Pachet cărți Dave Goulson

(0) Scrie o recenzie
pachet carți
74,24 Lei PRP:106,05 Lei Salveaza 30%
Adaugă la favorite

Descriere

Cât de conștient ești de starea în care se află planeta noastră? Ai măcar o mică idee în legătură cu dimensiunea răului pe care activitățile noastre de zi cu zi îl face mediului? Știi că dimensiunea acestui rău capătă proporții din ce în ce mai îngrijorătoare de la un an la altul? Ești conștient măcar de ritmul în care dispar speciile de animale, plante și insecte de pe Pământ? Sau de cât de nocivă este agricultura industrială pentru întregul ecosistem? Te-ai gândit vreodată la ce ai putea face tu, sau copiii tăi, pentru a contribui în mod activ la stoparea acestei apocalipse în derulare?


Dacă ți-ai pus vreodată măcar una dintre aceste întrebări, dacă aceste probleme te preocupă în mod constant și îți dorești să schimbi ceva, îți recomand cărțile profesorului Dave Goulson. 


Dave Goulson este profesor de biologie la universitatea britanică Sussex și fondatorul Trustului britanic pentru Conservarea Bondarilor.


Pasionat de insecte și de fauna sălbatică încă din copilărie, Dave Goulson și-a transformat pasiunea într-o carieră încununată de succes. Până în prezent a publicat peste 300 de articole științifice referitoare la viața bondarilor și a altor insecte, dar și o serie de cărți foarte bine primite de comunitatea științifică, dintre care amintim: „Bumblebees: their behaviour, conservation and ecology” (2010), „A Sting in the Tale” (2013), „A Buzz in the Meadow” (2014), „Bee Quest” (2017) și „Gardening for Bumblebees” (2021).


Subiectele sale preferate de studiu rămân însă viața albinelor și cauzele declinului lor, dar și găsirea unor modalități realiste de a preîntâmpina dispariția acestor insecte de care depinde însăși continuitatea vieții pe această planetă.


Pentru cei dintre voi pasionați de insecte și de modalitățile prin care am putea încuraja supraviețuirea și înmulțirea lor, pentru cei dintre voi care credeți cu adevărat că stă în puterea noastră să preîntâmpinăm o posibilă apocalipsă a insectelor, și odată cu aceasta, a întregului ecosistem, am creat acest pachet special care cuprinde cele două cărți ale lui Dave Goulson publicate până în prezent la Editura ap! (ACT și Politon): „Jungla din grădină” și „Planeta mută”. La achiziționarea acestui pachet beneficiați de o reducere de 30% din valoarea totală a cărților.


Iată pe scurt despre ce este vorba în cele două cărți incluse în pachet:


Jungla din grădină


„Jungla din grădină este o carte revelatoare, iar entuziasmul lui Goulson este molipsitor. El este genul de individ care ți-ar plăcea să îți viziteze grădina, să îți arate minunile ei invizibile și să te învețe cum să le hrănești.” ― The Times


O carte foarte educativă și o minunată pledoarie pentru reîntoarcerea la natură!


Jungla din grădină te va familiariza cu sutele de creaturi micuțe care sălășluiesc în grădina ta, oferindu-ți totodată o mulțime de informații utile pentru a facilita dezvoltarea lor. Te întrebi de ce ai încuraja diversitatea insectelor sâcâitoare în grădina ta? Ei bine, pentru că, cu ajutorul lor vei putea practica agricultură ecologică și nu vei mai fi nevoit să apelezi niciodată la pesticide și îngrășăminte chimice scumpe, care sunt de altfel și foarte toxice pentru planetă. Insectele reprezintă, din punctul de vedere al lui Dave Goulson, soluția ideală pentru a transforma agricultura sustenabilă la scară mică în ceva viabil.


Mai mult decât atât, înțelegând că toate aceste creaturi micuțe (viermi, păduchi de lemn, miriapode, muște, albine, urechelnițe, viespi, gândaci, bondari, etc.) joacă un rol extrem de important în ecosistemul planetei, de ele depinzând însăși viața noastră și soarta omenirii în general, nu-i vei mai subaprecia niciodată pe micii eroi ai lumii naturale și vei învăța să te bucuri de insignifianta lor existență...


Așadar, dacă vrei cu adevărat să le lași nepoților tăi o planetă sănătoasă, este momentul să te duci în grădină și să te apuci de săpat!Planeta mută


„O carte grozavă și o explicație demnă de luat în seamă referitoare la modul în care declinul dramatic al insectelor poate pune în pericol însăși viața pe Pământ.” — Booklist


Urmând tradiția ecologistei americane Rachel Carson și a cărții ei revoluționare intitulate Silent Spring/ Primăvara mută, care prevenea lumea cu mai bine de 50 de ani în urmă asupra pericolului pe care îl reprezintă pesticidele și îngrășămintele pentru mediu, entomologul și ecologistul britanic Dave Goulson explică în acest volum importanța insectelor pentru supraviețuirea noastră ca specie, lansând totodată un apel ferm pentru o mobilizare generală în vederea evitării dezastrului ecologic care se profilează din ce în ce mai clar în viitor.


Bazându-se pe mai bine de 30 de ani de cercetare, Goulson a scris o carte accesibilă, fascinantă și valoroasă, care examinează dovezile scăderii alarmante a numărului de insecte la nivel mondial. „Dacă pierdem insectele, atunci totul se va prăbuși, începând cu rezervele noastre de hrană”, a avertizat el într-un interviu pentru The New York Times. 


Identificând ca principală cauză a actualei scăderi a numărului de insecte utilizarea fără discernământ a pesticidelor, Goulson avertizează că omenirea se află în pragul unei crize. De aceea, explorează în aceste pagini legătura intrinsecă dintre schimbările climatice, poluare și reducerea biodiversității, analizând totodată impactul devastator pe care îl au acești factori pentru Pământ și locuitorii săi.


Mai mult decât atât, autorul lansează prin intermediul acestui volum un apel foarte convingător care să ne mobilizeze pe toți să ne salvăm lumea și, de fapt, pe noi înșine. Pentru că, este de părere Goulson,


Mai mult
Etichete:  #motivational
Detalii produs
ISBN: pachetcartidavegoulson
Editura ACT si Politon
Format: pachet carți
Greutate: 0.35 kg
Detalii despre autor