alți copii, îi era mult prea rușine să-i întrebe dacă poate să li se alăture și rămânea astfel tristă pe margine doar privindu-i cum se distrează; când dorea să îi adreseze o întrebare profesorului la ore, îi era prea rușine să ridice mâna de frică să nu se găsească careva care să râdă de ea; îi era rușine să își prezinte numărul de dans la spectacole, prin urmare rămânea singură și nefericită în spatele cortinei, și, în general, timiditatea îi punea frână ori de câte ori și-ar fi dorit să facă ceva...


Norocul ei a fost că într-o zi, în autobuzul școlar, l-a întâlnit pe Ninja cel Bun, un fost timid. El i-a împărtășit formula lui secretă cu ajutorul căreia a reușit să scape de timiditate și de atunci Ninja cea Timidă a devenit o persoană sociabilă care nu se mai teme să spună ceea ce gândește sau să facă ceea ce îi place.
Transformarea ei a fost uluitoare, astfel încât, acum, ea este genul de fată care vine prima la tine la o petrecere să te salute, face cu ușurință complimente celor din jurul ei, îi ajută pe noii veniți din echipa ei de fotbal să se integreze mai ușor și în general se bucură de fiecare ocazie pe care o are pentru a socializa și a-și face noi prieteni. Și când te gândești că ceea ce a trebuit să facă pentru a-și depăși timiditatea au fost doar niște lucruri foarte simple. 


Așadar, dragi părinți și bunici, haideți să-i ajutăm pe copii să își depășească timiditatea, care, deși de multe ori poate fi o calitate rară, trebuie să recunoaștem că îi împiedică pe copii să facă multe dintre lucrurile pe care și le doresc. Haideți să îi învățăm pe copii ceea ce școala nu-i învață și să le arătăm cât de minunați pot fi!


***


Pentru mai multe resurse educative pentru copii cu simpaticele personaje Ninja, accesați pagina web: www.marynhin.com.


Mary Nhin este fondatoarea platformei online Grow Grit Co. o platformă educativă pentru părinți și copii pe care se regăsesc toate cărțile autoarei, dar și resurse educative suplimentare precum: jurnale pentru copii, jocuri, planșe de colorat, dar și articole interesante despre cum să gestionăm mai bine stările emoționale ale copiilor noștri și să îi ajutăm în diverse situații, precum și rețete culinare sănătoase pentru copii veseli și fericiți. Această platformă s-a născut din, spune Mary Nhin: „pasiunea noastră de a-i ajuta pe ceilalți să depășească status quo-ul, să reușească prin depășirea limitelor și să se bucure de cea mai bună variantă a vieții lor.”


Mai mult
Etichete:  #literaturacopii
Detalii produs
ISBN: 9786069137406
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.24 kg
Detalii despre autor
Mary Nhin este mamă (a trei băieți), coach și autoarea a peste 58 de cărți pentru copii. Pentru că în calitate de mamă a înțeles cât de greu le este copiilor să își înțeleagă, să își gestioneze și să se lupte cu propriile emoții, a creat seria de cărți pentru copii Trucuri Ninja cu ajutorul cărora părinții vor putea aborda și discuta cu copiii lor despre emoțiile acestora și despre cum să nu lase emoțiile să le complice viața.