Ninja cel Curajos

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

Format: 210x225 mm; Pagini: 32 color.

Copertă capsată

ISBN: 978-606-913-697-3

Oferta expiră în:

Carte Tiparita
14,00 Lei PRP:28,00 Lei Salveaza 50%
Adaugă la favorite

Descriere

Ninja cel Curajos / Gritty Ninja de Mary Nhin, cu ilustrații de Jelena Stupar, este o nouă carte adorabilă pentru copii din colecția „Trucuri Ninja”. În cele 32 de pagini ale poveștii vei face cunoștință cu Ninja cel Curajos care nu a fost însă dintotdeauna așa, și cu Ninja cel Îndrăzneț care îi va învăța pe copii care sunt secretele pentru a nu renunța niciodată și pentru a duce la bun sfârșit tot ce au început, oricât de greu ar fi.

 

„Trucuri Ninja” este o serie de 32 de cărți de dezvoltare personală pentru copii școlari și preșcolari care a fost concepută cu scopul de a le oferi copiilor deprinderi valoroase de viață, însă poate constitui o resursă excelentă și pentru consilieri școlari, învățători și profesori. 

 

Mary Nhin este o americancă din Edmond, Oklahoma (SUA), este mamă a trei băieți, coach și autoarea a peste 58 de cărți pentru copii. Pentru că în calitate de mamă a înțeles cât de greu le este copiilor să își înțeleagă, să își gestioneze și să se lupte cu propriile emoții, a creat această serie minunată de cărți, cu ajutorul cărora părinții vor putea discuta cu copiii lor despre emoții și cum să nu le lase să le complice viața.

 

 

Odată cu această scurtă povestire copiii vor prinde curaj învățând din lecția de viață pe care le-o predă Ninja cel Curajos. Dar Ninja cel Curajos care astăzi nu se mai dă bătut niciodată, nu a fost dintotdeauna așa. Și el, la rândul lui, a învățat lecția curajului de la un alt Ninja, și anume, Ninja cel Îndrăzneț.

 

 

Așadar, dacă nu ne naștem curajoși, tot e bine. Pentru că viața ne oferă ocazia să învățăm să fim curajoși pe parcurs. Așa cum s-a întâmplat cu Ninja cel Curajos, care, înainte de a învăța cei 4 ași din mânecă pe care să-i folosească ori de câte ori se va simți neîncrezător, avea obiceiul de a se da bătut și a abandona de fiecare dată când un lucru i se părea greu. A renunțat astfel la antrenamentele de fotbal, se dădea bătut când avea de rezolvat o problemă mai grea la matematică, renunța când pierdea un meci la tenis sau când trebuia să încerce o schemă mai grea pe bicicletă.

 

 

Dar făcând așa mereu, nu putea ajunge prea departe în viață. Ce ar fi făcut mai târziu? Când școala avea să i se pară prea grea, ar fi renunțat pur și simplu? Iar fără școală i-ar fi fost imposibil să obțină un serviciu, iar fără un serviciu ar fi riscat să nu aibă ce mânca. Sau ce ar fi făcut mai târziu dacă serviciul avea să i se pară prea greu? Ar fi renunțat? Și dacă da, cum și-ar fi câștigat banii atât de necesari pentru a putea trăi?

 

 

Să renunți nu este cea mai bună alegere în viață, în schimb, să îți dai toată silința pentru a obține ce îți dorești este rețeta campionilor. Așadar, ajută-l pe micuțul tău să înțeleagă și să rețină faptul că:

 

Cât timp își dă toată silința, totul va fi bine.

 

Și astfel va avea un aliat secret în viață ori de câte ori lucrurile i se vor părea prea grele și va fi tentat să renunțe. 

 

În plus, jucați-vă și repetați cei 4 ași din mânecă pe care Ninja cel Îndrăzneț îi folosește mereu și care l-au ajutat pe Ninja cel Curajos să prindă curaj, să participe la triatlon, și chiar mai mult decât atât, să îl și câștige:

 

 

1. Fii încrezător: Sunt încrezător când închid ochii și mă văd reușind.

 

2. Fii liniștit: Mă liniștesc dacă îmi repet mereu lucruri pozitive de felul: „Dar pot să fac asta!”

 

3. Fii fără griji: Simt că nu mai am nicio grijă atunci când îmi înfrunt temerile sau chiar eșecul. Și fac acest lucru punându-mi o simplă întrebare: „Care este cel mai rău lucru care mi s-ar putea întâmpla?” 

 

4. Fii capabil: Sunt capabil să-mi propun diverse lucruri și să le realizez.

 

 

Având aceste lucruri sădite în minte de la cea mai fragedă vârstă, cu siguranță că micuțul tău va avea numai de câștigat. Nu va rata ocazii în viață pentru că nu a avut curaj să încerce, nu se va lăsa depășit de alții mai puțin capabili decât el pentru că nu a îndrăznit să arate ce poate, nu va regreta lucruri pe care nu le-a făcut deși i-ar fi plăcut, din lipsă de încredere în el însuși.

 

Un vechi proverb latin spunea: „audaces fortuna iuvat”, și mulți dintre noi am simțit asta pe pielea noastră în viață. Nu am avut curaj și am pierdut ocazii, în schimb, cei mai îndrăzneți ca noi au avut numai de câștigat deși poate nu erau nici măcar pe jumătate la fel de capabili ca noi. Așadar, dragi părinți și bunici, haideți să le facem viața mai ușoară și să-i învățăm pe copii ceea ce școala nu îi învață!

 

Pentru mai multe resurse educative pentru copii cu simpaticele personaje Ninja, accesați pagina web: www.marynhin.com.

 

Mary Nhin este fondatoarea platformei online Grow Grit Co. o platformă educativă pentru părinți și copii pe care se regăsesc toate cărțile autoarei, dar și resurse educative suplimentare precum: jurnale pentru copii, jocuri, planșe de colorat, dar și articole interesante despre cum să gestionăm mai bine stările emoționale ale copiilor noștri și să îi ajutăm în diverse situații, precum și rețete culinare sănătoase pentru copii veseli și fericiți. Această platformă s-a născut din, spune Mary Nhin: „pasiunea noastră de a-i ajuta pe ceilalți să depășească status quo-ul, să reușească prin depășirea limitelor și să se bucure de cea mai bună variantă a vieții lor.”

 

Mai mult
Etichete:  #literaturacopii
Detalii produs
ISBN: 9786069136973
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.24 kg
Detalii despre autor