E timpul să-ți fie bine! Descoperă secretele longevității și sănătății pe termen lung!

ACT si Politon
28-03-2024
0 comentarii
În ceea ce privește alimentația, informația poate face diferența. 
 
A ști ce să mănânci, ce să nu mănânci niciodată și la ce alimente mai poți face câte un compromis din când în când, de poftă, este esențial pentru a te menține sănătos cât mai multă vreme.  Cu atât mai mult acum, în era fast-food-ului și a mâncatului tot mai des la restaurant, unde, nu știm niciodată ce conține cu adevărat porția noastră de mâncare, chiar dacă, teoretic...  știm. Mă refer aici la cât de proaspete sunt ingredientele din care a fost preparată mâncarea, cum au fost manipulate acestea, în ce condiții au fost preparate, etc.
 
Dar cercetările în domeniul nutriției și al alimentației au evoluat atât de mult, încât, nutriționiștii actuali nu ne mai sfătuiesc acum doar ce să mâncăm preponderent (proteine, glucide,  fibre sau carbohidrați), în ce proporție și în ce moment al zilei, ci iau în considerare factori mult mai complecși atunci când vine vorba de diete și de alegerile pe care ar trebui să le facem în materie de alimente și stil de viață pentru a fi nu doar supli, ci și sănătoși. 
 
Nutrigenomica este unul dintre acești factori, arătându-ne modul în care variațiile genetice individuale influențează răspunsul indivizilor la diferite substanțe nutritive și la diferite  modele alimentare. Astfel, datorită ei, dietele pot fi personalizate astăzi în funcție de patrimoniul genetic al fiecărui individ.
 
Biohackingul implică utilizarea științei și tehnologiei și schimbarea stilului de viață pentru a fi mai sănătoși și totodată mai performanți. Biohakingul se bazează foarte mult pe  experimentare. Cei care încearcă această metodă de a slăbi și de a-și fortifica totodată organismul experimentează diverse alimente, suplimente alimentare, exerciții fizice și tehnici de  gestionare a stresului, dar și diverse orare de somn, pentru a-și da seama ce funcționează cel mai bine pentru ei.
 
Sănătatea intestinală este un alt factor de care trebuie să ținem cont atunci când ne hotărâm să slăbim sau să abordăm un stil de viață mai sănătos. Dietele bogate în fibre, alimentele  fermentate și probioticele, toate contribuie la menținerea unui microbiom sănătos, de care depind sănătatea noastră digestivă, funcția imunitară, reglarea stării de spirit și prevenirea  bolilor.
 
„Doctorul viitorului nu va mai trata oamenii cu medicamente, ci îi va vindeca și va preveni bolile cu ajutorul nutriției.” – Thomas Edison
 
Indiferent dacă vrei să slăbești sau doar să ai mai multă grijă de tine prin adoptarea unui stil de viață sănătos, cărțile pe aceste teme din portofoliul Editurii ap! îți vor fi de un real  folos. Sunt pline de informații utile, și adesea surprinzătoare, despre alimente sănătoase și nesănătoase, despre obiceiuri bune, respectiv rele, propunându-ne atât diete cap-coadă de urmat pentru o anumită perioadă de timp, dar și stiluri de viață pe care să le adoptăm pe parcursul întregii vieți.
 
Iar dacă mai ai nevoie de argumente care să susțină importanța de a mânca sănătos, gândește-te doar că, în ultimii ani, statele au început să publice ghiduri dietetice care se adresează  unor națiuni întregi și care oferă populației orientări nutriționale. De exemplu, ghidul dietetic american este emis o dată la cinci ani și este un important punct de reper al programelor  guvernamentale din domeniul nutriției și alimentației sănătoase. Și România are un ghid național de nutriție care poate fi consultat pe site-ul Ministerului sănătății. 
 
De ce ar fi interesate statele ca populația lor să mănânce sănătos? Pentru că o alimentație incorectă înseamnă boli, iar o populație bolnavă înseamnă mai puțină forță de muncă și foarte  mulți bani cheltuiți pe tratamentul bolilor grave.
 
Alimentația sănătoasă înseamnă așadar în primul rând sănătate. Iar oamenii au înțeles acest lucru de foarte mult timp. Thomas Edison de exemplu, spunea la un moment dat că: „Doctorul  viitorului nu va mai trata oamenii cu medicamente, ci îi va vindeca și va preveni bolile cu ajutorul nutriției.” Iar cu mult timp înaintea lui Edison, a spus-o Hipocrate: 
 
„Lasă hrana să-ți fie medicament, iar medicamentul tău să fie hrana pe care o mănânci.” 
 
 
Pentru toți aceia care nu vor să-și lase sănătatea în voia sorții și pentru toți cei care consideră că chestiunile despre care am vorbit mai devreme au sens, Editura ap! a pregătit  Pachetul 10 cărți de diete și sănătate în care sunt tratate pe larg subiectele mai sus amintite. Pachetul poate fi achiziționat cu o reducere de 40% și cuprinde următoarele cărți:
 
1.Forța vitală de Tony Robbins este ca o gură de oxigen într-o lume în care, atunci când vine vorba despre propria sănătate, simțim adesea frică și incertitudine întrucât nu știm încotro  să ne îndreptăm pentru a cere ajutor. În cartea de față, Tony Robbins – strategul de viață și de afaceri numărul 1 al Americii – a adunat cele mai recente descoperiri din domeniul medical;  o serie de povești extraordinare despre vindecare, ce nu au avut la bază miracole, ci știință pur și simplu; și o serie de informații valoroase de dată foarte recentă despre speranțele pe  care ni le dă medicina modernă pentru vindecarea unora dintre cele mai grave boli, de la peste 100 de minți luminate din domeniul medical, cu scopul de a ne oferi soluții și speranță  pentru momentele în care noi sau apropiații noștri vom avea nevoie ajutor pentru redobândirea sănătății.
 
 
2.Metoda Wim Hof de Wim Hof este cartea care poate ajuta pe oricine să atingă starea optimă a corpului și a minții sale. Metoda Wim Hof îți dezvăluie cum să ai mai multă energie, să fii  mai puțin stresat și să te bucuri de un sistem imunitar mai puternic, dar și cum să dormi mai bine, să-ți îmbunătățești performanțele sportive și cognitive, să-ți ridici moralul, să  slăbești și să scapi de anxietate în doar zece zile, cu puterea minții. Pilonii acestei metode sunt: expunerea la frig, respirația conștientă și puterea de concentrare.
 
Folosind aceste tehnici, mulți indivizi au reușit să amelioreze simptomele debilitante ale bolii Parkinson, ale artritei reumatoide și ale sclerozei multiple, dar și să trateze o mulțime  de alte boli, de la Lupus și diabet, la boala Lyme. Explicația? Metoda Wim Hof reduce inflamația din corp.
 
 
3.Supermintea de Dave Asprey este un ghid revoluționar care îți prezintă un plan de două săptămâni cu ajutorul căruia te vei putea bucura de un creier mai performant, vei putea preveni  îmbătrânirea creierului și preîntâmpina apariția bolilor neurologice. 
 
Cartea îți oferă sfaturi practice și eficiente pentru a te putea concentra mai bine, a avea mai multă energie și a-ți îmbunătăți capacitățile cognitive, prin dietă, exerciții fizice și  mici schimbări în stilul de viață. Astfel, în carte vei găsi, pe lângă informații foarte detaliate despre cele mai bune alimente pentru creierul tău:
 
•    Informații despre tipurile de lumină benefice, respectiv nocive pentru starea noastră de bine; 
•    Tipuri de exerciții care ne fac bine și sunt foarte eficiente; 
•    Informații despre somn, de cât avem nevoie și în ce condiții;
•    Detalii despre cum ne poate ajuta expunerea la frig, 
•    O serie de metode moderne de fortificare a organismului, precum: stimularea electrică transcraniană, ozonoterapia, crioterapia, sauna cu infraroșu, vibrațiile sau medicamentele inteligente.
 
 
4.Dieta Bulletproof de Dave Asprey este rezultatul unei investiții de 300.000 de dolari și a unei munci de cercetare de peste 15 de ani.  Fostul antreprenor supraponderal din Silicon Valley, care vrea să păcălească moartea cu ajutorul metodelor lui neconvenționale de slăbit și de creștere a performanțelor fizice și psihice,  a șocat întreaga lume când a declarat că și-a propus să trăiască 180 de ani, fără a glumi câtuși de puțin. El este absolut convins de eficiența metodelor lui, pe care le descrie în această  carte și pe care a început să le descopere în momentul în care corpul lui supraponderal (avea 136 de kg) începuse să funcționeze pe avarie. 
 
Dieta Bulletproof nu înseamnă doar să pierzi în greutate rapid fără a suferi câtuși de puțin de foame, să te simți fantastic și să ai performanțe fizice și cognitive mai bune. Dieta Bulletproof înseamnă să elimini inflamația din organism, să fii mai calm și mai relaxat, învățând să gestionezi mai eficient stresul și să te convingi singur că biohakingul chiar funcționează.
 

5.Mâncare – ce naiba ar trebui să mai mănânc? de Mark Hyman este un ghid care te va inspira să faci alegeri mai sănătoase în viitor în materie de alimentație. Cartea îți pune la dispoziție  cele mai noi și mai interesante informații științifice cu privire la alimente, dar mai ales cu privire la ingredientele pe care le conțin acestea, pentru a  te ajuta să faci diferența  între adevărata mâncare și non-mâncare, sau așa-zisa Frankenmâncare care se găsește astăzi în comerț și care este plină de antisubstanțe nutritive, care pot mai degrabă să ne  îmbolnăvească, decât să ne hrănească și să ne mențină sănătoși. 
 
 
6. 4 ore – Corpul de Tim Ferriss este mai degrabă un tratat, decât o simplă carte despre slăbit, dacă e să judecăm după numărul de pagini: 574. Tim Ferriss vorbește în aceste pagini  despre cum poți să slăbești rapid, cum să faci sex incredibil sau… cum să devii un supraom, îmbunătățindu-ți performanțele sportive. 
 
Cartea te ispitește încă de pe copertă cu niște promisiuni uriașe, autorul susținând că:
 
•    Poți pierde 9 kilograme de grăsime fără exerciții fizice;
•    Poți alerga 50 de kilometri după numai 12 săptămâni de antrenament;
•    Poți obține 15 kilograme de mușchi în 30 de zile fără steroizi, ci doar cu antrenamente susținute la sală.
 
Dat fiind faptul că cel care spune că toate aceste lucruri sunt posibile este nimeni altul decât Timothy Ferriss, supranumit de revista Wired „Superman din Silicon Valley”, nu ar trebui să  negi din start veridicitatea lor. Ferriss îți explică pe parcursul cărții cum poți realiza aceste lucruri oferindu-ți o mulțime de informații utile despre corpul omenesc și cum  funcționează acesta, despre alimente și despre trucurile cu ajutorul cărora poți păcăli din când în când corpul în favoarea ta.
 
 
7.Zonele albastre de Dan Buettner ne oferă o perspectivă frumoasă asupra bătrâneții. Autorul susține că este posibil să ai o viață activă și plină chiar și la 90 sau la 100 de ani, și că, 
mai mult decât atât, acest lucru e mai ușor de pus în practică decât te-ai fi gândit. 
 
Expertul în longevitate Dan Buettner a călătorit prin toată lumea pentru a-i întâlni pe cei mai longevivi și mai sănătoși locuitori ai planetei, denumind zonele în care aceștia sunt cei  mai numeroși „zone albastre”. Studiindu-le stilul de viață, alimentația, dar și modul de a privi viața și perspectiva pe care o au asupra viitorului, Dan Buettner a constatat că aceștia au  foarte multe lucruri în comun care îi ajută să se bucure de o viață minunată. În această carte el ne împărtășește nouă lecții de viață, deprinse de la cei mai longevivi locuitori ai  planetei, care te pot inspira și pe tine să te bucuri de o viață lungă și fericită.
 
 
8.Soluția zonelor albastre de Dan Buettner este un plan dovedit care te va ajuta să te bucuri de o stare de sănătate și de spirit mai bună, însușindu-ți practicile celor mai longevivi  oameni din lume. Dacă în precedenta carte, autorul ne-a prezentat cele 9 zone albastre, dezvăluindu-ne secretele longevității locuitorilor lor, în acest volum el evidențiază obiceiurile  care îi diferențiază pe cei mai longevivi și mai sănătoși oameni de restul lumii. 
 
Autorul ne oferă în plus de această dată soluții practice pentru a introduce aceste obiceiuri în viața noastră, fie la nivel individual, fie la nivel de comunitate, precizând totodată că a urma metoda zonelor albastre, înseamnă a face schimbări atât în stilul de viață, cât și în mediu, nu doar în meniul zilnic. 
 
La finalul cărții te așteaptă 77 de rețete delicioase și sănătoase pe care să le gătești pentru tine și familia ta astfel încât să-ți transformi propria viață într-o… zonă albastră.
 
 
9.Curs de pierdere în greutate de Marianne Williamson este o călătorie sacră, profundă. Marianne Williamson a alcătuit 21 de lecții spirituale pentru a scăpa de kilogramele în plus, unde  abordează slăbitul dintr-o perspectivă holistică, integrând elemente de natură spirituală, emoțională și psihologică, scopul fiind ceea ce autoarea numește „pierderea conștientă în greutate”. 
 
Marianne Williamson: „Această carte a început și s-a sfârșit ca o discuție între prietene. Oprah Winfrey a inspirat această carte, i-a dirijat cursul și i-a orientat viziunea. Sufletește  cu siguranță, dar din multe puncte de vedere și literar, această carte a reprezentat un efort comun. Fiecare pagină este o reflecție a afecțiunii și a recunoștinței mele față de ea; sper  că îi va aduce alinare, așa cum și ea a adus alinare atâtor oameni. Orice cititor care simte că această carte este un dar trebuie să știe că a fost un dar de la ea.” 
 
 
10. Dieta PlantPlus: Soluția pentru o nutriție personalizată de Joan Borysenko nu este despre o dietă pe termen scurt, ci despre un stil de viață pe care să îl adopți și să îl păstrezi  pentru tot restul vieții mâncând sănătos și delicios în același timp.
 
Conform lui Joan Borysenko la baza unei diete personalizate trebuie să stea trei genomuri: cel pe care îl moștenim de la părinți; propriul nostru microbiom (flora intestinală și genele  ei); și epigenomul (panoul de control al agenților de schimbare din mediu care ne activează și ne dezactivează genele). Așadar, în funcție de acești trei genomi vei putea alege între dieta  Atkins, dieta mediteraneană sau o dietă tradițională săracă în grăsimi/bogată în carbohidrați. Însă chiar și după ce te-ai hotărât pentru un anumit tip de dietă este foarte important,  consideră autoarea să îți urmărești reacțiile la alimente, dispoziția, starea de bine și rezultatele analizelor, pentru a vedea ce tipuri de alimente îți fac bine și care nu ți se  potrivesc.
 
La final te invit să achiziționezi acest pachet de cărți care este o investiție sănătoasă pentru întreaga familie. Îl poți comada de aici:
 
 
Și te invit să ții cont de aceste lucruri pe viitor când vei face alegeri alimentare :
 
•    O dietă sănătoasă este mai ieftină pe termen lung, pentru că dietele deficitare constând în alimente procesate, sărate, zaharoase și prăjite duc la apariția cariilor dentare și a 
bolilor.
•    Dietele nesănătoase duc în timp la depresie și anxietate. 
•    Există întotdeauna o alternativă sănătoasă pentru junk food;
•    Alimentația sănătoasă vindecă bolile. Au existat cazuri de pacienți cu diabet de tip 2 care, trecând la o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați și bogată în proteine nu au mai 
trebuit să ia pastile și să facă injecții cu insulină.
•    O dietă sănătoasă este mai eficientă decât exercițiile la sală. Regula 80/20 afirmă că 80% din pierderea în greutate se datorează dietei tale și doar 20% exercițiilor fizice.
 
Așadar, chiar ai toate motivele să te îndrăgostești de alimentele sănătoase!
 
Nu ezita să arunci o privire și pe celelalte pachete ale noastre de 10 cărți: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Comentarii (0)

Scrie un comentariu