Mama Bruce

(0) Scrie o recenzie

ISBN e-Book pdf 978-630-303-090-6

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

eBook
27,29 Lei
Adaugă la favorite

Mama Bruce /  Mother Bruce de Ryan T. Higgins este o nouă carte adorabilă pentru copii pe care Editura ACT și Politon le-o propune părinților și bunicilor pentru a le-o citi micuților lor și a se bucura împreună de momente unice.


Dragi părinți și bunici, vă mai amintiți cât de frumoasă era lumea copilăriei? Și mai ales, vă mai amintiți de ce era ea atât de frumoasă încă din clipa în care o mare de soare inunda lumea și până noaptea târziu, când o puzderie de licurici mici și argintii invadau cerul?


V-ați gândit vreodată că lumea ternă și cenușie de azi, era la fel de ternă și de cenușie și în frageda noastră pruncie, doar că noi o vedeam în culori datorită acelei gândiri magice pe care am abandonat-o între timp de dragul gândirii logice, mult prea raționale și neconvenabile?


Dar v-ați gândit vreodată că nu trebuie să dăm complet uitării acele universuri compensatorii pe care ni le cream atât de ușor când eram copii doar pentru că astăzi ne numim adulți? Sau că, chiar și adulți fiind, încă mai avem dreptul să evadăm din când în când în lumea plină de magie și de culoare a copilăriei?


Cartea despre care vă voi vorbi în rândurile de mai jos este o incursiune într-un astfel de univers compensatoriu plin de magie, în care lucrurile nu se întâmplă mereu așa cum ar trebui, ba dimpotrivă, uneori scapă total de sub control, și cele mai de neînchipuit închipuiri ale noastre devin realitate, dând naștere unor scenarii pur și simplu savuroase.


Ryan T. Higgins s-a născut în 1983 și a fost un copil ca oricare altul, fiind crescut cu „o dietă” specifică oricărui copil din America și de oriunde în lume, alcătuită din: desene animate, sandvișuri cu brânză și cățărări în copaci. Până la vârsta de patru ani, Ryan visa să se facă tigru atunci când va crește mare. În momentul în care și-a dat seama că acest lucru nu prea îi ieșea, a decis să se facă autor de benzi desenate. A realizat primele sale lucrări încă de la acea vârstă și nu s-a mai oprit din desenat și scris nici astăzi.


Ryan T. Higgins este autorul și ilustratorul bestsellerului care a ajuns pe locul 1 în topul New York Times „We Don't Eat Our Classmates/ Noi nu ne mâncăm colegii de clasă”, al bestsellerului New York Times „Mama Bruce”, care a fost recompensat cu premiile E. B. White Read Aloud Award și Ezra Jack Keats New Illustrator Honor, precum și a cărților „Hotel Bruce; BE QUIET!” și „Bruce's Big Move”. El locuiește în Maine (SUA) împreună cu soția lui și cei trei copii ai lor, dar și cu trei câini, trei pisici, un gecko și o țestoasă.
Simpaticul erou al acestei cărți, pe care micuții voștri îl vor îndrăgi pe loc, este un urs morocănos și singuratic, căruia nu-i place nimic pe lumea asta, în afară de ouă. 


Ursul se numește Bruce, după cum bine ați intuit deja probabil, și este atât de mofturos, încât, ploaia nu îi place, soarele nu îi place, animalele mici și drăguțe nu îi plac, de fapt… nu îi plac atât de multe lucruri încât, aproape că ne vine să îl felicităm pentru faptul că îi plac fie și numai ouăle…


Iar dacă micuții voștri vor fi tentați cumva să creadă că Bruce e doar un urs oarecare din pădure care duce o viață foarte plictisitoare, veți vedea că, de fapt, lucrurile nu stau deloc așa. 


Pentru că Bruce este un urs destul de sofisticat, care are acces la internet, de unde își procură rețetele cu ouă pe care ulterior le gătește cu pasiune. 


Însă viața lui liniștită și echilibrată este dată peste cap într-o bună zi tocmai din cauza unei rețete de ouă cu sos de miere și somon pe care încearcă să o prepare.Simțindu-se inspirat de această rețetă, Bruce pleacă prin pădure ca să facă rost de ingrediente. Și reușește să le găsească pe toate, asta și datorită mamei gâște care îi dă niște ouă bio. Dar, ouăle bio aveau să-i facă eroului nostru o surpriză pe cât de mare, pe atât de neplăcută. Pentru că ouăle uneori se transformă în pui… sau boboci de gâscă, după caz…


Și așa, Bruce se trezește că este strigat tam-nisam… „mamă”. 


Trebuie să recunoaștem că nu în fiecare zi cina pe care ne pregătim să o gătim se transformă în niște ființe mici și adorabile care ne strigă „mama!”...


Așa s-o fi gândit și Bruce în momentul în care a constatat că ouăle pe care voia să le fiarbă s-au transformat în niște boboci de gâscă enervanți, care se țineau scai după el, distrugându-i singurătatea care îi era atât de confortabilă.


Ce va face Bruce cu micile creaturi neajutorate?


Cum va rezolva el problema cinei care i-a devenit acum familie?


Va scăpa Bruce de înaripatele găgăietoare, sau se va pricopsi pe veci cu ele?


Chiar este posibil ca niște banale ouă să-i schimbe complet viața unui urs mare și puternic?


Din fericire pentru imaginația nesățioasă a copiilor noștri, orice este posibil în lumea magică a poveștilor. Chiar și ca un urs să devină „mamă” adoptivă pentru patru boboci nevinovați de gâscă, pentru că iresponsabila lor mamă-gâscă s-a hotărât să plece un pic mai devreme în țările calde. Și chiar mai mult decât atât. Această „mamă adoptivă” care va încerca să scape inițial de cina care a prins viață, va ajunge în final să se resemneze cu noul rol, și, pentru că nu reușește să-i învețe pe boboci să zboare, va decide să îi ducă pe bobocii de gâscă în fiecare an, în sezonul rece, în vacanță la Miami, pentru a-i feri de frig.Copiii se vor amuza copios să îl vadă pe același urs morocănos și singuratic de la începutul poveștii, pricopsit cu patru păsări de crescut și aproape uitând de marea lui pasiune pentru ouă din cauza multiplelor preocupări pe care le are de când a devenit „mama Bruce”. Mai mult decât atât, vor vedea că Bruce nu e chiar atât de morocănos cum părea la început, și că, probabil, motivul pentru care Bruce se dovedea atât de ursuz în trecut era faptul că era mult prea singur…


Vedem astfel cum, această poveste inocentă poate deveni un bun prilej pentru voi părinții și bunicii, de a le vorbi copiilor despre singurătate și consecințele ei și despre nevoia ființelor vii de a se bucura de compania altor ființe vii. Povestea poate fi un bun pretext pentru voi de a vorbi de asemenea cu copiii despre importanța familiei, a prietenilor și a vieții sociale în general.


Vă invit să le-o citiți micuților voștri și să le oferiți astfel prilejul de a se bucura și de a se distra copios pe seama pățaniilor amuzante ale ursului Bruce. 


Vă invit cu mic cu mare la bordul unei cărți scrise de un autor și ilustrator foarte talentat, la adresa căruia marile publicații au numai cuvinte de laudă. Iată numai câteva laude care i-au fost aduse autorului Ryan T. Higgins de o serie de publicații prestigioase:


„Higgins răstoarnă cu susul în jos scenariile cărților ilustrate clasice, și apoi le stoarce pentru a stârni hohote de râs contemporane.” -The New York Times


„Jos pălăria Ryan T. Higgins.” -The Wall Street Journal


„Frumos, inteligent, îndrăzneț și foarte amuzant.” - Kirkus Reviews

Mai mult
Etichete:  #literaturacopii
Detalii produs
ISBN: 9786303030906
Editura ACT si Politon
Format: eBook
Detalii despre autor

Ryan T. Higgins s-a născut în 1983 și a fost un copil ca oricare altul, fiind crescut cu „o dietă” specifică oricărui copil din America și de oriunde în lume, alcătuită din: desene animate, sandvișuri cu brânză și cățărări în copaci. Până la vârsta de patru ani, Ryan visa să se facă tigru atunci când va crește mare. În momentul în care și-a dat seama că acest lucru nu prea îi ieșea, a decis să se facă autor de benzi desenate. A realizat primele sale lucrări încă de la acea vârstă și nu s-a mai oprit din desenat și scris nici astăzi.

Ryan T. Higgins este autorul și ilustratorul bestsellerului care a ajuns pe locul 1 în topul New York Times „We Don't Eat Our Classmates/ Noi nu ne mâncăm colegii de clasă”, al bestsellerului New York Times „Mama Bruce”, care a fost recompensat cu premiile E. B. White Read Aloud Award și Ezra Jack Keats New Illustrator Honor, precum și a cărților „Hotel Bruce; BE QUIET!” și „Bruce's Big Move”. El locuiește în Maine (SUA) împreună cu soția lui și cei trei copii ai lor, dar și cu trei câini, trei pisici, un gecko și o țestoasă.