Harta. Ediția a II-a .Cum să găseşti magia şi sensul în povestea vieţii tale.

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN: 978-606-913-620-1

Carte Tiparita
39,00 Lei
Adaugă la favorite
Format: 22,5 x 14,5 (cm)

Copertă broșată, 207 pagini

 

Cum să găsești magia și sensul în povestea vieții tale

Parcă desprinsă din basmele pline de aventură a copilăriei noastre, cartea de dezvoltare personală ce poartă fascinatul titlu de "Harta – Cum să găseşti magia şi sensul în povestea vieţii tale" (The Map – Finding the Magic and Meaning in the Story of Your Life), scrisă de autoarea canadiană Colette Baron-Reid, apare într-o ediție frumos aranjată (în format tipărit și în format electronic, ebook) de către echipa de redacție a editurii Act și Politon și pe rafturile online ale acesteia. Acest volum, apărut deja de patru ani, se prezintă sub forma unei metafore pentru viețile noastre precum și pentru toate teritoriile, aliații sau adversarii pe care îi descoperim ca fiind simboluri ale celor mai profunde experiențe umane.

Citiți mai multe informații despre produs

 

O carte de dezvoltare personală și un basm

Deși catalogată ca fiind o carte motivațională, de dezvoltare personală, pentru cine va cuteza să o răsfoiască, va constata că The Map este mai mult de atât, este o expediție, o frumoasă explorare a vieții într-un limbaj ludic. Astfel dacă orice aventură ar trebui să înceapă de la un vis, din curiozitate și să pornească cu semeție, această carte de dezvoltare personală, de meditație ghidată, poartă temeiul acestor principii și devine o hartă adaptată fiecăruia dintre noi pentru a putea descoperi noi și vibrante poteci spre viitor și metode de vindecare. Pășind în profunzimea peisajului intrinsec vom întâlni ființele imaginare care dețin cheia înțelepciunii a subconștientului nostru. Vrăjitorul Conștientizării, Grădinăreasa Blajină, Colecționarul de Oase și spiritele tărâmurilor psihologice pe care le traversăm, sunt adjuvanții care mereu știu ne îndrumă astfel încât noi să descoperim comoara din fiecare experiență. De asemenea vom afla modalități de a îmblânzii răutăciosul și jucăușul Goblin care tot ce vrea este de a ne bloca în obiceiuri și rutină. Fiecare din aceste aspecte psihologice sintetizate în această carte de dezvoltare personală au câte o lecție pentru noi și fiecare răspunde la direcțiile și alegerile personale, deoarece singura persoană care are putere asupra Hărții sunteți doar dumneavoastră.

Scopul final al cărții The Map este acela de a ne încuraja asupra faptului că nu trebuie să ne simțim pierduți sau dezorientați în aceste vremuri de transformare energetică globală sau să fim sugestibili la fiecare adiere a vânturilor schimbătoare.

Autoarea cărții The Map, un om sincer care s-a deschis întregii lumi cu propria-i viață expusă în acest volum, oferă ”bagheta magică”, nu doar o carte de dezvoltare personală care să ne ajute să ne percepem viața ca pe o odisee minunată şi să devenim cartograful înțelept al propriului nostru destin. Cum putem face acest mic pas când cotidianul ne acaparează toată atenția? Soluția pare să fie una foarte simplă și la îndemână, ea constă într-o resursă ce nu cunoaște efemerul, Natura. 

 

Structură descriere 

Cartea de dezvoltare personală The Map, publicată pentru prima dată în 2011 în SUA și pe care o puteți găsi pe site-ul nostru și în format ebook (pdf arhivat) , bineînțeles tradus în limba română, este structurată în patru părți. Prima parte a acestei cărți motivaționale  Cum să te orientezi singur pe harta ta, este începutul care vine cu foarte multe întrebări la care trebuie să ne răspundem sincer: unde suntem? cum am ajuns aici? sau cum putem pune la cale o călătorie când scopul nu mai este acela material ci unul al împlinirii sufletești? În cea de-a doua parte, Ajutor de navigație pe harta ta, călătoria deja a început și aventura capătă profunzime deoarece aflăm că în interiorul nostru există voci care ne-au călăuzit în itinerarul nostru și o vor face în continuare. Astfel trebuie să învățăm a diferenția vocea șarlatanului de cea a adevărului și să ne bucurăm de ajutorul aliaților lăuntrici care vor fi mereu acolo pentru noi. În următoarea parte din The Map intitulată Magia și sensul acestei aventuri, autoarea răspunde la o întrebare fundamentală ”Dacă ați putea avea totul, ce anume ar fi acel «tot»?” făcând apel la principiile de funcționare evoluționiste imprimate în ADN-ul nostru și anume dorința de a crea ceva nou, nu doar în viețile noastre ci și pentru lumea care ne înconjoară. Astfel discutând cu mai mulți clienți de-ai săi  Colette Baron-Reid descoperă că esența existențialistă motivațională constă în iubire, siguranță, sens, creativitate și bucurie, existând o strânsă legătură între acestea. Finalizând cu ultima parte a cărții The Map de dezvoltare personală intitulată  Transformarea magiei în realitate, autoarea pășește ușor din tărâmul de basm care l-a creat special pentru noi și ne plasează, cu ajutorul comparației și a metaforelor, în realiate. Această ultimă parte vine în a ne sublinia faptul că spiritul nostru este unul conștient, real și sincer. Acesta trebuie ascultat chiar dacă uneori ni se pare că alegerile pe care le facem nu sunt cele potrivite, iar oamenii pe care îi avem în jurul nostru nu sunt cei potriviți. Ca orice altă carte motivațională de succes, aceasta ne ajută să ne deschidem și să ne punem întrebările care ne ajută să creștem.  Astfel, realizăm că întrebările ”cum să scap de această situație sau de această persoană?” nu ne sunt de ajutor și nici productive, în schimb dacă schimbăm perspectiva din care punem problema ajungem să ne punem întrebările în maniera ”de ce mă aflu în această conjunctură și ce am de învățat de la această persoană care mă irită?” Acesta este unul din atuurile cărților motivaționale și de dezvoltare personală, ne ajută să ne schimbăm viziunea în una pozitivă.

 

Spiritul din natură se dezvoltă din interior 

În cartea și ebook-ul The Map de dezvoltare personală se face apel la tradițiile aborigene, religiile panteiste și nu numai, care prețuiesc planeta ca pe o entitate conștientă în continuă evoluție și vie cu care suntem într-o relație de interdependență, de simbioză. Aceste credințe nu consideră planeta pe care trăiesc doar un glob de materie lipsit de viață ce poate fi dominat. Din potrivă, legea compensării sau a echilibrului natural par a fi cele mai în acord cu mersul firesc al lucrurilor.  Inclusiv în Grecia antică, Pământul în totalitatea lui, era reprezentat de zeița Geea (sau Gaia) considerată figura maternă a tuturor celorlalți zei. Geea s-a născut după Chaos (Haos) dând naștere, la rândul ei, pe Uranus (cerul), Pontus (marea) și pe Ourea (munții) iar din uniunea ei cu Uranus au apărut titanii, titanidele și ciclopii.  

Plecând de la această idee, care se regăsește ca și fundament în toate culturile lumii, Colette Baron-Reid încearcă practic să reînvie dorința omului pentru Natură, pentru meditație și auto vindecare prin intermediul acestei cărți motivaționale. Numai de la Natură putem cu adevărat învăța ce înseamnă viața, evoluția, motivația și credința ”Acea reconectare se poate produce și în interiorul nostru, pe măsură ce ne explorăm peisajele interioare: precum e deasupra, așa și dedesubt; precum e în exterior, așa și în interior.”

În lirica tradițională norvegiană există o poezie cu autor necunoscut, dar la fel de motivațională și care face referire tocmai la această idee, ce și cum să învățăm de la Natură:

 

 
"Învață de la toate, căci toate sunt surori,
 Să treci frumos prin viață, cum poți frumos să mori.
 Învață de la vierme, că nimeni nu-i uitat,
 Învață de la nufăr să fii mereu curat. 
 Ia seamă, fiu al jertfei prin-lumea-n care treci, 
 Să înveți din tot ce piere, tu să trăiești în veci! "

 

Locurile magice natura și motivația

Se cunoaște faptul că din cele mai arhaice vremuri omul încearcă să deslușească sensul vieții cautând indicații în toate direcțiile care îl compun. Privim spre copilărie și felul cum aceasta a evoluat, obstacolele care ne-au ieșit în cale și modul în care am reușit să le depășim, reușitele pe care le-am trăit și cum acestea ne-au schimbat sensul vieții. Căutăm sisteme spirituale, morale sau etice care să contureze strategia ideală unui drum prin ”convulsiile vieților noastre” dar uităm să privim ce avem cel mai aproape, Natura (care se compune atât din ceea ce ne înconjoară cât și din ceea ce ne compune pe noi).  Aceasta pare să fie singura care să ne ofere cu adevărat meditația ghidată mult căutată.

Pentru a ne face un pic mai conștienți de legătura ancestrală a omului cu natura, autoarea canadiană, prin intermediul cărții motivaționale  The Map, valabilă și în format ebook în limba română a construit o lume de basm cu locuri mirifice parcă desprinse din filmele cu elfi, goblini și zâne. Fiecare tărâm magic apare pe harta vieții cu propriile-i caracteristici morfologice și politice pe măsură ce explorăm. Harta este magică, vindecătoare și pe ea găsești toate locurile pe care ai putea să le explorezi. Pașii tăi te vor purta prin câmpuri de luptă, locuri de odihnă, nisipuri mișcătoare sau lanuri cu maci, arătându-ți destinații posibile și evenimente probabile. ” Harta aceasta este foarte diferită. Este o hartă multidimensională alcătuită din gânduri, sentimente, credințe, amintiri și intenții. Este alcătuită din esenţa de creativitate și imaginaţie a sufletului.”

În imediata finalitate a ebook-ului, dar și a cărții tipărite, autoarea ne oferă acest mic glosar al locurilor pe care ea le-a creat și le-a însuflețit prin puterea magică a creației sale purtându-ne prin aceste mirifice tărâmuri ca un adevărat guru într-o meditație ghidată.  Parcurgând acest basm motivațional aflăm că e există în Harta natală a fiecăruia o mulțime de ținuturi, toate reflectând peisajul spiritual interior. Colette își încurajează cititorii să își imagineze chiar mai multe locuri și să nu ne limităm la acestea ci chiar să ne inspirăm din filme sau cărți care vin să ne ajute în a ne înfățișa peisaje bogate. Să explorăm propria dezvoltare personală învățând. 

Aleea Resemnării este acel drum pe care ajungem atunci când începem să ne limităm la mai puțin decât merităm, sau putem deoarece de regulă tindem să ne pierdem credința și speranța. Acest loc este punctul în care lipsurile ne vor face să căutăm hrană (atât materială cât și spirituală) în coșurile de gunoi pentru a putea supraviețui dacă nu vom începe să ne punem în valoare, dacă nu vom porni pe drumul  propriei noastre dezvoltări personale, acestea fiind secretul evadării de pe această alee.

Ținutul Aventurii este de regulă asemuit cu un parc de distracții este întodeauna un loc al amuzamentului și al emoțiilor. Ajungem aici pentru a face o pauză de la încercările vieții dar nu trebuie să zăbovim prea mult aici și acesta să devină Ținut al Fantomelor care nu face altceva decât să ne distragă de la propriile motivații, propriile vise și propria noastră dezvoltare

Plaja Echilibrului este locul descris în The Map unde ajungem pentru a ne bronza pentru a moțăi sau pentru a face o lungă plimbare culegând scoici. Aici există echilibrul între odihnă și acțiunile care ne fac plăcere. Aici lumea se deschide pentru tot ceea ce ți se pare corect și că ar veni întru ajutorul propriei vindecări. Pe această plajă nu există sentimente de vinovăție sau gânduri despre cum ar trebui să facem un lucru.

În Deșertul Sterp când ajungem primele remarci pe care le vom avea sunt acelea că în acest ținut există foarte puține lucruri care să ne ajute să supraviețuim. Se pare că aici nimic nu crește iar rezerva de creativitate s-a epuizat. În schimb aici se pot găsi hrană și viață doar că acestea se află în locuri ascunse și trebuie să înveți să te descurci să le găsești pe această Hartă care abia începe să fie descoperită.

Când începem să ne implicăm în viața altora atât de mult încât pierdem simțul independenței sau a stimei de sine ajungem în Ținutul Codependenței Acesta ar putea fi privit ca o plasă lipicioasă de păianjen. Aici propria dezvoltare personală nu va începe decât în momentul în care vom renunța în a mai crede că ”totul va fi bine” și persoana cealaltă va fi sănătoasă, fericiră și responsabilă. Trebuie să încercăm să scăpăm de această iluzie și să începem să exersăm acceptarea radicală spunând ”Nu am provocat-o eu, nu o pot vindeca și nu o pot controla”. Abia în acest punct va începe propria vindecare.

Canionul de cristal al Ecourilor este locul învățării și al dezvoltării. Pereții de cristal ce îl compun reflectă atât cuvintele noastre sau motivația noastră care răsună în întreg canionul, cât și propria imagine pe care o prezentăm lumii.

 

The Map și legenda ei

Fiecare Hartă are o legendă cu scopul de a ne ușura modul și scara la care se pun anumite probleme. Astfel, această mică comoară, această meditație ghidată vindecătoare ce o putem găsi atât în variantă tipărită cât și în variantă ebook în limba română, ne amintește:

  • să pășim cu încredere prin peisajele și tărâmurile noastre interioare și să ne auto motivăm;
  • să avem încredere în schimbări și în forța lor vindecătoare;
  • cum să îmblânzim acele ființe fantastice care ne compun;
  • că basmele sunt de fapt realități stilizate pe înțelesul tuturora iar viața trebuie privită ca o continuă dezvoltare personală.

 

Autoarea Colette Baron-Reid, trainer motivațional

Născută în 1958 nu este doar o renumită autoare de cărți motivaționale pe teme de dezvoltare personală și spiritualitate ce au ajuns să fie traduse în peste 27 de limbi. Aceasta este un om complex care de-a lungul vieții și-a împodobit firul liric al propriei existențe ca și solistă, om de radio și psihistă/pesoană intuitivă. 

Dintre cele mai de succes cărți ale pe care le putem găsi și în format de ebook ei amintim Messages from Spirit (Mesaje de la spirit) sau Remembering the Future (Să ne amintim viitorul). Bineînțeles nu putem omite interesantul CD de meditaţie ghidată ce are ca fundament tehnica de vizualizare creativă Journey Through the Chakras (Călătorie prin chakre) – apărut la editura ACT şi Politon   și în format electronic de ebook tradus în limba română puteți citi mai multe detalii aici.

Posesoarea unui caracter carismatic și o voioșie molipsitoare, Colette, a fost deseori o plăcută prezență la emisiunile de mare succes din lume precum The Oprah Show şi Dr. Phil. Cu o energie debordantă canadianca lucrează pentru propriile emisiuni axate predominant pe teme de dezvoltare personală și motivațională la Hay House Radio și CBS New Sky Radio. În anul 2013 a fost inclusă în Top 100 Watkins al celor mai influente personalități din domeniul spiritualității care nu doar au tipărit cărți și a ținut conferințe ce au schimbat viețile oamenilor ci și datorită cărților audio pe care aceasta le-a lansat în mai multe limbi ale lumii printre care și limba română.

Toată acestă faimă de care se bucură în prezent autoarea cărții The Map a venit cu un preț prea mare și achitat prea devreme, în anii adolescenței și a perioadei de tânără adult ”De la vârsta de 19 ani până la 27, inclusiv, am trecut de la o relație dureroasă la alta, în care promiscuitatea, abuzul sexual, violenţa și dependenţa de droguri și alcool erau ceva normal. Am învățat cum să normalizez trauma... și cum să trag pe nas cocaină. Doar un alt toxicoman în recuperare poate înţelege cu adevărat recunoștinţa pe care o am astăzi pentru modul demoralizator în care atinsesem pragul de jos. Îmi place să spun că am luat trenul expres spre iad pentru a avea parte, apoi, de o trezire spirituală adevărată.”

Pentru mai multe informații legate de seminare motivaționale sau cursuri intensive de dezvoltare personală precum și şedințe private cu Colette, sau pentru descărcarea de documente originale pe teme de meditaţie, vizitaţi site-ul autoarei, www.colettebaronreid.com.

Pasaje și frânturi din Hartă

”M-am inspirat din ceea ce am învăţat analizând poveștile clienţilor timp de mai bine de 22 de ani și pe teritoriul a 29 de ţări.Cu alte cuvinte, această carte se bazează pe experienţă, nu pe teorie” spune Colette despre începutul călătoriei ei în cartea ce a devenit una de referință în literatura ce se compune din cărțile de meditație ghidată.

”Legea Atracţiei te asigură doar că îi vei observa pe cei ce vibrează la nivelul tău și îi vei trece cu vederea pe toţi ceilalţi. Aşadar, cu ce cântec vei intra în armonie?.” este întrebarea plină de înțelepciune și de motivație a autoarei pentru cititorii ei.

 

 
 
Mai mult
Etichete:  #spiritualitate
Detalii produs
ISBN: 9786069136201
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Dimensiuni (L x l x Î): 13 x 13 x 1 cm
Greutate: 0.23 kg
Detalii despre autor

Născută în 1958, Colette Baron-Reid nu este doar o renumită autoare de cărți motivaționale pe teme de dezvoltare personală și spiritualitate ce au ajuns să fie traduse în peste 27 de limbi. Ea este o personalitate complexă ce a îmbinat de-a lungul vieții cariera de solistă, cu cea de om de radio și psihistă/pesoană intuitivă.

Carismatică și cu o voioșie molipsitoare, Colette, a fost deseori invitată la emisiuni de mare succes precum The Oprah Show şi Dr. Phil. Dispunând de o energie debordantă, canadianca are și propriile ei emisiuni, axate predominant pe teme de dezvoltare personală și motivațională la Hay House Radio și CBS New Sky Radio. În anul 2013 a fost inclusă în Top 100 Watkins al celor mai influente personalități din domeniul spiritualității.

Carte Tiparita
Produse fizice : Carte Tiparita