Secretul veacurilor

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN: 978-630-303-017-3

Carte Tiparita
49,00 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

Secretul veacurilor / The Secret of the Ages de Robert Collier este o lectură care va fi cu siguranță pe placul tuturor acelora care vor mai mult, știu că pot mai mult, însă se mulțumesc deocamdată cu puțin. Cartea aceasta este pentru toți aceia care au nevoie de o sursă de inspirație pentru a-și părăsi zona de confort și a începe să facă ceea ce doresc cu viața lor.


Cu alte cuvinte, Secretul Veacurilor îți va arăta că ai o putere interioară nefolosită și te va învăța metode simple și directe de a o folosi pentru a obține atât fericirea domestică, cât și succesul în afaceri.


Această putere interioară se numește subconștient și reprezintă, din punctul de vedere al lui Robert Collier, un gigant adormit, de puterea căruia prea puțini dintre noi suntem conștienți. Acest gigant poate fi pentru fiecare dintre noi asemenea geniului lămpii lui Aladin, capabil să ne îndeplinească orice dorință. Tot ce trebuie să facem în acest sens este să lăsăm în urmă limitările minții conștiente și să pătrundem plini de încredere pe tărâmul plin de posibilități al subconștientului. Valorificând inteligent resursele nelimitate ale acestuia, bogăția, succesul și fericirea vor fi mai ușor de atins ca niciodată. Deschide această carte și află secretul!


Născut în St. Louis, Missouri (SUA) în 1885, Robert Collier s-a pregătit pentru a deveni preot în tinerețe, dar a ales ulterior o carieră în afaceri, bucurându-se de succes în publicitate, dar și în domeniul editorial și în inginerie. După ce s-a vindecat de o boală cronică folosindu-se de puterea minții, Collier a început să studieze Gândirea Nouă, metafizica și principiile succesului. În 1926 a redactat o serie de broșuri intitulate Secretul Veacurilor (The Secret of the Ages) care au devenit în scurt timp foarte populare. În 1927 a început să publice o a doua serie de broșuri intitulată Secretul aurului (The Secret of Gold) pe care a finalizat-o anul următor sub titlul de Magnetul vieții (The Life Magnet). Robert Collier a murit în anul 1950.


„Secretul veacurilor” este o lectură potrivită pentru toți oamenii care nu vor să stea pe loc, care refuză să se oprească din evoluție, care vor să își valorifice la maximum potențialul, și să profite de energia infinită care îi înconjoară.


Cartea este structurată în șapte capitole pe care autorul le intitulează volume, după cum urmează:Volumul unu: Cea mai mare descoperire a lumii


„Mintea este tot ceea ce contează. Poți fi orice îți pui în gând. Nu trebuie să fii bolnav. Nu trebuie să fii nefericit. Nu trebuie să fii sărac. Nu trebuie să fii nerealizat. Nu ești un simplu bulgăre de glod. Nu ești un animal de povară, condamnat să îți petreci zilele muncind neîntrerupt, în schimbul hranei și locuinței. Ești unul dintre Stăpânii Pământului, cu potențial nelimitat. Există în tine o putere care, înțeleasă și direcționată cum trebuie, te poate ridica deasupra rutinei mediocrității și te poate așeza printre Aleșii Pământului − avocații, scriitorii, oamenii politici, marii oameni de afaceri – EXECUTANȚII și GÂNDITORII. Depinde doar de tine să înveți să folosești această putere, care este a ta, această Minte care poate face orice.”


În această primă secțiune a cărții ne întoarcem înapoi în timp și rememorăm originea vieții pe Pământ; aflăm care este cea mai mare descoperire a lumii și descoperim Principiul vieții – acea lege a energiei infinite care lucrează neobosit în viața noastră de zi cu zi și ne ajută să realizăm lucruri extraordinare. Conștientizând existența acestuia, vom putea să îl invocăm ori de câte ori ne confruntăm cu sarcini neobișnuite, sărăcie, greutăți, boli sau disperare și vom descoperi depozite neștiute de energie, înțelepciune și aptitudini. Lecția acestui capitol este că în momentul în care ne concentrăm toate gândurile, toată energia pe un singur lucru − fără să ne îndoim, fără să ne temem −, duhul care se află în noi toți, așteptând doar o chemare, răspunde și ne dă forța necesară pentru a reuși orice.


Tot în această secțiune a cărții vom conștientiza faptul că principala risipă care îi poate fi reproșată omului, din numeroasele alte risipe de care se face vinovat, este risipa puterii minții pe care nu o folosim decât în prea mică măsură. 


Aflăm astfel cum putem deveni ceea ce ne dorim, obține ceea ce ne dorim și atinge țintele pe care ni le stabilim cu condiția să scoatem la suprafață forțele latente care stau ascunse în noi.


În continuare, împărțim mintea în trei părți: mintea conștientă, mintea subconștientă și Mintea Infinită, Subliminală sau Universală și înțelegem cum funcționează fiecare dintre ele.


Principalul rol al minții conștiente este acela de a se axa pe lucrurile pe care le vrei și de a ignora orice sugerează teamă, griji sau boală.


Mintea subconștientă ți-a conceput și ți-a construit corpul încă din copilărie. Îl repară. Îl face să funcționeze. Are putere aproape nelimitată, nu numai pentru că te aduce într-o stare de sănătate perfectă și te menține așa, ci și pentru că îți oferă toate lucrurile bune din viață. 


Mintea subconștientă este cea care face legătura dintre noi și Creator, dintre Mintea Universală și mintea noastră conștientă. Este mijlocul prin care putem dobândi tot ce ne dorim, pentru că indiferent ce ne-am putea dori, ea poate să ni-l aducă.


Când poți intra în mod inteligent în contact cu mintea subconștientă, poți comunica cu Mintea Universală, iar Mintea Universală este omnipotentă. Și de vreme ce mintea subconștientă face parte din Mintea Universală, nu există limită pentru lucrurile pe care le poate face atunci când i se dă puterea să acționeze. Dacă ai o dorință care este în armonie cu Mintea Universală, nu trebuie decât să te gândești mereu la ea, ca să atragi din sfera invizibilă lucrurile de care ai nevoie ca să o faci să devină realitate.Volumul doi: Cauza primordială


Celebrul psiholog William James a spus că cea mai mare descoperire din ultima sută de ani a fost cea a puterii minții subconștiente. La fel cum cele mai puternice forțe din natură sunt unele invizibile − căldura, lumina, aerul, electricitatea − și cea mai puternică forță a omului este forța sa invizibilă, forța gândurilor. Și, așa cum electricitatea poate să contopească piatra și fierul, la fel și forța gândului poate să îți controleze corpul astfel încât să îți realizeze destinul sau să ți-l distrugă.


Prin urmare, reține faptul că nu există nicio filosofie care să te ajute să reușești, atunci când te îndoiești de capacitatea ta de a reuși. Vei merge întotdeauna în direcția către care te îndrepți. Pentru că gândurile îți oferă o energie nelimitată, care va lua orice formă solicită mintea ta. Gândurile reprezintă matrița care cristalizează această energie în bine sau în rău, în funcție de forma pe care i-o imprimi. Gândurile la avere, putere, succes nu pot aduce decât rezultate proporționale cu ideea pe care o ai despre ele. Gândurile la sărăcie și lipsă nu pot aduce decât limitări și necaz. Lecția acestui capitol este următoarea: Învață să îți controlezi gândurile. Învață să îți formezi în minte doar imaginile lucrurilor pe care vrei să le vezi reflectate acolo.


În continuare suntem invitați să medităm o clipă la ambiție și la incredibila ei forță și aflăm cum să ne rugăm pentru a ni se îndeplini orice dorință.Volumul trei: Aladin & comp.


A venit timpul să înțelegi faptul că cei care au succes în viață nu sunt întotdeauna oamenii care se străduiesc cel mai tare. Oamenii care au cel mai mare succes în viață sunt cei care au o țintă clară pe care o urmăresc cu perseverență până o ating. În plus, ei nu își impun limite știind foarte clar faptul că singura limită a capacităților lor este cea pe care ei singuri și-o impun.


Tot în această secțiune a cărții vei învăța să folosești gândirea corectă. Adică să dai afară din mintea ta toate vechile gânduri referitoare la boală, descurajare, eșec, griji și frică și să te concentrezi doar asupra gândurilor la sănătate și putere nelimitată, fericire și succes nelimitat. Vei vedea astfel cât de mult se va schimba viața ta și cum va începe să semene tot mai mult cu ceea ce îți dorești de la ea.


În plus, gândește-te la lucrurile pe care ți le dorești ca și cum ar fi deja ale tale. Fii convins că le vei obține când vei avea nevoie și apoi LASĂ-LE să vină la tine. Pentru că, dacă într-adevăr ți le dorești, ele vor veni la tine negreșit.Volumul patru: Formula succesului


Neputincioșii gândesc despre ei înșiși că sunt incompetenți. Asta pentru că li s-a spus de atât de multe ori că nu pot face un anumit lucru încât au ajuns să îl creadă. Însă eșecul sau succesul sunt doar o stare de spirit. Crede că nu poți să faci un lucru, și nu vei putea. Fii convins în schimb că poți să îl faci, și vei putea.


Visurile tale nu vor deveni niciodată realitate, dacă le sugrumi cu îndoieli și temeri. Asta pentru că șansele tale de succes în orice inițiativă vor fi mereu măsurate în funcție de propria ta ÎNCREDERE în tine.


Această secțiune vorbește așadar despre Legea atracției și cât de bine funcționează ea în toate aspectele vieții noastre, indiferent că este vorba despre cele financiare, cele ce țin de sănătate, bunăstare sau relații.


Vedem astfel ce armă puternică este DESCURAJAREA, și cât de ușor ne poate împiedica ea să ne realizăm visurile, dar și ce putere uriașă are frica:


„Cauza reală a tuturor bolilor este frica. Îți imaginezi o boală în minte, și corpul tău începe să construiască după acest model pe care i-l prezinți. Ai văzut cum face frica chipul palid, cum mai întâi oprește bătăile inimii, după care o face să o ia la goană. Frica modifică secrețiile. Frica oprește digestia. Frica îți pune riduri și zbârcituri pe față. Frica îți albește părul. Te vei convinge astfel că corpul tău este precum lutul în mâinile olarului. Mintea ta poate să facă din el ce vrea. Frica este principala cauză a oricărei deficiențe a corpului. Iisus a înțeles acest lucru și a știut că poate fi desființată. De aici și apelul Său frecvent: „Nu vă temeți, nu vă fie frică”.


Ai încredere așadar în duhul tău lăuntric și în Mintea Universală care îți stă la dispoziție pentru nevoile tale zilnice, și viziunea ta se va lărgi, capacitatea ta va crește. Îți vei da seama că singurele tale limite sunt cele pe care ți le impui singur. Și nu vei avea sub nicio formă dificultăți sau obstacole care să îți stea în cale.Volumul cinci: Nevoile îți sunt îndeplinite


Fii  conștient în fiecare clipă de faptul că gândul tău este atotputernic. Că este creativ. Că asupra lui nu se impune nicio limită de timp sau spațiu. Și că îți stă mereu la dispoziție. 


Uită de griji și de temeri și în locul lor, vizualizează situațiile pe care ai vrea să le vezi. Conștientizează că îți sunt disponibile. Declară față de tine însuți că ai deja toate aceste lucruri pe care ți le dorești, că nevoile tale au fost îndeplinite. Spune-ți așa: „Cât de recunoscător sunt că Mintea mi-a pus la dispoziție toate aceste lucruri bune. Sunt recunoscător pentru că am tot ce și-ar putea dori inima mea”.


Pentru că motivul pentru care viața multora dintre noi este o continuă sursă de suferințe este faptul că nu credem. Insistăm să căutăm necazurile. Ne facem zeci de probleme pentru lucruri care nu necesită încă o rezolvare. Ne îndoim de noi înșine, de abilitățile noastre, de toți și de toate din jurul nostru, iar îndoielile ne secătuiesc energia, ne ucid entuziasmul, ne lipsesc de succes.


Prin urmare, lecția acestui capitol este următoarea: Când începi să realizezi că ai în tine puterea de a face orice, de a fi oricine, de a avea orice, atunci și numai atunci îți vei ocupa locul cuvenit în lume.Volumul șase: Inteligența superioară


Oricât de mult ai munci pentru succes, dacă gândul tău este la teama de eșec, aceasta îți va anula eforturile, îți va neutraliza încercările și va face succesul imposibil”.


Reține așadar faptul că prosperitatea are un secret: să ți-o imaginezi atât de viu în minte, încât să îți iasă la propriu prin piele. Te simți prosper, arăți prosper, iar rezultatul este acela că, în scurt timp, EȘTI prosper.


La fel se întâmplă și cu corpul și cu mintea ta. Fiecare funcție, fiecare activitate a corpului îți este controlată de minte. Organele tale vitale, sângele care transportă material pentru reconstrucția fiecărei celule și fiecărui țesut, procesele de excreție care elimină toate deșeurile și resturile, funcționarea tuturor depinde de energia pe care o generează mintea.


Dacă îl alimentezi cu gânduri de sănătate și vigoare, tot sistemul va radia de energie și vitalitate. Dacă îl alimentezi cu gânduri despre decrepitudine și bătrânețe, vei vedea că încetinește până la oprirea pe care i-ai stabilit-o tu.


Poți să îmbătrânești la 30 de ani. Poți să fii tânăr la 90 de ani. Depinde de tine. Ce alegi?Volumul șapte: Iluzia medicinei


În această secțiune a cărții, autorul încearcă să te convingă că te poți vindeca de boli cu puterea minții și îți arată cum să pui în aplicare puterea nelimitată a minții pentru tratamentul reușit al bolii. Părerea lui Robert Collier este că Mintea este totul și de aceea, atunci când alungi din mintea ta subconștientă credința în boală, odată cu ea, vei alunga și boala și toate celelalte simptome.


Vei înțelege astfel că atunci când crezi că un organ este bolnav, mintea ta conștientă crede asta. În mod inevitabil, trimite acest gând minții tale subconștiente, iar aceasta din urmă începe să construiască celulele acelui organ după modelul imperfect, bolnav. Schimbă modelul − schimbă-ți, cu alte cuvinte, părerea − și mintea ta subconștientă va reveni și va construi după schița corectă.


Constatăm astfel că trupul nostru este doar un mecanism care depinde cu totul de minte. Nu are putere proprie, nu are voință proprie. Face ceea ce îi spune mintea, în măsura în care mintea se crede Stăpână. Așa cum, la fel de adevărat este faptul că negând puterea corpului tău asupra minții, vei putea distruge orice frică de boală, pentru că atunci când dispare frica, dispare și fundamentul bolii.


Reține așadar lecția acestui ultim capitol, care sună în felul următor:


„Nu te îndoi niciodată. Nu te teme niciodată. Tratează problema ca și cum ai aborda o problemă dificilă de matematică. Știi că, în matematică, nu există problemă pentru care să nu poți găsi soluție, cu condiția să urmezi regulile și să lucrezi corect.”


Și nu te mai îndoi niciodată de faptul că orice problemă, fie ea de natură materială, sufletească sau trupească are o rezolvare și că o poți depăși cu ajutorul subconștientului. Iar modalitatea prin care poți face asta este cum nu se poate mai simplă. Urmează pașii recomandați de Robert Collier în această carte și treci cu seninătate până și de cele mai complicate situații:


„Modalitatea de a-ți contacta mintea subconștientă, modalitatea de a obține ajutor de la „Omul din Interiorul Tău” pentru rezolvarea oricărei probleme este aceasta:


În primul rând, umple-ți mintea cu orice fărâmă de informație pe care o poți găsi legată de problemă.


În al doilea rând, alege un fotoliu, un șezlong sau un pat pe care să te poți întinde și să te simți absolut confortabil, ca să poți uita cu totul de corpul tău.


În al treilea rând, lasă-ți mintea să zăbovească o clipă asupra problemei, fără să îți faci griji, fără să te agiți, cu calm, și apoi dă-o mai departe „Omului din Interiorul Tău”. Spune-i așa: „Aceasta este problema pe care o ai. Tu poți face orice. Cunoști răspunsul la orice. Rezolv-o pentru mine!”. Și relaxează-te cu totul. Adormi, dacă poți. Alunecă cel puțin într-una dintre acele reverii în care ești pe jumătate adormit și pe jumătate treaz, care nu lasă celelalte gânduri să se impună în conștiința ta. Fă așa cum a făcut Aladin: invocă-ți Duhul, dă-i ordinul, apoi uită de problemă, știind sigur că se va ocupa de ea pentru tine. Când te trezești, vei avea răspunsul!”
Mai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: 9786303030173
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.35 kg
Detalii despre autor