Donna Alba

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

Format: MP3, 160-320 kbps - stereo

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN: 978-606-913-329-3

Oferta expiră în:

Audiobook
39,50 Lei PRP:79,00 Lei Salveaza 50%
Audiobook
79,00 Lei
MP3 download
52,14 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

După publicarea sub formă de audiobook a nuvelelor „Vedenia”, „Urâtul” și „La Grandiflora”, „Donna Alba” este la prima sa apariție integrală în format audio pe suport CD.


Titlul te poate duce cu gândul la o poveste mediteraneeană. Intriga complexă a romanului te atrage în cele din urmă în mrejele stării obsesive a scriituri lui Gib Mihăescu. Este Donna Alba un ideal feminin? O femeie fatală?


„Privirile mele au îmbrățișat tot timpul cea mai mare frumusețe pe care am văzut-o în viața mea, singura căreia i-am rămas credincios ani întregi în taina gândului meu, din clipa când văzând-o înaintând pe stradă, cu maiestatea cu care înainta acum câteva clipe încoace am amețit ca de o lumină prea tare a soarelui, și două cărți enorme pe care le aveam în mână , pentru că mă aflam în fața unei școli unde trebuia să trec un examen, au căzut cu zgomot la picioarele ei, ca cel mai sincer şi desăvârșit omagiu.” - Mihai Aspru, fragment din carte


Gib Mihăescu, prozator, romancier și dramaturg român interbelic, este autorul volumelor de nuvele Grandiflora și Vedenia și al câtorva romane de analiză psihologică a unor stări obsesive, îndeosebi erotice: „Rusoaica”, „Brațul Andromedei”, „Femeia de ciocolată”, „Donna Alba”. Gib Mihăescu se numără printre cei mai importanți nuveliști și romancieri ai literaturii române.


Mai mult
Etichete:  #literatura
Detalii produs
ISBN: mihaescu-978-606-913-329-3
Editura ACT si Politon
Format: Audiobook
Greutate: 0.14 kg
Detalii despre autor
Gib Mihăescu (n. 23 aprilie 1894, Drăgășani, Vâlcea, România – d. 19 octombrie 1935, București, România) pe numele real Gheorghe Mihăescu a fost un prozator, romancier și dramaturg român interbelic. Printre cele mai importante scrieri ale lui se numără volumele de nuvele Grandiflora și Vedenia și romanele de analiză psihologică a unor stări obsesive, îndeosebi erotice: „Rusoaica”, „Brațul Andromedei”, „Femeia de ciocolată”, „Donna Alba”.
 
Gib Mihăescu a participat la Primul Război Mondial ca elev-ofițer, fiind combatant în 1917 în luptele de la Mărășești-Mărăști-Oituz. Gib Mihăescu a fost avocat la Chișinău și în orașul său natal.
 
A colaborat la revistele Sburătorul, Gândirea, Viața Românească etc.
Audiobooks
Produse fizice (MP3): Audiobook