Când a creat Dumnezeu lumea

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN: 978-606-913-886-1

Carte Tiparita
28,00 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

Când a creat Dumnezeu lumea / When God Made the World de Matthew Paul Turner cu ilustrații de Gillian Gamble este o poveste seducătoare în versuri pentru copiii preșcolari, din care aceștia vor afla povestea lumii. Cu alte cuvinte, cartea aceasta este, dragă părinte, pentru momentul acela în care copilul tău te va întreba cât se poate de grav: Mami (tati) cum a apărut lumea? Cum a apărut totul?


Atunci când aceste întrebări îți vor fi adresate de către ștrengarul tău, ridică această carte de pe raft și citește-i copilului din ea, comentând împreună cu el versurile și fotografiile iscusit realizate de ilustratorul Gillian Gamble. 


Matthew Paul Turner este fotograf, orator și autor a numeroase cărți, printre care și bestsellerurile „Când te-a creat Dumnezeu” și „When I Pray for You / Când mă rog pentru tine.”
Povestea aceasta, nu începe cu „a fost odată” ca alte povești, ci pe vremea „când încă nimic nu exista / și-n spațiul enorm doar golul era.” Apoi, îi poartă pe micuți într-un vis frumos, plin de culori și de magie, care le va arăta toate etapele prin care a trecut lumea până să devină ceea ce este ea astăzi.


Și pentru că la această vârstă nimic nu este mai important și mai serios decât joaca, copiii și-L vor putea imagina pe Dumnezeu – marele creator – „jucându-se” de-a facerea lumii.


Îl vedem astfel agățând miliarde de stele pe cerul întunecat și transformându-l într-o feerie. Ulterior, îl urmărim creând rând pe rând planetele și galaxiile, cometele, asteroizii și meteoriții, și apoi punând totul în mișcare într-un mecanism perfect, asemenea unui magician. 


Tot aici aflăm care a fost sursa de inspirație pentru această capodoperă pe care Dumnezeu a creat-o și care se numește lume:
„Căci atunci când lumea a creat,


pentru tine și pentru mine, pentru toate poveștile din univers,


din a Raiului frumusețe Dumnezeu s-a inspirat.”


După ce mintea copiilor va încerca să își imagineze cosmosul și galaxiile, revenim pe Pământ și vedem cum l-a conceput Marele Creator și câte minunății a creat pentru el.


Micuțul tău va afla cu această ocazie câtă diversitate există în lumea pe care abia acum începe să o descopere și își va imagina cum a creat Dumnezeu peșterile, munții și ghețarii; pajiștile și mlaștinile; tundrele întinse și gheizerele, dar și tropicele, valurile și vulcanii.
Tot acum va descoperi cât de diversă este flora acestei lumi, în ciuda faptului că el abia a reușit să cunoască câteva specii de plante. Va descoperi astfel cum a creat Dumnezeu chiparoșii și pinii, tufișurile și vița de vie, plantele aromatice, precum busuiocul sau cimbrul, sau copacii care fac citrice, precum minunata lămâie și grepfrutul. Ajută-l pe micuțul tău astfel să înțeleagă că Dumnezeu a înzestrat fiecare ființă pe care a creat-o cu însușiri unice și că aceste însușiri unice reprezintă darul lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi.


Dar mai presus de asta, învață-l pe micuțul tău să se bucure de toate lucrurile care îl înconjoară și să transforme lucrurile simple într-o adevărată desfătare pentru minte și trup. Însă mai presus de toate, învăță-l să fie recunoscător pentru toate aceste minunății pe care Dumnezeu ni le-a dăruit:


„mulțumește-I lui Dumnezeu pentru tot ce vezi,


pentru fructe, sirop și copacii sub a căror umbră te-așezi.”Și pentru că frumusețea lumii este nemărginită și neasemuită, autorul continuă să îi poarte pe copii prin acest vis frumos ducându-i într-o „zonă” pe care ei o adoră și pe care Dumnezeu pare să o fi creat special pentru ei. Este vorba despre minunata faună a acestei planete. 
Copiii își vor folosi imaginația pentru a-și închipui sturzii și bufnițele, pisicile de mare și țiparii, peștii cu colți sau cei cu față de monstru, precum și pe cei care zboară sau care-și pot umfla corpul. 


Vor descoperi în continuare gibonii și castorii, jaguarii și balenele și vor afla că fiecare creatură pe care Dumnezeu a imaginat-o are un sens și un scop foarte precis pe acest Pământ.


Ajungem în final la momentul în care Dumnezeu ne-a creat pe noi oamenii, după chipul și asemănarea Lui. Copiii vor afla acum că fiecare dintre noi este unic în felul său, pentru că DUMNEZEU a vrut să ne dăruiască fiecăruia dintre noi un dar unic. De aceea:„Pe unii oameni i-a făcut timizi, pe alții chiar gălăgioși,


în timp ce unii se disting mereu victorioși.


Unii se pricep la muzică, alții sunt buni la matematică,


iar unii trebuie să-și croiască singuri calea lor în viață.”
Dar de ce trebuie să fim cu toții atât de diferiți? Pentru că Dumnezeu are un scop pentru fiecare dintre noi atunci când ne creează și pentru că avem nevoie de trăsături distincte pentru a putea realiza acest scop.


Această scurtă povestioară este și o importantă lecție de viață pentru cei mai mici locuitori ai acestei planete, pentru că vor învăța din ea cum să se comporte și cum să protejeze lumea, astfel încât, cât mai multe generații să se poată bucura de ea.


Adu-le oamenilor un zâmbetul pe față, fii bun și politicos,


cu cei lipsiți de speranță arată-te omenos.


Descoperă o stea, o planetă sau luna,


ai grijă să nu moară pădurile, întotdeauna.


Salvează o balenă, îmbrățișează un copac, protejează albinele.


Reciclează, reutilizează și apără binele.


Vă invit așadar dragi părinți și bunici să vă adormiți frumos copiii cu o poveste spirituală și educativă despre lume și modul în care Dumnezeu a creat-o. Lăsați-vă copiii să viseze la lume ca la un loc special creat pentru ei, și, mai mult ca sigur că aceștia vor avea grijă de această planetă ca de un dar drag care le-a fost oferit cu multă dragoste de Însuși Dumnezeu.

Mai mult
Etichete:  #literaturacopii
Detalii produs
ISBN: 9786069138861
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.25 kg
Detalii despre autor