Performanță sub presiune: Știința de a fi la înălțime atunci când contează. Ediția a II-a

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN: 978-606-913-887-8

Oferta expiră în:

Carte Tiparita
43,50 Lei PRP:58,00 Lei Salveaza 25%
Adaugă la favorite

Descriere

Performanță sub presiune: Știința de a fi la înălțime atunci când contează/ Performing under Pressure de Dr. Hendrie Weisinger și Dr. J.P. Pawliw-Fry este un răspuns elaborat la întrebarea: Cum se comportă oamenii în situații stresante? Și mai ales, îți oferă câteva ponturi prețioase în legătură cu modul în care ai putea gestiona mai bine presiunea în viitor, astfel încât aceasta să nu mai aibă un impact negativ asupra carierei și a vieții tale în general. Autorii cărții, un psiholog și un antrenor de performanță, au adunat informația cuprinsă în carte în 20 de ani de muncă de cercetare ajungând la concluzia că:


„Presiunea e mai mult decât un inamic puternic; e un personaj negativ în viața noastră.”


Dr. Hendrie Weisinger este psiholog recunoscut la nivel mondial și pionier în domeniul managementului stresului, consultant pentru zeci de companii din topul Fortune 500, orator, dar și autorul mai multor bestselleruri New York Times. Este o autoritate în aplicarea inteligenței emoționale, expert în managementul furiei și inițiator al tehnicilor foarte apreciate de antrenare a gândirii critice. Nu întâmplător, numeroase companii de top și agenții guvernamentale din America au apelat la expertiza lui vastă pentru a-și îmbunătăți performanțele. IBM, AT&T, Intel, Bank of America, Nintendo, Motorola, Estee Lauder, Departamentul de Justiție al SUA, Serviciile Secrete, CIA, Agenția Națională de Justiție (SUA) sunt doar câteva dintre organizațiile cărora Dr. Hendrie Weisinger le-a oferit consiliere.


Dr. JP Pawliw-Fry este orator, coach internațional  în domeniul performanței și consilier pe probleme de performanță sub presiune și managementul stresului, petrecându-și cea mai mare parte din viață aplicând știința și cercetarea pentru a pregăti oameni și organizații să facă față celor mai mari provocări ale lor. Dr. JP Pawliw-Fry nu numai că inspiră, dar încurajează publicul la acțiune, oferindu-i instrumente practice pentru a-și gestiona mai bine afacerile și pentru a obține rezultate personale mai bune.


Rolul acestei cărți este:


Să îți furnizeze un manual ușor de folosit de soluții împotriva presiunii;


Să îți furnizeze uneltele necesare pentru dezvolta¬rea acelor însușiri care îți vor permite să îți atingi constant po¬tențialul, atunci când te vei confrunta cu momente tensionate. Aceste însușiri sunt încrederea, optimismul, tenacitatea și entuziasmul, mai pe scurt, SCUT. Metaforic, aceste însușiri îți vor oferi un scut de apărare împotriva presiunii.


Cartea îți va demonstra cu argumente științifice solide, dar și prin exemple concrete că:


Presiunea are un impact negativ asupra succesului nostru cognitiv.


Presiunea ne scade abilitățile comportamentale.


Presiunea este deseori camuflată.


Presiunea este din ce în ce mai mare în viața noastră, prin urmare trebuie să ne pregătim din ce în ce mai temeinic pentru a-i face față.


Volumul de față este structurat în trei părți după cum urmează:


Partea I: Vorbește despre natura și știința presiunii. Vei afla așadar:


Cum ne afectează presiunea viața de cuplu? Care sunt tiparele de comportament care pot aduce un cuplu în pragul divorțului?


Ce comportamente negative generează presiunea la adolescenți?


Cum reușesc anumiți indivizi să obțină performanță sub presiune?


Care sunt diferențele esențiale dintre presiune și stres și cum ne afec¬tează aceste diferențe;


Cum ne afectează cortizolul secretat în momentele de presiune și stres creierul? 


Ce mecanisme psihologice complicate sunt responsabile pentru blocajele noastre? Care este anatomia unui blocaj? Care sunt instrumentele blocajelor?


Cum punem presiune pe noi înșine și pe ceilalți, fără să ne dăm seama;


Ce sunt distorsiunile cognitive și cum ne afectează presiunea modul de a gândi?


Care sunt cele mai comune capcane ale presiunii dar și care este cea mai bună metodă de a le ocoli?


De ce unii dintre noi simțim mai multă teamă și anxietate decât alții într-un moment de presiune?Partea a II-a: Îți oferă soluții concrete împotriva presiunii. Este vorba mai precis de 22 de soluții pentru toate tipurile de momente tensionate, atât pentru cele de la serviciu, cât și din viața personală. Aceste soluții pot fi aplicate imediat.


O soluție împotriva presiunii este, potrivit celor doi autori, o strategie, o tehnică sau o metodă care-ți permite să reglezi, să redirecționezi sau să elibe¬rezi presiunea momentului, pentru a putea performa la potențialul tău maxim. Soluțiile împotriva presiunii te fac imun la presiunea de moment, pentru că, într-un fel sau altul, ele: 


reduc senzațiile de anxietate, stres, teamă, jenă 


evită distragerea atenției 


îți reglează starea de surescitare 


îți ghidează comportamentul 


te ajută să te concentrezi pe ceea ce-ți este de ajutor .Iată  mai jos doar o parte dintre soluțiile propuse de autor pentru situațiile presante:


împrieteneşte-te cu momentul;


gândește-te că vei mai avea și alte oportunități;


micșorează importanța momentului de presiune;


concentrează-te asupra misiunii tale;


așteaptă-te să intervină ceva neașteptat;


afirmă-ți propria valoare;


amintește-ți că ai mai avut succes și în trecut ca să aprinzi scânteia încrederii;


fii pozitiv înaintea și în timpul momentelor de înaltă presiune;


concentrează-te pe ceea ce poți controla;


exersează viața sub presiune pentru a te familiariza cu această senzație;


strânge o minge în pumn (când te simți presat presează);


meditează;


creează o rutină mentală eficientă premergătoare unei situații presante;


reglează-ți respirația;


Descoperă toate cele 22 de soluții împotriva situațiilor presante propuse de autori dar și modalitățile în care le poți pune în practică în acest capitol deosebit de util și nu uita că:


„ele reprezintă strategii pe termen scurt. Sunt soluții „imediate”; te ajută pe moment să gestionezi anxietatea generată de presiune. Cei care-și doresc soluții pe termen lung vor trebui să-și construiască un SCUT.”


Iar despre acest SCUT ne vorbesc cei doi autori în partea a III-a a cărții și ultima.


Partea a III-a: Oferă strategii pe termen lung care să te ajute să-ți construiești un SCUT, împotriva presiunii. Amestecul emoțional de încredere, optimism, tenacitate și entuziasm alcătuiește materialul acestei armuri. Cu aceste însușiri te poți imuniza împotriva presiunii, pentru ca abilitățile tale să nu fie diminuate sau compromise de aceasta, oferindu-ți astfel cea mai bună șansă de a reuși.


Autorii te vor ajuta pe rând să îți evaluezi, exersezi și întărești încrederea, optimismul, tenacitatea și entuziasmul pentru că:


Atunci când suntem încrezători, sentimentul acționează ca un an¬tidot împotriva efectelor negative ale presiunii, efecte care pot duce la îndoială, gândire distorsionată și surescitare fiziologică.


Copiii optimiști au rezultate mai bune la școală și se implică în mai multe activități sociale și sporturi de echipă decât colegii lor pesimiști. Înotătorii optimiști își revin mai repede după o cursă pierdută decât cei pesimiști, iar jucătorii de baseball optimiști se descurcă mai bine în momentele de presiu¬ne decât jucătorii pesimiști, care deseori se blochează. 


E mai ușor să crezi în mitul noroco¬sului, al eroului sau al geniului. Fără muncă asiduă, fără tenacitate, șansele de a avea o prestație bună sub presiune nu sunt mari. Trebuie să învățăm să muncim din greu și susținut. Acesta este unul dintre motivele pentru care tenacitatea este o componentă-cheie a performanței sub presiune. Tenacitatea ne ajută să perseverăm atunci când ne lovim de obstacole iminente.


În situațiile de înaltă presiune, entuziasmul are un rol vital în a ne ajuta să rămânem în joc. Nivelul nostru de entuziasm ne lărgește perspectiva, permițându-ne să vedem mai multe opțiuni și să ne utilizăm mai bine resursele, ajutându-ne să fim mai rezilienți și mai capabili să ne revenim după eșecuri. Totul începe atunci când recu¬noaștem că nivelul de entuziasm pe care îl resimțim este o alegere.


În finalul cărții, cei doi autori îți propun o „temă” pentru viață. O temă care, efectuată în fiecare zi, îți va asigura triumful în lupta cu presiunea și stresul cotidian, indiferent de sursa lor. Descoperă „tema” în rândurile de mai jos, și mai ales, ai grijă să lucrezi la ea în fiecare zi. 


„Vom încheia propunându-ți patru acțiuni simple pe care am vrea să le efectuezi zilnic pentru a-ți menține, întări și cizela SCUTUL împotriva presiunii. Adunate laolaltă, aceste acțiuni rezumă atitudinile și abilitățile pe care le-am prezentat. Ai grijă: dacă nu le efectuezi zi de zi, SCUTUL tău împotriva presiunii va rugini. 


Afirmă-te 


Fii pozitiv în fiecare zi 


Fă totul cât poți tu de bine 


Sărbătorește”
TESTIMONIALE:


„Vei dori să adopți în viața ta sfaturile și instrumentele din această carte.” 

- Success Magazine„Performanță sub presiune oferă 22 de soluții practice care te pot ajuta să ai rezultate mai bune în situațiile stresante și, de asemenea, te ajută să îți dezvolți încrederea, optimismul, tenacitatea și entuziasmul. ”

- Amy Morin, autor al volumului 13 Things Mentally Strong People Don't Do (13 lucruri mentale pe care oamenii cu un mental puternic nu le fac)


„O lectură extraordinară! Un ghid grozav pentru a face față presiunii zilnice.” 

- Don La Greca, ESPN New York Talk-show


„De mult prea multe ori ne blocăm sau năruim totul atunci când ne aflăm sub presiune. Această carte dezvăluie modul în care ne putem dezvolta nervi de oțel.” 

- Adam Grant, autor al bestsellerului New York Times Give and Take (Oferă și primește)


„În această carte extraordinară, dr. Weisinger privește în profunzimea sistemului mental al performanței mai bine decât oricine altcineva. Orice altă examinare a acestui subiect pare o analiză superficială în comparație cu această lucrare. Dacă dorești să treci la nivelul următor, cumpără această carte, citește-o și păstreaz-o la îndemână.”

- Kevin Elko, Prof. dr. consultant al echipei de fotbal american a Universității Alabama și auto


Mai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: 9786069138878
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.35 kg
Detalii despre autor